Cum se poate schimba preotul?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
anya spune:
Depinde unde locuieste mama. Daca e un sat/comuna cu o singura biserica e destul de greu sa mearga la alta. Daca locuieste intr-un oras mare - no problem. Merge la ce biserica ii place, cheama acasa ce preot vrea...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
moko spune:
...de acord cu anya...poti merge la orice preot doresti, iti poti face cununia, botezul, sfintirea casei cu cine doresti..e adevarat ca daca locuiesti intr-o localitate cu o singura biserica...e mai greu, dar nu-i imposibil.Nimeni nu te poate obliga sa accepti un preot pe care nu-l agreezi.
off-topic: cat despre faptul ca "toti preotii sunt niste jegosi"- .toti preotii sunt jegosi,cadrele didactice spagare, medicii -corupti....off, ce ne mai plac generalizarile astea!!!
" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul
Natasa spune:
Nu e o lege care-i impiedica sa mearga in alta parohie, e ca in mafie, nu te bagi pe teritoriul altuia sa-i iei spaga! DIn cauza asta sint reticenti sa intre in alte teritorii, nu pentru ca nu au voie ci pentru ca nu e bine sa te pui rau cu colegii!
Daca mama ta merge in alta biserica, ii place un preot si ii devine duhovnic, poate apoi sa-l cheme cind are nevoie de el. Noi ne-am botezat copilul intr-o biserica, ne-am casatorit in alta si niciuna nu era "a noastra". Nici preotul din parohia noastra nu-l primim la usa pentru ca e extrem de obraznic si de intolerant si nu am obligatia sa primesc mitocani in casa, chiar daca sint imbracati in straie preotesti
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adita/adita.jpg)
adita spune:
si noi am facut botezuri, nunti, inmormantari si sfestanii cu alti preoti decat cei de la biserica de care apartinem cu domiciliul. si nu ne-a intrebat nimeni nimicmamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap
ralcat spune:
In primul rand condoleante pentru pierdere.
Noi ne-am luat, am botezat copilu, am cununat si am botezat la orice parohie numai la cea de care am fi apartinut ca domiciliu. Si nu ne-a intrebat nimeni de sanatate, taxe sau orice altceva.
Si cand am vrut sa-mi fac sfestanie in casa am adus preotul pe care il pretuiesc, de care evident nu tin ca parohie.
Nu cred ca esti legat de un preot, sincer.
Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei
marybehappy spune:
mess, in primul rand condoleante pentru pierderea suferita.Eu pot doar sa-mi spun impresiile personale legate de subiect.Cand ne-am casatorit am apelat la preotul de parohie pentru ca oricum nu stiam pe nimeni.Apoi s-au ivit probleme la biserica (liturghia era poate cea mai scurta la care am asistat,nu stiu daca se citeau acatistele,au fost si probleme de bani,mai exact o vecina care avea o fiica in strainatate a donat pentru biserica 100 de dolari si in loc de multumire i s-a reprosat ca este o suma prea mica??...iar intr-un an cand ma pregatisem si eu cu spor sa duc ceva de pomana de Sf.Nicolae-hramul bisericii- am ajuns in fata bisericii si poarta era inchisa..)Apoi intr-un an nu am fost acasa cand a venit cu botezul (desi nu stiam niciodata ziua cand urma sa vina)si de atunci nu a mai urcat la noi(stam la et.2).Acum mergem la o biserica din apropiere si acolo ne spovedim si l-am chemat pe preotul de acolo sa ne faca Sfestania si asta este.Nu este o decizie pe care am conditionat-o noi, dar este bine pentru noi, ceea ce cred ca conteaza cel mai mult.Sunt preoti care devin preoti pentru ca au dorinta de a deveni preoti si alte persoane care din diferite motive decid sa faca aceasta meserie.Cum mantuirea este proprie si personala, eu cred ca trebuie sa decidem cui ne spovedim si pe cine chemam in casa.
Sper sa te linistesti in ceea ce priveste modul cum a abordat preotul problema si sa-ti fie bine tie mai departe si familiei tale.Dumnezeu sa te ajute in deciziile tale! Maria.
Bedrosmart spune:
Draga Mess, in primul rand condoleante pentru pierderea suferita.
Cred ca pe undeva exista o neintelegere legata de modul in care functioneaza o parohie: preotul dintr-o parohie are diverse OBLIGATII fata de persoanele care, in functie de domiciuliu, apartin de parohia respectiva. Din fericire, enoriasii NU AU NICI O OBLIGATIE fata de preotul respectiv, decat in masura in care doresc sa frecventeze biserica respectiva si nu o alta. Nu exista o lista obligatorie sau altceva de genul asta.
Bunicul meu a fost preot si din cauza asta NICIODATA, de cand ma stiu, nu am fost la biserica de cartier de care apartin parintii mei, nici macar nu stiu cum arata preotii de acolo. Am frecventat mereu biserica la care a slujit bunicul meu, chiar si dupa ce el nu a mai fost.
Evident, daca mama ta locuieste intr-un sat, lucrurile se complica nitel, asa cum spuneau si alte fete. Dar nu aveti NICI O OBLIGATIE fata de preotul din sat. La nevoie, nu va impiedica nimeni sa apelati la un preot din orice alta localitate care sa va ajute cu slujba necesara. Exclus ca la o nunta, botez, inmormantare sa participe un preot pe care familia nu-l agreeaza. Asa ca, daca asta va doriti, ramane strict o chestiune de optiune personala si, din pacate, o chestiune financiara, pentru ca va costa mai mult sa aduci un preot din alta localitate. Asta-i tot.
Nu-ti mai face probleme din asa ceva, preotii sunt oameni (nu supraoameni), cu defectele si pacatele lor si trebuie tratati la fel ca oricare alti oameni: cu respect si recunostinta daca le merita, cu dispret si nepasare, daca asa merita.
Bedrosmart
asi spune:
Condoleante pentru tatal tau.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Noi ne-am mutat dintr-o localitate in lata dar preotul si confesorul nostru a ramas tot acel din localitatea de bastina.Am facut si botezul copilului dar la o biserica din localitatea in care ne-am mutat numai ca cel care a oficiat botezul a fost preotul nostru , normal cu acordul preotului din parohia respectiva.La botezul casei vine intotdeauna preotul nostru si vine la orice nevoie.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Medeea76 spune:
Condoleante, imi pare rau ca pe langa suferinta traita a trebuit sa va incerce si aceasta tristete.
Crede-ma ca eu nici macar nu stiu de ce biserica apartin! Avem duhovnicul nostru intr-un sat, un om minunat, de care ne-am atasat foarte mult. Acolo am facut nunta, acolo ne-am botezat fetita, tot acolo ne-am cununat si botezat finii, acolo vom boteza si fetita mica. Chiar daca asta a presupus sa vina rudele si prietenii dupa noi la 30 de km de Ploiesti. Cum sa fii obligat sa asisti la slujba unui preot care nu iti ofera lumina si caldura de care ai nevoie?
Si prefer sa merg sa iau Lumina de Pasti si sa tin lumanarea aprinsa in masina pana acasa, decat sa merg de Inviere in Ploiesti (unde se vand si seminte la slujba la Catedrala!)
Medeea, mamica de Ana (14 februarie 2008) si de Tea (17 iulie 2006)
emag spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca pe tatal tau, iar tie sa-ti aline durerea!
Ma intreb si eu, tamp, dar tot ma intreb, daca s-o mai intampla si prin alte tari din astea, indiferent de religie. La romani se pare ca e lege, ca si la tristete - cum e cazul tau, si la bucurie - nunti, botezuri... sa dea cineva cu bata-n balta. Sa nu poti sa-ti vezi de jalea ta, pentru ca trebuie sa mai adauge si altii motive-n plus de suferinta sau macar de enervare...
Spunea Parintele Arsenie Boca, printre alte vorbe mari, ca "unii dintre calugari nu sunt calugari, ci cuiere de haine calugaresti." Valabil si pentru popa in discutie, ca nu prea pot sa spun preot cuiva care nu manifesta intelegere fata de durerea omeneasca, cuiva care nu alina ci sporeste suferinta unor oameni care-i cauta sprijinul.
Duhovnicul, parintele spiritual, ti-l alegi tu, iar uneori trebuie sa cauti mult pana gasesti pe cineva care sa gaseasca mai usor drumul spre sufletul tau si sfaturile potrivite tie.
Iar religia... religia o alegi in functie de ce si in cine crezi, ma innebuneste gandul ca sunt persoane care ajung in punctul de a renunta la credinta lor, datorita unor astfel de ... "cuiere de haine" preotesti. Ce chefuri se incing in iad, ma gandesc eu, cand vad "fochistii" ce treburi se intampla... Culmea! Tocmai in casa Lui Dumnezeu, cu participarea activa a supusilor sai.
Trist...
Ziana - povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116417
Poze: http://family.webshots.com/album/562535073iVnkQg?vhost=family