Labiile mici lipite la fetita de 7 luni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicandra spune:

Fetita mea de 6,5 ani are aceeasi problema .Prima data s-a rezolvat de la sine cu citeva zile inainte de data programata pentru interventia chirurgicala. A doua oara s-a intervenit chirurgical prin liza sinechiilor, care s-a practicat sub anestezie generala ,anestezie care dureaza foarte putin si nu are efecte nedorite.Este adevarat ca dupa interventie s-a plans citeva zile de disconfort in conditiile in care o spalam cu apa si sapun de 3, 4 ori pe zi si aplicam Kanamicina unguent pentru a impiedica lipirea lor imediata.Inainte de interventie am consultat un medic genetician si am ajuns la concluzia ca cel mai bine pentru fetita este sa o igienizam cat mai bine,sa avem grija sa nu raceasca, sa nu faca infectii urinare (maresc riscul coalescentei labiilor) si sa verificam stadiul in care se afla labiile zilnic.Ni s-a explicat ca vor exista multe recidive ,nu exista tratament specific care sa indeparteze cauza ,asta in conditiile in care ea are encephalopatie cronica infantila.parapareza spastica si a suferit o alungire de tendon,vor urma probabil altele , kinetoterapie periodica si deja nu mai vrea sa fie consultata de medici.Oricum daca se vor mai lipi nu voi mai astepta sa se dezlipeasca singure , vom merge mai repede pentru aplicarea lizei sinechiilor si asta pt.ca ultima data am asteptat in zadar ,ele s-au tot lipit pana cand s-a ajuns ca fetita sa prezinte numai un mic orificiu Este mai mica suferinta cand se aplica liza pe o suprafata mai mica si poate este mai putin traumatizant.Bine cel putin ca formalitatile nu dureaza ca la o operatie de alungire de tendon .Pentru liza sinechiilor am stat in jur de 8 ore in spital.Sanatate si numai bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Buna Antonia ,

Medicul care a operat-o la Spitalul Grigore Alexandrescu se numeste Mircea Andreescu si toata chestia a durat cateva secunde si ma gandesc ca a taiat-o cu un bisturiu ( nu m-am uitat pt ca a trebuit sa o tin eu ). Mi-a dat o reteta cu Nidoflor sa o ung dupa ce o spal in speranta ca nu se va m-ai lipi dar mi-a spus clar ca daca nu-i fac acele injectii ( cate una pe saptamana ) exista pericolul sa recidiveze iar . Tie ce fiole ti-au dat si nu le-ai facut ?
V-am pupat si va urez un weekend placut .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia68 spune:

Ivanoiuadela9,acum 7 luni cand a avut loc interventia cu anestezie totala, mi s-a dat si mie pregnyl(3 fiole) pe care le-am facut,dar trebuia sa merg la control si de aceea nu stiu daca nu mi-ar fi dat alte fiole.Desi aceste inj. au fost facute, tot a avut loc recidiva.Acum cand am fost cu recidiva mi-a efectuat o dezlipire fortata, cu o pensa si nu mi-a mai dat inj.ci doar un unguent:estrogel(oestrogel)care am inceput sa nu-i mai aplic, intrucat o ustura tare. Si totusi nu i-ai gasit pregnyl? Kikineata,multumesc pentru mesaj.Desfacerea labiilor i-am facut dupa orice baie si ungere cu orice unguent,dar dezlipire n-am avut curaj.Voi aplica sfatul tau.Nidoflorul ii aplicai doar cand ii faceai dezlipirea(la 3-4 luni),cand probabil aparea si o mica sangerare,sau la fiecare baie respectiv desfacere? Va urez un weekend placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Antonia, desfac atunci cand sunt vreo 2 -3 amm lipiti. Si da dau doar atunci dar nu curge sange deloc ca e ca subtire si trasparenta pielita. Nu e bine sa o lasi pana se fac acolo vase de sange. Da aplic atunci cand desfac la 3-4 luni doar de 2-3 ori. Dc e un mm lipit n-o dau cu nimic sau pun betadina doar pe pansament si dau acolo sa nu s einfecteze.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Kikineata,din nou,tin sa-ti multumesc pentru raspuns.Va doresc numai bine.

Mergi la inceput

Salut ,
Antonia, m-ai topit de tot , si dupa injectiile cu pregnyl i s-au lipit la loc ? Nu pot sa cred . Mi-e mi-a spus dr. ca i le da tocmai ca sa nu i se lipeasca la loc , nu se poate sa o chinuiesc acum cu injectiile ( pe care le-am gasit intr-un final la o dna din Constanta si careia ii multumesc pe aceasta cale din tot sufletul , dna Marilena ). Nu mai stiu , voi erati la prima recidiva ? Acum am observat ca se prezinta bine , nu da tendinte de lipire , o spal in fiecare seara si o ung cu Nidoflor . Daca o ustura unguentul pe care ti l-a dat eu zic sa ii dai cu Nidoflor pt ca este foarte bun .
V-am pupat.

Mergi la inceput

ivanoiuadela9,injectabilul l-am facut la prima interv. la fetita cea mare, respectiv la a-2-a interventie ,la cea mica.Asadar ar fi bine sa o incurajezi pe fetita ta povestindu-i ca noi am rezistat, desi aveam doar un an si 3 luni in acel moment.Doamne ajuta.

Mergi la inceput

Buna Antonia ,
Dupa prima interventie chirurgicala facuta pe la un an si 4 luni, medicul de aici de la Tg Jiu, nu ne-a dat nici un tratament , mi-a spus doar sa o spal si atata. Dupa cateva luni i s-au lipit la loc. Am fost cu ea atunci iar la el si apoi la un medic ginecolog si mi-au zis ca nu e nevoie sa o mai operez pana cand ii vine menstruatia si asa hotarasem dar datorita faptului ca incepuse sa faca infectii urinare ... nu am mai avut ce face . Deja sunt innebunita si eu si ea daca va fi nevoie sa mai trecem iar prin asta . Am facut acum rost de Pregnyl de 1500 azi ma duc sa ii fac cea de-a 2 injectie . Sa speram ca va fi bine .
Va pup si va doresc numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Noi am primit pentru problema asta tratament cu o crema cu hormoni (conjugated estrogens) care se numeste Premarin (nu stiu daca se gaseste si prin Romania). Doctorita ne-a zis ca asta este o afectiune foarte comuna la fetite, si ca este datorata lipsei hormonilor la fetitele mici.
Eu am fost foarte speriata, mai ales ca pe prospect scria ca crema este recomandata pentru femeile aflate la menopauza, dar am urmat sfatul medicului si in doua saptamani labiile s-au desfacut si nu a mai avut probleme de atunci.
Puneam un strop de crema pe linia de lipire a labiilor de doua ori pe zii. Nu am avut nevoie de interventie chirurgicala.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758

Mergi la inceput

Madalina,sunt sigura ca pe multe mamici le-ai bucurat cu raspunsul tau.Ne-ai dat speranta ca putem salva fetitele fara sa le maltratam prin interventii de toate felurile si ca aceasta problema e 'foarte' comuna fetitelor mici.Eu am primit recomandarea unui unguent:oestrogel(substanta hormonala estradiol),dar pe care nu-l pot aplica,intrucat ustura foarte tare.Te-as ruga sa-mi scrii daca premarinul ustura,la ce varsta i-ai aplicat fetitei si cat de veche era problema(daca a apucat sa se ingroase pielita,daca a fost vreo recidiva inainte).Iti multumesc,pentru marele ajutor si ca de acolo de departe te-ai gandit sa ne raspunzi.
Multumiri,organizatorilor acestui FORUM

Mergi la inceput