SUPERDIETA- EDITIA 2008-*18*
Raspunsuri - Pagina 5
nora2005 spune:
Multumesc de primire, tuturor .
Bine v-am gasit !
Azi am mincat mai putin decit mi-am propus pina la aceasta ora...asa de ocupata am fost.
Concret: dimineata apa, la 1/2 ora o cafea, cu indulcitor.
Pe la 10 morcovul urias, fiert (am pus poza ). Pe la 12-13, 3-4 ciupercute (bucati din ele, pleurotus), 2 masline si 3-4 bucati mici de broccoli...aveam castronelul plin de ciuperci cu masline si altul cu broccoli, dar doar atit am apucat sa pap, asa de mult am avut de lucru. Le-am lasat la frigider, pentru maine. Acum am ajuns acasa si am mincat o portie de varza gatita. Si apa. Cam atit. Dar luni am programul lung, la 7 plec si revin in jur de 10 si sper sa nu mai maninc intre timp decit cele 3 mere pe care mi le iau in geanta. Si apa, desigur.
Grea zi azi, la munca ma refer, foame nu prea-mi este. Si au venit si rusii pe deasupra. Sa vad cum vor influenta greutatea. Uneori si cu 2 kg in plus am vazut ca poate arata cintarul, la voi nu e la fel ?
Nora
Start slabire: 16.03.2008
Finish 6 weeks:27.04.2008
16.03: 79.5; 39.1; 47.7
"Invingatorii sunt cei ce fac lucrurile sa se intample.
Invinsii lasa lucrurile la voia intamplarii."
nora2005 spune:
Inteleg ce-mi spui si nu ma supar. Dar tot voi tine dieta. Cit e posibil. Sunt si zile in care se maninca peste, cind intru in saptamina 2-3 si voi minca atunci. In rest nu mai adaug nimic. Vedem ce iese. La urma urmei, trebuie si sa experimentam. Cu imunitatea stau bine. Nu am mai fost racita de peste 1 an si jumatate. Oricum, sper sa fie bine! Multumesc pentru ce mi-ai scris !
Nora
[purple][font=Comic Sans MS][b]Neata!
Bine ai venit Nora, spor la slabit! Acum si tu tot sa nu te superi pe mine, dar mi se pare ca la tine tot o sa mearga cam greut, sa fii te rog tare atenta ce papi si cit papi, pentru ca la tine tot ii invatat organismul mai mult cu iarba, deci tu ar fi bine sa nu consumi multe masline si porumb, in schimb ai grija sa maninci gatit, pentru ca de la cruditati te balonezi. Cereale ai voie abia in faza a III-a. Si sa stii ca nu cred ca o sa poti sa le combini, am in vedere postul si dieta. Iti zic si de ce. Dieta e un mod de a deprinde organismul sa manince, sa asimileze corect, pentru asta si sunt fazele, deci in prima faza se curata organismul si incepi a invata cum trebuie sa manince corect, in a doua faza adauzi pestele si ouale si laptele degresat, ca iar sal inveti sa manince asa ceva, si astea in post nu se poate, si in a treia faza iarasi il inveti sa manince cereale, brinza slaba si carne slaba, si astea doua in post iar nu ai voie. Ideea e ca astfel dupa ce esi de pe dieta nu iai mult inapoi (eu am luat 4kg, dar asta a fost de sarbatori, insa acum am luat 2 si asa si ma mentin). Alt aspect ar fi ca tinind post, noi luam necesarul de elemente din cartofi, cereale, care in dieta nu se permit pina la faza a treia (am in vedere cerealele, cartofii strict interzisi pe toata perioada), deci sa nu apara in organizm carenta de ceva. Sper ca ai inteles ce am avut in vedere. Initial am vrut sa le imbin si eu, inca din postul Craciunului, dar nu am putut, au inceput sa ma doara toate oasele si am facut o raceala frumoasa. Acum eu am zis ca sunt la mentinere, pentru ca am vrut sa tin postul asta. Insa dupa sarbatori sper sa revin sa mai dau jos inca o tura, doua, s revin la normal. Apropo eu am dat jos 9kg cu dieta asta.
[/quote]
nora2005 spune:
Sunt de acord cu ce-ai spus in ceea ce priveste apa. Si eu tot APA-APA beau, apa plata, energizata (cred ca fac anul de cind nu am mai baut de la chiuveta).Depasesc 2 litri, iar vara ajung si la 4.
In privinta a ceea ce le trebuie celulelor...cine stie exact, in fiecare clipa? Oamenii au devenit sclavii gustului, si multi au uitat sa mai manince sanatos.De ex. eu acum sunt la finalul unei detoxifieri, sa vedem daca se aplica ce-ai spus ca solutie. Deci, experimentam...
Iar cu IMC-ul...aici daca e asa...ca sa ajung la IMC sub 25 trebuie sa scad sub 65 de kg, ceea ce acum mi se pare imposibil...eu nu am reusit sa mai ajung la 70, dar la 65. Vom vedea!
Multam de informatii !
Nora
quote:
Originally posted by Isa_Cris
Aaaaaaaaa am uitat sa va spun ce am mai aflat, nu stiu cat e de avdevarat!
Am fost intrebata de cineva cata apa beau pe zi, la care eu i-am raspuns ca 2-2,5l, adica o,5l dimineata pe stomacul gol si in jur de 2 litrii de ceai la munca. Tipa a inceput sa rada si mi-a reformulat intrebarea "Cata apa?". Vazand ca eu nu pricepeam aluzia si ca devenisem nedumerita mi-a explicat faptul ca organismul are nevoie de apa pentru a nu se dezhidrata, adica apa curata. In momentul cand organismul detecteaza ca in lichid exista si altceva(inclusiv ceai) el il percepe ca si aliment. Concluzia a fost ca cei 2 litrii de ceai care-i beam eu era de fapt asimilat ca si un aliment, nicidecum ca apa.
O alta explicatie, referitor la grasime a fost... celulele organismului sunt invatate sa asimileze doar ce au nevoie, restul fiind trimis spre eliminare, DAR...in momentul in care nu i se ofera ceea ce le trebuie, incep sa "nu mai judece", adica depoziteaza in jurul lor tot ceea ce primeste, pentru a nu "ramane fara" atunci cand au nevoie. In timp, aceste depuneri devin tot mai multe, astfel incat minera;lele, vitaminele si toate cele necesare nu mai au posibilitatea de a ajunge la celula. Din aceasta cauza se ajunge la depunerile de tesut adipos si la dispunctii ale anumitor organe.
Solutie pentru aceasta ar fi detoxifierea treptata ... adica pana cand celula nu mai are depuneri si are posibilitatea de asimilare.
O alta chestiune ar fi greutatea ideala. Pe baza calculului pe care-l facuse si Aida (greutate(kg) / inaltime(m) x inaltime(m) = ... care trebuie sa fie mai mic decat 25), ajungem la greutatea ideala. In momentul in care slabim, dar nu ajungem ca indicele de masa corporala(IMC) sa fie sub 25, punem inapoi kg foarte usor. Concluzia este ca numai in momentul in care IMC este sub 25, numai atunci putem spune ca ne mentinem. Zicea ca atunci organismul si-a refacut starea naturala si asimileaza doar cat are nevoie, restul eliminandu-l.
Spre exemplu la eu ar trebui sa ajung la cel mult 68 kg. Pana nu ajung acolo...o sa fiu intr-o continua lupta cu kilogramele.
Am fost oarecum dezamagita de informatiile primite, dar si bucuroasa pe de o parte...ca mi s-au lamurit unele lucruri.
Sper sa nu va fii intristat sau zapacit!
Noi doi...proaspat logoditi!
nora2005 spune:
quote:
Originally posted by onyca1978
am vazut la alte forumuri acele ticker-uri despre variatia kg. exista si aici asa ceva?
Si pe mine ma intereseaza. Si daca putem pune fotografii direct aici. Cine stie ?
Nora
nora2005 spune:
Bretonica, esti pe receptie ? Cum a fost ziua de azi?
Nora
bretonica spune:
ciao fetizele...pe receptie,pe receptie...sunt obosita moarta..am alergat toata ziulica...nu prea am avut timp de papa,si sincer nici foame nu mi-a fost...am mincat portocale citeva masline un kiwi si cam atit,ba nu si 2 morcovi..apa cit cuprinde..ceai de fructe de padure...ceai verde....fetiza cuminte...sa-mi salut colegele care s-au intors din plimbarici...CIAOOOOOOOOOOOOO...BINE V-ATI INTORSSSSSSS...ISUCAAAAAAAA...APRILUSSSSSSS.......ALYYYY....DOROTIIIIIII...CE VA MAI PUP,EH?...si un bine venit la onyca...kisssssssss...NU VA FOST DOR DE MINE FETIZELE?...am inceput si eu serios de astazi,sa nu va zic cit cintaresc ca lesinati...am fost o scroafa perioada asta...primesccu mare rusine
"Rabdarea este amara, dar fructele ei sunt foarte dulci"
bretonica spune:
si cum va spuneam,cintarelu meu arata 96,300..fata faina!!!scrie aprilus ca sa nu-mi uit....stiti ca la mine la slabit metabolismul este lent(fiind si in menopauza mea chirurgicala)si foarte energic cind este vorba de depus caloriile...asta este,se vede ca sunt destinata ptr ......
bretonica spune:
isuca,felicitari ptr logodna,dar pina la urma cind este nunta?..nu era asta motivatia mea de slabit?asa ca hai zi adevarul,cind nunta cea mare?...ANUSKAAA,PUPICE SI TIE....
nora2005 spune:
Felicitari pentru ziua de azi. Tine-o tot asa.
Un sfat: cind scrii, puna macar un spatiu, dupa puncte puncte (....), ca de aceea se lateste asa pagina...La fel se intimpla cind se pun prea multe emoticons. Incearca sa intri pe editare pe mesajul tau, primul, sa vezi daca am dreptate. Pupici !
Nora