"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
N-am facut religie in scoala, dar am facut-o de cand ma stiu acasa si la biserica si cu toate astea n-am ajuns nici indoctrinata, nici spalata pe creier si nici traumatizata.
Maria
Nu, ai devenit doar intoleranta!
Nu inteleg de ce ai sarit asa pe Anya. E dreptul ei sa-si doreasca ce vrea si pe cine vrea.
(daca nu te-ai fi laudat cu toleranta pe care ai invatat-o in Austria si pe care ti-ai insusit-o, pe cuvant ca nu-ti ziceam nimic ;).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Oliv75 spune:
denizel, cum ar trebui sa-si manifeste mariamunteanu toleranta? Sa taca si implicit sa-i lase pe ceilalti sa-si expuna parerile (fara sa existe reciprocitatea dreptului de a posta ceea ce doresti sa comunici) sau sa-si nege propriile convingeri? Ca mai scasneste din dinti cand scrie vreun mesaj si cei cu auzul mult prea fin o taxeaza imediat asta e alta poveste.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
quote:buna intrebare Irina, mami de
Originally posted by Oliv75
denizel, cum ar trebui sa-si manifeste mariamunteanu toleranta? Sa taca si implicit sa-i lase pe ceilalti sa-si expuna parerile (fara sa existe reciprocitatea dreptului de a posta ceea ce doresti sa comunici) sau sa-si nege propriile convingeri?
![](copilas.gif)
![](copilas.gif)
am blog
![](icon_smile_big.gif)
Stanescu spune:
Scuze ca ma bag si eu sa raspund la intrebarea Irinei: un bun inceput, zic eu, ar fi sa nu considere liber-cugetatorii, ateii si agnosticii comunisti.
sorana spune:
Oliv si Irina - Maria ar trebui sa-si manifeste toleranta prin a nu-i numi pe toti agnosticii comunisti. Ca nu e adevarat.
Eu sunt agnostica si am convingeri politice de centru-dreapta.
pentru mine o dovada de toleranta din partea ei ar fi fost sa nu puna semnul egal intre comunisti si agnostici.
Poti sa-ti spui parerea pro-studiere religie sau pro-studiere catehism ortodox in scoli intr-un mod foarte civilizat, fara sa jignesti.
Nu se pune problema sa "taci si sa inghiti", momentan problema "taci si inghite" e a noastra, a agnosticilor ......
Sorana si Monica (5 ani)
denizel spune:
quote:
Originally posted by Oliv75
denizel, cum ar trebui sa-si manifeste mariamunteanu toleranta? Sa taca si implicit sa-i lase pe ceilalti sa-si expuna parerile (fara sa existe reciprocitatea dreptului de a posta ceea ce doresti sa comunici) sau sa-si nege propriile convingeri? Ca mai scasneste din dinti cand scrie vreun mesaj si cei cu auzul mult prea fin o taxeaza imediat asta e alta poveste.
Oliv, una este sa-ti spui parerea de persoana toleranta (asa cum s-a autocaracterizat Maria de mai multe ori) sau sa nu-ti negi convingerile, alta e sa jignesti.
Mai copiez odata ce a scris mariamunteanu:
"Anya, esti o tovarasa liber-cugetatoare care ai fi avut mare succes ca activista pe vremea comunistilor cu aceste idei pe care le tot spui pe aici.
Tot inainte !"
Mie una, daca imi zice cineva ca sunt numa' buna de activista comunista, mor in doo secunde :-))) si ma consider cea mai jignita persoana de pe forum
![](icon_smile_big.gif)
Iar modul in care mariamunteanu s-a folosit de termenii liber-cugetator, activist si comunist, nu lasa nici un loc de dubii. Dipretuieste clar aceste categorii, implicit dispretuieste alegerea Anyei de a fi atee (asta asa, ca sa fiu draguta si sa nu spun ca o dispretuieste pe Anya :-).
Si, chiar asa! De unde si pana unde toti ateii sunt comunisti?
![](confused.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by denizel
.....
Mie una, daca imi zice cineva ca sunt numa' buna de activista comunista, mor in doo secunde :-))) si ma consider cea mai jignita persoana de pe forum.
Ca tot veni vorba....Si de ce ar fi o asa mare jignire sa fii catalogata drept comunista? Adica, eu personal nu inteleg, nu e jignire sa fii ateu, agnostic, liber-cugetator dar e degradant sa fii catalogata drept comunista?
Ca sa numai vorbesc ce demodat e in zilele noastre sa te dai crestin-ortodox/catolic....E total desuet.....
adusca spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
[ Adica, eu personal nu inteleg, nu e jignire sa fii ateu, agnostic, liber-cugetator dar e degradant sa fii catalogata drept comunista?
Pt mine personal e chiar o mandrie ca sunt atee, nu are de ce sa-mi fie rusine cu propriile convingeri.
Nici tie nu are de ce sa-ti fie rusine ca esti comunista..... desi daca luam in considerare istoria recenta.....
fetele de pe DC
denizel spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Adica, eu personal nu inteleg, nu e jignire sa fii ateu, agnostic, liber-cugetator dar e degradant sa fii catalogata drept comunista?
Pai de ce sa fie jignire ca esti ateu, agnostic sau liber cugetator?
Este jignire doar in momentul in care cineva iti atribuie aceste caracteristici (sa le zic), dandu-le o conotatie dipretuitoare.
In plus, nu spuneam ca m-as simti jignita daca mi-ar zice cineva comunista (cu toate ca nu sunt si nici nu voi fi vreodata), ci ca m-as simti jignita daca mi-ar zice "activista comunista de pe vremuri"
![](help.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Cred ca sesizezi acum diferenta.
Adusca,
![](icon_smile_approve.gif)
inaioana spune:
Eu sunt atee concomitent cu libertariana individualista (adica fix in coltul opus al ringului, doamnelor si domnilor, fata de activistele cu short rosu care-s autoritariene-colectiviste!). Pe scurt, draga Maria, n-are nici o legatura una cu alta. Pentru cine doreste sau pofteste, organizez cursuri de cultura politica pe forum. Pana una alta, cine doreste sa afle daca are asemanari sau deosebiri cu activistele, poate efectua acest www.politicalcompass.org/" target="_blank">test cu rezultate sigure.
Revenind la oile noastre (ca altfel ne zboara Sheannamp la ZZ de nu ne vedem), eu maine fac tzidula la ONG-urile cripto-comunisto-atee care au obraznicia sa se ia in gura cu statul ortodox si, implicit BOR, in privinta religiei in scoli, tzidula in care voi propune sa se afiseze la secretariate un text prin care sa se aduca la cunostinta parintilor ca au dreptul de a cere ca progeniturile sa nu faca religia.
Sorana si Deni s-au aratat pentru, am detalii despre ele. Se mai ofera cineva?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)