BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Dupa o pauza cam lunga, revenim si noi. Multumesc Romana, ca te-ai gandit la noi.

Ioana Sora, bine ai venit la mamici!

Dupa o perioada mai grea, incercam sa reintram in normal. Mariuta este bine, doar ca nu a luat destul in greutate. Doar 500 g intr-o luna. Din cauza unei suparari am pierdut si putinul lapte pe care il aveam. De o saptamana si ceva o hranesc pe Maria exclusiv artificial. Am reusit sa o dau peste cap si pe ea si nu mai manca aproape de loc (cate 30-40 ml. la masa). Joi am fost la medic. Mi-a spus ca este sanatoasa si mi-a recomandat sa schimb laptele. Asa ca am inlocuit treptat Nan-ul cu Milumil si inca nu imi vine sa cred cat de bine il papa. A ajuns sa suga si 150 ml. la o masa. Daa o data cu Milumil-ul au inceput alte probleme. Mananca asa de repede ca se ineaca si are colici. Ma ingrijoreaza f. tare faptul ca se ineaca in timp ce bea si chiar si dupa. Stau tot timpul cu ochii pe ea, pt. ca imi este frica sa nu pateasca ceva. Voi cum procedati cand se ineaca bb? Eu sunt disperata pt. ca nici nu stiu ce sa ii fac. O ridic si o bat incet pe spate.

Pt. colici dr. ne-a recomnadat Bonnisan care este bun si pt. pofta de mancare. Poate este doar imaginatia mea, dar mi se pare ca atunci cand ii dau o doare mai rau burtica.

Chiar daca nu a prea luat in greutate, Maria a crescut 4 cm si au inceput sa nu ii mai vina unele hainute. Avem o luna acum, trecem la o alta marime. Este o scumpica si se chinuie sa vorbeasca. Ne distram uitandu-ne la ea cum deschide gurita si se agita si in final nu iese decat un a (cu caciulita) anemic. Si a inceput sa raspunda cu zambete la aparitiile noastre in preajma ei.

Ioana Sora, Maria sughite din prima zi si inca nu am gasit remediul. Am incercat si laptic si ceiuc si lamaie...Eu o tin pe burtica si astept sa ii treaca.

Si inca o intrebare: cu ce fel de termometru ii masurati temperatura? Eu am unul digital de la Chicco dar nu sunt multumita de el: din trei incercari una dupa alta, arata trei valori diferite. Imi este frica sa incerc cu un termometru obisnuit cu mercur. Ea nu sta linistita nici 1 minut.

Promit ca mai scriu.
va pupam,
Cornelia si bb Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Cornelia, stai linistita, ca sughitul nu-i dauneaza copilului.
Marox, felicitari pentru aia 120 de ml!!! :) Mare minune ca nu te-ai deshidratat pe soarele ala.. Si zi asa, fugea biberonu' de tine pe fundu' sacului! :)
Eu intre timp am pierdut mamicile de mai ale mele si nu mai stiu unde sa postez :) Nu-s la nici unul din forumuri..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Cornelia, si Alex, pe linga faptul ca regurgita mult, se ineaca atunci cind maninca si uneori dupa. Nu stiu ce sa-i fac in afara de a-l bate pe spate si a-l ridica. Pe el se pare ca nu-l deranjeaza, dupa ce tuseste una buna, o ia de la capat cu suptul, de la sin sau biberon, e la fel.

Oricum, ati vazut subiectul "De ce, Doamne???"? N-am putut citi decit primul mesaj, mi s-a pus un nod in git si inceput sa tremur...

Doinna, multa sanatate lui Daniel !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

bine ai revenit Cornelia.
dar unde este Claudya. e nefireasca o absenta atat de lunga cand e vorba de ea.
astie cineva ceva?
vad ca aproape toti bebelusii au colici.
pe mine ma dispera neputinta mea
exista cumva in state picaturi sau ceaiuri mai eficiente. as avea posibilitatea sa le procur in maxim 2 saptamani si as fi foarte fericita daca as sti sa ii spun fratelui meu ce anume sa ceara la farmacie.
multam si multa multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Cornelia, e normal ca Mariuta sa ia in greutate 500 gr. In "Mama si copilul" scrie ca teoretic in prima luna se ia 750 gr, dar majoritatea copiilot iau 480-500 gr (~120/sapt).
Taisia regurgiteaza dupa fiecare masa aprope de cand ii dau lapte praf - ~ 5 ml. La voi se intampla sa dea laptic pe afara? Cateodat si varsa (laptic din acela digerat) la mai mult timp dupa masa.
Eu pt sughit ii dau ceiut. Voi folositi BAby Drink? Cum vi se pare, pe langa faptul ca e cam scump?
Va pup. Gio Si Taisia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Claudya e somnorica tare, aseara se "lupta" cu computerul sa scoata pozele bebicai :). Altfel, la fel cum o stiti, vesela, voioasa.. Si mindra tare.. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Mi-e somn ! Uite asa, la ora asta ! Alex a papat aseara 120 ml apoi a mai si supt, dupa care a dormit, miracol, de la 11 noaptea la 4 jumate dimineata. In schimb eu m-am trezit de la 3 si l-am pazit...oare respira bine, oare nu s-a inecat, da' ce are de nu se scoala?!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

fata mea este model
ca-i fata de...doctor!

alexandra are 4650kg,la trei saptamani.e cumintica dar vrea mereu la mami/tati in brate.ar fi ok daca nu ar trebui sa facem si altceva...
sunt suparat acum pt ca ii curge ochisorul rau!de sambata se tot intampla chestia asta.am sters-o cu compresa sterila si ser fiziologic,dar nu a trecut.ce sa fac???

pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Buna mamici si bebelusi..

Noi inca nu am reusit sa conectam calculatorul la noua casa, asa ca o saptamana -doua intram si noi de pe unde apucam, dar mai rar.

Am citit si eu tot ce ati postat, Razvan imi printeaza de la serviciu si imi aduce acasa sa citesc.

Maya-Alexia face joi o luna, si desi nu am masurat-o, nici cantarit-o pana acum cred ca a luat binisor in greutate anad in vedere obrajorii si gusita din ce in ce mai bucalate.

Nu avem colici, sintem destul de cumintele..nu plangem decat de foame, baita este o incantare..cateodata doarme de-a binelea in cadita...schitam si noi zambete zilnic...v-as povesti pana maine despre ea....o adoram pur si simplu.

Eu de cateva zile o pun dupa-amiaza cand sint in pat langa ea, sa doarma si pe burtica si se pare ca ii place foarte tare..chiar isi tine caputul ridicat cateva minute.

Ochisorii ne curg si noua, de vreo saptamana ii pun 2-3 picaruri de 2-3 ori/zi cu un preparat de la farmacie si in timpul zilei ii ung pleoapele cu kanamicina, i-am pus si lapte de la mine..parca s-au mai ameliorat dar tot ce curg.

In plus, acum de la caldura ne-au aparut bubite pe obrajori, pentru asta chiar nu stiu ce sa fac, asa ca ii dau tot cu ser fiziologic.

Noi nu am facut proba laptelui, nici nu m-am muls, dr. a spus ca atata vreme cat nu plange, mananca , este linistita sa nu imi fac probleme, inseamna ca am lapte suficient. Cu toate astea tare sint curioasa cat a luat..asa ca maine ne vom duce la control.

Noi stam afara o gramada..ieri am iesit pe la 18 si am intrat in casa la 23. Noaptea de trezeste pe la 3-4 si pe la 6, dupa care doarme din nou si se trezeste pe la 9.

A..inca avem icter, desi o forma super usoara, asa a fost de la inceput..am inteles ca trece mai greu daca este alaptat natural, ptr. ca este inhibata bilirubina. Voi ce stiti?

Madishor si noi ne hranim in parc, si e tare bine..ca nu trebuie sa ne intoarcem acasa cand mai avem chef de stat afara.

Kara, va doresc sa treceti cat mai repede peste perioada asta cu
colici..si lasa baiatul sa creasca ..nu te mai lua dupa toti medicii...si eu sint cam stresata ca tot citesc prin carti si de multe
ori de la medici aud exact invers de ceea ce citesc. Nici nu mai
stii ce sa crezi.

Gio, tu ce mai faci? Promit sa intru cat mai des si te vom tine la curent cu toate noutatile. Taisia ce face? Voi iesiti afara? Pe unde?

Iese cineva prin parcul Ioanid sau Gradina Icoanei?

Aveti idee de cand ii putem scoate afara in marsupiu( stiu ca se cheama altfel dar am un lapsus acum....dar stiti voi la ce ma refer) trebuie oare sa isi tina capul singuri?

Nici nu stiu ce sa va mai spun....v-as povesti atatea..dar sper sa revenim in forta cat mai repede.

va pupam... Bebe Maya Alexia si Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Multumim frumos, mamici, pentru felicitari si sfaturi. Azi am facut si noi o saptamana. Fetita a luat in greutate 250 grame de la nastere si e cumintica, in general. Si mami se simte mai bine cand alapteaza. La inceput, ma simteam extenuata si ma dureau sanii, insa acum e OK. Sunt tare fericita ca noaptea doarme de la 23 la 5 dimineata. Insa ziua nu inchide ochii. Oricum, e mai bine asa. Aseara am plans rau de tot 30 de minute, timp in care mami a fost disperata. Am incercat ceai, lapte, stat pe burta mea, nimic... Intr-un final, s-a linistit, dupa ce credeam ca micuta n-o sa se mai linisteasca. Am inceput sa iesim afara, iar maine o sa ne aventuram pana in parc. Deocamdata, numai afara dormim ziua... Acum va pupam, sa mai facem niste treburi prin casa, pana la urmatoarea masa, urmatorul sughit sau urmatorul caca...

, Ioana si Maria Catalina

Mergi la inceput