"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"
Raspunsuri - Pagina 20
mihaela_s spune:
xeno
kokyi, din cate stiu eu, cimitirul nu este al bisericii, este al comunitatii din care faci parte. Asa ca orice om poate fi inmormantat in cimitirul comunitatii, indiferent daca e credincios sau nu. Locul de veci se cumpara de la primarie, acolo se platesc si taxele ulterioare. Daca vrei sa fie o inmormantare crestineasca, sau cum i s-o fi spunand, atunci se cheama preotul. Daca nu, nu.
Insa eu nu am auzit de o asa inmormantare...
vorbe de copil...
Hobby
kokiy spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by kokiy
Acum o intrebare total off topic, dar m-ati pus pe ganduri.
Unde este ingropat un ateu??????
De obicei in pamant.
Unii mai sfarsesc insa ingropati sub oprobiul public.Come to The Dark Side ... we have cookies!
asta cam asa e,dar de la tine ma asteptam sa spui ca sunt nemuritori
Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
annnna35 spune:
quote:
Originally posted by sorana
Si inca ceva. Am auzit pe 15 septembrie anul trecut la scoala de langa mine un preot tinand o slujba de dimineata. Nimic rau in asta. Doar ca a durat vreo 2 ore. Si, nu stiu de ce, dar tare am senzatia ca era cam obligatoriu sa asisti. Mie asta nu mi se pare toleranta religioasa ...... slujba ortodoxa de 2 ore la o scoala de stat! In prima zi de scoala! Sau le ziceau parintilor la inscriere ca in prima zi sa vina credinciosii de la 8 si ateii de la 10???
Sorana si Monica (5 ani)
Cum era obligatoriu sa asisti? Se facea prezenta?
denizel spune:
quote:
Mihaela, botezul primit la ortodocsi este valabil in toate celelalte confesiuni crestine.
Valeleu, Maria, nu-i asa cum zici tu, mai!
Cum adica botezul primit la ortodocsi e valabil in toate celelalte confesiuni crestine? Nici vorba de asa ceva!!!
quote:
Ti-am raspuns cu aceste argumente pt. ca se pare ca unii nu vad padurea de copaci. La cate merg prost in invatamantul romanesc, ne ofuscam ca au invatat copiii despre rastignirea lui Iisus si ca trebuie sa recite tatal nostru. In rest totul e perfect, asa-i ?
Maria, tu te declari credincioasa, de aceea nu-mi pot imagina cum poti face o paralela intre educatia religioasa si educatia stiintifica.
Sunt lucruri total diferite!!!!
Daca la fizica e acceptabil sa inveti o demonstratie pe de rost (eventual mai iei si 10 pt. asta), la religie este inacceptabil sa inveti si sa spui o rugaciune pe de rost.
E o chestie care mie imi face parul maciuca. Cum sa bolborosesti o rugaciune pe de rost? Este ceva f.f. grav daca ajungi sa trebuiasca sa faci asta.
Ca sa fiu in ton cu discutia, e o indoctrinare urata de tot!
mariamunteanu spune:
Mihaela, asa a hotarat nu stiu care Sinod, ca de ex daca te-ai botezat ortodox si vrei sa treci la protestanti, nu mai trebuie sa te botezi o data.
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Mihaela, asa a hotarat nu stiu care Sinod, ca de ex daca te-ai botezat ortodox si vrei sa treci la protestanti, nu mai trebuie sa te botezi o data.
Mariaaaa, !!!!!!
Ai fost super cu chestia asta!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))))))))))))))))
mariamunteanu spune:
Denizel, asa e cu botezul. M-am interesat- vezi ca am scris mai sus.
Cum vrei sa invete copiii la 6 ani altfel decat tra-la-la ? Unde mai pui ca limbajul bisericesc e arhaic. Fi-mii numara cu mare convingere pana la 10 in 2 limbi, dar habar nu au cifrele. E drept ca-s mici, dar cred si la cei mai marisori tot asa e. Crezi ca inteleg ei ce inseamna "atottiitoul facatorul cerului si al pamantului" .
Maria
mariamunteanu spune:
Meeiii ce-i asa de ras ? Daca nu ma crezi, intreaba la biserica.
Cred ca Denizel s-a botezat de vreo 5 ori ca sa fie sigura, asa-i ?
Maria
denizel spune:
Maria, pai cum mey sa nu fie de ras? :-)))))))))
Io nu am ras de tine (), io am ras de aia cu sinodu' ;-).Stie ei de ce :-))
P.S. io nu m-am botezat de fro 5 ori. O data (asa cum trebuie ) si, gata, am termenat-o cu asta, ma concentrez pe altele :-))