"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)
Raspunsuri - Pagina 18
conchita spune:
quote:
Originally posted by Sabina
si n-ai citit subiectul de la "parinti" cu mama "denaturate", LOL Conchito, am imbatranit amandoua:-))))
io sunt totusi de acord cu Denizelu ca nu-i normal sa prezinti pe Dumnezeu asa copiiilor, dar in Biblie scrie totusi ca Dumnezeu pedepseste pacatul (cezi doar Sodoma si Gomora spre exemplu)
n-am apucat sa citesc nika. am aterizat direct in punctul fierbinte, aciuleasha si mama ce ma frige iarasi nerabdarea s-o iau la sanatoasa.
si tot nu pricep de unde oripilarea asta fata de judecata lui Dumnezeu. vad ca votati cu varianta soft a Bibliei, credintei, realitatii, etc, de parca le-ati putea modifica adevarul doar ca asa vi se pare PC, in acord cu vremurile. mi-ar placea si mie sa fie asa, dar nu cred ca judecata de apoi o sa fie un fel de soap opera la care sa rada xenocid. eventual una la care sa planga. :-))
denizel spune:
Ma, io nu stiu unde vezi tu etichetarea unei religii si, mai ales, nu vad ce adancime era de priceput acolo.
De altfel, daca mai aveam vreun dubiu, l-ai spulberat chiar tu, explicand exact ce voia sa zica pilda respectiva.
Daca vrei etichetare si reavointa, da cateva pagini mai inainte si citeste-o pe Irinusa :-))
Sabina spune:
eu nu sunt pt varianta soft, si suprriza emisiunii, desi nu i-am spus niciodata fetei ca Dumnezeu o va pedepsi pt nustiuce prostie, ea singura m-a intrebat daca mnu cumva se supara Dumnezeu ca nu stiu ce a facut (cred ca era ceva nasol, gen m-a muscat de mana). Sincer, i-am zis ca Dumnezu crede ca e cam urat ce-a facut.
PS. si i-am dat ca explicatie "cinsteste-ti parintii"
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
denizel spune:
quote:
vad ca votati cu varianta soft a Bibliei, credintei, realitatii, etc, de parca le-ati putea modifica adevarul doar ca asa vi se pare PC, in acord cu vremurile.
Hihi! Stii ca nu pot sa merg pe mijlocul cararii :-)) Asadar, nu exista varianta soft sau varianta horror a Bibliei. Exista doar Biblia!
Si, da, cu toate ca vad ca ti se pare de neimaginat, mai e ceva pe-acolosa si in acord cu vremurile ;-).
Sabina spune:
pai am stabilit deja ca ce zice manualul acolo e aberant . macar si pt ca "Dumnezeu nu bate cu bata", LOL
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
Ma, io nu stiu unde vezi tu etichetarea unei religii si, mai ales, nu vad ce adancime era de priceput acolo.
De altfel, daca mai aveam vreun dubiu, l-ai spulberat chiar tu, explicand exact ce voia sa zica pilda respectiva./q
Daca vrei etichetare si reavointa, da cateva pagini mai inainte si citeste-o pe Irinusa :-))
io zic sa ne mutam pe alta planeta si s-o luam de la capat, curati si uscati si fara de pacat. dar nu cred ca se poate. caci suntem astia care suntem, rai, cruzi, prosti batuti in cap, razboinici, ucigasi, adulterini, bla bla etc etc. este grotesc sa ne fandosim ca stricam cuiburi de pasarele cu gesturi gingase de nestiutori inocenti si ca, in cazul asta, meritam de fapt un premiu ca nu am tras cu prastia sau n-am folosit mitraliera. ma mir ca nu iti dai seama ce grotesti sunt discursurile astea soft despre o lume hard si incercarea de a cosmetiza in drag queen un Dumnezeu care, in toata splendoarea justitiei divine, a ras din temelie doo orase pline de pacatosi, vezi ca zice si Sabina despre sodoma si gomora. pe la aia nu s-a dus nimeni cu vorba buna. ce vorbe bune sa prapadesti pentru pacate, Denizelule? aia se cheama complicitate, nu educatie, nu pedeapsa, nu nimic.
de ce ma indemni sa judec fapta surorii noastre, Irinusa, oricare ar fi ea? datoria mea a fost sa clarific treaba cu ofensa adusa de Lilanda. in defensiva ca intotdeauna. :-))
bebe_io spune:
quote:
Originally posted by conchita
Denizel, daca Dumnezeu care pedepseste ti se pare dement, etc, imi dai voie sa trag concluzia ca nu am citit aceeasi Biblie si nu credem in acelasi Dumnezeu? paradoxal, nu-i asa? pai Dumnezeu pedepseste crunt de la un capat la altul al Bibliei, e o noutate? tine de esenta dreptatii sa existe pedeapsa, nu pricep ce nu pricepi?
ce vrei, ca un copil sa creasca in ideea ca poa sa omoare pasarele pur si simplu din instinct ucigas si nu o sa pateasca nimic? surprize suprize, totul se plateste pe lumea asta. uita-te la dinozauri, astia au disparut cu scara cu tot :-D
plus ca, daca tot omori niste vietuitoare, macar mananca-le, Doamne iarta-ma.:-D dar uciderea de dragul uciderii, cruzimea asta a baiatului din poveste...spune tu ce merita? pai in lumea reala, nu aia de basm de ora de religie, i-ar fi dat tac'su roman o mama de bataie sora cu moartea. asta, daca ar fi avut morala. :-D iar tatal american l-ar fi dus la psiholog.
Dumnezeu nu pedepseste crunt de la un capat la altul al Bibliei, cred ca te-ai oprit prea devreme din citit. E si o parte care se cheama Noul Testament.
Si daca tu ii spui copilului ca daca face nu-s ce lucru rau Dumnezeu o sa-l pedepseasca si el face vreun lucru rau si Dumnezeu e ocupat cu stransul recoltei copilul ce-o sa inteleaga? Uite, daca ta-su depaseste viteza legala nu Dumnezeu ii da amenda.
Adica, ceea ce incerc sa-ti spun, este ca singurul mod palpabil si cat de cat aplicabil prin care copilul trebuie sa priceapa ce se intampla daca face fapte rele este ca organele statului in drept vor lua masuri.
Eu ii zic lu fi-miu asa: Daca spargi capul vreunui copil si moare eu ma duc la parnaie iar tu la scoala de corectie. Si stie ca asa poate fi, a vazut la televizor oameni in puscarie, oameni arestati pentru crima, oameni arestati pentru faptele minorului nesupravegheat si tot asa.
Nu mai invocati pedeapsa divina pentru viata asta, nu de alta dar Dumnezeu are, asa cum v-am spus alte treburi mai importante si nu are timp de prosteli. Tu daca iti da copilul tau cu o piatra in cap ce-i zici? Stai sa vezi ce o sa patesti acuma de la Doamne-Doamne? Of.
Sabina spune:
bebe_io, exceptional, pai asa nu tot de frica nu mai sparge copilu capu altuia??
prefer frica de Dumnezeu, sincer (frica in sensul de constietizare a raului, sa fim bine intelesi), pt ca asa mai exista o sansa de introspectie, frica de Politie e doar indobitocire, sorry.
denizel spune:
quote:
ce vorbe bune sa prapadesti pentru pacate, Denizelule? aia se cheama complicitate, nu educatie, nu pedeapsa, nu nimic.
Pana aici am putut sa-ti fac fatza! :-) N-am energie nici macar pentru o sutime dintr-o eventuala discutie.
Stau totusi linistita. Stiu sigur ca nu crezi tot ce ai zis pana acum. Altii da, tu nu! :-)
quote:
de ce ma indemni sa judec fapta surorii noastre, Irinusa, oricare ar fi ea? datoria mea a fost sa clarific treaba cu ofensa adusa de Lilanda. in defensiva ca intotdeauna. :-))
Pai, fiindca stiam ca iti plac clarificarile si nu suporti ofensele, indiferent de directia spre care sunt indrepatate, ma gandeam ca ma ajuti si pe mine oleaca cu Irinusa :-)) Da' daca nu se poate, nu se poate :-)).