baiat de 3 luni ce refuza categoric laptele - HELP
Raspunsuri - Pagina 2
DanaR spune:
Nu lasati copilul nemancat, eu as zice sa incercati cu pireuri de fructe (mar, banana) si biscuiti, cu urda-facuta de casa din lapte fiert in care puneti calciu lactic - la un litru de lapte opt-noua pastile pisate- combinat cu pireu de fruct. Incercati si cu supe de zarzavat. Doctorita mea recomanda unui copilas de o luna - banana macar o jumatate pisata ff bine si un pic batuta cu furculita se face ca o spuma si supe pentru ca nu lua in greutate. Pasati si legumele fierte, daca vedeti ca merge puneti si cate o lingurita de smantana.
Baiatul meu nu a mai mancat lapte deloc de la 5 luni la aproape 8 luni si il suplineam cu branza dulce si sarata, iaurturi, smantana. El si acum la patru ani e mare mancator de branza, smantana si iaurturi in schimb lapte nu bea mai deloc...
Sper sa devina si BB-ul vostru un mancacios.
Sfatul meu e sa mai consultati si un alt pediatru nu numai cel cu ficatul marit... Sa nu cumva sa aiba o infectie undeva... Sau afte in gurita... nu pot manca atunci. Voi puteti vedea cel mai bine ce nu e in ordine cu BB-ul vostru. Instinctul de parinte e cel mai puternic...
Va saluta DanaR
DanaR spune:
S-ar putea ca copilasul sa fie constipat... Ati incercat cu un supozitor laxativ, exista pt.BB-i. Imi aduc aminte ca copilasului meu ii scoteam unori usurel cu varful ascutit al termometrului din fundulet cate un dop de KK pentru ca nu putea face nicicum.
Daca e constipat il doare burtica si refuza sa mai bage ceva in ea pt. ca il doare...
Consultati un pediatru bun...
DanaR
simon_aut spune:
In primul rand tinem sa multumim tuturor carora ne-au ajutat cu sfaturi din experienta proprie.
Amanuntele de ultima ora cum s-ar zice sunt urmatoarele.
Am contactat un alt pediatru si anume dr.Furnica de la Medsana.
Dupa un examen amanuntit concluzia danseia a fost ca din punct de vedere clinic copilul nu este bolnav.
Totusi el nu a vrut sa manance lapte nici aseara [doar foarte putin] si de dimineata deloc.
Meniul lui recomandat de dna medic este urmatorul:
-supa de morcov indulcita cu glucoza [50-100ml/masa] in functie de cat vrea el.
-ceai de sunatoare si musetel deasemenea indulcit cu glucoza.
-la o singura masa pe zi se introduce in ceai si o fiola de vitamina C
-la masa de seara se adauga o masura de MILUPA HN25 pt a preveni diareea.
Incepand cu ziua de maine o sa adaugam mai mult laptic pana la sfarsitul saptamanii cand se presupune ca vom putea trece pe o formula normala.
Asta daca totul decurge conform planului...daca nu se va schimba meniul in functie de context si daca bb va manca.
Pentru cei care ne-au sfatuit sa ii dam HUMANA, pot sa le spun ca am cumparat si HUMANA, i-am dat dar l-a refuzat cu convingere si pe acesta.
Daca am incercat sa il hranim cand dormea, nu reuseam sa ii dam mai mult de 50ml lapte fiindca se trezea [cred ca simtea gustul de lapte].
Cam asta am rezolvat pana acum.
Voi ce parere aveti despre procedura de mai sus?
A mai incercat cineva asa ceva?
Daca in continuare mai sunt pareri, comentarii pe cele de mai sus, sfaturi, impresii, orice va rugam sa postati mesaje pe site.
Poate impreuna cu dr. pediatru, dr. de familie si voi vom reusi sa-l readucem la normal.
Va multumim din suflet.
Simon & Lili
ruxi spune:
Draga Simon, eu nu prea stiu ce sa-ti spun, nu am avut astfel de probleme. Insa iti recomand cu caldura un foarte bun pediatru. Luati bebelusul, suiti-va intr-un taxi daca nu aveti masina, si via Budimex. Doctorul se numeste Adrian Stanciu, si il gasiti la etajul 7. Va sfatuiesc sa va duceti cat mai devreme, ex. 7.30, e mult mai putin aglomerat. Imi pare rau ca nu va pot ajuta mai mult. Sanatate multa!
Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
ariel_7000 spune:
uffff! imi imaginez prin ce trecetzi...de ceva timp ne confruntam si noi cu ceva asemanator. alexutza mea papa san, dar de 1 luna i-am introdus si supliment de lapte praf (nan-ha), pt ca nu lua in greutate.are 3 luni si 3 sapt. si greutatea 5.400...asta inseamna ca a luat 100 gr in 3sapt!!!!, dar a avut si o diaree severa... cert este ca acum i dau sa pape lapte praf si san. dar, dupa ce suge 50 ml incepe circul!!! ne luptam si 3 persoane sa o convingem sa mai bea cate 10 ml.incercam cu linguritza si asa mai bea 20 -30 ml, restul ii dam cu siringa (restul pana la 100 ml), apoi o pun la san si o las sa pape cat vrea ea. azi-noapte, la 1.30 s-a trezit sa ceara papa, dar dupa 20 ml a inceput show-ul.mi-a venit ideea sa-i dau sanul si foarte rapid sa ii introduc tetina in guritza. dupa 5-6 incercari d-astea a resusit sa pape 70 ml, apoi i-am dat san.
inca un lucru...sa incerce sa-i dea alt cineva biberonul. am citit in cartea lui dr. spock, ca mama nu trebuie sa fie de fatza cand e hranit bebeul la biberon pt ca bebele stie ca mama e posesoare ed tzitzi si refuza biberonul. cert este ca alexutza suge din biberon numai daca ii da marcel sau mama.la mine refuza categoric!
inca un amanunt care pe noi ne-a ajutat:tetina!!! noi am luat cateva de cauciuc, dintre care unele cu ventil...se pare ca pe acestea le accepta. pe cele de silicon le refuza.
bafta!
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
oanamarchezi spune:
Nu disperati, si noi am trecut prin acelasi lucru de la 3 la 5 luni nu vroia nici un lapte si am incercat pe rand tot ce am gasit in comert de la cele mai ieftine la f f scumpe si nimic .
I-am diversificat cat am putut mancarea(cat se poate la 3 luni)si ajunsese saracul sa pape numai ceai cu biscuiti si supa si slabise saracutul dar la 5 luni si ceva a inceput brusc sa acepte laptele Vitalac si de atunci bea fara probleme si doamne ce bine e sa nu-ti mai vomite in jeturi si sa nu faca mofturi.
Incercati sa-i dati altceva pana se linisteste si pana acepta unul din tipuri.
Daca pot sa te ajut cu sfaturi in privinta alimentatiei da-mi un mail.
Succes si nu uita sa nu-l fortezi ca nu e bine ...poate sa faca altele mai rele.
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
Sfia Geta spune:
E foarte ciudat ca in acest moment trecem si noi prontr-o experienta similara. Fetita mea a refuzat si ea MILUMIL 1 exact cand a implinit 3 luni. mai exact de cateva zile nu mai mananca aproape deloc ziua si am mai putut s-o pacalim numai noaptea sa mai suga in somn 100-130 ml.Astazi am fost cu ea la medicul de familie si ne-a recomandat sa-i schimbam laptele, ceea ce am si facut imediat. spre deosebire de bb-ul vostru Ancuta nu mai bea nimic dulce (bea numai ceai neindulcit si refuza Baby drink, care inainte ii placea) asa ca am fost sfatuiti sa-i dam un lapte mai putin dulce. I-am luat HUMANA pe care se pare ca-l accepta, adica a supt asta seara in doua reprize scute(100 si 80ml, pentru ca mi-a fost frica sa-i dau mai mult deodata)>Sper sa fie asa si sa se linisteasca. Altfel eu ma gandisem sa trec si la combinatii cu ceva cereale (chiar daca se recomanda numai de la 4 luni), in speranta ca acestea ar putea schimba gustul laptelui.Voi de unde ati cumparat cutia de MILUMIL la care a renuntat sa mai suga? Ma gandesc sa nu fie ceva in neregula cu laptele respectiv pentru ca medicul de familie mi-a spus ca nu suntem unicat.Culmea e ca fetita mea a mancat de la inceput (de la naster, in combinatie cu san pana aproape de 2 luni)cu placere acest lapte, dar a avut si ea probleme cu varsaturi cam pe la varsta de 1 luna.
Va tinem pumnii sa va reveniti cu formula data de dr. Furnica si va uram numai bine.
Si nu uitati ca nu sunteti singuri si ca mama are mare nevoie acum de suportul intregii familii, pentru ca este infiorator sa-ti vezi copilul cum refuza sa manance. oricum in aceasta dupa-amiaza eram total depasita de situatie si numai sotul meu aputut sa-mi readuca increderea.
Geta si bb Ancuta, cea mofturoasa
simon_aut spune:
Noi stam in Militari.
Milumil-ul l-am luat de la o farmacie de la pta Veteranilor.
Milumil nu mai vrea sub nici o forma.
Acum la indrumarea dnei medic Furnica ii dam MILUPA HN25 combinat cu NAN, 2 masuri din fiecare la 150ml apa.
Nu e deloc incantat nici de combinatia asta, dar dupa cateva incercari accepta cu greu biberonul si suge din el cam 130ml-150ml.
Nu ii mai dam Baby Drink deloc ci numai ceai de sunatoare+musetel indulcit cu glucoza.
Asta se pare ca ii place.
Intre mese ii dam daca cere supita de morcov.
De vreo 2 zile a mai bagat cate ceva in burtica, oricum nu se compara nici pe departe cu perioada de dinainte cand manca normal, dar e bine si asa.
2-3 mese pe zi de lapte suntem nevoiti sa i le dam cu lingurita...e chin si pentru bb si pentru mamica dar asta e.
Inainte facea kk de culoare maro-verzui, de cand cu noua alimentatie a inceput sa iasa maroniu si nici nu mai miroase f.urat ca inainte.
O sa va tinem la curent cu evolutia lui, daca cineva in situatie asemanatoare doreste sa ne trimita vreun sfat sau sa-i dam vreun sfat ne poate contacta si pe e-mail la simon@indaco.ro fara nici o problema.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi.
Dumnezeu sa va ajute sa aveti copii sanatosi si mancaciosi.
Taticul Simon
ungureaa spune:
Buna,
Am ramas surprinsa de implicarea taticului in aceasta problema importanta, asadar tin sa-l felicit ! :) Si eu sint o mamica, am un fiu de 3 luni si o saptamina si sint fericita deoarece nu are probleme, defapt cere mai mult decit poate sinul meu sa-i ofere si sint obligata sa-i dau si lapte praf. Eu locuiesc in Canada si folosesc Similac cu fier si il bea fara probleme. Ceea ce cred este ca ori este sensibil la proteina de lapte ori la lactoza, si atunci trebuie incercat, pe rind, un lapte care nu contine proteina de lapte (ex. Isomil - marca ROSS) si daca nu exista ameliorare, un lapte care nu contine lactoza (Similac Advance LF). Doar ca uneori este sensibil si la proteina de soya si la lactoza, si de aceea nici laptele fara lactoza nu-i prieste, caci contine soya. Ceea ce se poate face in acest caz este sa cautati un lapte care nu contine nici una din aceste doua proteine, ceva precum Alimentum (marca ROSS). Acum nu stiu daca aceste tipuri de lapte se gasesc in Romania, dar cred ca exista alternative.
Daca cumva sufera de deshidratare, puteti da Pedyalite, o solutie care contine minerale si care contracareaza lipsa acestora din cauza diareii sau vomei.
In legatura cu orezul, daca se apropie de virsta de 4 luni, puteti incerca sa-i dati si cereale de orez (cele mai simple, fara zahar sau alte adausuri) cu lingurita.
Sper sa se amelioreze situatia, poate si caldura ii afecteaza pofta de mincare...
p.s. Am trimis si e-mail dar mi-a venit inapoi
Succes,
Adina si bebe Gabriel
talexia spune:
Daca unui medic i s-a parut de mai multe ori ca ficatul este usor marit, este posibil sa fi avut dreptate. Vomitatul in jeturi este in mod clar semnul unei anumite suferinte. Dr. Furnica mi se pare OK si din ceea ce a prescris si din referintele celorlalti. Dar, intrucat am si eu o bb de 2,5 luni si am avut probleme cu medicii, as vrea numai sa spun ca, in cazul in care ti se pare ca ceva inca nu merge bine, sa nu eziti sa contactezi si alti medici, fie si numai pentru consultatie, chiar daca nu urmezi nimic din ceea ce spun ei. Poate ca un set de analize de sange nu ar strica, chiar daca e necesar sa suporte intepature. Cel mai important este sa stii care este cauza care provoaca neplacerile. Noi am ajuns pana la urma la Bio-Medica la Dr. Mateescu si, cel putin pana acum, suntem multumiti chiar daca este cam scump. In concluzie, ceea ce voiam sa spun este ca, daca as fi intr-o situatie similara cu a voastra, as apela la inca un medic pediatru (apropo, si de Dr. Stanciu am auzit lucruri bune, cu toate ca cica are un mod de a fi mai "diferit", dar e sufletist)si la un homeopat pentru a incerca si o medicatie fara efecte secundare.
Sanatate si voie buna!