metode de intarcat
Raspunsuri - Pagina 8
tanima_i2002 spune:
Eu ma tot gandesc la intarcat de 3-4 luni de zile si nici pana azi nu am intarcat definitiv, dar ma felicit ptr optiunea aleasa. Am inceput in urma cu cateva luni sa ii scot suptul de noapte care era tare obositor si ptr mine dar si pentru puiut. Ulterior a inceput sa doarma si el mai bine. Nu a fost deloc usor ca la inceput se trezea urland si cerea tzitzi, astfel ca ma luptam cu el in brate sa nu sara nu alta, mai usor a fost cand era sotul acasa ca se ducea el (fara tzitzi). Eu inca de pe la 7-8 luni i-am facut un program de supt ziua, astfel ca nu ii mai dadeam cand vroia el ci dupa mese sau seara la culcare/dimineata la trezire. In timp am scos cate o masa care mi se parea inutila si am ramas cu suptul de dim, pranz si seara, asta tot cam pe la 1 an. Dupa suptul de noapte l-am scos pe cel de dimineata care se mutase treptat spre 7-6 chiar 5 dimineata, piticul tot incercand sa recupereze macar un tzitzi noaptea. Vreau sa va spun ca noaptea i-am dat apa daca cerea tzitzi (a fost destul de greu ca nu vrusese biberon pana atunci, dar usor a acceptat apa din biberon ca ulterior sa nu mai se trezeasca ptr apa). Am scos treptat si suptul de pranz si am introdus biberonul cu lapte praf pe la 1 an si 4 luni, deja se obisnuise cu bibe. Chiar a fost o scurta perioada tare frumoasa cand se culca singur cu bibe la pranz. Tot atunci ii faceam un pic de lapte si seara, dar el stia ca urmeaza tzitzi asa ca nu accepta prea mult, maxim 30-40 ml. Treptat i-am facut din ce in ce mai mult, uneori il bea, uneori nu, astfel ca la 1 an jumatate deja seara a inceput sa bea bibe si tzitzi doar de drag. Dupa aceasta etapa am inceput seara sa mai sar alaptatul, astfel ca ii dadeam o seara da, alta ba, numai daca se criza prea tare renuntam si ii dadeam si tziti. Acum suntem la stadiul 1 seara da, 3-4 nu. Astfel este f usor si ptr mine. Daca simteam ca mi se umfla sanii bagam repede un supt de bebe si eram amandoi fericiti. Chiar si ieri Puiul meu a venit la mine sa ma pupe pe sani ca ma schimbam si el le iubeste tare mult pe tzitzi si de la pupacit a inceput sa suga putin, nu a mai vrut sa le dea drumul si l-am lasat sa suga cat a vrut el, dar nu a supt decat putin din fiecare, cred ca de fapt nici nu mai acea ce, simt si eu ca nu prea mai este lapte, sanii nu se mai umfla nici dupa 4-5 zile (de fapt nu stiu cine mi-i i-a furat, help....
daca vedeti niste sani poate imi spuneti si mie ca eu am inceput sa suc lipsa de asa ceva, am ramas doar cu sfarcurile).
Pot sa spun ca am avut parte de o intarcare foarte frumoasa si chiar aman momentul final ca tare drag imi mai este sa il simt pe Rares cum suge el cu mare drag de la tzitzi meu. Cred ca intarcarea treptata este solutia ideala atat ptr mama cat si ptr copil.
Legat de ganglioni si sani umflati, comprese cu apa rece, strans bine cu un sutien sau si mai bine cu o basma. Asta stiu eu ca este solutia, din fericire nu am avut parte de asa ceva.
Intarcare cat mai placuta va doresc tuturor.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
dianocica spune:
alina, d a avut o perioada (luuunga si bunaaa) in care nu se mai trezea noaptea deloc. sugea putin de tot dimineata sa-l tina pana pun masa, un strop la pranz si ceva mai mult seara. dar totul foarte relaxat. insa acum a inceput ultima tura de masele si se trezeste des noaptea, suge putin dar f des. mancare spre zero, numai tz toata ziua. uitasem cum e.... ma rog, mai avem 4 masele ... si imi lasa urme de dinti pe san...e mult mai neatent...plus ca in tot timpul asta cand suge suparat, neaparat mestereste la celalalt san iar eu sunt pe pereti....octavian cum e?
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
desiree spune:
quote:
Originally posted by dianocica
alina, d a avut o perioada (luuunga si bunaaa) in care nu se mai trezea noaptea deloc. sugea putin de tot dimineata sa-l tina pana pun masa, un strop la pranz si ceva mai mult seara. dar totul foarte relaxat. insa acum a inceput ultima tura de masele si se trezeste des noaptea, suge putin dar f des. mancare spre zero, numai tz toata ziua. uitasem cum e.... ma rog, mai avem 4 masele ... si imi lasa urme de dinti pe san...e mult mai neatent...plus ca in tot timpul asta cand suge suparat, neaparat mestereste la celalalt san iar eu sunt pe pereti....octavian cum e?
si octavian mestereste la celalalt san cu spor, mi-l rasuceste intre degete, ma pisca, il trage incat cateodata imi vine sa-i dau peste mana de durere
cand simte el ca nu mai e lapte in san, se pune la celalalt fara sa schimb pozitia, dar in acest fel nu mai are cu ce sa se joace, caci primul san e sub mine si nu ajunge..si face spume..tre sa ma intorc sa se poate juca!
cand era sanatos, se trezea doar la 5-6 sa suga, de sete..deci doar de 2 ori pe zi..seara la culcare si dimineata de sete sau de foame!
de o vreme il simteam ca parca nici nu mai are rabdare sa suga, adormea foarte greu cu sanul, pana la o ora...il mai lasa, il mai lua, pana la urma, nereusind sa adoarma, apela disperat tot la tz...
asta seara, caci ziua imi aducea perna si ma punea sa-l adorm in leagan...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
dariana spune:
La noi, cu Dari totul merge bine, s-a intarcat mai usor decat credeam eu vreodata
, chiar pot spune ca sunt uimita de cat de usor a fost fata de cum ma asteptam eu sa se intample, acum isi mai aminteste din cand in cand si imi zice 'mami, tzitzu tica' adica s-a stricat tzitzu. dimineata imi cere sa vada dar inca nu l-am lasat.
problema este la mine ca sanii parca s-au mai micsorat cu 10 % sa zic, dar tot tari si durerosi sunt si am si niste galme aproape de axila. am tot citit pareri pro si contra muls si chiar nu stu ce sa fac, sunt in a sasea zi deja...
http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1
Dariana si Darius (30.07.2006)
witeflower spune:
Dariana, dc nu esti sigura, intreaba un obstrician/o moasa/o asistenta. Eu stiu ca e important sa te mulgi cate un pic in faza asta, cat sa dispara nodulii si tensiunea in san.
Nu te teme ca iti va creste din nou lactatia, fiindca nu e asa. Dc copilul nu mai suge, nu iti va creste lactatia, dimpotriva, va tot scadea, chiar dc te mulgi o data pe zi.
Un pic de masaj cu Garmastan pe tot sanul, apoi muls putin din amandoi, doar cat sa nu mai simti noduli si tensiune in sani - e necesar. Sa stai asa...cred ca e cam riscant (poate sa nu se intample nimic, dar ai putea si sa faci o draga de mastita...)
TOMALAVINIA spune:
quote:Daa, prezenta....Decat sa ma tot chinui cu Cristina. ba u mananca, ba nu doarme, mai bine stop alaptat.Bineinteles ca inca mai suge:)), dar incet, incet ne intarcam noi.....
Originally posted by dianocicaquote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Si daaa, ai dreptate, e mare si laptele nu mai are aportul nutritiv pe care il avea cind era mai mic.....
Si decat sa nu manince mancare solida, mai bine va intzarcatzi incet, incet....lavinia, tu esti?
sigur? ntz ntz ntz
lui D!
dariana spune:
whiteflower, merci mult de sfat, aseara la dus am masat si, cum se spune, am 'exprimat' laptele,
mai pe romaneste am presat pana am maii detensionat un pic sanii si am scapat si de nodul, a fost muuult mai bine, insa acum vad ca iar se intaresc, deja am zone tari si dooor....adevarul este ca nici nu m-am mai legat cu nimic, doar sutienul...dar am impresta ca legatura aia mai rau face, hm!
am mai citit de un remediu homeopat, riccinus communis CH 30, a folosit cineva asa ceva? as incerca si asta, zice ca e bun cand ai sanii tensionati si durerosi in perioada ablactarii.
dandusa spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIAquote:Daa, prezenta....Decat sa ma tot chinui cu Cristina. ba u mananca, ba nu doarme, mai bine stop alaptat.Bineinteles ca inca mai suge:)), dar incet, incet ne intarcam noi.....
Originally posted by dianocicaquote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Si daaa, ai dreptate, e mare si laptele nu mai are aportul nutritiv pe care il avea cind era mai mic.....
Si decat sa nu manince mancare solida, mai bine va intzarcatzi incet, incet....lavinia, tu esti?
sigur? ntz ntz ntz
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.lui D!
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
am fost uimita sa vad cat de bine mananca fata mea de cand nu mai suge ziua...,ca nu mananca nu era o mare problema,dar era si slabuta...,categoria musca...

Mamica stralucitoare
16+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
dariana spune:
Dandusa, ai dreptate, si Dari mananca mult mai bine si asta in conditiile in care este racit din a doua zi de cand am inceput intarcarea, deci cred ca atunci cand se va insanatosii va papa si mai mult pt ca el in general in situatii din astea nici nu prea manca inainte, doar sugea si atat.
witeflower spune:
dariana, stiu ca sanii se intaresc din nou, dar trebuie repetata procedura macar o data pe zi, si nu doar masat, ci si muls, pana sanul e moale, netensionat.
As vrrea sa te intreb dc ai perseverat cu ceaiul de musetel (adica un l/zi, ca la carte) sau ai renuntat la idee? Si Garmastanul chiar ajuta.
Despre tratamente homeopate nu stiu...ca nu am incercat.
Dar cu mulsul si masajul va trebui sa continui pana cand nu se mai secreta lapte, decat f. putin, care nu te incomodeaza.
Inca un pic de rabdare si in curand vei fi mult mai bine.

lavinia, tu esti?