Labiile mici lipite la fetita de 7 luni
Raspunsuri - Pagina 3

Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui antonia68 Madalina,sunt sigura ca pe multe mamici le-ai bucurat cu raspunsul tau.Ne-ai dat speranta ca putem salva fetitele fara sa le maltratam prin interventii de toate felurile si ca aceasta problema e 'foarte' comuna fetitelor mici.Eu am primit recomandarea unui unguent:oestrogel(substanta hormonala estradiol),dar pe care nu-l pot aplica,intrucat ustura foarte tare.Te-as ruga sa-mi scrii daca premarinul ustura,la ce varsta i-ai aplicat fetitei si cat de veche era problema(daca a apucat sa se ingroase pielita,daca a fost vreo recidiva inainte).Iti multumesc,pentru marele ajutor si ca de acolo de departe te-ai gandit sa ne raspunzi. Multumiri,organizatorilor acestui FORUM |
Am descoperit problema asta la controlul de patru luni al fetitei mele. Pana atunci nici prin cap nu mi-a trecut sa o caut acolo

Nu s-a plans de usturime, nu a avut de fapt nici o reactie ma lasa sa o ung fara probleme deci cred ca nu ustura.
In plus din cate am inteles de la doctora tocmai asta este problema principala pentru care apare lipirea, iritarea labiilor fie cu factori externi, sapun, servetele etc fie cu factori interni urina, fecale.
A durat doua saptamani pana s-au dezlipit labiile. Acum fetita mea face 7 luni si nu mai avem probleme. Doctora mi-a zis ca pot sa folosesc o crema lubrifianta ca sa previn, dar nu am folosit. Bebe nu prea era incantata de ea.
Legat de cat de veche era problema, nu stiu sa-ti spun. La nastere sigur nu a fost asa, pentru ca in primele saptamani dupa nastere a avut "menstruatie" ca urmare a hormonilor primiti de la mine. Dupa aceea un am mai verificat-o pana cand ne-a zis doctora.
Iar legat de recidiva, aici exista niste creme pentru bebei care sa previna "diaper rash" iritatia de scutec. O parte din ele sunt ca un jeleu, si au un efect lubrifiant, A+D e una dintre ele.
Tratamentul consta in aducerea unui aport de hormoni pe care fetita nu ii are, si odata terminat problema poate sa reapara pentru ca ea nu genereaza hormonul respectiv, insa din cate am inteles prin lubrifiere se poate preveni recidiva.
Madalina
mami de

http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758

oanagabriela spune:
Sa va spun si din experienta noastra: fetita mea a avut de 2 ori pina acum. Noi am descoperit absolut intimplator, cind avea 4 ani si doctorita la care am fost i-a desfacut-o "mecanic", a durut mult si a fost f.speriata. Anul trecut (avea 7 ani) i s-au lipit din nou, am fost aici in Canada la pediatrul ei si i-a dat aceeasi crema Premarin. A durat cam 2 luni pina s-a deschis complet, dar de data asta a fost fara dureri, fara usturimi sau alte inconveniete.
Pediatrul mi-a spus ca spre adolescenta problema se va rezolva. In orice caz nu are nici un fel de urmari si este preferabil sa o tratezi cu crema, pentru a nu pastra sechele psihologice pentru mai tirziu. Pe urma trebuie sa o controlati zilnic (ceea ce eu nu am facut dupa prima interventie) si daca da semne ca vor sa se lipeasca din nou, ii dati cu crema.
Despre efecte secundare nu stiu ce sa va spun, cautati pe internet dupa Premarin si veti gasi tot felul de informatii (in engleza sau franceza). Eu gasisem un forum de mamici in franceza unde am citit despre mai multe cazuri, si toate s-au rezolvat favorabil si fara probleme. Uitati link-ul.
http://www.magrossesse.com/grossesse/dyn/forum/showthread.php?t=17906
Se pare ca si daca nu faci nici un tratament nu este f.grav, pentru ca se rezolva de la sine la pubertate, dar trebuie sa fiti atente cu igiena locala. Din tot ce am citit pe internet nu este mare lucru, doar ca ne deranjeaza ideea mai mult pe noi adultii decit pe copii.

felicia74 spune:
Oana nu sunt de acord cu tine, sinechia vulvara e una dintre cauzele infectiilor urinare.
Din pacate, doctorii de aici au spus ca se intalnesc din ce in ce mai multe cazuri, dar nu-si dau seama din ce cauza.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

oanagabriela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui felicia74 Oana nu sunt de acord cu tine, sinechia vulvara e una dintre cauzele infectiilor urinare. Din pacate, doctorii de aici au spus ca se intalnesc din ce in ce mai multe cazuri, dar nu-si dau seama din ce cauza. Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005) |
Ai dreptate, nu m-am expimat poate destul de clar, am vrut sa spun ca faptul in sine ca sint lipite nu este grav (se remediaza la puberbate, deci nu este ceva defintiv), dar trebuie tratata tocmai pentru ca poate genera infectii urinare. De aceea igiena este f. importanta.

ivanoiuadela9 spune:
Salut fetelor ,
Sunt de acord cu Oana deoarece pe fetita mea ( 6 ani ) o tot durea burtica si nu stiam din ce cauza pana cand un medic pediatru ne-a spus ca o sa tot faca aceste infectii urinare daca nu rezolvam problema cat mai urgent. Acum facem injectii cu Pregnyl de 1500 ui , speram sa se rezolve si sa nu recidiveze a doua oara . Daca nu , de unde facem rost de Premarin ?
Va pup si va doresc numai bine .

Madanic spune:
Premarin este numele produsului care este vandut in Statele Unite si Canada. Din pacate aici se da cu reteta altfel as fi putut sa-ti cumpar si sa-ti trimit.
Poti sa intrebi la farmacie in Romania, am vazut ca si in UK se vinde produsul asta.
Product Name : Premarin
Product Type : Conjugated Oestrogen
Manufacturer : Wyeth
Mai poti discuta cu medicul despre crema asta si sa intrebi daca nu cumva stie un produs similar care este comercializat in Ro.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758

Crishtinutza spune:
Buna fetelor,
Lamuriti-ma si pe mine va rog frumos fiindca nu inteleg:
labiile mici sunt lipite una de alta? Sau fiecare labie mica e lipita de labia mare?
La fetita mea am impresia ca una dintre labiile mici e lipita de labia mare (partea exterioara laterala a labiei mici lipita de partea laterala inferioara a labiei mari)... dar nu stiu daca nu cumva fabulez eu dupa citirea subiectului....
Multumesc,
Cristina
PS: in sfarsit am descoperit ca aceasta Coalescenta a labiilor se numeste in engleza: Labial agglutination (adhesion)

ivanoiuadela9 spune:
Crishtinutza labiile mici sunt lipite una de alta , cel putin la noi asa a fost , de varianta ta nu am auzit pana acuma . Numai bine.

Crishtinutza spune:
Multumesc, Adela.
Mai astept fetele cu raspunsuri.
Asa am vazut si eu pe internet, cu labii lipite una de alta.... cred ca va trebui sa intreb pediatra cu urmatoarea "ocazie" (care sper sa nu fie prea curand, avand in vedere ca asta ar insemna ca fetita mea sa fie racita...

Mondor spune:
Da..... interesanta treaba, pana acum nu m-am uitat atent la fetita mea de 7 luni dar la baita sigur o sa ma uit mai bine!!!!1 Dar sa va spun povestea mea, care banuiesc ca o avut ceva asemanator la baza.....am crescut in mediu rural, mama pana la 18 ani nu o stiut sa-mi explice ce e cu aia si cu aia...si am ajuns la liceu intr-un oras mare(iasi) unde nu stiam sigur nici cum se traverseaza strada nu maai vb de mersul la un ginecolog. Au trecut 3...4 ani eu intre timp am invatat ce inseamna sa traiesti in mediul urban si am cunoscut si un baiaat cu care am inceput o relatie sexuala(fara sa vb cu mama despre asta, ca ea probabil nu stia saraca ce ar fi putut sa comunice cu mine)si la fiece contact sexual ma durea ceva si nu stiam ce
....asa am ajuns la un ginecolog de garda si o vazut ca in zona vulvei se adunase un saculet cu ceva secretie (probabil ceva nu ii dadea voie sa se elimine!!!) dar am mers la mai multi medici si fiecare avea o parere diferita si nici unul nu facea nimic... in final unul s-o hotarat si o facut incizia si acum sunt bine sanatoasa
Multa sanatate va doresc si voua si la fetitele voastre!
mondor