"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)
Raspunsuri - Pagina 5
columbiana spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by Ana Stroe
o minoritate, oricit de agresiva si militatanta pentru o cauza sau alta ar trebui totusi in final sa respecte drepturile majoritatii.
Tot asa, o majoritate, oricat de agresiva si militanta pentru o cauza sau alta, ar trebui totusi in final sa respecte drepturile minoritatii.
binenteles c-ar trebui sa respecte alegerea minoritatii, de fapt o simpla rubrica cu alegerea ora de religie sau de morala in formularul de inscriere al copilului din fiecare an scolar ar rezolva problema (asa cum se procedeaza aici), s-ar mai cistiga un loc de munca creat pentru profesorul de morala laica in scoala;
de aici insa, si pina la scoaterea religiei din scoala pentru ca asa cere, militeaza si face presiuni in presa, publicitate, un procent minoritar al parintilor, e cale lunga, denitzel, si vorbim de santaj mai degraba decit de civilizatie.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
carminabulina spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Eu sunt atee concomitent cu libertariana
Revenind la oile noastre (ca altfel ne zboara Sheannamp la ZZ de nu ne vedem), eu maine fac tzidula la ONG-urile cripto-comunisto-atee care au obraznicia sa se ia in gura cu statul ortodox si, implicit BOR, in privinta religiei in scoli, tzidula in care voi propune sa se afiseze la secretariate un text prin care sa se aduca la cunostinta parintilor ca au dreptul de a cere ca progeniturile sa nu faca religia.
Sorana si Deni s-au aratat pentru, am detalii despre ele. Se mai ofera cineva?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
DA, eu in deplina cunostinta de cauza.
(Tare faza cu ZZ-ul
Mami de Mihnea (15 mai 2006) si
cu fratioara lui Mihnea
columbiana spune:
quote:
Originally posted by adusca
eu tot nu inteleg de ce ma pune pe mine sa fac cerere sa nu faca copilul religie.
si in timpul orei ce sa faca respectivul copil, sa stea pe hol?
de ce nu fac parintii a caror copii vor sa invete religia cerere?
atunci e o materie optionala, o fac dupa orele de curs, eventual sambata sau dumineca.
suntem un stat laic, iar aberatie mai mare ca obligativitatea religiei in scoli io nu vad.cu siguranta cand politicienii nostri or sa capete coaloana vertrebrala or sa indrepte lucrurile pe fagasu' normal.
pana atunci sunt constienti ca daca fac semnu crucii si asista la slujba o sa aiba si voturi.
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
adusca, religia se studiaza in scolile de stat din tari cu regimuri laice si democratii traditionale- nu e nevoie sa fie stat religios, si in timpul orelor de curs, binenteles ca nu taie nimeni capul nimanui daca lucrurile s-ar aranja pentru toti, fiind prima sau ultima ora din program, de ex, in Romania; poate asa s-ar intelege ca exista si parinti (si nu putini) carora minciuna comunista de 50 de ani le-a iesit pe nas, si isi doresc pentru copilul lor libertatea de a studia religia in scoala.( ca materie optionala, binenteles)
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Stanescu spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Eu sunt atee concomitent cu libertariana individualista (adica fix in coltul opus al ringului, doamnelor si domnilor, fata de activistele cu short rosu care-s autoritariene-colectiviste!). Pe scurt, draga Maria, n-are nici o legatura una cu alta. Pentru cine doreste sau pofteste, organizez cursuri de cultura politica pe forum. Pana una alta, cine doreste sa afle daca are asemanari sau deosebiri cu activistele, poate efectua acest www.politicalcompass.org/" target="_blank">test cu rezultate sigure.
Revenind la oile noastre (ca altfel ne zboara Sheannamp la ZZ de nu ne vedem), eu maine fac tzidula la ONG-urile cripto-comunisto-atee care au obraznicia sa se ia in gura cu statul ortodox si, implicit BOR, in privinta religiei in scoli, tzidula in care voi propune sa se afiseze la secretariate un text prin care sa se aduca la cunostinta parintilor ca au dreptul de a cere ca progeniturile sa nu faca religia.
Sorana si Deni s-au aratat pentru, am detalii despre ele. Se mai ofera cineva?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
Eu.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroequote:
Originally posted by adusca
eu tot nu inteleg de ce ma pune pe mine sa fac cerere sa nu faca copilul religie.
si in timpul orei ce sa faca respectivul copil, sa stea pe hol?
de ce nu fac parintii a caror copii vor sa invete religia cerere?
atunci e o materie optionala, o fac dupa orele de curs, eventual sambata sau dumineca.
suntem un stat laic, iar aberatie mai mare ca obligativitatea religiei in scoli io nu vad.cu siguranta cand politicienii nostri or sa capete coaloana vertrebrala or sa indrepte lucrurile pe fagasu' normal.
pana atunci sunt constienti ca daca fac semnu crucii si asista la slujba o sa aiba si voturi.
