"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"
Raspunsuri - Pagina 27
flower-power spune:
"Sorana, nu e asta tara in care traim, asta e tara in care ne place sa traim si sa nu schimbam nimic."De acord cu tine Inaioana pana la un punct .Nu ne prea place sa traim pe-aici ,ca uite unii dintre noi mai si pleaca ...Iar ceilalti care raman ,ori nu sunt suficient de interesati (desi e axiomatic faptul ca fiecare si-ar da si sufletul pentru copilul sau ,nu-i asa ?) ,ori nu au suflu ,ori nu doresc sa-si expuna copiii,ori se lanseaza in discutii sterile pe vreun forum sau mai stiu eu in ce alte cadre...Sunt de acord cu tine ,cu faptul ca pana noi cei direct interesati ,parintii , nu ne vom ridica din genunchi si nu vom lua atitunine vis -a- vis de ceea ce se intampla in intregul sistem de invatamant si nu numai pe tema religiei ,nu va avea nimeni interesul sa faca sa fie mai bine .Cat despre exemplul cu US as putea fi de acord ,in conditiile in care sistemul nostru juridic ar putea suporta comparatie cu sistemul lor fie si la nivelul anilor despre care faci vorbire .
"Eu am trecut prin asta si stiu ca nu pot sa-mi sacrific copilul. Am facut totul in asa fel incat sa-l protejez pe el, nu sa obtin victorii pt. toti copiii Romaniei"-un exemplu tipic de parinte invins de sistem ,care ne spune ca nu-si poate sacrifica cc copilul ,a se citi nu-l poate proteja si atunci recurge la artificii ,chiar suntem curiosi cum ai facut sa-ti protejezi copilul?Aceste lucruri se intampla si se vor intampla ,atata timp cat le vom permite .Dar pentru a nu le mai permite trebuie sa fim in primul rand informati ,pertinenti ,la obiect si daca ...tot ne iubim atat de mult copiii sa ne facem timp sa citim legea invatamantului (sectiunile care ar trebui sa ne priveasca si restul normelor dupa care se conduce scoala in Rom.)si atunci n-am mai fi victime atat de sigure ale abuzurilor pe care le practica fara rusine ,nu doar directorii de scoli ci si foarte multi dascali
Cat despre cei care au disparut in timp util de pe aici (Rom} ,suntem deschisi la a primi sfaturi ,asta in masura in care pot fi aplicabile si nu doar asa de dragul discutiei ,ca apoi cand se cam termina argumentele sa auzim "ce bine c-am scapat" ,altfel venim si noi dupa voi si s-ar putea sa nu va mai fie asa de bine pe -acolo sau mai stii sa nu mai aveti unde va intoarce ,in cazul in care v-ar mai incerca gandul
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES
blackpanterro spune:
Poate astia vor sa tina religia obligatorie in scoli ca sa fie siguri ca(,) copiii sunt la curent cu noile pacate moderne...stiti cum e, cu cat esti mai indobitocit cu atat e mai usor sa fi condus.
http://green.yahoo.com/news/nm/20080310/hl_nm/pope_sins_dc.html
Nu mi-as da copilul la ora de religie nici daca m-ar bate careva la talpi!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
denizel spune:
quote:
"Eu am trecut prin asta si stiu ca nu pot sa-mi sacrific copilul. Am facut totul in asa fel incat sa-l protejez pe el, nu sa obtin victorii pt. toti copiii Romaniei"-un exemplu tipic de parinte invins de sistem ,care ne spune ca nu-si poate sacrifica cc copilul ,a se citi nu-l poate proteja si atunci recurge la artificii ,chiar suntem curiosi cum ai facut sa-ti protejezi copilul?Aceste lucruri se intampla si se vor intampla ,atata timp cat le vom permite .
:-)))))
Am ocazia sa folosesc noul icon .
Flower-power, nu as vrea sa iti spun asta (nici macar ca sa fim chit), dar discursul tau seamana cu cel al unei persoane care nu a avut prea mult de-a face cu sistemul in care este implicat propriul copil.
In cel mai rau caz, te-ai revoltat ca la gradi se dau prea multe napolitane la gustarea de la 1o si sistemul te-a ascultat, schimband napolitanele cu mere .
Avand in vedere conceptiile despre alimentatia sanatoasa a unei mari parti din populatia Romaniei, poate fi si asta o victorie .
Tu crezi ca poti fi invingator de unul singur?
Ce sanse crezi ca are un parinte al carui copil este singurul din scoala care nu face religia, vis-a-vis de o directoare care tine neaparat ca acel copil sa faca religia?
Tu stii ce inseamna sa-ti sacrifici copilul?
Ti-ai sacrificat vreodata copilul?
Poti macar sa gandesti mai mult de 1o secunde ca ti-ai sacrifica cc copilul?
A venit vreodata copilul trist de la gradi/scoala din cauza ca a fost persecutat?
Ai idee cum niste adulti care stiu ca nu pot fi pedepsiti sau descoperiti pot persecuta un copil?
Daca raspunzi cu 'da' la una din aceste intrebari, ma faci sa cred ca, de fapt, nu ai copil :-).
Daca vrei sa lupti impotriva sistemului, care sunt ajutoarele tale?
Parintii ceilalti crezi ca te vor ajuta? Ii doare in cot de tine, de problemele tale si de lupta ta cu sistemul.
Protectia copilului. Te ajuta cu ceva protectia copilului? Cunosti cazuri in care Protectia copilului s-a implicat in respectarea drepturilor copiilor persecutati/abuzati la scoala?
Cunosti vreo institutie, vreo organizatie, ceva, nu stiu ce, pe a carei/carui sprijin sa te bazezi?
Daaa, e extrem de magulitor sa ne vedem in postura de eroi, da' mai greu e sa fim cu adevarat eroi, mai ales cand eroismul nostru are repercusiuni asupra copilului nostru.
Ia gandeste-te la "succesul" pe care l-a avut ceva atat de normal si de bun simt ca scoaterea icoanelor din scoli.
Si, mai gandeste-te ca, acolo nu era un parinte singur impotriva unei directoare batute-n cap, ci ditai armata de oameni, presa, televiziune.
Au obtinut ceva?
Atata timp cat majoritatea copiilor fac religia si atata timp cat parintii lor, care vad (sau ar trebui sa vada) manualele nu au nimic de spus in legatura cu asta, Gheorghita va taia in continuare balauri, iar Ionica se va alege si alta data cu capul spart din cauza ca a dormit duminica pana la 10 si un sfert.
E usor a scrie versuri...
Edit
Repet, fiindca vad ca nu s-a inteles: copilul meu nu face religia la scoala si nici nu este peresecutat din aceasta cauza.
Recunosc, am facut ceva artificii , pt. ca profa de religie sa imi zambeasca politicos si sa sa opreasca sa discute cu mine (la inceput se facea ca nu ma vede :-))).
inaioana spune:
quote:
Originally posted by denizel
Ia gandeste-te la "succesul" pe care l-a avut ceva atat de normal si de bun simt ca scoaterea icoanelor din scoli.
Si, mai gandeste-te ca, acolo nu era un parinte singur impotriva unei directoare batute-n cap, ci ditai armata de oameni, presa, televiziune.
Au obtinut ceva?
Pardon, da, au obtinut : www.adevarul.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=342881&pagina=0" target="_blank">Printr-o decizie executorie a Curtii de Apel Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului este obligat sa ia masuri pentru scoaterea simbolurilor religioase din scolile publice.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
denizel spune:
Sa vedem acum daca vor fi si scoase de-adevaratelea :-).
pai, atunci, sa treaca la urmatoarea actiune: stoparea abuzurilor legate de 'obligativitatea' orei de religie.
Pe mine una se pot baza :-). Totu-i sa nu lupt de una singura si cu asta micu' pe post de scut .
inaioana spune:
Bine, uite eu o sa le fac aceasta propunere.
Dar ma gandesc ca in sprijinul propunerii mele sa citez si intamplarile voastre si cele pe care le mai stiu. Asa ca imi trebuie, nume, date, fapte (eventual pe pm, daca vreti sa nu fie publice). Ei? Se mai incumeta cineva?
Edit: articolul citat de acest subiect este de fapt o colectie de fragmente din studiul www.proeuropa.ro/educatie.html#prefata" target="_blank">Educatia religioasa in scolile publice dat publicitatii de catre Liga Pro Europa. Cine doreste sa afle mai multe (de exemplu cu ce isi mai ameninta profii de religie elevii sau ce i se poate intampla unui prof care nu pupa crucea in timpul unei slujbe tinuta in cadrul scolii) il poate citi integral la linkul pe care l-am dat.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)