Bucurii de sept-oct 2006 (115)
Raspunsuri - Pagina 9
Mirabelac spune:
Beatrix pe mine ma intereseaza si celelalte argumente. Lui David i-au iesit analizele bune, nu are nici o lipsa de fier, calciu sau vit D., atata timp cat mananca bine si diversificat nu-mi fac probleme.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)
microbu spune:
quote:
Originally posted by Mirabelac
Neata, hai la .
Am vazut eu ca nu prea va chinuiti sa raspundeti la tema/temele saptamanii, ca de, fiecare cu ce-l doare...
De ce spui asa? Abia a inceput saptamana. Aseara am spus "pas" pt ca am intrat 5min si atat, te uiti la ce ore postez eu? Nu am avut timp si pe fuga nu poti raspunde la asa o tema.
Hai inveseleste-te ca e soare si primavara afara .
_
ANDRA, mami de gargaritza (10oct2006)
15.5kg lost 7.5kg to go until the NEW ME!
GETY spune:
quote:
Originally posted by microbuquote:
Neata, hai la .
Am vazut eu ca nu prea va chinuiti sa raspundeti la tema/temele saptamanii, ca de, fiecare cu ce-l doare...
_
Unde-i soarele,Sandra, ca la noi e frig si a plouat.
Asa creste Maria Diana
anangel_lexi spune:
Buna tuturor,
am revenit si eu din mini-concediu. In afara de faptul ca ma simt mai odihnita, in rest n-am facut nimic. Vremea a fost si este in continuare oribila, asa ca nici sa ne plimbam n-am prea putut.
Merg sa citesc din urma ca nu am apucat.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
GETY spune:
1. Unde putem gresi in comportamentul nostru fata de copil si sa ajunga un rasfatat, sa nu asculte si sa faca tot felul de scene?
Grea intrebare. Pentru ca nu stiu cat intelege la varsta asta, eu cel putin. Incerc sa n-o las chiar tot ce vrea, stie de "nu-i voie acolo", chiar daca se enerveaza si sunt ferma cand incepe sa faca figuri.
2. Cum ati dori sa fie copilul vostru? Cum actionati pt asta? Ce puncte slabe ale noastre nu am dori sa le aiba copilul?
Imi doresc ce-i mai bun pentru fetita mea, sa creasca sanatoasa echilibrata, frumoasa si cu multe calitati. Dar in primul rand mi-as dori sa poata discerne intre bine si rau, ca sa se poata feri de rele.
3. Ce fel de atitudine a parintelui credeti ca da rezultatele cele mai bune, autoritara/severa sau permisiva? Am putea trage niste concluzii si din familiile noastre, nu? Cum au fost parintii nostri cu noi si cum ne-a afectat?
Cred ca din amandoua. Copilului trebuie sa-si si oferi, dar si sa-i ceri, sa aiba responsabilitati.
Vremurile in care am crescut eu au fost altele. Mama mea a abordat o atitudine severa. Pe vremea ei, copiii se pupau doar prin somn.
4. Cum mentinem echilibrul intre deciziile parintilor?
Ei, aici gandesc la unison cu sotul meu. Ce spune si face unul, ramane valabil si pentru celalalt.
Ma credeti ca o data am certat-o pe Maria si ea s-a dus la tat-su "plangand" si se lipea de piciorul lui?
Asa creste Maria Diana
GETY spune:
Beatrix, eu zic ca nu mai este cazul de polemici si de aruncat cu rosii (brichete). Eu sincera sa fiu, as vrea sa aflu cat mai multe pareri ca sa pot lua o decizie in cunostinta de cauza.
Asa creste Maria Diana
Sephora spune:
VA pup fetelor
Noi ceva mai bine,Matti nu mai are aproape nik,ca antibiotic i-am dat Augmentin 2,5 ml la 12 ore,asa mi-a zis dorctora data trecuta cand nu i-am dat.Oricum am vazut ca pe majoritatea i-a intors raceala asta,deci se face in doua faza probabil.
Io am chinui incontinuare cu galcile,nu stiu cand o sa treaca ,io astept.
Am tare mult de lucru,dar din cand in cat mai reusesc sa va si cetesc si sa mai si raspund.
Cum spunea Andra ne-am intalnit duminica in Herastrau unde piticii nu am stat o clipa binenteles,unu intr-o parte iar celalalt in alta, S-au oferit flori,pupici si chiar www.youtube.com/watch?v=B5ZtbHxeWdU" target="_blank"> Plimbari de manuta.
Hotomana de cuscra nu a dezvaluit de unde a prins fazele proaste de a cumpara produsele super bune de la Ikea ,cine a fost capul rautatii.Pai io cum sa mai dau jos daca bag ca sparta.Apropo am ajuns si io la 62 KG,dar tot mai vreau.
Aici mai aveti cateva poze cu Noi
Azi vine Iza,poimaine vine socrela si sta pana pe 11 aprilie,o sa ajungem si cateva zile la Roman,ea nu a fost niciodata.
Am vazut pozele cu cei doi porumbei Itzy cu al ei sot,moama ce frumos tare as vrea si io asa macar 3 zile ptr noi,dar de daca copilul meu are o mama nebuna si nu lasa copilul pe mina nimanui.Si pe minunata Papusica ,scumpa foc.
Am mai vazut poze cu iubitul de Scumpik tuns si m-am suparat tare,nu ca baietelul nu ar fi o splendoare si tuns,dar cum sa tai asa carlionti,io as fi plans dupa ei.
Gety nu te supara la noi M nu sta o clipa,e pe topoganele cele mai mari,il urc se da si apoi ma dau si io sau fug repede sa-l prind jos daca nu e papa cu noi.Deci am inceput sa ma dau in topogane mai ceva decat cand eram mica.Fac totul cu el,ma arunc in niip si contruim,in masinute,peste tot.Nu stam un moment,asa-s copii,eu nu ma stresez ca se murdareste,ca se taraste singura chestie il pazesc sa nu se loveasca sau sa nu-l loveasca copii mai mari.
Am vazut ca vb despre lapte,io precum am spus ai dau de aproape 4 luni lapte Milli cel rosu gras,il bea super bine,dimineata si seara inainte de a adormi.El dupa baie mananca si cina deci laptele e asa de chestie,dar ma bucur ca-l bea.De cand l-am intarcat a baut doar o luna Lactana,am incetat din cauza de DA si am vazut ca nu are probleme cu laptele asta,asa ca sunt super multumita.
Am vazut ca aveti teme a saptamani,ce sa zic daca o sa am timp o sa raspund,dar sper ca aceasta tema sa nu monopolizeze si celelalte discutii,sper ca suntem o comunitate libera,zic asa ca am vazut ca Liliana asi cerea scuze ca era cealalta discutie cu laptele.
Eu as vrea ca,copilul meu sa fie si sa dreaga,dar nu stiu daca va fi,eu voi incerca cum stiu mai bine,fara a-l rasfata si fara a-l bate sa-i arat drumul cel bun,dar daca seamana cu mine slabe sperante,mie mi-a placut intotdeauna sa fiu lasata sa dau cu capul de sus si dupa cum vad si el e cam la fel.Cum spun italieni e un "testardo".
Cum zicea Liliana cel mai important ptr mine e sa fie Sanatos,in rest voi vdea pe parcurs.Cand eram gravida sau cand vedeam copii ce se rasfata,tarasc pe jos ziceam ca al meu nu va face niciodata asa ceva,ei bine iata ca face si ce sa-i fac?Am incercat toate metodele dar nu merge frate.
Sunt in schimb super fericita ca e super istet,s-a facut mult mai cuminte,ne intelegem absolut ok,numai ca mai exista si momente de nebunie.
Mirabelac spune:
quote:
Originally posted by microbuquote:
Neata, hai la .
De ce spui asa? Abia a inceput saptamana. Aseara am spus "pas" pt ca am intrat 5min si atat, te uiti la ce ore postez eu? Nu am avut timp si pe fuga nu poti raspunde la asa o tema.
_
Eu sunt foarte vesela desi soare afara nu e si e frig tare... azi a lapovitat la Iasi, brrrr... si nu am zis-o cu nici o rautate sau sub forma de repros... era referirea la ce a spus Monica despre tema neoficiala a saptamanii: Milumilul.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)
anangel_lexi spune:
Gata, am citit tot capitolul. Am vazut pozele lui Itzy, foarte frumoase iar tu arati super. De papusica ce sa mai spun, emana o veselie debordanta! Am vazut ca i-ati luat patut de tineret, spune-mi te rog cum se simte in el, doarme ok? Nu cade din pat? Maria se trezeste noaptea si pentru ca se foieste in tot patul de parca nu ar avea loc. Daca ati vedea-o cum se taraste pe burtica, parca e o rama Si ma gandesc daca nu cumva patul de tineret ar fi o solutie dar sunt 100% convinsa ca va cadea din el, asa ca nu stiu ce sa fac...
Am vazut-o de asemenea pe Cosminutza dansand, e super dulce, m-a facut sa rad.
Imi pare rau ca eu nu pot prinde instantanee cu Maria. Aude click-ul de la aparat si imediat devine atenta. Asa m-am distrat cu ea zilele astea, o data a uitat taica-sau o surubelnita pe masa, s-a ridicat pe varfuri, a luat-o si s-a dus cu ea la patul nostru, s-a asezat pe jos si a inceput sa mestereasca la un surub. A fost mortala dar evident ca nu am prins faza cum trebuie. Iar ieri am surprins-o "dand" cu aspiratorul dar iar nu am prins-o in actiune.
Referitor la tema saptamanii propusa de Mira, imi vine sa intru in pamant de rusine pentru ca eu cred ca am gresit mult cu Maria. Am gresit pentru ca atunci cand facea crize de isterie in loc s-o ignor mi se facea mila si o luam in brate s-o consolez, am gresit ca atunci cand s-a manifestat prima oara violent fata de noi, in loc sa-i spun ferm "nu-i voie" am lasat-o, gandindu-ma ca "e copil, ce stie ea?". Iar acum e o batausa de neimaginat si mi-e teama ca vom avea probleme mari cu ea la gradi. Cam asta ar fi raspunsul meu la prima intrebare. AICI am gresit noi.
Cum as vrea sa fie copilul meu? Pai in mod sigur nu ca mine. As vrea sa fie mai indrazneata, sa fie o luptatoare, sa nu se descurajeze repede. Dar in acelasi timp mi-as dori sa fie rabdatoare, blanda, miloasa.
3. Ce fel de atitudine a parintelui credeti ca da rezultatele cele mai bune, autoritara/severa sau permisiva?
Parerea mea e ca nici una nici alta ci o combinatie intre cele 2 atitudini. Adica, asa cum spunea xandrutza sa fii permisiv pana la un anumit punct, iar cand e necesar sa fii ferm/sever.
4. Cum mentinem echilibrul intre deciziile parintilor?
Eee, noi aici avem o maaare problema. Nu cadem de acord in anumite chestiuni. De exemplu eu as trata crizele ei de isterie cu ignoranta, as lasa-o sa urle pana nu mai poate dar taica-sau nu se indura, cum tipa Maria putin, hop ii face cheful. Argumentul lui e ca daca plange i se infunda nasul, se ineaca, se invineteste, etc. Maria insa a prins spilul si daca cu mine nu-i merge (iar ea stie asta) se duce glont la taica-sau si obtine ceea ce vrea. Sa va dau un exemplu: acu doua seri Maria a vrut sa-i dau iaurt. E singurul aliment pe care-l mananca cu placere. I l-am desfacut si am inceput sa-i dau dar dupa 3 lingurite a vrut sa tina ea paharelul de iaurt si lingurita sa pape singura. I-am explicat ca nu i-l dau pentru ca se umple toata de iaurt si manjeste si totul prin casa, drept urmare a inceput sa urleeee. Am lasat-o ce-am lasat-o pana cand a intervenit taica-sau ca sa-i dau ce vrea. I-am spus ca nu e ok, dar pana la urma i-am dat paharelul cu iaurt si l-am avertizat pe sot ca el se va ocupa s-o schimbe si sa stearga dupa ea. Evident ca s-a intamplat cum am spus eu dar macar nu m-a durut capul sa fac curat dupa.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
floricel79 spune:
SAlutare si de la noi,
despre tema saptamanii nu zic nik ca ati zis voi cam destule si in mare, cam asta e teoria... practica e mai grea putin.
Cum zicea zi Ramomar, daca ea vrea sa-i pun muzica si sta si plange in fata calculatorului si imi pune mana pe butonul de start, io sa nu-i pun muzica numai in ideea de a nu-i permite/da absolut orice?
Apropo de asta, intrebarea mea este: trebuie sa incepem de acuma sa-i interzicem chestii numai de-a dragul de a interzice, adica sa nu se invete copilul rasfatat si sa nu se obisnuiasca sa primeasca absolut orice????
Eu deocamdata ii "interzic" (ce cuvant sever, brrrr) doar la aragaz si la fierul de calcat, cand calc, in rest cam are voie sa faca orice. SI ma intreb: cum va fi cand va merge la gradi si acolo nu mai are voie chiar orice???
Aseara, de exemplu, Roxana a luat mopul din baie, sotul meu i l-a luat si l-a pus la loc si i-a zis ca nu-i voie; bineinteles ca roxana a venit la mine si "s-a plans" mami, mami si ma ducea la usa de la baie sa-i dau mopul si a facut crize ca nu-i dam mopul ea obisnuita fiind sa-l primeasca de obicei atat mopul cat si orice altceva vrea; bineinteles ca am facut front comun cu sotul numai ca sa nu-l contrazic "de fata cu ea" insa noi am discutat ulterior si eu i-am zis ca regula este ca are voie cu mopul cand are chef, ca ea se distreaza de minune cu mopul si pe urma il punem la loc si gata. Relgula este de fapt ca are voie sa se joace cu orice nu se raneste. Poate sunt prea permisiva dar imi asum permisivitatea asta si sper sa iasa bine pana la urma. Daca "nu-mi iese" probabil la urmatorul copil voi incerca altfel
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)