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
adusca, religia se studiaza in scolile de stat din tari cu regimuri laice si democratii traditionale- nu e nevoie sa fie stat religios, si in timpul orelor de curs, binenteles ca nu taie nimeni capul nimanui daca lucrurile s-ar aranja pentru toti, fiind prima sau ultima ora din program, de ex, in Romania; poate asa s-ar intelege ca exista si parinti (si nu putini) carora minciuna comunista de 50 de ani le-a iesit pe nas, si isi doresc pentru copilul lor libertatea de a studia religia in scoala.( ca materie optionala, binenteles)
Aici nu se studiaza religia in scolile publice. Bisericile organizeaza tot felul de cursuri pe teme religioase si parintii care doresc isi pot inscrie copiii acolo.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
bebe_io spune:
quote:
Originally posted by anya
Bebe_io, ma intereseaza credinta crestina tot atat cat cea musulmana, budista sau...ce mai vrei tu. Ma intereseaza pt ca tine de cultura, nu pt ca as crede. Atata timp cat in scoala nu se face DOAR cultura, ci indoctrinare cu o anumita religie (indiferent care) imi voi feri copiii ca de o boala contagioasa. Sau poate ai idee de vre-un vaccin?
Anya
Nu te intereseaza nici o credinta religioasa mai mult decat la nivel pur cultural. Sa zicem ca e OK, desi chiar si la nivel cultural ar trebui sa fii capabila sa discuti despre ele, iar pentru asta ar trebui sa le stii principiile de baza, macar. Dar cat te intereseaza la nivel cultural e alegerea ta. Nu insist ca nu am de ce.
In scolile din Romania nu se fac numai ore de religie in credinta ortodoxa. Totusi, chiar si asa, avand la alegere alte credinte sau sa faci cerere sa scoti copilul de la ora de religie, tot nu sunt de acord cu introducerea acestor ore in scoala generala.
Insa in ceea ce priveste partea in care afirmi ca iti vei feri copiii de religie ca de o boala contagioasa, eu zic ca nu este cea mai buna atitudine din lume. Sgur, te vei stradui sa-i inveti tot ce stii, ii vei invata sa judece cu propriul creier, insa nu-ti propune ca scop in viata tinte de genul asta, sa nu ajunga sa creada vreodata in vreo credinta religioasa. Eu zic ca nu e bine. Daca vreunul dintre ei va ajunge credincios tu o sa te intrebi unde ai gresit? O sa-l renegi? O sa trebuiasca sa-si duca credinta fara stiinta ta ca sa nu te superi? Sper ca nu.
mariamunteanu spune:
Trageti niste concluzii rastalmacite de ma lasati masca.
In primul rand, religia NU este obligatorie in scoli. Iar faptul ca se studiaza in scolile publice, nu inseamna ca Statul este religios.
Asa ca vorbim discutii.
Denizel, cand am afirmat eu ca am invatat toleranta in Austria ? Am scris clar ca, cine este ateu sau agnostic sau cum este -e treaba lui, dar ca nu e cazul sa faca din asta un titlu de glorie.
Multi atei/agnostici si alte categorii asemanatoare (trebuie sa ma exprim cuprinzator)combat religia despre care habar nu au. Inaioana de ex. imi face impresia ca are parerile ei bazate pe anumite concepte pe care le intelege si e capabila sa le sustina. Ca sa poti face asta, trebuie sa stii despre ce este vorba in crestinism si banuiesc ca tu, Inaioana, stii. Dar cati pot sa faca asta ? Majoritatea au prins de pe ici pe colo cateva idei si gata - au tras concluzia ca crestinismul e cah si ei sunt mai presus de asta.
Maria
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by sorana
Oliv si Irina - Maria ar trebui sa-si manifeste toleranta prin a nu-i numi pe toti agnosticii comunisti. Ca nu e adevarat.
Eu sunt agnostica si am convingeri politice de centru-dreapta.
pentru mine o dovada de toleranta din partea ei ar fi fost sa nu puna semnul egal intre comunisti si agnostici.
Poti sa-ti spui parerea pro-studiere religie sau pro-studiere catehism ortodox in scoli intr-un mod foarte civilizat, fara sa jignesti.
In primul rand, daca citesti bine, eu nu am pus semnul egal intre agnostici/atei/liber.cugetatori si comunisti, am afirmat ca modul in care tu negi religia imi aminteste de comunistii pt care crestinismul era o "indoctrinare" si o "boala contagioasa" - asa cum te-ai exprimat tu, Sorana. Puteai sa te declari ne-religioasa si atat. Dar tu consideri ca studierea religiei la scoala este indoctrinare si afirmi ca-ti vei feri copiii ca de o boala contagioasa. Imi suna a jignire la adresa celor care au parere diferita de a ta.
De ce te consideri jignita de paralela pe care am facut-o ? Comunistii sunt si ei oameni, au si ei dreptul la propriile pareri ca si tine.
Maria
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Am scris clar ca, cine este ateu sau agnostic sau cum este -e treaba lui, dar ca nu e cazul sa faca din asta un titlu de glorie.
Si de ce ma rog sa nu faca un titlu de glorie din asta? Ce te priveste pe tine?
N-are decat sa-si faca o coroana de platina, pe care sa scrie cu briliante cat pruna 'sunt ateu'. Trebuie tu neaparat sa il faci activist comunist?
Uite, eu imi fac un titlu de glorie din faptul ca fac cea mai grozava supa-crema de telina din Europa si cel ma bun pateu de linte din Eurasia .
Ai ceva impotriva? Ma califici cumva pt. titlul de prim bucatar al lui Gheorghiu-Dej?
In plus, daca cineva afirma ca nu-i place ceva, asta nu inseamna ca-si face un titlu de glorie din asta. Inseamna ca-si spune parerea!!!!!!!