VACCIN ANTIRUJEOLIC vs ROR( priorix)
Raspunsuri - Pagina 3
strunfita spune:
Bogdan a facut doar antirujeolicul, pentru ca acum 3 ani in iarna a fost epidemie de rujeola si a prins chiar perioada cand trebuia vaccinat. Avea 10 luni. Nu a facut reactii adverse.
Nu am mai facut apoi ROR, la sfatul doctoritei. Si nici nu a facut pana acum vreo boala a copilariei.
9+ si Bogdan (04.02.2005)
Poze1
Poze2
Gabi_K spune:
Dar mai exista antirujeolic in tara?
Fiimea care a facut antirujeolic in 2003, acum trebuia sa faca din nou, fiind clsI. Ea a facut rubeola in 2003, oreion in 2004, inca un oreion acum in vara cu complicatii si spital o saptamana, deci pt ea era total contraindicat sa faca priorixul, i-ar fi ajuns doar antirujeolicul. Am dat telefoane in disperare, dar peste tot aceeasi raspuns: antirujeolic nu mai exista la noi din 2006, se face doar priorix.
Deci acum suntem in perioada de 10 zile cand pot apare efectele negative ale vaccinului, si ma rog la cel de sus sa nu faca din nou oreion, ca tare greu ne-a fost in vara sa stam o saptamana cu parotida si pancreatita in spitalul de infectioase din Oradea (ceva asemanator cu cabinetul lui Mengele... asta fara exagerari!!!)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Ashera spune:
Si noi am facut ROR-ul, desi auzisem ca sunt posibile reactii adverse urate. Insa consider ca este mai grav daca, copilul contacteaza unda din bolile respective.
Chris nu a avut nici o reactie la vaccin. Pediatra a spus ca reactiile adverse pot aparea intre 5-15 zile de la vaccinare, cel mai fregvent intre a 7-10 zi.
Mami de
Chris (08.08.07)
http://picasaweb.google.com/Ashera4u
DidiAlex spune:
Gabi, am cumparat acum 3 luni antirujeolicul pt o mamica, de la o farmacie din germania- lantul de farmacii Löwen. am dat comanda. nu stiu exact cat a costa, ceva in jurul sumei de 30-40E.
pot fi comandate cu retate din romania, dar iti trebuie scrisa denumirea pe germana: Masern & Röteln, cazul meu.
problema cea mare este a trasnportului, la rece.
DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinamoro Nu cred ca a mai facut cineva doar antirujeolicul deoarece Priorix-ul sau ROR-ul e in schema obligatorie de vaccinare acum si nu se mai face antirujeolic(simplu) decat in camapanii de vaccinare in cazul epidemiilor de rujeola. Antirujelocul de poate face de la 8-9 luni, ROR, doar dupa 1 an. |
vreau doar sa spun ca noi am facut ROR-ul pe la 10 luni, prima doza si pe la 15 luni, doza a doua., dar sub denumirea de Priorix Tetra, care contine si vaccinul contra varicelei, Varilix-ul
Dorsilia spune:
nu stiu sa existe doar antirujeolic....Priorix-ul acum e in schema obligatorie, cat despre zvonuri am sapat adanc si era vorba despre un LOT de vaccinuri atunci cand s-a iscat stirea, acel lot avea probleme. Si cred ca era prin 2004 sau 2003, nu?
Acum, in prezent de cand e in schema obligatorie nu cred sa fie probleme cu acest vaccin. Ai mei au fost vaccinati cu priorix, fiecare la varsta de 1 an si nu au avut reactii adverse, cel putin nu le-am remarcat eu, de fapt ei nu au reactionat rau la nici un vaccin, in afara de Havrix (baietelul a fost vaccinat cu havrix racit fiind si am ajuns cu el in spital, grav). Fetitei nici nu-l mai fac si nici baietelului nu-i mai fac si rapelul 2, sub nici o forma, no way
Varicela si rujeola stiu ca sunt mai urate, rubeola e muuult mai usoara, asa ca faci cum crezi tu ca e bine pana la urma. Eu le-am facut pe toate la gradinita si nu am ramas cu probleme de pe urma lor, nici nu imi amintesc bine ca le-am facut, imi amintesc doar ca stranutam juma de ora dupa ce ma pudra mama din cap pana-n picioare cu pudra mentolata ca sa scap de scarpiniciul dat de varicela.
off topic: am in ultima vreme un "cui" : de ce medicii de familie fara specializare in pediatrie au voie sa ia in observatie pe liste copii, si cand zic copii zic copii mici intre 0-5 ani ? majoritatea, (retineti ca nu-i bag pe toti in aceeasi oala a prostiei), medicilor de familie sunt niste habarnisti, sunt pe langa subiect, nu-s informati deloc, nu-s la curent cu noutatile, cu atat mai putin ar trebui sa li se permita sa vaccineze, sa puna diagnostice si sa administreze tratamente copiilor, cel putin in copilaria mica.
si alt "cui": am auzit la radio, la TV, manipulare pe fata, directa, indruma populatia sa isi faca vaccinul antigripal neaparat, ca altfel......si urmeaza apoi bombele, "in X oras au murit in ultima saptamana N oameni din cauza complicatiilor date de gripa, in Y oras ...idem"... Ma dezgusta campania asta provaccinare atata antigripala cat si contra cancerului de col uterin, ma dezgusta ca suntem cobaii cuiva. Adica in state vaccinul nici nu se mai comercializeaza dar la noi e pe cale chiar sa devina obligatoriu....se duc discutii aprige in scoli, se fac liste, sedinte, se da cu batzul, se strang semnaturi, se responsabilizeaza, se constientizeaza chipurile parintii, si la nivel subliminal se obliga, totul numai ca sa-si ofere copiii pe tava, drept ofranda pe altarul cercetarii, pe post de cobai. Si lista continua...idem cu Rybomunilul ...in Franta si prin alte locuri e demult "abolit"...la noi orice medic de familie il prescrie ca pe elixirul contra virozelor si otitelor si a oricarui boala parca. Grotesc, nu? Pana ajung si la noi vestile reale...Doamne fereste!
laura72 spune:
madaluta,acum 2 ani eram la fel de ingrijorata ca si tine.cred ca marea problema e cea cu aparitia cazurilor de autism postvaccinare.din cate am citit de vina era un excipient-tiomersalul- care este in alta marca de vaccin(trimovax,cred) .acesta nu e folosit in Priorix si deci e cea mai buna alegere.vaccinul este distribuit gratuit de sanepid la medicii de familie.este unidoza cu seringa dozatoare cu 2 ace,totul sigilat.
urmatoarea vaccinare pt o imunitate completa este in cls I.
este total contraindicat in cazuri de alergie la albus de ou,transfuzii in ultimele 3 luni,imunitate scazuta(SiDA).
creem spune:
Madaluta si Oana (daca tot s-a actualizat subiectul) pana la urma ati facut vaccinul sau nu? (Si eu sunt in mare dilema in privinta asta)
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)
Poze Maria Sofia
www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu
liliana csaki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Blanka Salutare mamici si tatici! Stiu ca s-a mai discutat despre subiectul acesta desi nu am gasit nimic concret ...ceva care sa ma faca sa fiu mai linistita....:( Nelamurirea mea este daca pana la urma vaccinul acesta are sau nu legatura cu autismul??? Eu peste cateva saptamani trebuie sa-l duc pe David la vaccinare si dupa atatea informatii citite peste tot sunt efectiv terorizata....Nu mai stiu ce sa cred... Va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi/experiente/informatii! Mersi mult de tot! mama de ingeras |
Zina spune:
Nu stiu daca subiectul mai este activ, dar raspund si eu la intrebare. Noi am renuntat la ROR, Rares are 2 ani si o saptamana si nu-l mai facem. Tot din motivele auzite in legatura cu efectele secundare, care pot sa apara pe termen lung. Sper si ma rog la Dumnezeu sa fie o alegere buna.