Ce ziceti de asta?
Raspunsuri - Pagina 3
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by alintaroma
Capcaunule tu ai vazut emisiunea? eu da ...
Si da, sunt de acord ca Romania nu e the brightly star in the sky si are muuuulte probleme dar totusi realizezi ca fiind prezentata in asa culori pe "Travel channel" descurajeaza si umbra de turisti care mai era ....
Alina, tu te-ai plimbat in ultimii ani prin Romania? eu da ...
Si ce vad constant:
- bataia de joc la adresa clientilor din hoteluri si restaurante
- nesimtirea majoritatii turistilor romani care au uitat si dramul de civilizatie invatat, mai mult fortat dar invatat, pe vremea comunismului
- kitschul care ucide orice urma de tradinional, rustic si pitoresc
- debandada totala in infrastructura turismului
- preocuparea multora de a trage teapa oricarui strain cu figura de fraier
- servicii prezentate in oferte dar inexistente la fata locului
- norme de igiena virtuale, prezente doar in dosarul pentru obtinerea autorizatiei de functionare, nu si in practica
alintaroma spune:
Capcaunule nu am plecat din ro decit de 2 ani, si evident ca am avut nemultumiri si frustrari vis-a-vis de situatia din tara ce m-au determinat sa las totul acolo si sa o iau de la 0 intr-o tara straina. Si cred ca tot ce ai scris e adevarat ... numai ca am asteptat emisiunea cu sufletul la gura ... mi-era dor sa vad locuri dragi sufletului meu iar emisiunea m-a intristat profund that's all. Si totusi mi se pare extremist sa afirmi ca in Romania zilelor noastre (nu vorbim de anii cenusii) masina nationala e dacia 1310 si ne hranim primitiv. Gata nu mai scriu la subiect ca ma intristez si mai rau ... speram doar ca emisiunea sa-mi dea oportunitatea sa pot sa impartasesc piticei mele frumusetile tarii mele si a ei (why not).
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
Ramona J spune:
Alintaroma, nu trebuie sa fii trista. E specificul emisiunii si in Romania a gasit omul extra "amunitie".
Capcaunul si Fomalhauti au perfecta dreptate. Eu am mers in Romania ani la rind si zau ca mi-a ajuns! Una e sa mergi in vizita la familie, unde esti protejat oarecum de ce se intimpla altor turisti (10 euro/mp de filmare ) si alta e sa pici asa, cu "no reservations".
Uitai sa adaug cit de idioti sint cei de la Ministerul Turismului, care i-au stabilit un asemenea "program". Ei nu urmaresc Travel Channel niciodata?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
andrath spune:
Mie mi-a placut emisiunea, a fost amuzanta . Nu mi s-a parut o bataie de joc la adresa Romaniei ci mai degraba la adresa oficialilor care au incercat sa organizeze totul .In rest nu mi s-a parut ca deformeaza nimic. Asta e Romania, cu bune si mai multe rele.
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou
"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."
cristianamat spune:
e crudul adevar. Cand eram insarcinata cu printesa am fost in Maramures sa ne plimbam cu M#259;riuta sau Mocanita cum este mai cunoascuta(trenuletul cu abur pt cei ce nu stiu). Am fost o saptamana la rand sa luam bilete si nu reuseam, pt ca se agatau doar 3 vagoane, desi erau 6 iat locomotiva le putea duce te toate. Vineri, in ultima zi de sedere, m-am urcat in trenulet, sotul a stat la coada la bilete si nu am avut pb, de unde am tras concluzia ca trebuie sa fii nesimtit (daca nu il minteam pe nenea ala ca am bilete nu reuseam sa ma urc in trenulet, desi 5 zile, zi de zi la 7,30 eram acolo). Ne-am dus sa luam pizza si am platit 10,000 lei vechi cutia (va imaginati ca mi-a stat pe limba sa ii spun aleia ca ii duc cutia inapoi). Hai ca cumparam slanina si branza facuta traditional dar era plina de muste si rahati de muste asa ca ni s-a luat. Intr-un supermarket mai rasarit avea doar mezeluri expirate. Va pot insira aici zeci de exemple nagative pe care le-am vazut doar in 5 zile de stat in Maramures si va garantez ca nu va pot oferi tot atatea pozitive.
Casele erau de-a dreptul grotesti, niste hurdubai ce nu au nimic idn pitoresc pe care mi l-as fi imaginat.
Oamenii, ma refer la Viseu, niste porci parveniti, betivani si mitocani. La ora 7,30 era plin la toate bodegile iar strada plina de masini de lux de portiera carora se sprijinea cate un fandosit ce vb cu tine si se scarpina in fund. Peisajul e pitoresc dar zau ca oamenii te fac sa iti fie scarba de tot.
La Sapanta am ajuns cu taxiul, deoarece de la Viseu am luat trenul pana la Baia mare si am stat printre oase de la fripturi si coji de seminte aproape trei ore (a, am platit si spor de viteza cam60,000 lei si am stat intr-o statie mai bine de 40 min), acolo cum am coborat am cautat un WC si am gasit unul cu taxa 10,000 lei, fara hartie igienica si cu lumina de la o lumanare. Masina care ducea de la Baia Mare la Sapanta circula o data pe zi (in mod normal), dar nu aveai certitudinea ca in acea zi o sa mearga pt ca se anuntase vijelie. Excursia asta a avut loc pe 15 august cand la Sapanta se tinea slujba,iar peisajul era de-a dreptul pitoresc. A merita tot chinul si toti banii ca sa ii vedem pe oamenii aceia minunati (in nici o alta parte a Romaniei nu am intalnit asa oameni ca la Sapanta), cu obiceiurile si porturile lor populare.
Ramona J spune:
Chiar ma intreb: unde se mai plateste taxa de WC? Stiu sigur ca am platit la Viena, la ala muzical de pe linga Opera. Aici n-am vazut niciodata sa aiba taxa...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
sirimie spune:
Am vazut si eu vreo 3 episoade si mi-a placut
Este perfect adevarat ce a filmat baiatul ala, nu inteleg de ce atita revolta din partea romanilor ca nu e the best. El a pus acolo ce i s-a parut lui ca ii face audienta, nu ce vroia ministerul turismului.
Mi-a placut ca au zis in sfirsit de castelul Bran ca Dracula nici nu a trecut pe acolo, ci pe linga si e perfect adevarat ca acea petrecere era o aiureala absurda.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Natasa spune:
Nu va inteleg indignarea cind la fraza lui: But to describe Romania as particularly friendly? Not really. I’ve been all over the world. Over 50 countries. On the friendly scale? Romania not exactly in the top 40. The food--on camera, off camera? Didn’t matter. It was mostly pretty primitive."
Dar acum, zau, oricit de draga ne-ar fi mamaliga bunicii, chiar credem ca avem o bucatarie rafinata? Sau mai credem in mitul cu "romanii sunt un popor primitor"?
maru spune:
am citit articolul, am vazut toata emisiunea si sincer sunt dezamagita
trebuie sa spun ca e prima emisiune a tipului asta pe care o vad si trebuie sa punctez ca tipul nu se pregateste deloc pentru emisiune. absolut deloc.
a fost de prost gust sa ia ca ghid un ...rus? nu cred ca Samir e nume rusesc. Asa cum cineva comenta, astept acum sa vad palestina cu un ghid rabbi
dar...sa fim seriosi, vrei sa imi arati Romania si ma duci la un kitch de Hallowen party sau Jaristea restaurant a fost realmente patetic
si ce a fost despre mancare? nu a prezentat real nici o reteta, nimic decat niste imagini fugitive...dezamagitor
comparativ cu celelalte emisiuni de pe Travel Chanel, asta e low low de tot!
am calatorit f mult cu elevii mei, in toata tara si sunt locuri minunate de vazut, dar balcanismul ne este intiparit in personalitate
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
miereamara spune:
Problema a fost ca Ministerul turismului a organizat toata porcaria aia cu petrecerea de Halloween si restaurantul Jaristea. Mie personal, alea mi s-au parut cele mai oribile momente din toata emisiunea.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album