Alaptatul Help line! (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

tania in primul rand copilul se alapteaza la cerere. timpul pe care il petrece la san e irelevannt pentru ca poate trage cu pofta sau mai putin si in 2 mese de 5 min fiecare poate manca cantitati complet diferite.

2. un copil alaptat poate avea scaun si la 8 zile, el nutrebui 'stimulat' sau 'ajutat' pentru ca el nu stiue f clar cum sa isi foloseasca muschii. el trebuie lasat sa invete singur cum se face, pana si kk. daca o luna de zile el nu a facut kk decat stimulat este foarte posibil sa nu stie cum sa isi foloseasca muschii si sa se tine in loc sa faca, de aici si chinuiala. cel mai bun lucru pe care il foti face este sa il lasi sa faca cand ii vine, sa nu il mai stimulezi cu nimic.

3. este foarte posibil sa nu ii mai placa pozitia de supt. atunci cand incepe sa planga cand lasa sanul, daca o ridici, ragaie?

4. luatul in greutate e ok, nu poate lua la fel tot timpul, ai avea un copil de vreo 15 kile la un an, ceea ce sigur nu e ok :))

babee puseu de crestere imi pare. care se rezolva in 2-3 zile prin pus la san cand si cat doreste. mulsul e irelevant, eu il alaptez pe d de 1 an si 4 luni si nu am scos mai mult de 10ml niciodata. daca te mulgi si ii dai apoi laptele muls la completare influentezi raportul cerere/oferta, pt ca bb stimuleaza mai bine decat pompa. eu zic sa uiti de ea, pt tine nu mai e necesara. ai incredere in tine si in el, va veti completa minunat unul pe altul.

Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

A folosit cineva creme anticelulitice in timpul alaptarii? Pentru ca foarte multe contin cofeina si nu stiu daca se pot folosi.

Ani de Stefana (23.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tania_Petra spune:

Va multumesc, fetelor, pt. raspuns.
Intre timp m-am mai calmat un pic, pt ca a inceput din nou sa mai manance, nu mult, tot asa cate 5, max. 7-8minutele.
Am mai citit din ce-au mai scris si alte mamici patite, si n-am mai fortat-o sa manance, asteptam sa-i vina ei cheful, si asa a mers.
Ea ma cam deruta, ca-si mananca de zor pumnisorii, daca o iau in brate incearca sa-mi manance / suga din maneca mea, si atunci ma gandeam ca-i rupta de foame si o puneam la san, iar ea da-i cu plansete si zvarcoliri.
Acum o pun la san, daca vad ca iar intoarce capul intr-o parte si face podul (se arcuieste), o las in pace si incerc mai tarziu, si atunci o vad ca se arunca ca o piranha mica la san!
si saptamana asta a luat destul de putin in greutate, tot in jur de 100 - 120g, dar sper ca e o perioada de stagnare care o sa treaca, pentru ca totusi a luat ceva, nu a stat pe loc sau a dat inapoi.
Peste o saptamana face 4 luni, iar acum are 5,900kg, probabil ca la 4 luni fix o sa aiba cam 6kg - cum vi se pare, e ok sau e cam putin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

Fetelor, sunt o mamica de Ianuarie-Februarie 2008, si vreau sa va cer si voua sfatul intr-o problema grava pe care o am...
Am facut mastita la sanul drept...

Am sunat-o pe dr. pediatra a lui bb si mi-a zis sa nu mai alaptez din sanul bolnav, sa ma mulg ca sa intretin lactatia si sa scot laptele ala care s-a inflamat acolo. Am inceput sa iau si Ampicilina.
Am sunat-o si pe ginecoloaga mea, si zice sa trec pe la ea pe la cabinet in dupa amiaza asta, sa ma vada si ea, si eventual sa-mi dea un tratament pt oprirea lactatiei de tot. Dar eu nu vreaaau!! Sunt disperata! Puiul meu a luat peste 2 kg in 7 saptamani numai cu lapticul meu, fara nici o picatura de lapte praf... Eu si pe baietelul meu cel mare l-am alaptat 1 an si o luna, nici el n-a baut deloc lapte praf...

In dimineata asta am muls din sanul bolnav 130 ml de lapte, si parea ok (fara puroi sau altceva, desi l-am aruncat). Si parca sanul ma doare mai putin... Cred ca greseala mea a fost ca nu m-am muls pana acum deloc, de-abia in dimineata asta am facut-o, desi sanul ma doare de ieri...

Oricum eu de-abia azi dimineata m-am prins ca am mastita, cand am realizat ce tare ma doare sanul...
Aseara credeam ca fac gripa, ca aveam febra mare, frisoane groaznice (care m-au tinut toata noaptea) si ma dureau rau de tot capul si muschii...

Offf, daca ati sti ce rau imi e... Azi noapte am crezut ca mor de rau, si acum m-au apucat iar frisoanele... Si sunt singura acasa cu bb pana la 6 seara cand vine sotul meu...

Aaa, si am uitat sa va zic ca i-am dar si ieri si azi noapte sa suga din sanul bolnav (v-am zis ca de-abia azi dimineata m-am prins ), si bb nu are nimic, e sanatos si vesel...

Ce ma sfatuiti sa mai fac ca sa-mi treaca si sa pot alapta in continuare???

Tinna, mami de doua minuni Alexandru Luca (14 feb. 2008) si Andrei Florin (1 ian. 2001)

Povestea nasterii lui Andrei
Povestea nasterii lui Luca
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/" target="_blank">Poze cu iubirile mele
Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Tina, am avut si eu aceeasi problema cand fetita mea era micuta. Chiar mi s-a intamplat de doua ori la interval de doua saptamani si m-am prins ca era vina mea pentru ca ii dadeam mai mult din celalat san. Am avut aceleasi simptome, febra, frisoane, dureri de muschi... si un loc rosu si dureros pe sanul stang.
M-a ajutat pediatra fetei care a venit sa ma vada, mi-a spus ce sa iau si chiar m-a muls sa vada cat lapte iese pentru ca eu cu pompa nu prea reuseam. Eu am luat doar paracetamol si am continuat sa alaptez din sanul respectiv. Mie mi-a recomandat sa nu o mai alaptez din sanul bolnav doar daca am temperatura peste 38.5 si sa trec pe antibiotice daca sanul nu se vindeca in 2-3 zile. De asemenea tineam cat de mult puteam pe san o compresa foarte rece sau un prosop in care aveam o punga cu gheata.
Iti tin pumnii sa rezolvi problema si sa nu renunti la alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by Tinna S.

Fetelor, sunt o mamica de Ianuarie-Februarie 2008, si vreau sa va cer si voua sfatul intr-o problema grava pe care o am...

Am sunat-o pe dr. pediatra a lui bb si mi-a zis sa nu mai alaptez din sanul bolnav, sa ma mulg ca sa intretin lactatia si sa scot laptele ala care s-a inflamat acolo. Am inceput sa iau si Ampicilina.
Am sunat-o si pe ginecoloaga mea, si zice sa trec pe la ea pe la cabinet in dupa amiaza asta, sa ma vada si ea, si eventual sa-mi dea un tratament pt oprirea lactatiei de tot. Dar eu nu vreaaau!! Sunt disperata! Puiul meu a luat peste 2 kg in 7 saptamani numai cu lapticul meu, fara nici o picatura de lapte praf... Eu si pe baietelul meu cel mare l-am alaptat 1 an si o luna, nici el n-a baut deloc lapte praf...

In dimineata asta am muls din sanul bolnav 130 ml de lapte, si parea ok (fara puroi sau altceva, desi l-am aruncat). Si parca sanul ma doare mai putin... Cred ca greseala mea a fost ca nu m-am muls pana acum deloc, de-abia in dimineata asta am facut-o, desi sanul ma doare de ieri...

Oricum eu de-abia azi dimineata m-am prins ca am mastita, cand am realizat ce tare ma doare sanul...
Aseara credeam ca fac gripa, ca aveam febra mare, frisoane groaznice (care m-au tinut toata noaptea) si ma dureau rau de tot capul si muschii...

Offf, daca ati sti ce rau imi e... Azi noapte am crezut ca mor de rau, si acum m-au apucat iar frisoanele... Si sunt singura acasa cu bb pana la 6 seara cand vine sotul meu...

Aaa, si am uitat sa va zic ca i-am dar si ieri si azi noapte sa suga din sanul bolnav (v-am zis ca de-abia azi dimineata m-am prins ), si bb nu are nimic, e sanatos si vesel...

Tinna, mami de doua minuni Alexandru Luca (14 feb. 2008) si Andrei Florin (1 ian. 2001)

Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu

Nu mai lua Ampicilina, numai Amoxicilina e compatibila cu alaptarea. musai trebui sa mergi la dr sau sa iti prescrie Amoxicilina pt macar 5 zile. si poti alapta in continuare linistita chiar de ai febra. eu am patiti-o de cateva ori. si exact asa am procedat. la recomadarea consultantului de lactatie. i-am dat fetei sa suga chiar si cand imi iesea puroi/sange. asa am fost sfatuita. si mi-a trecut si f repede. bb e cel mai bun remediu. si in cazul asta si musai amoxicilina.
multa sanatate.
edit: pt ca sa iti scada febra trebuie sa iei paracetamol 1000mg la 4 ore. sau 6. in functie de cum iti scade febra. o sa iti scada dupa cateva zile de luat amoxi.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balaceanu_l spune:

Am si eu o intrebare,cum pot sa imi obisnuiesc fica de 6 luni cu sticla/cana cu capac.
Nu ma pot duce nica-ieri de ea,si de fiacare data cand i se da sticla ba se joaca cu ea si nu trage ba plange ca ii trebuie tzitzi.
Eu trebuie sa ma duc la servici si nu pot de ea.Ce ma sfatuiti sa fac?Degeaba ma mulg ca nu ia sticla,si lapte praf nici atat.

Loredana-Bianca Alexandra (16.10.2007)
Ne votati si pe noi pe Dc pagina 24 e in rochita de craciunita

Poze noi
http://community.webshots.com/user/balaceanu_l

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by emaaimee

quote:
Originally posted by Tinna S.

Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu

Nu mai lua Ampicilina, numai Amoxicilina e compatibila cu alaptarea. musai trebui sa mergi la dr sau sa iti prescrie Amoxicilina pt macar 5 zile. si poti alapta in continuare linistita chiar de ai febra. eu am patiti-o de cateva ori. si exact asa am procedat. la recomadarea consultantului de lactatie. i-am dat fetei sa suga chiar si cand imi iesea puroi/sange. asa am fost sfatuita. si mi-a trecut si f repede. bb e cel mai bun remediu. si in cazul asta si musai amoxicilina.
multa sanatate.
edit: pt ca sa iti scada febra trebuie sa iei paracetamol 1000mg la 4 ore. sau 6. in functie de cum iti scade febra. o sa iti scada dupa cateva zile de luat amoxi.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Ema, si ampicilina si amoxicilina fac parte din aceeasi clasa de antibiotice (de fapt, ampicilina este predecesoarea amoxicilinei).
Ambele pot fi luate fara nici o restrictie cand alaptezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

cum sa fac sa stimulez lactatia?mi se pare ca numai am suficient lapte ,bebe suge doar 5 min dar in greutate a luat f bine,problerma mea este ca sanul nu se mai intareste ,nici dupa 6-7 ore,cum era acum o sapt ,am nascut acum o luna si imi curgea la inceput acum ioc,si la pompa scot 40ml la un san ,am luat si galactogil,ceai de chim,fenicul,anason beau continuuuuuu si totusi degeaba ,nu vreau sa raman fara laptecum sa fac sa cresc productia?
pt colici fetelor am descoperit un produs care chiar da rezultat,se gaseste doar la o singura farmacie in bucuresti,scrieti-mi pe pm .astept sfaturi referitaore la stimularea lactatiei..........please

Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina 04.03.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balaceanu_l spune:

Opresuflore sa sti ca laptele se produce din supt asa ca cu cat o pui mai des la san cu atat mai mult vei face.Cat despre consistenta inearca branzeturi si multe lichide(in special apa si supe).
Daca vezi ca nu reusesti inseamna ca "nu ai lapte" si te-as sfatui sa ii introduci lapte praf,sa nu o infometezi.
Sper sa reusesti.Bafta!

Loredana-Bianca Alexandra (16.10.2007)
Ne votati si pe noi pe Dc pagina 24 e in rochita de craciunita

Poze noi
http://community.webshots.com/user/balaceanu_l

Mergi la inceput