Summit-ul NATO

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by loryi1974
...
In Romania,ne gandim doar la noi ca individ ,nu suntem educati sa cantarim avantajele sau dezavantajele pe care o actiune publica le are asupra societatii in ansamblu.Cu alte cuvinte,noua sa ne fie bine,restul nu mai conteaza.
...

Sincer, da, ma gandesc in primul rand la mine, apoi la NATO, presedinti etc. Si chiar nu vad avantajul acestui summit, asa sunt eu, mai cu ochelari de cal. Nu mi se pare normal ca sa ne trimitem soldatii pe alte meleaguri, sa-si lase osemintele pe acolo. Ce avantaje are de aici Romania? Vezi, nu am intrebat ce avantaje am eu. In clipa in care cetateanul roman va fi tratat altfel, binele lui va prima, atunci sa-mi ceara mie Romania sa ma gandesc la ea, NATO, presedinti etc si nu la mine.
Sincer, ce beneficii va aduce acest summit Romaniei???? Ca se va vorbi la stiri despre ea in mai toate colturile lumii timp de 3 zile? Asa, si? Dar cheltuielile uriase care se fac? De ce nu s-au alocat acesti bani sanatatii sau educatiei sau...???? Cati copii ar fi salvati cu acesti bani? Pentru ei de ce nu se gasesc bani, dar pentru fudulie se gasesc??? Regret, daca nu sunt de acord cu acest summit nu este pentru ca ma gandesc numai la mine! Iar in balanta NATO-eu, normal e sa primeze persoana mea, ca nu-mi sta NATO cu copilul cele 3 zile si nici nu mi-l hraneste!!!!
Am citit postarea lui dodo. Si ma intreb si eu, ca prostul, de ce naiba trebuiau astia sa inchida scolile etc???? Desteptii astia au zis ca bugetarii au liber, restul duca-se! Dar copiii celor care lucreza la patron ce fac daca parintii lor nu-si pot lua concediu???? De ce nu au facut cu cap chestia asta, daca tot au facut-o? De ce nu au facut-o in weekend??? De ce trebuie sa-mi fie mie afectat programul si linistea? Pentru ce????
Si inca o data, ma repet, acei bani puteau fi folositi in cu totul alte scopuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

in mare masura sunt de acord cu ceea ce spui, loryi, si nu neg importanta evenimentului. dar, inca o data, mi-e greu sa imi imaginez ca in alte tari ambulantele nu au prioritate, cu atat mai mult in timpul unui exercitiu. plus ca la noi se inchid trasee care nu au fost anuntate, si deci e firesc sa fie debandada. securitatea e mai greu de asigurat in conditii de confuzie, iar evenimentul e mult prea important pt a lasa loc unor asemenea ametzeli. astea sunt motivele pt care sunt revoltata de autoritatile noastre. este in primul lor datoria lor sa se asigure ca nu exista incidente, in masura in care aceste incidente pot fi prevenite, ei sunt cei care trebuie sa stabileasca pe unde si cum se va circula, si tot ei trebuie sa respecte aceste masuri, nu sa le aplice cand ii convine mai mult politistului de la colt. daca el are ordin sa inceapa actiunea la 12.30, pai 12.30 sa fie. si daca tot anunta ca pe chei se circula, normal ca participantii la trafic o iau pe unde stiu ca se poate. si acolo, surpriza, tocmai s-a blocat, si apuca-te sa deviezi circulatia dumnezeu stie pe unde, fara sa fii coordonat cu ceilalti politisti din jur. intrebarea este cum se vor descurca ei atunci cand chiar vor fi coloanele oficiale, daca o simpla simulare a avut atatea lacune. ne permitem sa fim atat de dezorganizati? parerea mea e ca nu. si atunci de ce tot noi, cetatenii, nu suntem patrioti? pt ca oficialii nostri isi dau cu stangul in dreptul? In Romania,ne gandim doar la noi ca individ ,nu suntem educati sa cantarim avantajele sau dezavantajele pe care o actiune publica le are asupra societatii in ansamblu.Cu alte cuvinte,noua sa ne fie bine,restul nu mai conteaza. nu tine de cetatean, tine de autoritati in primul rand. niste autoritati capabile si responsabile, ceea ce nu prea s-a vazut sambata. sa speram ca nu vor fi incidente de acest gen in timpul summitului.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu una nu vad in acest summit umilinta. Dimpotriva vad un motiv de mandrie.
Nu reprezinta o umilinta sa ai grija de viata oaspetilor tai.
Este chiar un pas inainte pe care Romania trebuie sa-l faca.

M-am hotarat, poate pentru prima oara, ca numai in acest caz special sa am incredere in autoritati. Si nu in ce se comenteaza pe la televiziuni.

E nasol sa fii nevoit sa-ti inchizi pravalia 3 zile. Dar poate, poate, pierderile se pot recupera in timp.
E nasol ca elevii trebuie sa stea acasa si apoi sa recupereze. Dar, vom face cu ei ceea ce facem de obicei si in vacanta lor de primavara, si in vacanta lor scurta din noiembrie.
Au spus ca mijloacele de transport in comun vor circula cu tot parcul auto pe tot parcursul zilelor. Daca unora le este greu sa circule pentru ca au multe autobuze de schimbat sa se gandeasca ca nu va dura decat 3 zile.

Mai nasol va fi duminica seara cand se vor intoarce bucurestenii de pe valea Prahovei.
Atunci sa vezi blocaje!

In rest sper sa nu moara nimeni in Salvare si sa nu ia nimeni foc in preajma culoarului unic.

Va doresc un Summit placut!

PS: Daca tarii mele ii este bine si prospera si mie ca individ imi va fi bine. Asta este un fapt pe care putini romani il inteleg.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by viviana

... sa se gandeasca ca nu va dura decat 3 zile.[/i]

...

PS: Daca tarii mele ii este bine si prospera si mie ca individ imi va fi bine. Asta este un fapt pe care putini romani il inteleg.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

De ce alea 3 zile nu sunt vineri, sambata, duminica? Practic erau oprite actvitatile doar o singura zi, era cu totul altceva. Si tot nu pricep de ce trebuiau inchise scolile...

Imi explica si mie cineva avantajele Romaniei la acest summit? Ce avantaje are ea ca il organizeaza aici? Sincer, care sunt??? Ca banii cheltuiti nu-s la avantaje (citisem undeva ca 700 euro pe cap de locuitor ne costa).

Referitor la PS-ul tau...asa credeam si eu odata, demult ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Brvo Viviana! In sfarsit o atitudine frumoasa si optimista, pozitiva si corecta (dupa parerea mea avizata insa) si nu vesnicele lamentari si victimizari si aprecieri negative la adresa tarii.

Toata lumea se vaita si are o parere despre "romani" si "Romania" insa cum se face ca...se exclud pe sine!

"Romanii astia" sau "la noi la romani.... ce rau e" etc, numai romanii sunt asa si asa, dar cei care vorbesc (si scriu ca vai de ei) sunt romani. Insa se exclud dintr-un motiv sau altul numai de ei stiut.

Eu nu vreau sa vorbesc urat in general si sa generalizez pentru ca ma includ si pe mine in categoria blamata. Si nu am de ce

A, cat despre summit, ca sa fiu un pic si on topic bine ca se organizeaza la noi, bine ca s-a cosmetizat un pic orasul (nu zic ca nu e loc de mai bine si de altele si mai de infrastructura de reparat si refacut, dar cand e ceva bun, toata lumea comenteaza ca de fapt ar fi trebuit sa faca altele si altele in loc sa apreciem acel mic subred inceput de infrumusetare), bine ca toata lumea e cu ochii pe noi, ca sefii de state si tot stafful lor vor sta bine si frumos, sper fara incidente si ca avem posibilitatea sa organizam ceva de o asemenea amploare.

Cat despre organizare, mereu va fi loc si de mai bine, in toate tarile din lume au avut loc discutii si comentarii si nemultumiti sunt peste tot (pentru ca sunt natural nemultumiti cu summit sau fara)
Sper ca toata lumea sa supravietuiasca acestor cateva zile si intotdeauna un asemenea eveniment va fi destul de acaprator in ceea ce priveste resursele si traficul. Dar poate merita.
Cum ar fi sa nu se intample nimic la noi, sa stam in vesnica liniste si "putintime" fara sa ridicam si noi capul pentru ca ne complacem in asa o baltuta calduta si nu vrem si nu avem curajul sa plecam mai departe. Pai da, petnru ca ne inghesuim in autobuz si scolile sunt inchise 3 zile, ia sa nu se mai organizeze nimic! Ce atata intrunire la nivel inalt, ce conteaza ca de fapt se dezbat lucruri importante si se pot lua decizii importante. Ia sa fie autobuzele goale si mai la timp domle mai la timp

Va pupam si va uram si noi o primavara superba, o vara de asemenea si o vacanta minunata (la vara) unde va doriti.

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da ce atita scandal...poporul roman a vrut NATO asa ca asta este situatia.
Sint si obligatii...ca doar nu vrei sa dormi linistit noaptea (aparat de scutut antiracheta) fara sa suferi ziua.

Mergi la inceput

WOW!!!! Sa rad sau sa plang???
Mey, nu inteleg, sunt eu defecta sau... De ce trebuie cosmetizat orasul numai ca e summit-ul lui peste???? Cand asta ar trebui sa fie normalitate: curatenia????? De ce se spala strazile doar acum, cand normal e sa fie zilnic??? De ce trebuie sa apreciez asta acum, cand ca vin nu stiu cati la noi? Pe alte meleaguri strazile se spala zilnic (dimineata, la prima ora si cu apa, nu se starneste doar praful!!!) si nu mai e nici un summit!!!!! Aia e normalitatea! La noi de ce nu se poate???? Trebuie sa fie summit-uri ca sa avem un oras mai curat?

Uh, deci prima concluzie: e bine sa fie summit, ca e mai curat. Nu conteaza ca practic, daca stai sa faci un calcul, mai bine faci doar curatenie si cu restul banilor salvezi niste vieti. IOI!!!

Mergi la inceput

Guestus, sa-l faca dom'le in weekend .
Si io nu vreau nici NATO, nici scut, nici nimic.

Mai astept, poate aflu beneficiile alea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by dodo
[
La noi a fost in 2006 summit-ul G8, care a iesit cu ceva incaierare, au aruncat citiva protestatari cu tomberoane-n politisti, pe unii i-au saltat si mai tirziu i-au amendat, pe altii i-au bagat la racoare 1-2 ani(aia mai naraviti, care erau cunoscuti ca breji, la fiecare eveniment politic mai important erau pe baricade cu proteste), insa masurile de securitate nu au fost asa aiuristice: in primul rind summit-ul s-a tinut in w/end, plecind de la premisa ca activitatile vor fi reduse si cei care stau in City in zona respectiva unde circulatia a fost restrinsa vor prefera sa plece afara in w/end decit sa se uite la politzai; a fost restrins accesul masinilor personale insa nu al ambulantei, politiei sau pompierilor, care aveau libera trecere,pietonii puteau circula nestingheriti pe trotuarul opus hotelului unde s-a tinut summit-ul, nu i-a cautat nimeni in geanta. Aia de erau protestatari au avut grija sa se "semnalizeze" singuri, erau dotati cu pancarde trompete si altele, deci de neconfundat..Ca a iesit cu bumbaceala, era de asteptat, insa politistii sint antrenati, nu trebuie sa faca simulari pe strazi cu saptamini inainte, asta e meseria lor, sa fie gata pt. orice imprejurare..

In 2006 poate a avut loc altceva acolo dar nu reuniunea anuala G8.In 2006,reuniunea anuala s-a tinut in Rusia ,la Sankt Petersburg.
Si,pentru cine se plange de ce nu se tine in weekend,uitati-va pe aceste informatii:
*G8/2007/Germania/6-8 iunie,adica fix miercuri,joi si vineri;
*G8/2008/Japonia/7-9 iullie ,adica luni,marti si miercuri.
Simularea de sambata s-a facut cu scopul de a identifica problemele.Prin urmare,s-a constatat ca a fost o tampenie treaba cu ambulantele,deci s-a revenit asupra problemei.
Restul,de ce nu se gasesc bani pentru sanatate sau educatie,este demagogie pura.26 milioane de euro nu pot schimba sistemele de invatamant sau de sanatate.Banii furati dupa 1989 in Romania de diversi oameni de bine ar fi schimbat asta pentru ca sunt de ordinul miliardelor.
Soldatii care se duc in Afganistan sunt voluntari,deci stiu ca isi asuma un risc imens pntru bani mai multi.Faptul ca,din cauza saraciei,sunt multi care isi doresc sa plece este o alta problema care deriva in parte din ce s-a intamplat in aceasta tara dupa 89.
Si asa ca o impresie :ma uit pe geam si ma minunez cat de liber este Blv.Unirii.Autobuzele circula ok pana la metrou ,masinile nu mai sunt parcate pe banda intai,unele fix in statia de autobuz dupa ce au suprasaturat trotuarele si spatiile verzi adiacente Blv.Unirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

1. In primul rand este o mandrie ca NATO a decis de a organiza cel mai mare summit din istoria Aliantei la Bucuresti
2.Romania a reusit sa atraga atentia asupra chestiunilor de securitate din regiune.
3. Romania este vazuta ca un jucator serios in ceea ce priveste capacitatile ei.
4. Romania va avea discutii legate de actiuni suplimentare ale Aliantei pentru contracararea potentialelor amenintari energetice
5. Romania vrea sa devina un exportator major de energie catre Europa de sud-est (avem carbune, gaze naturale, energie nucleara)

Avantajele poate sa la vada oricine doreste doar cu un simplu click, eventual. Asta daca doreste cu adevarat!

Da, corect. De ce nu in weekend? De ce nu Luni Marti si Miercuri?
Poate pentru ca vor participa 120 sefi de stat si guvern si vreo 5800 de ministri?

Dincolo de disconfortul creat va fi o realizare remarcabila a Romaniei.
Eu ca cetatean roman sunt mandru ca tara mea are capacitatea de a organiza al 20-lea Summit din istorie. Summit despre care copii si nepotii mei vor invata la istorie.
Sunt mandra pentru ca in sfarsit Romania reuseste sa ocupe locul pe care il merita si sa fie inteleasa asa cum este de fapt.
Nici un post de radio sau TV nici o persoana de pe nici un forum nu va reusi sa imi ia farama de mandrie si patriotism pe care o simt.

Summit fericit!

vivi

Mergi la inceput