baiat de 3 luni ce refuza categoric laptele - HELP

baiat de 3 luni ce refuza categoric laptele - HELP | Autor: simon_aut

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.

Avem un baietel de 3 luni si 2 zile care de o saptamana si 2 zile nu mai vrea sa manance deloc lapte praf.
Sotia i-a dat lapte la san pana la 1 luna jumatate, dupa din cauza unor probleme de sanatate i-am dap lapte praf si anume MILUMIL 1.
Niciodata nu a mancat cu placere acest lapte.
La un moment dat pe la 2 luni si jumatate sotia a incercat sa-i dea sa manance mai mult, ajungea de manca cate 160-170ml la o masa.
Seara de multe ori voma dupa ce manca.
De saptamana trecuta insa nu mai vrea sa manance deloc lapte praf.
Am incercat si cu NAN(Nestle) si cu MILUPA HN25 [fara lactoza] si nimic,
Am mers la spitalul Grigore Alexandrescu unde dr. ne-a zis ca baietelul are ficatul putin marit si din cauza asta sa-l hranim 2 zile cu ceai si apa de orez.
Apa de orez a refuzat-o categoric, ceaiul BABY DRINK insa l-a acceptat.
Ieri l-am hranit cu ceai si MILUPA HN25 combinate, dar cu chin cu vai daca manca putin peste 50ml...se stramba, plange, ii vine sa vomite...e un adevarat chin si pt noi si pentru el.
Astazi am mers din nou la medic care a zis ca ficatul e tot marit si sa incercam sa-i dam lapte praf MILUMIL combinat cu apa de orez.
Insa - "NU MANANCA" - deloc, si ii este foame fiindca plange.
Cu somnul nu sta rau...noaptea doarme dar se trezeste de foame...ziua doarme intre presupusele mese cate 1-2 h.
Ii este foame dar refuza mancarea..adica laptele praf si apa de orez.
Dupa ce il incercam cu biberonul de lapte refuza si ceaiul...e ceva ciudat.
In rest e vioi, rade...e cam palid totusi [tinand cont ca nu a mancat de 9 zile mai nimic]..si pare sanatos.
Va rugam sa ne sfatuiti si pe noi ce sa facem.
Poate ceva date de contact...un medic pediatru bun...
Puteti sa ne contactati si pe mail.

Va multumim anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

laptele milupa hn 25 este un lapte cu lactoza pentru boala diareica, varsaturi si alte pb digestive de genul asta. de ce nu incercati sa schimbati laptele? dupa ce am incercat vreo 5 feluri de lapte pe care dupa primii 50 ml nu ii mai trebuia, am trecut pe humana si brusc copilu' a ras un biberon de nu am apucat sa zic nici pas! sau daca problema este o intoleranta la lactoza, atunci mergeti pe un lapte fara lactoza (de ex humana SL (pe baza de soia) sau NAN Soy cred) pediatru ar trebui sa va recomande un lapte potrivit. sau mai puteti incerca sa-i dati laptele in somn.

mada si mara (2ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Simon, o sa mut subiectul tau la forumul "Parintii intreaba, parintii raspund", unde ai sanse mult mai mari de a ti se raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Parerea mea este sa mai mergeti si la alt doctor, din pacate nu pot sa-ti recomand un pediatru bun (nici eu nu prea sunt multumita de dr. fetitei mele).
Sper din tot sufletul ca baietelul sa revina la normal si imi pare rau ca nu pot sa te ajut cu nimic.
Sa mai scrii despre el.
Sanatate multa.
lilib & bb daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simon_aut spune:

Mersi madadum.
HUMANA nu am incercat inca.
Am incercat doar MILUMIL 1 si 2, NAN normal si MILUPA HN25.
O sa cumpar o cutie de HUMANA sa vad daca ii place. Daca nu le voi incerca si pe cele fara lactoza recomandate de voi.
La voi tot manca 50 de ml...la noi cum simte gust de lapte in gura incepe sa planga si refuza categoric...se stramba, da cu mainile peste biberon...orice numai sa nu i se dea lapte. De-abia a reusit sotia sa-i dea cu lingurita 25 de ml in 30 de min.
Ceai BABY DRINK si ceai de sunatoare bea...ultimul in cantitati mai mici deoarece ii place f.mult BABY DRINK. Cum vi se pare acest ceai?
Am vorbit cu medicul de familie care il urmareste de cand era de 2 zile [este medic generalist si nu pediatru] si ne-a zis ca cel mai bine ar fi sa-l internez impreuna cu mamica la un spital bun.
Eu nu vreau sa fac asta...baiatul arata bine...mai putin faptul ca e palid deoarece nu e mancat...
Sotia s-a demoralizat de tot, plange, in curand cred ca va face o depresie si numai spital nu cred ca ii trebuie.
Ce pareri mai aveti.
Cum sa procedez?

Si inca ceva.
Dupa ce mananca putin lapte [fortat si ala] il doare burtica fiindca strange picioarele la burtica si se tot chinuie vreo 15min.
Nu a mai avut scaun de duminica noaptea ... asta si din cauza ca nu a mai mancat laptic deloc cred.

Astept eventuale idei sau datele de contact ale unui medic pediatru bun.

Va multumesc tuturor.
Simon - taticul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Offf, laptele asta! probabil ca il doare burtica dupa ce mananca lapte si de aia il refuza. iar voma de dupa indica o indispozitie digestiva. prefera baby drink-ul pentruu ca este dulce. incercati humana 1 pentru inceput (h1 este pt bb pana la 4 luni). mai puteti incerca la inceput sa-i dizolvati laptele in ceai (in speta baby drink) si usor-usor sa renuntati de tot la baby drink.

ca pediatru, noi mergem la denis stanescu la medicover grozovici (212.21.55) de cand era mara bb f mic si sintem multumiti de ea. singurul of este ca nu vine acasa. ti-o mai recomand pe dna dr furnica de la medsana sau pe dr nicoleta bobe, medic neonatolog la pozilu care lucreaza si la cabimetul amicus (calea iancului). daca vrei nr de tel scrie-mi ca trebuie sa le caut. noi le-am incercat pe toate 3 insa am ramas la medicover din cauza abonamentului primit de la servici.

mada

Mergi la inceput

BABY DRINK ii place.Azi l-a incercat sotia si cu ceai de sunatoare...l-a baut si pe asta dar cu mai putina pofta decat Baby Drink.
Am incercat aseara sa-i dam baby drink combinat cu MILUPA HN25.
Azi noapte la 00:15 a mancat vreo 80ml fiindca ii era somn si nu cred ca stia ce mananca.
Dimineata a mancat vreo 100ml tot asa somnoros fiind..dar nu era deloc incantat.
Medicul pediatru la care am fost ne-a zis ca e o prostie sa-i dam ceai combinat cu lapte mai ales cu prostia de MILUPA HN25 cum s-a exprimat si ca sa-i dam MILUMIL 1 combinat cu apa de orez.
Combinatia asta nici nu vrea sa auda de ea.O refuza cu disperare.
Dr. asta ne-a zis ca daca nu vrea sa manance sa-i dam ceai.
Dar cat sa-i dam ceai ca i se face foame copilului si plange.
Ai dreptate cu durerile de burta...noi i-am dat si DEBDRIDAT si SAB SIMPLEX si BONISAN [nu toate odata, ci pe rand] dar tot nu s-a linistit cu durerile de burta.

Daca poti te rog da-mi numerele de tel de la medicii enumerati de tine.
Noi stam in Militari si ar fi excelent sa gasim un medic mai aproape de casa, daca vine si la domiciliu este si mai bine.
Poti sa mi le trimiti pe mail daca nu vrei sa le postezi pe forum.
Email: simon@indaco.ro

Iti ramanem datori de ajutor.
Multumim mult si speram sa rezolvam problema.

Simon

Mergi la inceput

Daca ne mai poate ajuta cineva cu diverse pareri, sfaturi va rugam sa ne scrieti in continuare pe forum sau pe e-mail la simon@indaco.ro

Asteptam in continuare.
In momentul in care se va rezolva problema o sa va anuntam cum am procedat.

Simon Vasilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

draga simon,

vroiam doar sa va incurajez, sa nu disperati, sa fiti tari! Probabil ca un pediatru bun v-ar ajuta. Si noi mergem ca si madadum la Medicover la Denis Stanescu, dar ea e in concediu pana la sfarsitul saptamanii viitoare, asa ca nu pot decat sa va tin pumnii! Incercati totusi sa mergeti la alt pediatru!

Sanatate!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Tare imi pare rau ca avetzi probleme! Schimba laptele, poate gasesti pana la urma unul care sa ii placa. Vezi cum e cu intolerantza la lactoza, sper sa nu fie asta. Apoi, nu stiu, poate e o prostie, ce ar fi sa il indulcesti putzin? Stiu ca nu e bine, dar ceaiul e indulcit si poate primeste mai bine laptele asa?

Multa sanatate si sa rezolvatzi cat mai curand.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Citeste si la

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11342

AM postat acolo un raspuns pentru altcineva cu aceeasi problema.
Incearca sa ii pui cereale in lapte. Cereale de la nestle - doar o lingurita rasa... sunt unii care beau laptele cu cereale pentru ca au gust bun si le schimba gustul laptelui care e oribil. Ati incercat sa il gustati? Eu nu as putea sa beau asa ceva... dintre toate tipurile de lapte pe care le-am incercat, cel mai bun la gust mi s-a parut NAN de la nestle si am decis in locul ei - bem NAN in continuare.
Fetita mea are 5 luni peste 12 zile si tot in somn bea laptele dimineata si seara si chiar si peste zi de multe ori. Dar sunt multumita ca il bea asa si ia in greutate. Nu am incotro - mi-e greu si mie, si ei, dar daca asta e singura solutie, atunci mergem asa mai departe pana cand va accepta laptele. Am citit tot aici pe forum despre copii care la 7 luni au inceput sa bea lapte din senin din iarba verde, asa dintr-o data! Si eu o incerc cel putin o data pe zi sa vad poate totusi s-a razgandit...
Incercati sa faceti ceva... ceaiul ala nu tine de foame si copilul slabeste foarte repede. Sper ca ati gasit un pediatru care sa va ajute, ca stiu cat e de greu si ce inima aveti amandoi.
Sanatate si numai bine - tineti-ne la curent... poate gasiti o solutie care sa ma ajute si pe mine
Mamamariana

Mergi la inceput