Bataia si scoala

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Sadicutza, tu ai vorbit cu invatatoarea? Eu as vorbi cu ea pentru a o face sa-i ceara scuze fetitei, sa-i spuna ca a gresit.E foarte important pentru copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:


Ce mai zice presa:
- Profesor de fizica, filmat in timp ce pipaia o eleva in clasa
- Un profesor din Buzau, cercetat penal pentru lovirea unui elev


Va dati seama ce chestii interesante ii invata acesti profesori pe elevi?

A.M.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Acesta este motivul principal pentru interzicerea telefoanelor mobile in scoli .Fara aceste inregistrari cate dintre aceste cazuri ar fi fost macar luate in serios ? Asa au devenit tf. mobile inamicul public no 1 pentru profesori (ma refer aici la cei care au motive sa le considere asa ,desigur).Numai daca ar fi avut si vreo colega de-a Andreei unul si ar fi stiut sa-l foloseasca ,n-ar mai fi fost acum nevoie de marturia celor care nu doresc 'sa fie implicati'.Oare chiar nu realizeaza cat de implicati sunt , de fapt ?
Asta se intampla ,dupa umila mea parere ,cand unii se fac cc ca predau , altii se fac cc ca invata si asa ajung in cele din urma sa se bata pe burta unii cu altii .O atmosfera de mare dezinhibare ...in clasa .Proful era chiar ...fara frontiere



The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Vin si eu cu o intrebare poate tampa...care este calea prin care copiii pot obtine o educatie calumea in Ro? La scolile publice e vai si amar, particulare nu cred ca exista, daca da banuiesc ca sunt la preturi exorbitante iar HS nimeni nu vrea sa faca(am inteles ca ar fi o portita de scapare) pt ca "nu e cum am invatat noi" .Si atunci care e solutia?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

E trist, e ingrijorator... se intampla in scoli... unde ne trimitem copiii cu sperantza si dorintza ca invatza lucruri... bune...
http://www.thelocal.se/10496/20080315/
http://www.thelocal.se/10372/20080310/
http://www.thelocal.se/10101/20080225/
http://www.thelocal.se/9916/20080208/
http://www.thelocal.se/9693/20080118/
http://www.thelocal.se/9659/20080115/
http://www.thelocal.se/9594/20080108/
http://www.thelocal.se/9439/20071218/
http://www.thelocal.se/9426/20071217/
http://www.thelocal.se/9174/20071122/
http://www.thelocal.se/7938/20070719/


Lorelai

http://community.webshots.com/user/UndevaCandva

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

quote:
Originally posted by amoga

Nu-s chiar sigur ca inteleg la ce te referi. "The three Rs" (citit, scris, socotit)? Sau altceva?




Sper ca nu este serios gandindu-te ca un om relativ integrat social se descurca cu depasirea analfabetismului s-atat.
Nu, in capul meu un minim inseamna sa stii putina biologie cat sa poti planta o floare, procreea dupa dorinte. Putina chimie cat sa stii ca lumea e mult prea dependenta de petrol, ca medicamentele nu se amesteca pentru exista si cuvantul reactii chimice. Putina fizica cat sa stii ca daca-i noapte nu-i sfarsitul Pamantului, ca daca-i eclipsa nu a inghitit un diavol soarele, ca exista un scripete, ca poti folosi un levier sa ridici ceva prea greu, sa stii sa nu-ti bagi degetele in priza sau sa tai cablurile electrice ca-s inestetice. Putina matematica cat sa pricepi cum vine chestia c-un imprumut la banca si rata lunara, ce-i acela metru patrat sau cum sa masori circumferinta capului copilului propriu, lungimea si greutatea. Si lista de minim necesar epocii moderne ar putea continua.
quote:

E si asa ceva, insa pentru asta nu ai nevoie de 10-15 ani de scolit. E suficient citeva saptamini. (Uita-te la cei care au petrecut sase luni in Armata -- au invatat pina peste cap cum vine treaba cu datoria fata de Patrie si facutul lucrurilor care nu-ti convin.)




Nu cred ca poti compara scoala cu armata. Spre deosebire de armata scoala e construita pe principiul pofta vine mancand! Adica nu poti aprecia frumusetea multor lucruri daca nu ai niste cunostinte de baza. Daca n-aiincercat sa construiesti vreun dom nu stii ce frumos si migalos e sa n-ai sprijin, dar sa te mangaie rzele soarelui in vreo catedrala.

quote:

"Homeschooling" (scolit acasa) inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti. Unii (pari sa fii parte din acestia) pur si simplu adopta aceasi programa de la scoala, si urmaresc sa o parcurga studiind acasa. Altii, prefera alte programe (si sunt o multime de oferte pe piata). In sfirsit, unii prefera sa nu urmeze nici o programa, ci sa se lase purtati de interesul si curiozitatea copilului.

Dar cu totii au un lucru in comun: controlul asupra procesului de invatare revine cuplului parinte-elev, fara interferente din partea unei institutii (scoala). Iar asta e un lucru bun, pentru ca atunci cind nu merge ceva e mult mai usor de schimbat opinia a doua persoane, decit schimbat o structura monstruos de birocratica.



Tu chiar ai incercat homeschooling? Exista o programa. Bineinteles nu in sensul a cum trebuie sa faci ceva sau exact cand. Ci a unei sume de cunostinte intr-un numar de ani. La asta ma refeream. Te lasi purtat de interesul copilului favorizandu-i dezvoltarea in directiile preferate, dar ii asiguri un minim in toate. Ori adesea in scoala romaneasca exista refuzul elevilor de a face minimul acesta.

quote:

Sau vrei sa spui ca nu este ceva ce orice familie ar putea sa faca? Daca asa e, de ce nu?

In ce ma priveste, sunt de parere ca marea majoritate a parintilor sunt in masura sa-si invete pruncii minimul necesar ("the three Rs") si apoi sa le creeze cadrul necesar de a avea acces la resurse prin care sa poata invatat singuri sau cu un suport minimal. Ceea ce nu inseamna ca parintii ar trebui sa dispara din procesul educativ al copilului, ci doar ca nu trebuie sa fie nu stiu ce experti sau pedagogi -- e suficient daca au bunul simt de a ghida copiii inspre resursele care ar putea raspunde la intrebarile la care ei insisi nu au un raspuns. (Si, apropo, nu e nici o tragedie in a-i spune unui copil ca nu stii ceva: "Habar n-am ce-i pe partea-ntunecata a Lunii. Da' daca chiar vrei sa aflii, am putea ca'ta pe Internet / merge la biblioteca / intreba vecinu' de la mansarda care-si pierde noptile cu telescopu-nfipt in stele...")



Cred ca deja esti putin superficial si gandesti din punctul de vedere al clasei sociale macar medii. Da poate cele R-uri le pot asigura destui. Spun poate pentru ca daca un taran e prins cu manca campului poate sa nu aiba timp sa o faca. Ghidatul spre resurse nu-i asa simplu. Internet? La cateva 10 de dolari pe luna Internetul... in Romania asta nu-i o unealta folosita pe scara asa de larga. Biblioteca... hmm... cam cu cum crezi tu ca arata biblioteca de scoala acum? Sau fosta casa de cultura transformata in cabaret local si discoteca... Iar vecinul cu telescop...
Sunt de acord ca-n clasa medie este o optiune viabila. Dar si aceea in cadrul unei familii cu mai multi copii devine complicata. De asemenea munca individuala... este un deziderat, dar presupune un copil cu mult peste medie necesitand dorinta, putere de concentrare... etc.

quote:

quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Traitul printre oameni necesita un minim de conventii si reguli de comportament civilizat. Vei fi nevoit sa-l faci in viata oricum si cu ca pricepi mai repede cu atat mai bine. Si nu ma refer la o sujugare intelectuala ci la acceptarea minimului de convietuire.



Ai dreptate. Insa:

- Nu la scoala inveti regulile de politete, ci acasa. Sau, cel putin, asta e cazul pentru majoritatea lumii. De unde, in Romania, si expresia: cei sapte (sau sase; posibil, in curind, trei) ani de-acasa.

- Scolitul acasa nu inseamna izolare de societate, ci doar izolare fata de un sistem foarte ineficient si autoritar (scoala). Copiii scoliti acasa pot in continuare sa-si exerseze abilitatile de interactiune cu alti membrii ai societatii: familie, vecini, prieteni, cluburi, Internet.





Eu nu vorbeam de politete... ci de reguli de convietuire. Mediul social propus de tine este unul pozitiv. Dar nu toata lumea in viata te iubeste sau agreeeaza si e bine sa nu te crezi buricul Pamantului dupa care se vor plia toti. Internetul foloseste la orice dar nu la facilitatea socializarii.. este la fel ca si jocurile o lume schemtizata. De cate ori ai scris ceva si ti s-a parut ca esti inteles complet. Gesturile, prezenta fizica sunt adesea mai importante in a decide daca cineva spune adevarul sau doar minte frumos... in fine...

quote:

Pina la urma, daca stai putin si te gindesti la situatie, nu copiilor le e frica de invatatul acasa, ci parintilor.
[/quote]

Sau poate unii parinti se tem ca nu cumva sa-si aroge rolul de unic model de inteligenta si viata. Pedagogia e una, o privire de ansamblu in orice domeniu a.i. sa-i poti organiza cunostintele unui copil spre facilitarea asimilarii... hmmm nu-i asa simplu. POti face unele lucruri mai bine decat altii, dar nu totul. Nu in cazul unui copil mediu.

In fine n-re sens sa discutam la infinit... abuzurile asupra copiilor, mai ales mici sunt oribile. Eu am o fetita care a refuzat sa deseneze poate jumatate de an din cauza unei invatatoare habotnice. Nu a agresat-o. Pur si simplu a fost de delicatetea unui magar in staul corectand-o la tot pasul de parca ii analiza desenele pentru admitere la Salonul Academiei. Deci invectivele sau loviturile fizice sunt de neacceptat. Dar nu pot cadea nici in extrema in care cel de la catedra trebuie sa fie sfant. Am acasa doi copii extrem de diferiti, extrem de incapatanati si activi. Ai aduce la un numitor comun pentru facutul unor lucruri simple in comun... necesita ceva munca. Si atunci imi pare normal sa trimiti un copil la scoala cu ideea bagata-n cap ca trebuie sa absoarba ca un burete cunostintele. Ca nu are inca capacitatea de a decide ce-i folositor si ce nu din curriculum. Si ca cei din fata lui merita un minim de respect. La fel si colegii lui care poate sunt interesati de un subiect in care el nu e... merita sansa de a-l aprofunda.


P.S. Editai ca m-am pierdut in citari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Snee, discursul tau e numai teorie, in practica copiii scoliti acasa sunt mult mai avansati decat cei scoliti la scoala.Sunt nenumarate statistici care dovedesc asta.
Eu nu inteleg de ce unii prefera sa ii descurajeze pe cei ce vor sa faca HS cu discursuri ca astea...nu o sa se adapteze lumii, nu o sa fie social, bla, bla.Mai bine s-ar usura legile, mai ales in RO, pt HS ca din cate vad e singura modalitate prin care iti poti proteja copiii de asa zisii profesori.Pai din cate vad din linkurile de mai sus,la scoala, probabilitatea de a fi molestat/batut/umilit/omorat chiar e mai mare decat aceea de a invata ceva calumea....

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Sper ca nu este serios gandindu-te ca un om relativ integrat social se descurca cu depasirea analfabetismului s-atat.



De ce si-atit? Cine spune ca un copil ar trebui sa se opreasca dupa ce stie citi, scrie si socoti?

Astea trei abilitati sunt minimul necesar pentru ca un copil sa poa' sa "mearga pe picioarele lui", adica sa poata selecta ce studiaza (citit), sa poata comunica (scris), si sa aiba o vaga idee despre numere si ce se poate face cu ele.

Mai departe, ca alege sa studieze istoria dinastiilor chinezesti sau mestesugul crescutului de-albine e fix tot aia. Ambele sunt invataturi bune, care s-ar putea (sau nu) sa-i prinda bine cindva. Cum la fel sunt o infinitate de alte subiecte.



quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Nu, in capul meu un minim inseamna sa stii putina biologie cat sa poti planta o floare, procreea dupa dorinte. Putina chimie cat sa stii ca lumea e mult prea dependenta de petrol, ca medicamentele nu se amesteca pentru exista si cuvantul reactii chimice. Putina fizica cat sa stii ca daca-i noapte nu-i sfarsitul Pamantului, ca daca-i eclipsa nu a inghitit un diavol soarele, ca exista un scripete, ca poti folosi un levier sa ridici ceva prea greu, sa stii sa nu-ti bagi degetele in priza sau sa tai cablurile electrice ca-s inestetice. Putina matematica cat sa pricepi cum vine chestia c-un imprumut la banca si rata lunara, ce-i acela metru patrat sau cum sa masori circumferinta capului copilului propriu, lungimea si greutatea. Si lista de minim necesar epocii moderne ar putea continua.



Poti sa o continui daca vrei, insa toate astea (si multe altele) se invata pur si simplu din interactiunea cu oamenii din jur, cu comunitatea in care traiesc copiii.

Pentru copil, e suficient sa-si vada parintii (sau vecinii, sau prietenii) ingrijind o floare (gradina), ca sa fie curios s-o faca si el si sa invete foarte bine tot ceea ce e necesar ca sa fie un bun gradinar. Nu are nevoie sa stea-ntr-o banca si sa citeasca manuale de agricultura pentru asta. Daca chiar va vrea sa aprofundeze subiectul o sa ajunga si la studiul cartilor, insa pentru "fundatie" e suficient sa fie martor la cum fac altii (adica expunere), eventual dublat de o experienta proprie (adica sa aiba el grija de o floare, daca e interesat).

La fel si cu restul chestiilor de care zici. Toate sunt lucruri pe care majoritatea parintilor le pot foarte usor transmite copiilor. Si inca atit de usor, incit copiii nici macar nu-si dau seama ca invata -- o fac, insa fara nici un efort, si fara nici un stres inutil (cum sunt cele la care sunt expusi in scoala).


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Nu cred ca poti compara scoala cu armata. Spre deosebire de armata scoala e construita pe principiul pofta vine mancand!



Stiu si eu? Cind ti se serveste doar 'junk food' parca nu ai cine stie ce pofte...

Pe urma eu cred ca poti compara foarte bine armata cu scoala -- ambele sunt niste sisteme bazate pe coercitie. De altfel, modelul actual de scoala (coercitie, programa, testari, etc.) a aparut in Prusia, cind initiatorii ei au dovedit ca cei care absolva scoala devin niste soldati mai buni (i.e. usor de manipulat si indoctrinat), decit cei care n-au servit scoala. Iaca ce zice John Taylor Gatto (fost Profesoru' Anului in New York):

quote:
Originally posted by John Taylor Gatto
The Prussian mind, which carried the day, held a clear idea of what centralized schooling should deliver: 1) Obedient soldiers to the army; 2) Obedient workers for mines, factories, and farms; 3) Well-subordinated civil servants, trained in their function; 4) Well-subordinated clerks for industry; 5) Citizens who thought alike on most issues; 6) National uniformity in thought, word, and deed.
(From www.johntaylorgatto.com/chapters/7a.htm" target="_blank">"Underground History of American Education")




quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Adica nu poti aprecia frumusetea multor lucruri daca nu ai niste cunostinte de baza.



Daca vrei sa zici ca, bunaoara, nu pot aprecia frumusetea nu stiu caror polimeri din cauza ca nu-nteleg prea multa chimie, ei bine, o sa-ti spun ca n-am regrete, si ca-mi ajung frumusetile pe care le pot aprecia fara sa trec prin chinurile scolii.

Chiar nu cred ca ai nevoie de "cunostinte de baza" (whatever these are) ca sa devii "indragostit" de ceva. Curiozitatea e suficienta pentru a te simti atras fara putinta de scapare de lucrurile pentru care faci o pasiune la un moment dat. Si din cite pot sa-mi dau seama, scoala nu profita in nici un fel de faptul ca copiii sunt curiosi in mod natural -- mai rau, alege sa le-o distruga (curiozitatea, cum ar veni) prin multitudinea de constringeri la care ii supune.


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Tu chiar ai incercat homeschooling?



Aaa, stiu si eu? Cred ca asta e ce face fii-mea, acasa. Drept e ca inca e la o virsta la care nu s-ar putea inscrie intr-o scoala (si asta e o alta prostie a sistemului educational: filtrarile bazate pe virsta), asa ca nu stiu citi ar numi 'homeschooling' ceea ce face ea. Pe de alta parte, nu-mi inchipui ca ar face altceva nici cind a fi sa fie la o virsta care i-ar permite accesul intr-o scoala, asa ca-mi pare ca pot numi scolit acasa si ce se-ntimpla acuma. Da' nah, dat fiind ca e interpretabil, nu tin neaparat sa pretind o eticheta sau alta.


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Exista o programa. Bineinteles nu in sensul a cum trebuie sa faci ceva sau exact cand. Ci a unei sume de cunostinte intr-un numar de ani. La asta ma refeream.



Exista diverse legislatii in cadrul carora se desfasoara activitatile de scolit acasa. In unele e nevoie de diverse acreditari, sau de dat teste periodic, etc.; in altele, lucrurile sunt mai laxe.

Daca prin programa te referi la niste cerinte impuse prin lege, atunci da, acestea exista in unele locuri. Exact ce anume pretinde legea (i.e. programa) insa difera de la o legislatie la alta.

Daca insa prin programa te referi la ceea ce aleg parintii sa-i educe pe copii, atunci sunt absolut sigur ca exista parinti care nu aleg niciuna, si prefera sa-si lase copiii sa-si stabileasca propria programa. Ii spune "unschooling".


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Te lasi purtat de interesul copilului favorizandu-i dezvoltarea in directiile preferate, dar ii asiguri un minim in toate. Ori adesea in scoala romaneasca exista refuzul elevilor de a face minimul acesta.



Scoala romaneasca nu e chiar atit de mult diferita de orice alta scoala din America sau Europa de Vest. Principala diferenta e obligativitatea frecventarii impusa prin lege. Pe linga asta, imi pare ca mai are parte de o calitate mai scazuta a corpului profesoral si de o mai mare iresponsabilitate si predispunere la coruptie a administratorilor. Da-n ce-i priveste pe copii, nu cred ca sunt diferente notabile.


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Cred ca deja esti putin superficial si gandesti din punctul de vedere al clasei sociale macar medii. Da poate cele R-uri le pot asigura destui. Spun poate pentru ca daca un taran e prins cu manca campului poate sa nu aiba timp sa o faca.



O mai veni iarna si pe la taranu' asta. Mai sta si el la gura focului cu o cana de vin fiert in palmele-i brazdate de munca, si o mai fi cetind din foaie la pruncu-i rasturnat peste motanu' iesit de sub soba, i-o mai fi spunind cum sa numere sacii cind a mer'e cu el la moara, etc., etc. :-)


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Ghidatul spre resurse nu-i asa simplu. Internet? La cateva 10 de dolari pe luna Internetul... in Romania asta nu-i o unealta folosita pe scara asa de larga.



Daca mai gasesti, in Romania, vreun cartier cu mai mult de trei blocuri in care nu este Internet, cred ca poti sa anunti ceva ziar, caci sigur au sa fie interesati de asa o raritate. Cu alte cuvinte: zbirniie sirmele de citi biti fug in toate directiile pe plaiurile mioritice.


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Biblioteca... hmm... cam cu cum crezi tu ca arata biblioteca de scoala acum?



Atunci poate ar trebui parintii sa ceara socoata consiliilor locale, sa faca ceva cu bibliotecile alea, in loc sa arunce cu lopata banii pe niste computere care apoi stau inchise majoritatea timpului in nu sh' ce "laboratoare" sau cum le-a mai fi numind scoala acuma...


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Sunt de acord ca-n clasa medie este o optiune viabila. Dar si aceea in cadrul unei familii cu mai multi copii devine complicata.



Nu prea-nteleg la ce clasa medie te referi. In Romania, oamenii nu sunt saraci lipiti pamintului. Da, o duc mai greu decit majoritatea de pe continentul nord-american (si mai bine decit majoritatea de pe continentul african, o buna parte din cel asiatic si o buna parte din cel sud-american), dar asta nu inseamna ca e nu stiu ce chestie exotica sa ai un computer in casa conectat la Internet.

Si apropo de familiile cu mai multi copii -- e si un lucru pozitiv in asta, dat fiind ca multe chestii se invata prin interactiunea intre frati.


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
De asemenea munca individuala... este un deziderat, dar presupune un copil cu mult peste medie necesitand dorinta, putere de concentrare... etc.



Gresesti. Copiii stiu sa invete si vor s-o faca; nu trebuie sa-i obligam sau sa le aratam cum. Si asta e un citat dintr-un alt fost profesor american (John Holt).

Vezi tu, oamenii au "proprietatea" asta de a fi curiosi in a descoperi lumea. Pur si simplu cu asta i-a dotat Natura. Ceea ce le distruge aceasta curiozitate naturala e sistemul acela abuziv prin care sunt constrinsi sa "invete", pentru ca acest sistem le spune non-stop ca ceea ce ii intereseaza pe ei nu conteaza, singurul lucru care conteaza e ce au decis altii pentru ei ca trebuie sa-i intereseze. Sistemului acesta ii spune scoala.


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Eu nu vorbeam de politete... ci de reguli de convietuire.



Hmm, adica o persoana politicoasa n-ar stii cum sa vietuiasca cu altele? 'Au ce anume diferenta incerci sa faci prin afirmatia ta?


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Mediul social propus de tine este unul pozitiv. Dar nu toata lumea in viata te iubeste sau agreeeaza si e bine sa nu te crezi buricul Pamantului dupa care se vor plia toti.



Adica? Ce din ce spui tu acilea se invata in scoala si nu se poate face in jurul casei?


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Internetul foloseste la orice dar nu la facilitatea socializarii..



Pai si ce facem noi acilea? Faptul ca dialogam nu e un atribut al "socializarii"?


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
este la fel ca si jocurile o lume schemtizata. De cate ori ai scris ceva si ti s-a parut ca esti inteles complet. Gesturile, prezenta fizica sunt adesea mai importante in a decide daca cineva spune adevarul sau doar minte frumos... in fine...



Sigur ca comunicarea fata-n-fata are avantajele ei (si dezavantaje -- intreaba copiii aia pocniti de profesori), insa asta nu inseamna ca trebuie sa minimizam ceea ce se poate face prin alte medii de comunicare.


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Sau poate unii parinti se tem ca nu cumva sa-si aroge rolul de unic model de inteligenta si viata.



Well, fiecare cu temerile lui.


quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Pedagogia e una, o privire de ansamblu in orice domeniu a.i. sa-i poti organiza cunostintele unui copil spre facilitarea asimilarii... hmmm nu-i asa simplu. POti face unele lucruri mai bine decat altii, dar nu totul. Nu in cazul unui copil mediu.



Da' nici nu treb'e sa faci totul mai bine decit altii. Ce? Scoala are numa' campioni in rindurile profesorilor?

In fine, e tare nostim sa remarci citi isi pun pe CV-uri fraze de genu': "An irresistible can do attitude", de-ai zice ca-s in stare sa contruiasca navete spatiale, si cind le pui in brate propriul copil si le spui: "Ia-l si invata-l ce-i trebuie sa stie pentru a trai fericit", se panicheaza si intra-n trepidatii de parca-s in fata plutonului de executie. Daca chiar poti sa faci (can do) ceva pe planeta asta, apoi atunci ma gindesc ca sa-ti educi copilul ar trebui sa fie ceva cit se poate de normal si natural.


A.M.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Adriana depinde de scoala dpdv agresiune fizica. Morala, da e mult mai genralizata,societatea romaneasca isi varsa nervii si frustrarile pe nevinovati. Ca-n bancul prost in care daca nu mere ceva la serviciu e Maria cea ochii vineti.

Da copii care reusesc HS sunt favorizati, dar nu toti care incearca si reusesc. Nu trebuie nici sa te supraevaluezi ca parinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

quote:
iar HS nimeni nu vrea sa faca


Dar stii cati fac ,de fapt ,doar ca nu stiu ca se numeste asa si o fac in completarea mersului la scoala .In clasele mici ,primare ,majoritatea parintilor isi bat capul cu temele copiilor ,se ocupa cu rezolvarea si explicarea problemelor problema ,pe care a doua zi, duamna ,uita sa mai verifice daca si cum s-au rezolvat (se bazeaza ca are parinti sarguinciosi),ca sa nu mai vorbim de cate ori parintii acasa nu sunt nevoiti sa mai explice o data ,fiindca in clasa n-a inteles copilu'.Cati invatatori isi mai bat capul cu sarmanul ? Parintele desigur ,care are si disponibilitatea si interesul...La sedintele cu parintii la care particip ,duamna ni se adreseaza de parca ,nici nu ar concepe ca imediat ce ai nostri copii primesc cartile pentru anul urmator,noi ,parintii ,sa nu le devoram si inteleg ca are pretentia ,din modul cum vorbeste cu noi , sa stim ce capitole urmeaza ,care e legatura intre ele ...... Daca mai ai si norocul sa ai si un copil care sa fie peste medie si sa doreasca sa faca ceva mai mult ,atunci ,ca parinte ,chiar nu ai de ales ,de fapt ii mai poti pune un profesor sau doi ,trei,depinde cate inclinatii are .Ca la scoala nu este timp sa se ocupe de cei mai deosebiti...Si uite asa facem destui dintre noi HS si ...habar nu avem...



The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput