metode de intarcat

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by balaceanu_l

Buna dragi mamici,
Si noi avem o mica problema,nu cred ca mai acum lapte,cand ma mulg nu imi mai vine ca inainte,si nu prea vrea sa ia sticla,i-am luat canitza speciala si nici din ea nu bea,se joaca cu ea.
Nu vreau sa o i-au brusc dar in 3 luni vreau sa imi las puiul akasa si mi-e ca nu o sa bea lapte deloc,nu stiu ce si cum sa fac?

Loredana-Bianca Alexandra (16.10.2007)
Ne votati si pe noi pe Dc pagina 24 e in rochita de craciunita

Poze noi
http://community.webshots.com/user/balaceanu_l

daca te duci la serv,eu zic ca nu-i motiv intemeiat sa intarci de tot...,fix in 3 luni...,adica ziua sau seara ii mai poti da sa suga...,parerea mea...,daca serv te solicita f mult si daca el se trez f des noaptea...,atunci,da nu prea ai alta solutie...
in timpul asta roaga pe sotul tau sa-i dea biberon...,nu stiu metodele prin care ai putea sa-l faci sa iubeasca bibele peste noapte,ca eu nu am reusit...,dar perseverenta este una din chei...
in fiecare seara pui laptic in bibe si incerci sa-i dai peste noapte(zic unele mamici),adica cand se trezeste bb...,sau poti sa incerci sa-i dai dupa ce suge tz(zic alte mamici)...,cu timpul cica lasa tz in favoarea biberonului...
repet...,astea nu sant sfaturile mele,le-am auzit si ti le transmit si tie...,poate la voi merg...
eu zic ca ,daca inca curge laptic,ai lapte...,ca nu mai este asa mult ca inainte...,n-o mai fi!,dar laptic este...

Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

FretPatricia,
intr-adevar ne asemanam f tare...
hai sa-ti spun cum santem noi acum...si de ce...
nu pot spune ca toate noptile sant standard...,dar parca majoritatea...s-au schimbat in bine...
deci...,de ceva timp incoace mi-am luat din cap ideea ca vreau sa intarc...si n-am mai lasat pe nimeni sa-mi dea sfaturi despre cum sa intarc...
m-am gandit f bine daca asta este solutia ideala...,am pus in balanta 'n' chestii si apoi discutand cu sotul meu am ajuns la concluzia ca de fapt eu nu vrea s-o intarc...eeee din acel moment mi-am zis...,am desoperit "cheia" si asa a fost...
"cheia" fiind linistea mea sufleteasca...,mi-am luat de pe suflet,umeri si cap orice gand ce ma ducea la intarcat si brusc am simtit ca traiesc,ca sant odihnita,ca nu mai sant stresata,ca sant o mamica de copil fericit...
Crinuta m-a simtit zic eu...,mi-a simtit starea de detasare,de relash,de impacare,de disponibilitate de alaptat si si-a zis..."daca mama-i asa darnica si-mi ofera sanul oricand vreau eu...,parca nu mai este nevoie sa ma trezesc asa des...,stiu sigur ca-i acolo..."
jur ca inca se mai trezeste de cel putin 3 ori pe noapte...,dar jur ca nu ma mai simt obosita ca inainte...,ii dau sanul,imi iau perna si de cele mai multe ori adorm...
si simt ca dormmmmm,nu mai sant stresata la gandul "oare cand va fi urmatoarea trezire?!,cum eram inainte...si cand o auzaeam ca cere tz,nu stiam pe unde sa ma ascund...,ma enervam cumplit...
sant relaxata ,dar in primul rand impacata cu mine ...
sper din suflet sa te ajute experienta noastra,imi imaginez ce greu trebuie sa-ti fie,cand te gandesti ca incepi job-ul curand...,dar incearca sa gasesti tu calea cea mai buna pentru voi...,trebuie sa fie una...

Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Ricea,
am primit si eu astfel de sfaturi "binevoitoare",dar n-as pune in practica nici de-ar fi s-o alaptez pana la 18 ani...
cu tot respectul,mi se pare cumplit sa-ti lasi copilul sa planga asa mult...si apoi cum sa-i dai frate,boia iute unui copil???
trebuie sa fi fost f traumatizant pt el,daca nu mai bea laptic...

Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

quote:
Originally posted by dandusa

Ricea,
am primit si eu astfel de sfaturi "binevoitoare",dar n-as pune in practica nici de-ar fi s-o alaptez pana la 18 ani...
cu tot respectul,mi se pare cumplit sa-ti lasi copilul sa planga asa mult...si apoi cum sa-i dai frate,boia iute unui copil???

quote:
dupa cum ai scris zici ca i-am dat sa manance boia iute si era vorba de ardei iute.cand un copil suge titi 1 an si doua luni fara sa vrea orice mancare si mama ajunge la 46 kg asculta si de sfaturi "binevoitoare"
daca te gandesti ca aplans trei zile iti spun ca nu a fost asa .A doua zi nu a refuzat mancarea si a baut ceai in loc de lapte.
oricare copil cand ajunge la intarcare va plange dar tu daca vrei poti sa-i dai pina la 18 ani.
alaptarea este indicata pina la 1 an de zile

mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

quote:
Originally posted by ricea

quote:
Originally posted by dandusa

Ricea,

quote:
dupa cum ai scris zici ca i-am dat sa manance boia iute si era vorba de ardei iute.cand un copil suge titi 1 an si doua luni fara sa vrea orice mancare si mama ajunge la 46 kg asculta si de sfaturi "binevoitoare"
daca te gandesti ca aplans trei zile iti spun ca nu a fost asa .A doua zi nu a refuzat mancarea si a baut ceai in loc de lapte.
oricare copil cand ajunge la intarcare va plange dar tu daca vrei poti sa-i dai pina la 18 ani.
alaptarea este indicata pina la 1 an de zile

aproape la fel ca si Ricea am procedat si eu si sfatul l-am luat chiar de pe DC acum vreo 2 ani.copilul meu avea pe atunci 1 an si 5 luni,eu eram superobosita pt ca ma trezea noaptea de "n" ori(ziua nu mai sugea deloc),asa ca intr-o zi mi-am pus pe sani mustar si i-am explicat copilului ca "uite titi s-a stricat.de acum esti mare nu mai ai nevoie de titi".cand a vazut mustarul pe sani,copilul s-a uitat mirat si oarecum scarbit de miros si priveliste.cert este ca nu a vrut deloc sa se apropie de sanii acoperiti de mustar.am procedat asa de cateva ori in primele 2 zile(de cate ori cerea titi fugeam in bucatarie ,ma faceam cu mustar si ii ofeream sanul,pe care copilul normal ca il refuza numai vazandu-l).daca a plans?a marait putin prima data,cam 1 minut si asta a fost tot.ulterior de cate ori isi amintea de titi ii spuneam "titi s-a stricat,nu mai e buna"iar copilul se linistea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

Eu nu am sa-ti dau neaparat un sfat pentru ca stiu cat de grea este intarcareaotr mama respectiv copil. Eu l-am intarcat pe Alex la 1 an si 4 luni fortata de imprejurari. Cand ne intorceam din concediu a inceput copilul meu sa verse, am fost la doctr, tratament 1-2 zile, el tot varsa. Mi-a venit si mie straluicita idee ca laptelele, finnd el si de mama, provoaca acciditate, deci nu va inceta sa verse daca eu continui sa-i dau lapte. Deci a urmat intarcarea, spre binele lui. I-am explicat ca mami nu mai are lapte la titi si a mers dar fffff greu. Toata ziua statea lipit de mine si ma intreba dc mai e titi, nu se mai juca cu copiii in parc si era mereu trist. Toata treaba a durat vreo doua saptamani, el trist, eu cu dureri. Noaptea plangea, a plans vreo 3 nopti, eu nici nu-l puteam tine in brate de durere. Greu dar a trecut, nu credeam ca am sa reusesc sa-i intarc vreodata, Dc nu se intampla sa verse, sigur ajungeam la 3 ani cu alaptatul. Pe mine m-au ajutat mai multi factori, nu puteam ceda, sa-i dau titi ar fi insemnat sa verse iar, el a acceptat biberonul cu lapte din prima seara desi in alte dati toate tentativele mele esuasera. Asta a fost povestea noastra din care am iesit greu dar invingatori.
O prietena f buna si-a intarcat puiul de 1 an si o luna, dependent de titi ceva mai usor. A mers cu el la tara, la curte, aer curat, loc de joaca. A fost asa de incantat de animale, balta, flori si tot ce e frumos la tara incat intr-un weekend a uitat de titi, adormea imediat dupa baita. Luni, cand a ajuns acasa deja era prea tarziu sa-i mai dea. Puiul prietenei nu a ramas cu nici-o trauma, al meu pot spune ca da, doarme cu mana la titi. Cred ca e frica sa nu piarda.
Va pup!
Va doresc rabdare si hotarare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

KITZ KITZmustar a fost prima incercare dar nu a avut succes sugea titi cu tot cu mustar pe ea.Si la noi la fel sa intamplat dormea cu mana la titi

succes la intarcare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Nu stiu, citesc sfaturile astea cu ardei iute si mustar si ma intreb ce asocieri se fac in mintea copilului... sanul, sursa de alinare si confort, devine deodata ciudat mirositor si rau la gust... mie imi par mai mult metode de pedeapsa.

dandusa, important e sa ajungi la echilibru... imi pare rau pentru perioadele in care te-ai chinuit si indoit, dar uite ca ai mai invatat cate ceva despre tine si Crinuta, deci pana la urma ai iesit in castig.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fretpatricia spune:

Dandusa draga,
Ma bucur din toata inima ca ai ajuns la o impacare cu tine si cea mica, e foarte adevarat ca in mare masura aveai nevoie de asa ceva pentru linistea ta sufleteasca. Nu ma indoiesc ca de acum va fi mult mai bine pentru amindoua si veti gasi o cale sa ajungeti si la intarcarea "finala", cind va fi timpul.

O veste buna (deocamdata, sa bat in lemn, sper sa ramina buna!) este ca si noi am identificat cumva ce vrem de la copil si de la noi. Adica asa cum spuneai si tu, nici eu nu vreau neaparat sa o intarc de tot pe fetita mea, insa totusi am neaparata nevoie de un somn mai linistit si complet noaptea avind in vedere ca acusi incep jobul full time si nu cred ca as putea rezista cu nspe treziri pe noapte. In plus, problema noastra vitala este faptul ca cea mica nu mai doarme in patut la ea de pe la 1 luna, si ceea ce incercam acum este sa o reinvatam cu patutul ei . Si, heeeei, nu-i usor deloc! Ziua mai merge cum mai merge, am inceput de luni, adoarme destul de repede in patut, insa noaptea.... CALVAR! Luni noapte a fost binisor, 2 ore somn, 2 plins, 3 somn, 2plins, 2 somn . Marti noaptea am crezut ca ne urcam pe pereti si eu si sotul, a dormit intii 3 ore si apoi, de la 24.00 la 5.30 aproape 6 ore de plins/tipat/miriit... A fost un fel de care pe care. Insa vorba ta, acum suntem amindoi hotariti, asa ca nu ne-am lasat, am rezistat eroic, am stat pe rind cu ea, am mingiiat-o, i-am dat laptic, apa, orice, numai sa inteleaga ca din pat la ea nu mai vine in pat la mama. Pina la urma a adormit, era si normal, rupta de somn. Si noi la fel! Azi noapte a fost prea frumos sa fie adevarat, de aia ziceam ca sa bat in lemn, a dormit 3 ore intii, s-a trezit un pic cu scincet insa am sarit imediat si am linistit-o, dupa care a dormit iar pentru 4 ORE SI JUMATATE NEINTRERUPT!!!! . S-a mai trezit cam pt vreo ora pe la 6 si a readormit pt alte 2 ore. Of, daca ar continua asa, as fi cea mai fericita si multumita! Nici nu iti inchipui ce bine e sa dormi din nou relaxat. Si nu cu miinile amortite, spatele intors, ma rog, tot tacimul de care ai nevoie cind dormi cu bebele in pat. Nu stiu tu cum faci noptile, poate o iei si o pui la loc in patut, insa eu am cedat cam pe la 1 luna, eram rupta de oboseala si in plus au venit parintii mei pentru botez si am zis sa o iau cu mine, sa fie liniste si sa nu deranjam. Apoi am avut un examen, am zis nu acum, iarasi am avut musafiri pt. o saptamina, si tot asa am gasit motive sa nu o mai pun la ea in pat pina acum. E tare greu, pt ca ea asociaza probabil noaptea si cu comfortul sinului si al suptului, insa sunt mai mult decit convisa ca nu are nevoie de suptul asta din ora in ora, era pur si simplu un reflex si o comoditate. Dovada ca a reusit sa doarma aproape 5 ore ieri fara sa mai suga. Nici n-am curajul sa spun inca cit de bucuroasa sunt, cu o floare nu se face primavara, astept cu "interes" si mai mult stress noptile ce vin. Insa traiesc cu hotarirea si speranta ca se va obisnui totusi pina la urma si va intelege ca mama e linga ea, nu pleaca nicaieri, e in siguranta si in patutul ei. Chiar te rog sa imi spui daca ai vreun sfat in legatura cu asta, sunt bucuroasa de orice idee de la mamici cu experienta.
Asa incit, nici eu nu o intarc acum inca, ii mai dau inca sa suga seara si uneori dimineata, simt eu ca nici lapte prea mult nu a mai ramas. Insa ne-a ramas inca un pic de timp impreuna, la supt,nu vreau sa i-l iau si pe asta, cel putin nu acum cit ne re-obisnuim cu patutul. Vedem noi mai tirziu. Tine-mi pumnii pentru noptile ce vin! Mai revin cu noutati, sper bune!
Pina atunci sanatate si pupici la mamici si bebici!

Mergi la inceput

FretPatricia,
sper din suflet sa va tina faza...,sa doarma f bine si sa se acomodeze in noul locshor...
noi dormim impreuna de muuult timp...,nu chiar de la 1 luna,dar pe acolo...,la vremea aceea stiam ca este bine sa doarma in patut...,acum sant f fericita ca dormim impreuna...de ea nu mai zic...
au fost dati cand am mai incercat patutul in ideea ca poate se odihneste mai bine acolo...,dar nuuu,a dormit fff prost si atunci am luat-o cu mine in pat si gata...
pana de curand dormeam toti trei ,de cateva saptamani dormim doar noi doua ca doua floricele...,tati are un program ingrozitor,munceste si de noapte si de zi,asa ca l-am lasat sa se odihneasca separat...
cand va avea camera ei ii voi cumpara un pat maree pentru ca ea doarme f ciudat,isi schimba pozitia in somn f des...si cred ca in patut nu prea este spatiu pt asta...
si eu as fi facut la fel...,nu poti sa incerci sa-i schimbi doua obiceiuri deodata...si ce obiceiuri...,acum ca santeti in schimbari cu patul este f bine ca continui sa-i dai san...
iti doresc multa rabdare si multa intelepciune
cand ai timp,mai zi-ne cum stati

Mamica stralucitoare
11+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput