BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a
Raspunsuri - Pagina 4
martta spune:
Fetelor, iertati-mi evidenta cacofonie pe care am facut-o si incercati sa "cititi" si cuvintele lipsa...Altadata voi incerca sa fiu mai putin obosita si mai atenta!
Marta
romana spune:
Noi acuma ne-am baut lapticul si bebe si mama si am intrat pe aici sa vedem ce se mai intimpla.
Bine ai venit la bebei de iunie-iulie Ioana Sora. Sa-ti traisca fetita. Si Cristian al meu a avut mult par la nastere , iar pe ceafa e foarte lung, vorba ta sa-i faci codite. Acum a inceput sa-i cada si devine un chelios.
Ce se mai intimpla cu CORNELIA ca nu a mai scris pe forum de mult? Esti bine Cornelia? Ce mai face ?
Cu drag Romana si Cistian de 6 sapt
gio spune:
Ferlicitari Ioana pt fetita si sa fiti sanatoase amandoua!
Alina, sa-ti traiasca si tie baietelul si sa nu mai aveti probleme cu papa. Am remarcat si eu ca bbeii nostrii suntt nascuti in aceiasi zi. Poate ii cuplam cand se vor face mari, cine stie...? Glumeam!!!
Ca sa-ti raspund, am avut si noi batai de cap cu numele, dar le-am explicat parintilor ca asta a fost alegerea noastra si sa-si vada de treaba, ca oricum asa o s-o cheme toata viata! In privinta mancarii, noi am trecut pe alimentatie mixta, intai de la san si apoi biberon (lapte Similac - apropo stie cineva cat de bun este?). Dupa ce am facut proba suptului am vazut ca bb nu papa decat jumatate din cat ar fi trebuit, iar eu credeam ca am lapte...Dupa ma mulg si am opbservat ca nu mai raman nici 5 ml in sani.Noi am verificat cantarul cand ii dadeam lapte praf - sugea 50 ml - 50 ml arata in plus, asa ca eu am incredere in proba suptului (cel putin la noi merge). Si cand ma gandesc ca Taisia nu lua in greutate pt ca eu ma incapatanam sa o hranesc esxclusiv natural...Credeam ca daca doarme e satula, dar saracuta nu mai avea nici vlaga sa planga de cat de infometata era, si adormea asa, flamanda. Am tras o frica...Ajunsese sa fie moale ca o carpa in bratele mele. Acum o trezesc ziua la max 3 ore ca sa recuperam greutatea.Biberonul il accepta, cateodata cu insistente, dar pana la urma reusesc. Asistenta mi-a spus o metoda prin care putem afla daca bb e hidratat suficient - ii trecem incet buricele degetelor peste fontanela din crestetul capului si daca zona e deprimata (are un fel de adancitura) inseamana ca ori ii este sete, ori nu a mancat suficient. La noi se verifica. Cand bb baga 80-90 ml lapte, nu mai e deprimata zona deloc. Daca a mancat suficient, inseamna ca ii este sete.
Multumim pt sfaturile cu buricutul. La noi era necesar sa-l rupa ptt ca Taisia avea infectie dedesubt. Acum dam cu nitrat si aproape a trecut. In schimb tati e saracul negru pe maini de la nitrat pt ca nu e prea indemanatic.
In rest, toate bune.O intrebare : voua vi se pare ca bb al vostru se uita cateodata "in crucis" ? Taisia isi mai "arunca" ochiul stang intr-o parte si mi-e frica sa nu aiba strabism.
Carmenutza, tu nu mai intri pe net sa ne spui despre bb al tau?
Daca vreuna din voi a povestit la nasterea pe glob cum a fost, spuneti, ca sa citesc si eu, ca asa nu am timp sa intru peste tot.
Sa aveti bbei sanatosi si cuminti.
Gio si bb Taisia.
Ioana Sora spune:
Multumim frumos pentru felicitari. Avem si noi niste intrebari... Ce faceti cand bebe sughite rau de tot ? Fetita mea se enerveaza ingrozitor in acele clipe si nu prea stiu ce sa fac. Si inca ceva... Daca ii dati supliment lui bebe, ce lapte folositi ? Mie la spital mi-au zis de Nan sau de Humana... Voi ce ziceti ? Vad ca si Gio oune aceeasi intrebare. Acum va pupam sa ne odihnim putin inainte de urmatoarea masa si schimbatul scutecului...
, Ioana si Maria Catalina
iuliana spune:
Gio, noi folosim lapte Similac, aici aproape toata America foloseste lapte Similac si cred ca e bun. Azi am avut si eu curaj sa gust din laptele asta (ca mirosul e groaznic) si, culmea, e chiar dulciuc si ii place Emmei. Insa nu am gustat cum e laptele meu...tre' sa imi mai fac un pic de curaj pentru asta.
Ioana...si noi avem acceasi "problema", daca pot sa spun asa, cu sughitul, insa nu ma sperii. Si cind era in burtica la mine tot asa sughita, in fiecare zi, chiar si cite 5 minute. Ce fac eu? O tin lipita de mine si o mingii pe spate, iar daca nu trece, incerc sa ii mai dau un pic de laptic, dar sint f. atenta sa nu se innece in timpul sughitului. Si cu asta trece garantat.
Gio, nu iti fa probleme cu ochisorii. Dr. mi-a zis ca e normal la virsta asta, muschii globilor oculari nu sint inca f. bine dezvoltati.
gianina spune:
Ioana, felicitari pt.fetita sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii.
Gio, vezi ca Cornelia a povestit nasterea daca vrei sa citesti.
numai bine va doresc!
gianina
Doinna spune:
AJUTOORR!
DANIEL AL MEU DE O SAPTAMANA PLANGE SI ARE FEBRA.Sunt terminata!Martia trecuta am fost cu el la vaccin si de atunci nu am mai vazut zi buna.Am sunat la doctor dar mi-a zis sa nu-mi fac probleme cu febra de 98-99 numai daca depaseste 100 sunt probleme.Eu nu sunt deloc linistita ca are febra 99 de 5 zile i-am dat tylenol dar dupa 4-5 ore are febra la fel.Nu mai spun ca l-au apucat si colicile...
Spuneti-mi mamici din USA ce fel de ceaiuri ptr colici folositi.La farmaciile unde am intrebat mi-au spus ca nu au ceaiuri....si bb-ii vostrii cum au dost dupa vaccinuriile de 2 luni...?
parpalak spune:
quote:
Originally posted by Doinna
AJUTOORR!
DANIEL AL MEU DE O SAPTAMANA PLANGE SI ARE FEBRA.Sunt terminata!Martia trecuta am fost cu el la vaccin si de atunci nu am mai vazut zi buna.Am sunat la doctor dar mi-a zis sa nu-mi fac probleme cu febra de 98-99 numai daca depaseste 100 sunt probleme.Eu nu sunt deloc linistita ca are febra 99 de 5 zile i-am dat tylenol dar dupa 4-5 ore are febra la fel.Nu mai spun ca l-au apucat si colicile...
Spuneti-mi mamici din USA ce fel de ceaiuri ptr colici folositi.La farmaciile unde am intrebat mi-au spus ca nu au ceaiuri....si bb-ii vostrii cum au dost dupa vaccinuriile de 2 luni...?
doina popa
Hai ca mai sint doua zile pina sa se faca saptamina. Pentru febra i-am dat Tempra, picaturi pentru copii - i-am dat preventiv, asa ca nici n-a apucat sa faca (abia un 36.9). Daca la voi se cheama altfel, mergi la prima farmacie si intreaba ce sa-i dai la un copil de doua luni cu temperatura. Vezi ca un pic de temperatura poate sa faca si daca urla prea mult. Pentru colici, incearca Gripe Water, la noi a mers foarte bine. E ulei de anason si fenicul si bicarbonat, asa ca ajuta si la digestie si la gaze. Si ne-a cam durut si pe noi stomacelul dupa vaccin (!!!)
Sanatate la bebei si mamici.
Marox spune:
Haideti sa va povestesc ce WE "minunat" am avut. In primul rind, simbata seara, cind am avut musafiri, Alex a fost foarte agitat, n-a prea vrut sa manince si a plins mai tot timpul (colici, caldura...???). Consecinta: s-a sacrificat mama si a stat cu el in brate. In schimb noaptea a dormit normal, cu o pauza la 3 pt supt.
Duminica prevazusem sa plecam la un picnic. De fapt voiam s-o ducem pe mama sa viziteze castelul Fontainebleau, fiind prima duminica din luna intrarea la muzeele de stat e gratuita. M-am sculat cu ochii cirpiti pe la 7 jumate si m-am apucat de pregatiri, sa nu-i lipseasca ceva puiului. Care pui, contrar obiceiului matinal, dormea dus. Ziceam sa plecam cit mai devreme sa evitam caldura. Aiurea, Alex a facut ochi pe la 9 si eu m-am repezit cu biberonul, macar sa terminam masa mai repede. Insa lui nu prea ii era foame, cu mari eforturi a baut 80 ml. Cind sa plecam auzim un fisiit, pac, a facut KK. Apa de toaleta cu care il stergeam era deja in rucsac, in masina. L-am transportat in baie si l-am sters cu apa calda. Dupa ce i-am pus un pampers curat...oh, nu, a luat-o de la capat! Mai lipsea sa-mi traga si o arteziana, ca sa ma schimb si eu !!!
In fine, am plecat, era 10 jumate. Calatoria a durat o ora si ceva, timp in care Alex a dormit. Ajungem la castel si descopar ca nu puteam sa punem patura pe iarba, era interzis. Noi mai fusesem de citeva ori, dar niciodata pt picnic. Incepem sa ne plimbam de colo-colo, nestiind prea bine ce sa facem, Alex se trezeste si incepe circul, i se facuse foame. Nu puteam sa-l alaptez pe banca, in vazul tuturor, o lasam pe mama cu carutul, sotul il ia pe Alex in brate si o luam la goana spre masina unde se afla aparatul pt incalzirea biberonului. Aparat, pe care, bineinteles, nu-l mai folosisem pina atunci si nu stiam cum functioneaza. Era un soare ucigator, in masina o caldura sufocanta, Alex tipa cu disperare de se auzea pe o raza de 1 km, sotul se chinuia cu aparatul, eu cu biberonul. E adevarat, luasem tot ce-mi trebuia, dar parca toate erau la fundul rucsacului. In asteptarea lapticului incalzit ma apuc sa-l schimb pe Alex. N-o sa credeti, dar tocmai atunci, in acele vitrege conditii am dat de un pampers care nu se lipea ! Christophe imi intinde biberonul, oroare, nu era suficient incalzit, i-l dau inapoi, urletele lui Alex devin isterice. Am fost proasta, nu trebuia sa ne complicam cu un biberon incalzit, era suficient de cald afara, dar parca mai puteam judeca ?!!! Gata, pina la urma am putut sa-i dam sa manince, intr-un sfert de ora a lipait 120 ml si ma invinovateam ca nu i-am dat destul, ca sa-l tina pina inapoi acasa, nu mai aveam chef de picnic, de vizitat castele, nimic, nimic. Insa dupa ce a mincat Alex s-a cumintit si am revenit si eu la sentimente mai bune. Am recuperat-o pe mama si am intrat in castel, l-am lasat pe bb cu taticul la umbra in gradina. Am facut vizita in galop si la 3 jumate, cind era aerul mai irespirabil, afara, ca si-n masina, am luat-o inapoi spre casa. Sirul ghinioanelor s-a oprit aici, Alex a dormit tot timpul voiajului, s-a trezit de-abia acasa. I-am dat sa manince, tot din biberon, dupa care am tras si eu un pui de somn reparator. Dupa ce m-am sculat mi-a venit ideea sa vad cum mai stau cu productia de lapte si, miracol, am "recuperat" 120 ml, record. Si nu pricep cum am reusit, explicatia ar fi ca era dupa somn sau pt ca nu-i dadusem sa suga de aproape 12 ore. (Oricum, Parpalak, ai dreptate, n-o sa avem probleme cu intarcatul :-)).
Va las, ca s-a trezit...
madishor spune:
Incet, incet se face o luna de cand ne-am inmultit familia. Miercuri Matei face o luna. E un flacaias blondut, dolofanel si cuminte si face niste fete demne de desenele animate japoneze. Nu cred ca zambeste constient inca, dar ador momentele in care deschide gura mare intr-un fel de zambet stramb si stirb. Perioadele in care sta treaz ziua sunt din ce in ce mai lungi si tinde sa doarma mai mult afara si sa stea treaz cat stam in casa, asa ca treburile zac nefacute pentru ca mami e ocupata sa il trateze pe bebe de plictiseala, foame si dureri de burta. Noaptea doarme bine si chiar pare hotarat sa renunte la inca una din mesele de noapte ramanand numai cu o masa pe la 5 dimineata (cea de seara fiind pe la 9-9:30 pm). Reactie la BCG tot nu a facut si va trebui sa nu uit sa intreb pediatra daca trebuie sa-l revaccinez (au, au).
...
Bine ai venit in randul mamicilor, Ioana Sora si sa-ti traisca fetita!
Gio, e normal sa-i mai fuga cate un ochi pana pe la un an. E o problema doar daca sta in mod constant cu ei crucis.
Ioana Sora, solutiile pentru sughit ar fi: sa o tii in brate cu burta pe burta ta, poate se muta gazul care provoaca sughitul, daca nu merge poti sa incerci cu o gura de lapte, si cand mai creste poti sa-i dai o lingurita de apa plata, sau o picatura de zeama de lamaie. Ultima e cea mai eficienta dar nu este indicata in primele luni. Oricum, sughitul nu ii dauneaza dar e extrem de enervant.
pe curand,
madishor