"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Anya, esti o tovarasa liber-cugetatoare care ai fi avut mare succes ca activista pe vremea comunistilor cu aceste idei pe care le tot spui pe aici.

Tot inainte !

Hihi, Maria, devenim vehementa? Deja????
Parca te declarai toleranta si parca ziceai ca respecti dreptul fiecaruia la opinie.
Si cand te gandesti ca nici n-ai facut religie in scoala :-)) Sau ai mai prins frun an-doi? :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Nu sunt vehementa, dar credeam ca s-a terminat cu afisarea anti-crestinismului ca pe o virtute. Chiar ca imi aminteste de "epoca de aur" cand toti comunistii carieristi erau agnostici si se dadeau mari cu asta - ei erau mai presus de orice. Ce ne mai trebuia D-zeu cand il aveam pe Ceausescu ?

N-am facut religie in scoala, dar am facut-o de cand ma stiu acasa si la biserica si cu toate astea n-am ajuns nici indoctrinata, nici spalata pe creier si nici traumatizata.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

oricum democratic si civilizat ar fi o consultare publica gen referendum referitor la scoaterea/introducerea religiei in scoala, pentru ca acelasi drept il au si parintii care vor pentru copii lor ore de religie, si cei care vor religia afara din scoala; o minoritate, oricit de agresiva si militatanta pentru o cauza sau alta ar trebui totusi in final sa respecte drepturile majoritatii.

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by bebe_io

Deci eu trag concluzia ca "religia" este o boala contagioasa de care trebuie sa te feresti.

Nu! Ai tras o concluzie gresita! Aici s'a spus doar ca religia e o boala parazitara cu care trebuie sa inveti sa convietuiesti. Un fel de limbrici mistici care trebuie onorati periodic pentru a nu prolifera.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

eu tot nu inteleg de ce ma pune pe mine sa fac cerere sa nu faca copilul religie.
si in timpul orei ce sa faca respectivul copil, sa stea pe hol?
de ce nu fac parintii a caror copii vor sa invete religia cerere?
atunci e o materie optionala, o fac dupa orele de curs, eventual sambata sau dumineca.
suntem un stat laic, iar aberatie mai mare ca obligativitatea religiei in scoli io nu vad.
cu siguranta cand politicienii nostri or sa capete coaloana vertrebrala or sa indrepte lucrurile pe fagasu' normal.
pana atunci sunt constienti ca daca fac semnu crucii si asista la slujba o sa aiba si voturi.

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Maria tu confunzi agnosticii cu ateii. Comunistii erau atei convinsi, nu agnostici.
Agnosticii sunt aia care cred care nici nu cred dar nici nu neaga existenta lui Dumnezeu - practic ei spun ca nu se poate demonstra existenta lui dar nici ne-exitenta nu se poate demonstra.
Comunistii negau clar existenta lui Dumnezeu, deci erau atei.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ana - daca se introduce chestia cu obligativitatea religiei (pe baza unui referendum si a votului majoritatii) atunci trebuie schimbata Constitia Romaniei, astfel incat din stat laic sa devenim stat religios (asa se zice???) cu religia de baza crestinismul ortodox - si automat aia care sunt caltolici, musulmani sau de alte religii (inclusiv atei si agnostici) sa fie invitati frumos sa paraseasca tara.
In acest caz eu nu cred ca minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii. Daca majoritatea e ortodoxa si se face catehism ortodox in scoala, mulsulmanul ce sa faca? Sa nu-si dea copilul la scoala, sa-si schimbe religia sau sa paraseasca scoala?
Si in plus un referendum in cazul asta ar trebui facut, cum zicea, pentru schimbarea constitutiei, ca nu poti supune o minoritate care are drepturi constitionale sa renunte la ele .... sau poate n-am inteles eu bine cum vine treaba asta cu legile ....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by sorana

Comunistii negau clar existenta lui Dumnezeu, deci erau atei.

corect.
dar daca comunistii sunt atei, reciproca nu e neaparat valabila.
nu toti ateii sunt comunisti.

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe
o minoritate, oricit de agresiva si militatanta pentru o cauza sau alta ar trebui totusi in final sa respecte drepturile majoritatii.

Tot asa, o majoritate, oricat de agresiva si militanta pentru o cauza sau alta, ar trebui totusi in final sa respecte drepturile minoritatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cum adica minoritatea sa respecte vointa majoritatii? Da' ce? Suntem in tribu' lu' Kunta Kinte? .

Daca majoritatea decide ca doreste ceva, apai sa se asigure ca si minoritatea poate face ceea ce isi doreste.
In cazul de fata, daca majoritatea opteaza pt. ora de religie ortodoxa si nu are nimic de comentat in legatura cu cc continutul manualelor sau calitatea profesorilor, nu vad de ce minoritatea trebuie sa stea pe hol sau in curtea scolii sau cu mama de mana in parc pentru 50 de minute.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput