Cum se poate schimba preotul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu stiu ca teoretic nu poti sa il schimbi, dar practic da.Eu de exemplu cand m-am maritat a trebuit sa imi scot un certificat de botez de la preotul din parohia unde apartin,sa isi dea acordul ca nu ma marit in parohia unde apartin, nu mi-l dadea in alta parte, iar cand a murit mama mea, nu am vrut sa vina preotul parohiei, dar am fost obligati sa il aducem, astfel ceilalti 2 preoti, prieteni de familie, nu puteau sa tina slujba.Eu la asta ma refeream, poti merge unde vrei la biserica, si sa chemi pe cine vrei, dar daca se intampla o tragedie trebuie sa il chemi pe cel din cartierul tau, si inca o prostie, sa ai toate taxele platite la zi la parohia ta, chiar daca nu iti convine

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

quote:
Originally posted by olim

eu stiu ca teoretic nu poti sa il schimbi, dar practic da.Eu de exemplu cand m-am maritat a trebuit sa imi scot un certificat de botez de la preotul din parohia unde apartin,sa isi dea acordul ca nu ma marit in parohia unde apartin, nu mi-l dadea in alta parte, iar cand a murit mama mea, nu am vrut sa vina preotul parohiei, dar am fost obligati sa il aducem, astfel ceilalti 2 preoti, prieteni de familie, nu puteau sa tina slujba.Eu la asta ma refeream, poti merge unde vrei la biserica, si sa chemi pe cine vrei, dar daca se intampla o tragedie trebuie sa il chemi pe cel din cartierul tau, si inca o prostie, sa ai toate taxele platite la zi la parohia ta, chiar daca nu iti convine

Si cum ar fi cazul de fata, el cine stie cum ar accepta alti preoti si oricum el fiind titular, el vrea sa tina "discursul" final, deci n-am prea iesit nicaieri)

Nu imi vine sa cred ca e chiar atat de ingusta religia in care m-am nascut.

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

nu te mai stresa ca nu merita, poate cu timpul i-or trece figurile si poate o sa isi dea seama ca a gresit.
asta e religia ortodoxa, nu avem ce sa facem

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

mess- condoleante pt pierderea tatalui.
cat despre preotii de la noi se pot scrie pagini intregi- masini ultima generatie(la antena cand i-au intrebat reporterii de unde au masinile au spus ca e donatia enoriasilor????), vile super-luxoase, taxe neplatite(ca acatiste, inmormantari, pomeni, botezuri, nunti- se fac fara chitante si deci taxe moca si iti impun ei cat tb sa le dai). sunt niste jegosi(sa citez pe faimoasa bahmu). nu am intalnit inca un preot calumea. de-aia nici nu ma duc la preoti. ma duc in biserica(catolica sau ortodoxa) ma inchin, aprind lumanari, imi spun rugaciunea si plec. ca doar cel de sus nu ma face mai buna pe mine daca-i fac eu avere preotului. scuze de ton dar sunt super indignata de ce se intampla. dar colac peste pupaza nici in manastiri nu e m breaza situatia. calugarittele batrane si altii face legea dupa bunul plac. cineva ar tb sa-i controleze. ca sa nu mai zic ce afaceri necurate se fac in breasla celor care vand carti, mir etc .asa ca fa o reclamatie si schimba preotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

quote:
Originally posted by olim

nu te mai stresa ca nu merita, poate cu timpul i-or trece figurile si poate o sa isi dea seama ca a gresit.
asta e religia ortodoxa, nu avem ce sa facem

mami si Alex

ba avem. ca de-asta suntem cum suntem pt ca nu facem imic. gandim asa. de ce crezi ca nastase, tiriac si altii injura faptul ca suntem in UE.ca cineva le dicteaza lor cum sa joace, nu mai dau ei tonul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Mess, condoleante pentru pierderea tatalui tau !
CAt priveste problema care te macina acum eu o vad destul de simpla! Mama ta poate sa mearga la oricare biserica vrea la slujba.Si pana atunci puteti intreba la Protopopiatul din care face parte biserica asta cum v-a puteti inscrie la alta biserica
DE ce te chinui acum cu gandurile ca si daca Domane fereste i se intampla ceva mamei tale si de ea o sa-si bata joc???? Pe bune ? Nu stie nimeni zilele omului si ce se poate intampla maine ??
Important este acum sa va linistiti si cu timpul ve-ti gasi solutia finala cea mai protrivita pentru voi !
Numai bine si putere !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_ioanid spune:

imi pare rau pentru tatal tau... eu una am suferit si cand mi-am pierdut bunica, anul trecut... imi imaginez ca e si mai dureros sa iti pierzi un parinte, mai ales asa repede.
mama ta, se poate duce la slujba in alta localitate... sau chiar si la voi in localitate... practic se duce pentru slujba, nu pentru preot... trebuie sa fie demn, si puternica... acel preot este un om, care va fi judecat la randul lui... candva...
se poate face o cerere la Episcopia sau Mitropolia de care apartineti, desi ma gandesc ca este mai greu, sa se tina cont de parerea doar a unei persoane, mai ales daca preotul respectiv o avea si ceva pile
pentru linistea dumneai sufleteaca, as sfatui-o sa se duca sa vorbeasca cu un calugar/o calugaritza... sigur acestia ii vor da sfaturi mult mai bune, si ii vor aduce linistea si pace in suflet...
fii puternicca, pentru tine si pentru mama ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai, da de unde ati scos-o???
repet, acum 4 ani a murit socrul, Dumnezeu sa-l odihneasca, si ne-a venit preotul fara probleme din cu totul alta parohie.
Ambii copiii i-am botezat acolo. casatoria la fel. Cand i-a citit celui mic de 8 zile a vanit tot acel preot.
Eu vad solutia asa : sa mearga la o biserica unde-i place, sa se imprieteneasca cu preotul, si apoi cand are nevoie sa il cheme.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
iar cand a murit mama mea, nu am vrut sa vina preotul parohiei, dar am fost obligati sa il aducem, astfel ceilalti 2 preoti, prieteni de familie, nu puteau sa tina slujba.

cand au murit parintii mei- D-zeu sa-i odihneasca- slujbele au fost tinute de catre un preot, prieten de familie, la biserica de care apartine el. si nu ne-a cerut nici o aprobare de la parohia de care apartineau prin domiciliu. la fel casatoria noastra si botezul piticei au fost la alta biserica. fara nici o problema!

mess condoleante pentru tatal tau!

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

fetelor, mama mea a murit acum 8 ani, si atunci asa era.Nu stiu cum sunt acum legile, dar atunci am fost obligati sa vina si acel preotplus ca inmormantarea s-a facut in satul ei natal, dar tot degeaba.

mami si Alex

Mergi la inceput