Mame ... "denaturate" ? (2)
Raspunsuri - Pagina 11
ellej spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anya De fapt la subiectul asta povestim diverse chestii cu care altii nu sunt de acord. Poate ne laudam, sau bravam...dar asa suntem: nu tocmai perfecte (= denaturate?) Anya |
Ne delimitam de "perfecte" :):)
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
lara_c spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui desiree bai voi ati inversat conotatia cuvantului "denaturate":)...acu sunt denaturate alea care dorm cu copiii pana la 6 ani? parca era invers la inceputul topicului! Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic |
Eticheta de 'denaturate' a fost pusa de persoana care a deschis acest topic.Noi decat am raspuns...
Nici eu nu consider ca este o mama denaturata cea care doarme cu copilul in pat pana la 6 ani.Este doar o chestiune de health & safety.Fiecare isi expune copilul la ce vrea, pana la urma.
La fel si cu lasatul singur in casa sau venitul neinsotit de la scoala.
Ce ma deranjaza pe mine insa e , atunci cand, Doamne fereste se intampla ceva cu un astfel de copil, mamele incap sa urle sa isi smulga parul din cap si sa vina cu fraze de genul:'nu am avut noroc pe lume' sau' cu ce oi fi gresit eu Doamne de m-ai pedepsit asa'.Iti inspira mila, intr-adevar, dar a cui e vina???
Doamna care spunea putin mai inainte ca in Romania, din salariu mediu nu se poate plati pentru ca un copil sa fie supravegheat pana la 14 ani, daca, iar spun, Doamne fereste, va este violata sau rapita fiica , tot asa o sa spuneti, sau veti apela la frazele de mai sus?
Daca pt un copil mic se gasesc solutii:bunici, bone, rude , cunoscuti, pentru un copil mai mare care sta 8 ore la scoala este mult mai usor, nu?
Si va rog eu, nu va mai mandriti cu cat de cuminte este copilul dvs la 5 ani cand sta singur in casa.Ca eu stiu ca este, dar ganditi-va la ce il expuneti.Si la ce il expuneti cand iese din casa.La cati perversi si pedofili si traficanti de copii si carne vie sunt in ziua de astazi.
Lara
Erinn's mummy
neliaCris spune:
eu m-am invinovatit mereu.de ce?va spun acum.am 2 tentative din care m-as putea denumi mama "denaturata".
1. Am fost la cumparaturi la un supermarchet cu bebe 4 luni.era in carutul lui, eu ,lenesa, nu am vrut sa iau carut pt ca imi era prea incomod sa imping si carutul cu bebe si cel cu cumparaturi!!!(desi nu era mare inginerie sau imposibil)
REZULTAT :avea o geanta de bagat chestile bebelului in care zic ce bine mi-ar intra vreo 5 sticle de ceai la kil k e in oferta!geanta era pe marginile carutului,copilul dormea.am bagat toate sticlele si cand mi-am luat mana de pe carut am intors privirea o sec si carutul s-a rasturnat pe spate cu tot cu bebe care nu era nici legat.s-a rsturnat cu bebe in caput.proasta mama.de ce?: 1.daca era legat in carut nu cadea peste cap la 4 luni de mai aveam un pic si lesinam.iar 2:puteam sa bag sticle si jos sub carut sa stabilizez un pic incarcatura!!
:alta zi pe la aproape 5 luni plec cu bebe cu masina il pun in spate in scaun de bebel dar din acela ce il pui in carut dupa 3 luni care nu se leaga bine(de aia nici nu l-am legat)si plec 100 m mai incolo un sens giratoriu cu viteza mica o iau la stanga si buf!!!cade bebelu jos din scaun .pe jos.durere mare am simtit.in mijlocul sensului nu mai stiam ce sa fak mai iute,iau toate picioarele de pe unde erau,trag frana de mana,motorul se opreste.si asa ami departe.numai eu stiu ce a fost in sufletul meu si cat m-am invinovatit mereu!!!
VOI ATI PATIT ASA CEVA?
De atuci leg totul.ii pun centura si sotului,si mie iar in curbe am impresia ca ma rastorn mereu.am ramas traumatizata.am cumparat chiar si un alt carut,si scaun de masina,dar dupa ce am trecu prin tot,tot degeaba.
NU CAUT COMPASIUNE LA VOI DAR RECUNOSC CA INTR-UN FEL MA POT NUMI :
mama denaturata
mamii spune:
alta zi pe la aproape 5 luni plec cu bebe cu masina il pun in spate in scaun de bebel dar din acela ce il pui in carut dupa 3 luni care nu se leaga bine(de aia nici nu l-am legat)si plec 100 m mai incolo un sens giratoriu cu viteza mica o iau la stanga si buf!!!cade bebelu jos din scaun .pe jos 
.....am ramas fara cuvinte nu imi vine sa cred...
Mami de Alexandru din 13.07.07
Pov. nasterii
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank">poze cu noi
anya spune:
Am facut si eu o faza de-asta..Copilul avea deja 8 luni, eram la mare, pe la 11, supercald. Culc copilul in carut si plec cu el la plimbare, nelegat in hamuri (se cam irita de la transpiratie). Si cum ne plimbam eu cu sotul si copilul din dotare, coboram de pe trotuar. Carutul se inclina si copilul aluneca si ramane spanzurat cu capul in carut si picioarele pe jos (se oprise in bara din fata). Nici nu a apucat sa faca "miau" ca era salvat, dar zau c-am tras o spaima si eu si sotul...
mamii, in Romania marea majoritate a copiilor nu au scaun de masina, cos sau alte asemenea. Nu spun ca e bine, e doar o realitate.
mamii spune:
anya ...dar macar atata timp cat il ai ....sa il pui in el si sa nu inchizi centura mi se pare....nushu....
Stiu ca e o realitate ca la noi nu sunt scaune de masini din diverse motive REALE ...dar cu siguranta exista cineva care macar il tine in brate si tot e mai safe dekt sa il lashi in scaunul lui nelegat!
Pov. nasterii
neliaCris spune:
eu sunt in italia.nu in ro.langa bergamo,mamii!copilul era prea mic pt scaun de masina iar oveto era numai bun de stat bebele.nici pe spate dar nici in fund.doar ce am scos masina din garaj am mers 100 de m si s-a intamplat.nu aveam viteza!!!de obicie stau eu cu el in spate si il tin .acum are scaun si il leg.poftim.of doamne
mamii spune:
nelia sper din tot sufletul sa nu mai faci asa ceva NICIODATA!
Pov. nasterii
Qamar spune:
niciun copil nu e prea mic pt scaun de masina![]()
ia, niste filmulete daca nu sunteti convinse (cine se simte..)
http://www.youtube.com/watch?v=66pLXJdVTVg
http://www.youtube.com/watch?v=RhCktJKhAJI&feature=related
mai mult nu zic, insa pt mine asta e un exemplu 100% de parinte denaturat (si aici folosesc denaturat la intelesul sau real, fara legatura cu diferitele intelesuri din subiectul asta..)
alinutza00 spune:
ovetto(scoica in ro) sunt omologate drept scaune de masina ptr bb(0-9 kg), se fixeaza in sensul invers de mers normal.Cum adik nu se leaga bine? Se fixeaza f bine.Citesti instructiunile, exersezi, si o sa reusesti.