metode de intarcat
Raspunsuri - Pagina 7

dandusa spune:
dandusa spune:
 am intarcat la propriu...,adica nu mai am lapte!
de cateva zile ma plangeam de durere de sfarcuri...si nu intelegeam ce se intampla...,acum doua seri dupa ce am adormit-o la tz,am iesit la lumina si m-am muls...,surpriza...,abia a curs un stropppp...
in seara aceea s-a trezit sa suga,i-am explicat ca nu mai am lapte...,a adormit f greu si f suparata...,apoi nu s-a mai trezit deloc pana dimineata...
aseara a fost prima seara de intarcat ,oficiala...,a fost groaznic de greu sa o adorm seara...,cand leganata pe picioare,cand la piept,cand cantam,cand ii vorbeam...,la un moment dat s-a dat jos de pe perna si si-a gasit pozitia ei pe burta si aia a fost,nu s-a trezit pana dimineata...
culmea e ca in timp ce eu ma chinuiam s-o adorm altfel decat la tz,ea nici macat nu a cerut sa suga...,nu a tras de mine si nu a rostit cuvantul magic...,era enervata de modul cum incerc eu s-o adorm...,nu intelegea ce se intampla cu mami,cum de a "uitat" cum trebuie adormita Crinuta...
nu-mi vine sa cred cum ea nu renunta la tz chiar daca nu mai curgea nika...,ma gandeam ca n-o sa-i mai placa...,in plus parca ma asteptam sa am mai mult timp lapte...,probabil ca bb2 si-a cerut drepturile...si asta a fost...
Mamica stralucitoare
 15+ + Crinuta 1 Nov 2006
 + Crinuta 1 Nov 2006

dandusa spune:
dandusa spune:
 Dariana,
daca ar fi s-o iau de la capat si cu siguranta ca voi mai avea ocazia... ,tot pentru 'intarcatul treptat' as opta...
,tot pentru 'intarcatul treptat' as opta...
la inceput nu credeam sa ajute...,dar acum dupa 3 luni de cand am inceput operatiunea ma simt impacata cu mine,simt ca m-am pregatit psihic pentru acest lucru...,o simt si pe Crinuta pregatita sa renunte...,ma simt bine...,totul a fost treptat si f putin traumatizant pentru amandoua...
acelasi lucru te sfatuiesc si pe tine...,pana in Iunie cand vreti sa plecati in concediu vei reusi sa-l intarci ziua...,apoi pana in August cand va merge la gradi vei reusi sa-l intarci de tot...,astia sant pasii pe care i-am urmat...
daca vrei sa-ti detaliez o fac cu placere
Mamica stralucitoare
 15+ + Crinuta 1 Nov 2006
 + Crinuta 1 Nov 2006

desiree spune:
desiree spune:
 dandusa, ma bucur ca ai reusit si mai ales ca crinuta a fost pregatita pentru acest pas (sa nu mai vorbim de tine  )
)
si noi suntem cam pe acelasi drum, desi mai pe la jumate, a descoperit adormitul in leagan ziua, adoarme rapid, il iau il pun in pat si se pune pe burta si adoarme la loc..
seara nu e chip sa scoatem tz, si nici noaptea..cred ca are nevoie de timp..
dar il simt ca ar vrea sa faca miscarea, nu mai adoarme asa de usor la tz, parca nici nu il mai linisteste, parca ar lasa-o dar nu are solutii..asa ca incerc sa il ajut cat pot..mie una mi se pare ca asta e ce trebiie sa fac..sa-l stimulez sa descopere singurel alte metode de linistire..fiindca vointa are dar nu are solutii..asa ca o sa i le ofer eu, pe masura ce va fi pregatit...
ziua nu mai suge, imi aduce pernuta cand ii e somn si o pune langa leagan, aratandu-mi ce trebuie sa fac..il pun, ii pun o melodie si adoarme
seara inca nu vrea sa adoarma altfel
adormitul pe picioare sau in brate nu le accepta sub nici o forma...zici ca l-am calcat pe bataturi cand incerc una din aceste metode
zic ca vom descoperi incet incet impreuna ce avem nevoie ca sa dormim fara tz!
ia o pauza, odihneste-te..ca acush o iei de la capat!
mult succes!
PS: ce faci daca mai cere tzi, daca isi aduce aminte?
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

TOMALAVINIA spune:
TOMALAVINIA spune:
 Dariana, daaaa, ceaiul are dublu efect: schimbarea gustului(ceea ce NU o afecteaza pe Cristina)si scaderea lactatiei.Cel putin mie mi-a scazut considerabil laptele.
Si daaa, ai dreptate, e mare si laptele nu mai are aportul nutritiv pe care il avea cind era mai mic.....
Si decat sa nu manince mancare solida, mai bine va intzarcatzi incet, incet....
Vei vedea ca veti reusi.
Va pupam si intzarcare usoara va dorim.
dandusa, bravo!!!

Si ptr Crinuta la fel!
Si ptr Crinuta la fel!

Uite ca a sosit si ziua cea mare.Ma bucur ptr voi.
Sper sa vina si la noi aceasta zi, chiar daca Cristina suge noaptea. si multa sanatate!
si multa sanatate!

dandusa spune:
dandusa spune:
 Desiree,
s-a trezit aseara... pe la 5...,show de show...,la ameteala care o avea ea si probabil si ceva dureri de dinti...,explica-i calm ce se intampla...
 pe la 5...,show de show...,la ameteala care o avea ea si probabil si ceva dureri de dinti...,explica-i calm ce se intampla... ,a plans si a plans...,cum auzea de "mami nu mai are lapte",urla ca din gura de sarpe...,cred ca doua ore i-am povestit cate sosetea are mami si ce culori au ele...,cu cine ne-am jucat ieri,alaltaieri...,tot programul pe urmatoarele zile...
,a plans si a plans...,cum auzea de "mami nu mai are lapte",urla ca din gura de sarpe...,cred ca doua ore i-am povestit cate sosetea are mami si ce culori au ele...,cu cine ne-am jucat ieri,alaltaieri...,tot programul pe urmatoarele zile... si tot nu am reusit s-o calmez...,a fost ingrozitor...
si tot nu am reusit s-o calmez...,a fost ingrozitor...
s-a linistit si a adormit la pieptul meu mangaind-o pe frunte/corp...,dar am atipit si s-a trezit si iar de la cap...
intr-un sfarsit am reusit s-o pun pe picioare si s-a terminat...,am dormit pana la 9...
nu ma asteptam sa se trezeasca mai ales ca seara a fost f usor s-o adorm pe picioare...si uite ca m-am inselat...,astept diseara sa vad ce se mai intampla...
probabil ca si Octavian cand va fi pregatit sa doarma toata noaptea o va face...,asa a fost la noi...,altfel cred ca-ti va fi f greu sa-l intarci...,tinem pumnii sa luati decizia corecta,buna pentru amandoi
Mamica stralucitoare
 15+ + Crinuta 1 Nov 2006
 + Crinuta 1 Nov 2006

dariana spune:
dariana spune:
 dandusa, ma bucur ca ai reusit si ca sunteti bine; eu am decis sa il intarc dintr-o data pt ca el fiind mai marisor si cum sta el toata ziua cu tzitzu in gura, ar fi fost mult prea greu sa il scoatem treptat asa ca azi intram intr-a treia zi de cand nu i-am mai dat, el reactioneaza relativ binisor, adica asa cum ma asteptam, mai plange, mai cere, mai maraie, ii cant sa il adorm, ii povestesc cate in luna si in stele dar reusim pana la urma, problema este la mine ca mi s-au umflat si intarit sanii si parca nu se mai opresc o data, am luat si dostinex, am pus si comprese, varza, tarate, nimic...ma ntreb cat de mult se pot umfla ca deja am ajuns cu ei la subbrat, am mai muls eu cate un pic, dar nici nu prea iesema chinui rau sa scot putin din ei si tot tari si denivelati sunt, chiar nu stiu ce sa fac. oare sa ii mai mulg sau sa am rabdare sa se traga ei de la sine? si cat de mult se pot umple ca in sus mai au cred ca 5 cm si ajung la clavicula, doar nu o sa imi ajunga in gat??!!
http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1
Dariana si Darius (30.07.2006) 

dariana spune:
dariana spune:
 eu incerc sa nu ma mulg, oare fac rau daca ii las asa intariti si nu ma mulg?? stiu ca te poti mulge un pic, dar asta e recomandat doar pt confort sau asa trebuie neaparat?

flore26 spune:
flore26 spune:
quote:Eu am intarcat/o pe Alessia la 1 an si 2 luni...a fost foarte usor, doar ca, la sfatul unui medic, nu m/am muls deloc. In cateva zile sanii ma dureau ingrozitor, erau plini de noduli, nu suportam nimic pe mine. Am facut echo mamar, si doctorul a zis ca e ok, e normal sa am noduli, dar se vor trage, si tot sa nu ma mulg.
Originally posted by dariana
eu incerc sa nu ma mulg, oare fac rau daca ii las asa intariti si nu ma mulg?? stiu ca te poti mulge un pic, dar asta e recomandat doar pt confort sau asa trebuie neaparat?

Aveam niste dureri...Noroc cu o prietena care mi/a dat niste sfaturi foarte bune si am reusit, in nici 3 zile sa scap si de dureri si de noduli, si de sani
 Aveam niste dureri...Noroc cu o prietena care mi/a dat niste sfaturi foarte bune si am reusit, in nici 3 zile sa scap si de dureri si de noduli, si de sani  ...Deci: cand simti ca nu mai poti, adica atunci cand sunt plini , plini, fa un dush mai cald ( fierbinte am facut eu...atat cat suporti) si mulge/te, atata cat poti...apoi dai pe sani cu apa rece, rece ( eu puneam dushul cu apa f rece doar pe sani)...repeti procedeul ori de cate ori simti ca nu mai suporti...garantez ca in cateva zile o sa scada si lactatia, si tu o sa te simti bine. iti doresc bafta si sa ne anunti cum te simti.
...Deci: cand simti ca nu mai poti, adica atunci cand sunt plini , plini, fa un dush mai cald ( fierbinte am facut eu...atat cat suporti) si mulge/te, atata cat poti...apoi dai pe sani cu apa rece, rece ( eu puneam dushul cu apa f rece doar pe sani)...repeti procedeul ori de cate ori simti ca nu mai suporti...garantez ca in cateva zile o sa scada si lactatia, si tu o sa te simti bine. iti doresc bafta si sa ne anunti cum te simti.16+
 Flore, cu
 Flore, cu  Emma ( DPN= 26.10.2008)  si
 Emma ( DPN= 26.10.2008)  si        Alessia   (16-12-2006)
Alessia   (16-12-2006) " Cel mai frumos colier al unei femei este dat de mainile copilului sau in jurul gatului" (Natalie Portman)

dianocica spune:
dianocica spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Si daaa, ai dreptate, e mare si laptele nu mai are aportul nutritiv pe care il avea cind era mai mic.....
Si decat sa nu manince mancare solida, mai bine va intzarcatzi incet, incet....
 lavinia, tu esti?
 lavinia, tu esti?  sigur? ntz ntz ntz
 sigur? ntz ntz ntz la intarcatul brusc, mulsul e un must. se pot forma noduli care se vor resorbi sau nu.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

desiree spune:
desiree spune:
 dariana, mulge-te un pic sa mai diminuezi disconfortul..ideal ar fi sa nu te mulgi ca sa scada mai repede lactatia..dar se va retrage oricum daca te mulgi un piculetz...
dandusa, aoleu! deci ma gandeam eu ca nu e asa de simplu..la voi asa trebuie sa faci, sa cauti alte solutii, caci daca nu mai ai lapte, alaptatul nu isi mai are rostul..al meu daca nu da de lapte la un san, se arunca pe celalalt..stie exact unde sa-l caute
in timp, va uita...e in firea lucrurilor.
dianocica, mai suge d?
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic