"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"
Raspunsuri - Pagina 26
![](images/user_woman.png)
sorana spune:
Din pacate si eu vad lucrurile ca si Denizel.
Fix la fel.
Si este greu .... sa fie in tine o lupta intre ce ai putea face si exemplul pe care de fapt l-ai da copilului, luptand pentru un drept, si renuntarea la lupta, plecarea capului si "ocolirea sistemului" pentru ca sa-i fie bine lui, copilului.
Ce se poate intampla intrebi Maria?
O sa-ti raspund cu o poveste reala, este ceva ce a facut un prieten vechi, diriginte la o clasa a VIII intr-un oras ...
Le-a zis copiilor din clasa sa poarte o saptamana o banderola roz pe mana dreapta, sa nu o dea jos, sub nicio forma si sa nu spuna de o poarta. Si sa tina jurnal.
Peste o saptamana i-a pus sa citeasca din Jurnale. Erau povesti incredibile - o profesoara i-a intrebat de o poarta, ei au zis ca "pur si simplu", i-a obligat sa o dea jos, ei n-au vrut, le-a pus absente la toti. Au fost agresati in curtea scolii, in autobuz, sacaiti si persecutati. Doar pentru o amarata de baderola roz pe o mana.
Concluzia: Voi ati fost diferiti o saptamana, voluntar, altii se nasc diferiti sau sunt, prin convigeri proprii, diferiti. Realizati cum este sa traiesti asa o viata intreaga?
Cam asta e. Prietenul respectiv a emigrat.
Din pacate romanii din Romanii sunt foarte intoleranti. Si dispusi sa faca un copil sa plateasca pentru ceva ce a facut maica-sa.
Presiunea asupra copiilor si implicit a parintilor este motivul pentru care parintii nu lupta cu sistemul. Pentru ca ne este frica. Si pentru ca am vazut cu ochii nostri ce se intampla cu cei care lupta.
In alta ordine de idei - Xeno - corecta atentionarea
Sorana si Monica (5 ani)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
principe spune:
quote:
Originally posted by sorana
Imi dau seama acum (ieri eram prea nervoasa) ca saraca Principe () nefiind in tara probabil de mai multa vreme nu pricepuse ca de fapt eu imi ceream un drept al meu, legal, conform unor legi ale statutului asta in care traiesc(Constitutia, Legea Invatamantului) si care mi se refuza pur si simplu. Si cat de toleranta as fi eu parca si sa nu revolti cand ti se refuza un drept simplu, de baza ......
Si inca o chestie pe care cred ca cele plecate mai demult nu o pot pricepe si concepe (pentru ca este absolut aberanta) este ca daca incerc sa-mi fac dreptate si sa insist sa mi se respecte acest drept - concluzia va fi persecutia asupra copilului nevinovat.
Asta e tara in care inca traim.
Si de asta Denizel () ma sfatuieste sa caut alta scoala iar Principe sa fiu toleranta, de parca as putea fi toleranta cu cel care ma santajeaza si comite un abuz .......
Cat despre Dumnezeu - si eu ma intreb de ce permite EL sa aiba astfel de reprezentanti aici pe pamant (oare pentru ca pe astia ii meritam???).
In chestia asta cu scolile eu consider ca, alaturi de Ministerul Invatamantului, o mare vina o poarta si forurile superioare ale Bisericii Ortodoxe Romane.
Sorana si Monica (5 ani)
eu am inteles ca tu-ti revendicai un drept...nu ti-am contestat acest drept..ci am contestat caile care ti le-ai propus ptru a lupta contra abuzului....cai care in viziunea mea nu sunt decat alte forme de abuz(mituirea profesorului,minciuna..eu asa le vad)iar mesajul dat copilului tau care v-a fi?
si eu sunt deacord,cum am mai spus sa va organizati si sa va cereti dreptul ..dar pe cai democratice,fara abuzuri ,fara valva.
eu mai cred ,asa cum spunea si o forumista ,ca voi mamele aveti o mare vina..ca nu preveniti, ca atunci cand va inscrieti copiii la scoala nu cereti informatii cu privire la lista de materii pe cicluri de invatamant...adica ce studiaza in primul nivel ,in al doilea,ce materii sunt obligatorii,ce fac in timpul liber ,care sunt activitatile..tot ce se face cu copilul vostru in timpul in care el este in acea institutie.
in al doilea rand,trebuie sa va constituiti un comitet de parinti,sa fiti reprezentati in colegiile unde studiaza copiii vostri.
fiecare scoala ,gradinita TREBUIE sa aiba acest comitet de parinti,care sa-si bage nasul in tot ceace priveste educatie,igiena,alimentatie..si tot ce tine de buna dezvoltare a copilului....dar persoanele alese trebuiesc sa fie model de educatie,toleranta,bun simt....si nu mai zic nimic.
a
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
sorana spune:
Principe am scris in acelasi timp, cam referitor la acelasi lucru "Great minds think alike"
Am raspuns deja e greu - si asta e si lupta din interiorul meu - fac ce trebuie, ma bat pentru dreptul meu, dand un exemplu bun copilului meu, in acelasi timp sacrificandu-mi copilul sau le dau xxxx de pricipii si fac in asa fel sa ne fie bine si mie si copilului.
Nu cred ca decizia e chiar asa usoara.
Cu vreo 5 ani in urma avea Andrei Gheorghe o emisiune si tema unei emisiuni pe care am urmarit-o era "Cand si de ce mi-am invatat copilul sa minta". Cam asta e ce o sa fac eu - o sa-mi invat copilul sa supravietuiasca prin minciuni si abuzuri, cum zici tu .....
Din pacate nu esti in situatia asta si probabil e greu sa-ti imaginezi cum ar fi daca ai fi ....... Dar nu da cu pietre pentru ca nu toti avem spirit de "Jeanne D'Arc" ......
Sorana si Monica (5 ani)
denizel spune:
Sorana, dar tu nu trebuie sa te justifici atunci cand este vorba despre copilul tau! In nici un caz!!!
In situatia asta, nu e vorba despre lasitate vs. curaj.
Este vorba despre echililibru si bun simt versus lupta de una singura cu morile de vant.
Nu exista nici o dreptate pe lumea asta care sa faca o mama sa aiba 'curajul' sa-si sacrifice copilul in numele ei, al dreptatii.
Daca vreau, pot sa-mi apar pana la moarte un crez (si cred ca am curajul sa fac asta) dar, pentru nimic in lume nu trebuie implicati copiii in aceste lupte pt. dreptate.
Cine vrea sa inteleaga, bine, cine nu, iarasi bine.
MissParker spune:
Lectia aia din abecedar era despre Sf. Gheorghe si grupul de litere "ghe". In acest context, ultima fraza ar fi putut suna cam asa:
"Ghearele balaurului nu s-ar mai fi inghesuit sa va sfasie daca v-ati fi adapat mai bine matele gheortaite din agheazma credintei..."
Ar fi avut macar o scuza gramaticala
denizel, inaioana, sorana,
P.S. Acum stiu de ce trebuie sa port o sina de plastic noaptea si de ce aveam cosmaruri in copilarie: m-a expulzat Dumnezeu in intunericul cel mai dinafara, unde e scrasnitul dintilor
Felicia
24+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
mariamunteanu spune:
Eu nu ma refeream la a face scandal, ci la avea o discutie calma cu invatatoarea/ directorul scolii.
Daca acest lucru nu e posibil si ca au ajuns sa persecute copiii, atunci ma bucur ca nu mai sunt in tara. Nu mi-am inchipuit ca se va ajunge aici, sa ma simt mai ingradit in tara mea decat printre straini.
Maria
principe spune:
ptru toate femeile,mamicile si viitoarele mamici
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Eu nu ma refeream la a face scandal, ci la avea o discutie calma cu invatatoarea/ directorul scolii.
Mda!
Ce discutie poti avea cu un director de scoala din capitala!!! tarii, care se preface ca nu cunoaste legea
![](bandit.gif)
![](icon_smile_big.gif)
quote:
Daca acest lucru nu e posibil si ca au ajuns sa persecute copiii, atunci ma bucur ca nu mai sunt in tara.
Maria
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Cand trecem prin Austria, te cautam ca sa ne duci la un shtrudelutz
![](cheers.gif)
petra spune:
DA este incredibil in ce parte se duce sistemul de invatamant din Romania. Ore de religie bagate pe gat cu forta, manuale din ce in ce mai proaste si mai deplasate in informatii, profesori care nu fac cinste acestui nume, acestei meserii, scoli care stau sa cada este copii daca nu cumva au si cazut deja si o pleiada de ministrii la educatie care mai de care mai ingust la minte si larg la buzunare(la buzunarele lor sa intre cat mai multe beneficii!!!) care mai de care cu idei din ce in ce mai idioate si care mai de care mai inganfati.
Si se mai lauda toti ca vai de mine ce buna este "Scoala romaneasca "!!!! ca nicaieri nu se face carte mai bine decat in Romania. Sa fim seriosi ! Astea sunt idei preconcepute si indoctrinate zi de zi !
Din ceea ce stiu si eu despre scoala din Romania, este adevarat ca de multe ori parintii tac din gura si nu iau atitudine pentru a le fii copilor bine, sa nu fie persecutati si "arsi" la note! aici se potriveste zicala "te faci frate cu dracul pana treci puntea !" DAr totusi nu trebuie lasata aceasta molima sa se intinda in scoli.
mariamunteanu spune:
Denizel, off-topic eu nu am emigrat din cauza asta. De fapt nu am emigrat deloc, m-am expatriat din cauza jobului, cu gandul clar de a reveni. Eeeii, dar in ultimul timp aflu niste lucruri care ma pun pe ganduri si-mi intaresc convingerea ca reintoarcerea nu e o treaba prea inteleapta - mai ales cand ai copii mici. Sistemul educational este numai unul din aspecte.
Maria