"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
Denizel bucura'te si veseleste'te. Sfarsitul lumii a venit si a trecut. Traim vremurile de pe urma vremurilor de pe urma: Cei saraci cu duhul sint peste tot si au luat pamantul in stapanire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ortansa spune:
iar frica de D-zeu unii o numesc indoctrinare:-D,cum o dai tot nu iese.
I've gt you under my skin
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
Pana aici am putut sa-ti fac fatza! :-) N-am energie nici macar pentru o sutime dintr-o eventuala discutie.
Stau totusi linistita. Stiu sigur ca nu crezi tot ce ai zis pana acum. Altii da, tu nu! :-)
moama, ce jignire crunta!
sa o luam pe puncte: tu ce anume nu crezi din povestea respectiva?
1. ca Dumnezeu nu pedepseste
2. ca nu trebuie sa spunem raspicat ca Dumnezeu pedepseste
3. ca manualele de religie ar trebui arse in piata publica?
pentru ca eu, sincer, vad doua distinctii aici: a spune adevarul (iar adevarul e ca viata tuturor sta marturie ca pacatul nu ramane nepedepsit), si ce facem ca sa nu ajungem sa spunem adevarurile astea crude unor copii? caci eu, in saracia mea de duh, consider ca povestea respectiva are o morala subinteleasa (ia sa vezi ce pumni imi iau acum), si anume aceea ca, intr-adevar, inocentii platesc pentru pacatele parintilor. scara nu i s-a luat copilului, de fapt, ci parintelui care, daca era ca ala din basmul tau sa aiba rabdare sa explice cum devine chestia cu pasarelele, copilul nu ar fi ajuns in situatia de a le distruge cuiburile.
quote:
Pai, fiindca stiam ca iti plac clarificarile si nu suporti ofensele, indiferent de directia spre care sunt indrepatate, ma gandeam ca ma ajuti si pe mine oleaca cu Irinusa :-)) Da' daca nu se poate, nu se poate :-)).
iar eu stiu sigur ca nu credem in acelasi Sfant Gheorghe in lupta cu balaurul. al meu nu e soft deloc, intreaba-l pe amicu' tau xeno, cel care n-a avut nevoie de scara sa coboare din copaci, ca s-a aruncat de buna voie, din prea plinul constiintei.
![](icon_smile_big.gif)
conchita spune:
quote:
Originally posted by anya
Da, Sabina, dar nu i-ai spus ca o calca masina (cf manualului de religie).
Anya
abia acum am inteles. pe voi ce va supara, de fapt? ca i se ia scara sau ca scrie in manual ca i se ia scara?
![](bibe.gif)
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Ortansa spune:
culmea este ca eu cunosc un caz de baietel care a fost calcat de tramvai,pt ca nu a fost cuminte.
eram prin clasa a4a ,cand ne-a venit un coleg nou.era un baietel frumos foc,blond cu ochi albastri,cam nazbatios,dar inteligent si f talentat la desen.toata ziua desena.ii placea de mine si dupa ore tot timpul imi zicea sa mai raman sa ne jucam in fata scolii.intr-o zi s-a rugat mult sa ma duc la el acasa:-D,ca nush' ce joc avea sa-mi arate:-D.ei,nu m-am dus,nu-mi placea sa ma duc la straini acasa.numai ca in ziua aia,baietelul a murit calcat de tramvai,se juca pe gardurile alea puse intre cele 2 sensuri de tramvai.
nu contest faptul ca mai mult ca sigur e vina parintilor care l-au lasat nesupravegheat si care nu au reusit sa-i dea o educatie care sa-l faca sa priceapa ca joaca in mijlocul drumului are consecinte grave.dar nu pot sa nu ma gandesc si la faptul ca daca pe vremea aceea era si vreo lectiioara asemanatoare cu cea in discutie prin vreun manual,poate ca acel copil mai traia si acum.
conchita spune:
quote:
Originally posted by bebe_io
Dumnezeu nu pedepseste crunt de la un capat la altul al Bibliei, cred ca te-ai oprit prea devreme din citit. E si o parte care se cheama Noul Testament.
Si daca tu ii spui copilului ca daca face nu-s ce lucru rau Dumnezeu o sa-l pedepseasca si el face vreun lucru rau si Dumnezeu e ocupat cu stransul recoltei copilul ce-o sa inteleaga? Uite, daca ta-su depaseste viteza legala nu Dumnezeu ii da amenda.
bebe:
1. de prea multe ori ne justificam pacatele prin existenta Noului Testament, dovada ca n-am inteles nimic din el. acolo nu ne indeamna nimeni sa pacatuim, ca vom fi iertati, ci sa nu mai pacatuim, ca suntem deja iertati.
2. copilei mele ii spun atata de multe, desi e prea mica sa inteleaga, incat sper sa nu ajunga in situatia sa-si doreasca sa distruga cuiburi de pasari sau sa depaseasca viteza in trafic. dar nimic din ce ii spun eu nu egaleaza rugaciunea si voia Domnului, iar voia Domnului nu o stie nimeni si nici nu o poate intelege, recte judeca (ca doar de-aia, cica, zicem Faca-se voia Ta) - asta cam evita sa afirme raspicat credinciosii pe stil nou.
3. si nu, nu i-as citi aceasta poveste, nici acum, nici la majorat. nu pedeapsa mi se pare crunta, ci fapta. dar asta e greu de inteles intr-un loc unde, pe alte topice, lumea striga insetata se sange ca ar omori pe nush care care a eutanasiat un maidanez, ca l-ar strange de gat pe xulescu care nush ce i-a facut, etc. totul e sa nu scrie in manuale despre mizeria noastra umana, in rest, suntem liberi sa ne-o insusim.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Ortansa, tragica intamplare!!
E vina ta, ca daca te duceai sa te joci cu el, nu-l calca tramvaiul
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Ortansa
culmea este ca eu cunosc un caz de baietel care a fost calcat de tramvai,pt ca nu a fost cuminte.
eram prin clasa a4a ,cand ne-a venit un coleg nou.era un baietel frumos foc,blond cu ochi albastri,cam nazbatios,dar inteligent si f talentat la desen.toata ziua desena.ii placea de mine si dupa ore tot timpul imi zicea sa mai raman sa ne jucam in fata scolii.intr-o zi s-a rugat mult sa ma duc la el acasa:-D,ca nush' ce joc avea sa-mi arate:-D.ei,nu m-am dus,nu-mi placea sa ma duc la straini acasa.numai ca in ziua aia,baietelul a murit calcat de tramvai,se juca pe gardurile alea puse intre cele 2 sensuri de tramvai.
nu contest faptul ca mai mult ca sigur e vina parintilor care l-au lasat nesupravegheat si care nu au reusit sa-i dea o educatie care sa-l faca sa priceapa ca joaca in mijlocul drumului are consecinte grave.dar nu pot sa nu ma gandesc si la faptul ca daca pe vremea aceea era si vreo lectiioara asemanatoare cu cea in discutie prin vreun manual,poate ca acel copil mai traia si acum.
Eu cred ca e datoria parintilor sa-si educe copilul si sa-l invete ca nu e bine si nu trebuie sa se joace pe strada, pentru ca astfel risca sa fie lovit de masina, tramvai sau orice alt mijloc de transport, si nu a manualului de religie. Si in niciun caz sa se spuna ca daca doarme pana tarziu sau daca nu isi face cruce, il calca masina.
Criss si Alex (11.05.2003)
conchita spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Ortansa, tragica intamplare!!
E vina ta, ca daca te duceai sa te joci cu el, nu-l calca tramvaiul
tu glumesti, nu? cu vina Ortansei...zi ca glumesti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
sigur ca am glumit, vroiam sa evidentiez ca nu exista "pedeapsa" imediata, ortansa, sper ca nu te-ai suparat, iarta-ma!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo