metode de intarcat

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Dragi mamici, care vreti sa intarcati, am sa va impartasesc un secret pe care l-am aflat chiar de la mama mea:
CEAIUL DE MUSETEL!

Baiatul meu avea 1 an si 1 luna si eu nu mai prea aveam lapte. Motiv pt care el plangea dupa tzitzi si se enerva ca nu mai este, mai ales seara. Ba imi venise si ciclul, iar copilul sugand avea colici (atunci am aflat si eu ca la ciclu laptele isi schimba compozitia...). Asa ca m-am hotarat sa-l intarc, dar era f greu, fiindca nu adormea fara san.

Mama mi-a spus cum l-a intrcat pe fratele meu mai mic, la sfatul unei asistente medicale din spital (a fost internata cu el si din cauza bolii copilul nu mai avea voie sa suga). I-a spus sa bea zilnic 1 l de ceai de musetel neindulcit - ceea ce are dublu efect:
Laptele isi schimba gustul, copilului nu-i mai place si suge tot mai rar si renunta singur; in acelasi timp, musetelul ajuta la scaderea treptata a lactatiei, asa ca scapati de durerile si inariturile de san provocate de intarcarea brusca.In plus eu am mai folosit si crema garmastan, cu care imi masam sanii seara, pt a evita blocarea canalelor de lapte.

Am facut asta cu copilul meu si nu am suferit niciunul. Dupa ce am baut prima data ceai de musetel, seara a supt cu pofta, a mai supt o data in timpul noptii, apoi dimineata, surpriza...nu a mai vrut!
A mai cerut de cateva ori in urmatoarele zile, dar vazand ca "nu mai e papa bun", a preferat ceaiul din biberon sau alte alimente (lapte praf nu a baut niciodata!).
Seara am inceput sa-l adorm cu ceai (si acum, la 4 ani bea ceai din canita inainte de a se culca). Timp de o luna mi-a mai cautat sanul, dar mai mult ca forma de alint si fara sa planga, stia ca nu mai e nimic "bun"pe-acolo, dar cred ca-i era dor. Nu-l refuzam, dar ii spuneam de fiecare data ca "nu mai este lapte bun la tzitzu" - iar el parea sa fie de-acord...

Cami, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

dandusa,citind ce ai scris, ma regasesc, fara burtica, bineinteles
Asa face si Cristina, din ora in ora ar vrea tztz, daca s-ar putea.....
Si am ales intarcarea progresiva.......vom vedea cit va dura......
si sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by TOMALAVINIA

dandusa,citind ce ai scris, ma regasesc, fara burtica, bineinteles
Asa face si Cristina, din ora in ora ar vrea tztz, daca s-ar putea.....
Si am ales intarcarea progresiva.......vom vedea cit va dura......
si sarcina usoara

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

din experienta iti spun,ca-i tare important sa fii impacata cu alegerea asta,sa fii convinsa ca asta este ceea ce vrei TU!
ea nu va fi pregatita decat atunci cand va renunta de bunavoie...,poate la 2 ani(ceea ce nu cred...),poate la 3 ani(un pic probabil...),poate la 5 ani...
la noi lucrurile s-au mai linistit...,de cand mi-am luat stresul intarcarii de pe umeri si am decis sa alaptez,no matter what...,fata mea se trezeste de max 2 ori pe noapte...,ceea ce este un mareee progres...,a avut o zi in care s-a trezit doar o singura data spre 6 dimineata...,deci viata,nu gluma...
eu nu ma bag in pat mai tarziu de 22,dupa ce am culcat-o pe ea(21) de obicei ma culc si eu...,las toooot si ma odihnesc...ma simt fff relaxata din puctul asta de vedere...,ziua daca ma simt obosita ma bag langa ea pentru o ora...,ce mai...,mi-am schimbat stilul de viata de tot
sper sa va ajute experienta noastra si sa va dea putere si muuulta rabdare

Mamica stralucitoare
13+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Whiteflower,
de retinut metoda ta,la noi nu se poate pune in practica pentru ca musetelul este una din plantele folosite cu masura in sarcina...
multumim ca ai impratasit cu noi din experienta ta

Mamica stralucitoare
13+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

asa este, dandusa, oricum eu am retinut ca tu inca nu esti hotarata, de aceea mi-am permis sa ma adresez la modul general, mamicilor la care a venit clar momentul intarcarii.

Si da, asa e, musetelul, ca si alte plante medicinale, trebuie folosit cu prudenta in sarcina si, preferabil cu acordul medicului.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dandusa

din experienta iti spun,ca-i tare important sa fii impacata cu alegerea asta,sa fii convinsa ca asta este ceea ce vrei TU!
ea nu va fi pregatita decat atunci cand va renunta de bunavoie...,poate la 2 ani(ceea ce nu cred...),poate la 3 ani(un pic probabil...),poate la 5 ani...
la noi lucrurile s-au mai linistit...,de cand mi-am luat stresul intarcarii de pe umeri si am decis sa alaptez,no matter what...,fata mea se trezeste de max 2 ori pe noapte...,ceea ce este un mareee progres...,a avut o zi in care s-a trezit doar o singura data spre 6 dimineata...,deci viata,nu gluma...
eu nu ma bag in pat mai tarziu de 22,dupa ce am culcat-o pe ea(21) de obicei ma culc si eu...,las toooot si ma odihnesc...ma simt fff relaxata din puctul asta de vedere...,ziua daca ma simt obosita ma bag langa ea pentru o ora...,ce mai...,mi-am schimbat stilul de viata de tot
sper sa va ajute experienta noastra si sa va dea putere si muuulta rabdare

Mamica stralucitoare
13+ + Crinuta 1 Nov 2006
[/quote]Daaa, ai dreptate, daca nu va functiona asa, voi pleca de langa ea :((
Trebuie sa te odihnesti, e greu si cu sarcina si cu Crinuta.Dormi de cite ori ai ocazia, lasa casa asa cum e, mai important e sa fii tu odihnita.
Sarcina usoara iti doresc!

Mergi la inceput

witeflower, am inceput sa beau ceai de musetel, 1 litru pe zi.Sa vedem cum va reactiona Cristina.
Oricum ea mai suge dar laptele a scazut, ii dau completare cu biberonul.Toot mai cauta tztz de cite ori stau linistita.

Mergi la inceput

aseara nu s-a trezit deloccccc sa ceara tz...,a dormit de la 22-7.30...,nici acum nu-mi vine sa cred...,sant aproape sigura ca perseveram si ne apropiem cu pasi inceti spre intarcare...
progresul de aseara vine dupa cateva zile in care s-a trezit de max 2 ori pe noapte...,asa ca yupiiiiiiiii
ce bine ma simt ca reactia asta a venit de la ea...,ca nu am fortat-o,ca a descoperit singura ce dulce-i somnul

Mamica stralucitoare
14+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Ooooo, bine ar fi sa se intarce singurica.Ce papa ea seara?II dai cereale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Darius este unul dintre cei madi pasionati copii de tzitzu. Suge ziua, seara, noaptea, de cate ori nici nu mai are rost sa numar pt ca este clar un moft si nu e vorba de foame, cum vine la mine in brate cum vrea sa suga. Noaptea la fel, se trezeste de nenumarate ori. Am trecut si eu prin faza in care credeam ca nu imi mai doresc sa il intarc si ca ma impac cu ideea de a-l lasa sa se bucure de tzitzu pana cand va renunta singur, insa vad ca nu e chip si cred ca ne va fi din ce in ce mai greu. Asa ca de aseara, vazand ce ati scris si voi, m-am apucat sa beau ceai de musetel...doar doar se strica gustul si nu o sa mai vrea insa pana acum vad ca nu e nici o diferenta. Mai incerc vreo 2 zile si daca nu da roade voi fi nevoita sa aplic metode mai putin placute fiindca e deja mare si sincer nu ma mai impac cu aceasta situatie. Daca mai stie cineva si alte metode va rog sa postati aici pt ca ne-ar fi de un maaare ajutor.

http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput