BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a
Raspunsuri - Pagina 6
Tango spune:
Buna dimineata, mamici! mai primiti un bebelus si o mamica in clubul vostru??? Bebita mea a venit pe lume pe 31 iulie la ora 14,45. A avut 3,130 kg si de luni ne-am intors si noi acasa. Minunea mea se numeste Daria Maria Antonia si este cumintica foc, mancacioasa si somnicioasa. Ieri i-am facut prima baie acasa si a fost foarte fericita. Am constatat acasa ca aproape toate hainutele cumparate sunt maricele asa ca azi tati se mai duce la niste cumparaturi. Deocamdata nu ma simt in stare sa plec cu ea la plimbare, nu-mi doresc decat sa ma odihnesc intre supturi, pentru ca suge din 2 in 2 ore. Cam atat despre noi si cand mai am un minutel in care ma simt mai in forta va scriu. Va pupicesc pe voi si pe puiutii vostri!!!
Cornelia spune:
Bine ai venit Tango! Pupici bebitei! Sa fie sanatoasa si mancacioasa. Odihneste-te cat poti de mult. Starea de oboseala o sa treaca incet-incet (la mine inca nu a trecut, dar ia in considerare faptul ca eu am trecut printr-o ditamai depresia).
Ioana Sora, parca doar ce scriai nerabdatoare cand la mamici, cand la bebelusi ca nu mai incepeau contractiile alea odata...si ia uite, fetita ta are o saptamana!
Carmenutza, cred ca pentru marsupiu trebuie sa isi tina capul destul de bine. Eu am un marsupiu de la Chicco in care pot sa o tin si in pozitie culcata, dar parca nu prea mai are loc, asa ca asteptam si noi sa mai creasca un pic.
Amik, si Mariutei i-a curs un ochisor o luna. Am spalat-o cu ser fiziologic, i-am pus si picaturi Garasone, dar numic. In final i-am recoltat secretie ca sa ii facem antibiograma (cred ca asa se numeste). Cand am avut rezultatul, i-a trecut si ochisorul...asa ca cel mai bine e sa continui sa o speli cu ser fiziologic. Noi o spalam f. bine pe ochisori si la baita.
Marox, si eu m-am ingrozit cand am citit subiectul "de ce Doamne", dar incerc sa nu ma mai gandesc la toate relele. Mariuta mea, in general mananca seara la 10 si se trezeste abia pe la 4 dimineata. Aseara a mancat la 11 si a dormit cumintica pana la 6. Sper sa o tina in continuare asa.
Bibi, si noi ne-am chinuit tare rau ieri din cauza colicilor. Noi am incercat Bonnisan si Sab simplex. Ii dadeam preventiv Sab simplex si credeam ca merge, dar de fapt, atunci nu avea colici. Va rog, daca ati incercat ceva (orice) care a dat rezultate, spuneti-ne si noua.
Gio, si Mariuta regurgiteaza destul d emult si da, chiar si la mai mult timp de la masa. Parca in ultimul timp este mai bine. Toata lumea ne-a zis sa nu ne ingrijoram ca nu e nimic anormal.
Parpalak, inca o data iti multumim pt. interventiile tale. O asteptam si pe Claudya, cand isi intra in ritm cu bebica.
Si pt. ca tot am vorbit de Claudya, va propun sa actualizam lista cu datele de nastere ale bebelusilor. O sa incep eu:
Cornelia - 2 iulie - Maria
Va pupam!
Cornelia si bb Mariuta
pisi_ella spune:
Uuuffff, Cornelia, am scris un ditamai mesajul si, cand sa-l postez, s-a restartat calculatorul!!! :((
Pe scurt: incearca sa-i dai ceai Baby Drink sau banalul ceai de musetel...La noi au facut minuni!
Te-am pupat!
Salina spune:
In sfarsit m-am mai eliberat si eu de treburi si pot sa va scriu...In primul rand va multumesc pentru sfaturi si pt ca ati incercat sa ma mai linistiti. Vreau sa va zic ca l-am cantarit pe David singura-singurica acum 2 zile si avea 3.960, adica recuperase greutatea si mi-am dat seama ca doctorita m-a speriat degeaba.
Dar acum a aparut o noua problema...si suntem tare suparati. Nu doare dar nu mai suntem asa mumosi tocmai cand am inceput sa iesim si noi in lume. I-au aparut niste bubulite ca niste cosulete albe pe toata fruntea si, de fapt, pe toata fata. Apoi au aparut cateva si pe brate. Dar cam atat. Pe corp nu are, deci nu cred ca e vreun stafilococ. Voi ce credeti? Ati mai auzit de asa ceva pt ca pe mine m-a speriat? Luni a sunat-o sotul meu pe dr (pt ca e in concediu si nu poate sa vina) si i-a povestit cum arata bubitele si ce credeti ca i-a zis???!!!??? Ca e laptele meu gras. Fetelor, nu mi-a venit sa cred!!! Miercurea trecuta imi recomanda lapte praf drept completare pe motiv ca laptele meu e prea „apos” si nu se satura copilul. Eu nu stiu ce sa mai cred. Si mi-a adus-o soacra-mea pt ca e o dr. f. buna. Dar de cand cu nasterea, cu doctorii si cu asistentele am ajuns la oncluzia ca vorba „cate capete, atatea pareri” n-a fost spusa degeaba. Eu sunt mai confuza ca oricand. De aceea va cer si voua sfatul, pt ca si voi sunteti mamici si poate v-ati lovit de problema asta. Nu e una mare, dar pt un puiut asa de mic ca al meu mi se pare imensa!
Ioana - sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si mancacioasa!!! Din cate stiu eu laptele Humana ar fi cel mai bun (desigur si pretul e pe masura), apoi Nan si chiar Milumil(parca asa se numeste) Dar din nou spun, depinde de medicul care iti recomanda, de preferintele lui si in primul rand de ceea ce-i place bebelusei tale. Eu am incercat sa-i dau lui David Humana si l-a refuzat categoric.
Vezi mai Gianina ca se poate!!! Si ca rabdarea e cea mai buna solutie! Bine, asta si in cazul in care Dumnezeu e darnic cu noi...Succes pe mai departe!
Gio – si eu m-am speriat cand am vazut ca lui David ii fug ochisorii, dar se pare ca e normal asa ca nu trebuie sa disperam. Deja, cu fiecare zi, mi se pare ca se uita mai bine, ca incepe sa fixeze anumite obiecte. Si David a inceput sa regurgiteze si mi-e asa ciuda sa vad ca da afara lapticul dupa ce m-am straduit sa "pompez" cat mai mult in el, pt ca adesea adoarme dupa 15-20 de minute. Voi(tu si Taisia) ati inceput sa iesiti la plimbare? Ajungeti prin parc? Noi am fost azi-dimineata si ne-a placut tare mult. Ma simteam asa mandra!!! Sigur cunoasteti toate sentimentul primelor plimbari...cand nu-ti mai incapi in piele de fericire si de mandrie.
Carmen- ai incercat sa-i stergi ochisorii cu ser fiziologic? Eu asa am reusit sa-l scap pe David de problema asta si sa evit alte preparate, in special pe baza de antibiotic.
tuturor mamicilor si bebeilor
Alina si bebe David
parpalak spune:
Cu ochisorii: cind m-am dus la doctor cu inima cit un purice, mi-a zis sa-l sterg cu vata cu apa (de la robinet!!!!) si numai daca se face de nu mai poate deschide ochiul o sa-mi dea unguent oftalmic cu antibiotic!
Cu cosuletele: sint de la hormoneii transmisi in luna a noua prin placenta si apar pe masura ce organismul bebelui incepe sa-i proceseze. Trec de la sine in citeva zile/saptamini. Noua ne-au trecut in citeva zile, dupa aia ne-au aparut altele....
Cornelia:
Sanatate la bebei si mamici
Cornelia spune:
Pisi_ella, am notat. Multumim. Le incercam si pe astea. Astazi se pare ca am avut o zi mai linistita. Nu a mai plans asa de mult. Bine ar fi sa se mai fi obisnuit stomacelul cu lapticul.
Am tras cu ochiul la aniversari, asa ca: Madishor si Parpalak, "La multi ani" si sa fiti fericite langa cei dragi!
Va pupam!
Cornelia si bb Mariuta
parpalak spune:
Nu, nu.. faceam numa' proba pentru o mamica de aprilie, care m-a intrebat cum se face sa fie ziua ta pe forum! :) Ma duc sa sterg acuma! :) Da' merci de urare :)
Sanatate la bebei si mamici.
pisi_ella spune:
Fetelor, oofffffff, citesc ce scrieti si imi amintesc ca si eu am avut cu Emma aproape aceleasi probleme...Si eu ma panicam, nevoie mare! O sa treca, o sa vedeti...N-o sa va vina sa credeti. Emma mea face 3 luni pe 13 august si parca a avut colici acum 100 de ani...De fapt, abia acum o luna i s-au terminat...A avut colici urate de tot, saraca!! Plangeam de mila ei! Imi petreceam jumatate din noapte cu ea pe burta sau in brate, ca doar asa se potolea...Pe vremea aceea nu aflasem inca de Baby Drink si ma ofic rau de tot acum! Asa ca...rabdare! Dupa 2 luni o sa fie mult mai usor! Va vine sa credeti ca fetita mea doarme noaptea si nu mai cere sa pape? Vi se pare utopic, nu? Mult succes si multa rabdare va doresc! Inca putin si scapati de probleme! V-am pupat!
_ella
romana spune:
Cristian 6 sapt si 3 zile - nascut pe 22.06.2003
E tare cumintel copilasul meu. Dintre progresele pe care le-a facut in ultimul timp:
- zimbeste cind are chef si cind e multumit
- isi intoarce capul de pe o parte pe alta
- cind e pe burtica isi ridica capul, iar intr-o zi l-a intors de pe o parte pe alta
Mie mi se pare ca nu e chiar asa grasut ca alti copilasi, dar ce sa facem daca am iesit din maternitate cu 3,060 kg ( dupa ce ca la nastere am avut 3,300 kg). In orice caz a inceput sa manince mai mult si doarme bine in ultimul timp asa ca sper ca o sa se mai ingrase si el.
GIO si IOANA-SORA: Noi folosim Humana 1 deoarece si in maternitate i s-a dat acest laptic.
MAROX: E bine ca faceti iesiri dar nu stiu cum ai avut curajul sa pleci departe e casa si pentru timp indelungat. Noi iesim la plimbare cu caruciorul, dar cind stiu ca se apropie ora mesei ne intoarcem acasa. Altfel plinge si nu am cum sa-l linistesc. Am patit asa o data si m-am invatat minte.
MADISHOR: La multi ani lui Matei – e si el batrin acum are o virsta 1 luna. De ce ziceai ca poate ar trebui sa-l revaccineze?
CORNELIA: Ziceai ca se inneaca cind maninca. Eu ii scot biberonul din gurita cind vad ca se avinta cu elan asupra sticlei si trage ca un betivan. Dupa ce ii dau din nou sa bea el incepe iar sa traga cu viteza si atunci repet figura pina cind se potoleste.De cele mai multe ori facem si opauza pentru rigit ( eructat) . Uneori o cere chiar el. E asa de dragut cum intinde minuta spre umarul meu si incerca sa se agate de mine. Parca vrea sa-mi spuna ca vrea sa fie ridicat pe umar.
Poate ca ar trebuie ca mamicile care au bebei cu colici sa le dea ocazia cit mai des in timpul unei mese sa eructeze. Asa mai ies gazele si nu-i mai doare burtica pe copilasi ( macar nu asa de tare) – sper.
CORNELIA: Tu ii masori temperatura zilnic? Eu ca sa vad daca ar putea avea febra ii pun mina dupa ceafa si daca nu mi se pare fierbinte nu vad de ce l-as chinui cu termometrul.
AMIK: Ai o fetita uriasa. Cite kg a avut la nastere daca acum are 4.650 kg?
CARMENUTZA: Cum o hranesti in parc. Ii dai sin ? Nu e nici o problema sa pape asa pe afara? La multi ani si pentru Alexia .
TANGO: Bine ai venit cu Daria printre noi. Si noi am patit la fel cu hainutele. Ii erau si ii sint inca mari . Are niste pantaloni in care inoata. Lasa ca o sa-I vina bine mai incolo. Sanatosi sa fie. Odihneste-te si lasa iesitul afara pe mai tirziu cind vei fi pregatita. Nu are rost sa fortezi nota.
Va saruta Romana si bebe Cristian care nu stiu ce face ca se tot trezeste - are un somn agitat acum , cred ca terbuie sa faca kk
romana spune:
CORNELIA: Unde sint aviversarile astea ca eu nu le-am vazut si nu prea am rabdare sa le caut?