Summit-ul NATO
Raspunsuri - Pagina 6
anaisanais spune:
Nu cred ca aceasta reuniune a celor mai puternici oameni din lume(iata, aici suntem, in sfirsit, si noi!)a provocat haosul din Bucuresti! Nebunia aceasta exista de ani buni si cred ca se va accentua cu fiecare an, din motive de administratie proasta a acestui oras. Summit-ul numai a scos in mod dramatic in evidenta mizeria de zi cu zi. Eu sint un pachet de nervi pentru ca fac de la Otopeni(acolo lucrez) pina in Balta Alba(aici stau)peste 2 ore zilnic, indiferent ca este summit sau nu; sint un car de nervi pentru ca orasul asta miroase oricum ingrozitor si este foarte poluat, mirosul neavind legatura cu organizarea summit-ului; faptul ca ''a venit summit-ul''nu inseamna ca mi-a fost distrus confortul zilnic. In ultimii ani, in Bucuresti, trebuie sa recunoasteti ca nu se poate discuta de confort zilnic!
Este, in toata organizarea acestei reuniuni, cred, si mult heirupism, dar, din pacate, asta ne caracterizeaza ca natie(amintiti-va reuniunea statelor francofone si heirupismul aferent), insa, nu cred ca trebuie sa dam vina existentei dezordinii in care traim numai pe organizarea summit-ului la Bucuresti.
Daca ne-am fi depus candidatura, in calitate de tara organizatoare, iar aceasta candidatura ne-ar fi fost respinsa, sint curioasa daca nu am fi jinduit dupa inconvenientele presupuse de organizarea unei asemenea reuniuni. Dar nu vom sti raspunsul, pentru ca sintem tara organizatoare, asa ca, asta este, platim pretul pentru o organizare de o asemenea amploare.
lala spune:
Zilnic trec pe langa o scoala si o gradinita. Astazi erau 15-20 de caini in zona scolii plus pe strazile adiacente ca, deh, e margine de Bucuresti.
Guestus spune:
quote:
Originally posted by viviana
1. In primul rand este o mandrie ca NATO a decis de a organiza cel mai mare summit din istoria Aliantei la Bucuresti
2.Romania a reusit sa atraga atentia asupra chestiunilor de securitate din regiune.
3. Romania este vazuta ca un jucator serios in ceea ce priveste capacitatile ei.
4. Romania va avea discutii legate de actiuni suplimentare ale Aliantei pentru contracararea potentialelor amenintari energetice
5. Romania vrea sa devina un exportator major de energie catre Europa de sud-est (avem carbune, gaze naturale, energie nucleara)
Avantajele poate sa la vada oricine doreste doar cu un simplu click, eventual. Asta daca doreste cu adevarat!
tu vorbesti ca la sedintele de partid....
ce treaba are nene nato cu energia electrica si minele de carbuni care au fost inchise acu 10 ani? ai gaze naturale dar importi de la rusi....yo nu mai inteleg nimic...poate ne explici tu...
aia or sa discute de noi membri si de buget probabil..au o agenda clara si concisa....crezi ca deviaza basescu discutia spre gaze si carbune
viviana spune:
E greu cu politica asta externa!
Probabil ca Bush care soseste in Romania pe 1 aprilie (adica azi daca nu cumva ne-au pacalit aia de la Casa Alba cand au publicat agenda lui) se intalneste cu Base la Neptun pe 2 aprilie (inainte de sedinta summitului) ca sa-si numere firele de par de pe piept.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
"Ambulantele din Capitala care transporta bolnavi in stare foarte grava vor putea folosi culoarul unic destinat invitatilor la summit, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat. Bolnavii cu afectiuni care nu le pune viata in pericol trebuie sa respecte cu strictete regulile impuse de organizatorii summitului."
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by cl
[
Imi explica si mie cineva avantajele Romaniei la acest summit? Ce avantaje are ea ca il organizeaza aici? Sincer, care sunt??? Ca banii cheltuiti nu-s la avantaje (citisem undeva ca 700 euro pe cap de locuitor ne costa).
Haide sa facem o inmultire:700 euro*21 milioane cetateni(aproximare)=15 miliarde euro,in conditiile in care PIB-ul Romaniei este in jur de 90 de miliarde,rezulta o cheltuiala de 17% din PIB alocata acestui eveniment ceea ce este o aberatie marca Antena 3(ca acolo am vazut titlul asta apocaliptic).In plus,o mare parte din cheltuieli se fac in Romania ca nu importam hoteluri etc.Deci,o parte din cheltuieli se duc catre patronii,personalul etc din Romania si o alta parte se intoarce la bugetul de stat sub forma de impozite si taxe(TVA,impozit pe profit etc.).
Cheltuieli mai mari de ordinul zecilor de miliarde de euro a avut Romania cu tovarasii de bine care au jumulit-o dupa 89.
lala spune:
quote:
Originally posted by viviana
"Ambulantele din Capitala care transporta bolnavi in stare foarte grava vor putea folosi culoarul unic destinat invitatilor la summit, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat. Bolnavii cu afectiuni care nu le pune viata in pericol trebuie sa respecte cu strictete regulile impuse de organizatorii summitului."
vivi
Deci, daca iti rupi o mana sau un picior poti sta in trafic ca deh... nu se moare din asta.
anya spune:
Si daca mori calcat de masina si politia sta si se uita? (cum s-a intamplat in cazul studentei la arte) Nici asta nu-i urgenta nu?
dana d spune:
quote:
Originally posted by loryi1974
In Romania,ne gandim doar la noi ca individ ,nu suntem educati sa cantarim avantajele sau dezavantajele pe care o actiune publica le are asupra societatii in ansamblu.Cu alte cuvinte,noua sa ne fie bine,restul nu mai conteaza.
Si in alte tari care au organizat un asemenea summit masurile au fost exceptionale pentru ca este un eveniment important.
Oare de ce sunt atatia straini veniti sa se ocupe de securitatea evenimentului?
Nu cred ca se exagereaza cu masurile de securitate,daca nu ar fi fost luate imediat sareau unii si acuzau institutiile statului de incompetenta.
Nu suntem educati sa ne gandim si la TARA pentru ca dintotdeauna TARA nu s-a gandit la noi cei de rand, furnicile marunte care nu conteaza. Ca dovada ca si acum au organizat summitul asta numai pentru interese la nivel inalt dar sacrificiile bucurestenilor n-au contat absolut deloc la luarea deciziei. Noi trebuie mereu sa suportam, sa suportam traficul infernal, sa suportam plimbarile, salariile, pensiile, avantajele imense, lipsa bunului simt a celor care ne conduc si pe care i-am votat nu ca i-am dori sau ca i-am considerat buni, ci pentru ca trebuia sa punem stampila undeva si din mai multe rele am ales-o pe care am considerat ca e mai putin rea.
Revenind la summit eu tot nu inteleg de ce au trebuit sa inchida scolile si gradinitele si din cartierele marginase, copiii mei vor sta singuri acasa in timp ce eu ma voi lupta sa ajung la serviciu, pe unde nu stiu, pe ocolite, pe jos... ce conteaza? Eu oricum nu contez...asta e sentimentul.. asa ca de aia suntem educati sa ne gandim numai la noi ca numai noi ne purtam de grija.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
dana d spune:
Am auzit dimineata la tv ceva despre agenda, exact cum bine spunea cineva mai in primele pagini se va discuta si despre suplimentarea trupelor in Afganistan, deci dupa ce ca ne-au cheltuit banii , ne-au facut haos in oras si ne controleaza in geanta, ne mai cer si carne de tun in plus, si noi cum suntem lingai fruntashi o sa le dam cat or sa ceara fara comentarii.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA