Bataia si scoala

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nocco spune:

Andrada ,bineinteles ca nu am ignorat aceasta problema chiar daca in acele momente eram preocupata de ceea ce se intamplase cu invatatoarea.Am vorbit cu fetita mea si cred ca a inteles ca ceea ce au facut este gresit,ba mai mult i-am propus sa il ajute, sa vorbeasca cu el,si desi nu ma asteptam asa a si facut.Chiar m-a intrebat ,,Asa e bine mami,cum am facut ?" Sunt constienta ca si aceste manifestari fac parte tot din categoria violenta, si trebuie combatute "din scutece".Am fost si la scoala ,m-am interesat de baietel si pentru ca era inconjurat de cei trei "dusmani"(ma refer la asezarea in banci) am propus ca prima solutie sa-l scoata din perimetrul celor trei si sa-i implice pe toti in activitati de grup.Toate acestea dupa ce invatatoarea imi spusese ca ea vede solutionarea discutand si cu celalti parinti(adica sa-i informeze ce fac odraslele lor)
Supararea mea a fost faptul ca invatatoarea nu a considerat necesar sesizeze acest comportament la timp, a lasat totusi sa treaca o saptamana si a profitat de nemultumirea mea vis a vis de corectia aplicata pentru a-mi spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Minunat ca ai vorbit cu fata si a inteles,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nocco spune:

Din pacate copiii uita, mai ales intr-un grup asa de mare in care vor sa se afirme ,si atunci trebuie reamintit,iar dupa parerea mea rolul ii revine si invatatorului, care daca este pe faza si are resurse, poate avea o mare contributie in combaterea acestor comportamente.
Asa ca nu sunt sigura ca daca fetita mea a inteles acum,va tine si minte.In cazul acesta imi doresc doar sa aflu la timp, in rest nu ma astept ca aceasta invatatoare sa intervina corespunzator.De fapt, cred ca ar fi mai bine doar sa ma informeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Invatatoarea doar a incercat sa te santajeze cu acea poveste. Absolut gretzos desi foarte obisnuit. Cred ca cel mai intelept ar fi fost sa faci okii mari si sa o intrebi: "Daaaa??? Si ce ati facut? Ce masuri imediate ati luat in acest sens? " Pentru ca ce se intampla in clasa din acest punct de vedere sunt lucruri pe care ea trebuie sa le gestioneze!

Cat despre fapta ei penala... eu am spus ce aveam de spus.
Interesant cum poti sa explici fetitei dublul standard. Pe de o parte trebuie sa asculte pe invatatoare si are "de invatat" de la ea inclusiv faptul ca e indreptatia sa ii loveasca si pe de alta parte ca ea nu poate lovi sau jigni pe altii (ceea ce, fireste, e corect!).

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

A, am uitat ceva foarte important: a intrebat-o cineva pe aceasta invatatoare cum a putut sa lase singuri 30 de copii de sase ani care erau in grija ei si sa plece, indiferent sub ce motiv? Ea nu are voie sa faca asa ceva. Orice se intampla unui copil intr-o asemenea situatie, este vina ei. si multe se pot intampla...daca unu se apleaca pe geam si cade? Daca unul face o criza de epilepsie sau ceva asemanator si nu e nimeni sa ii dea primul ajutor? Daca se imping si unul se loveste de ceva si ramane acolo? In fine..scenarii se pot face la nesfarsit, ideea este ca e nepermis de lege si de regulamentul scolar sa faca asa ceva. Este pe langa violenta si santajista - si grav iresponsabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
A, am uitat ceva foarte important: a intrebat-o cineva pe aceasta invatatoare cum a putut sa lase singuri 30 de copii de sase ani care erau in grija ei si sa plece, indiferent sub ce motiv? Ea nu are voie sa faca asa ceva. Orice se intampla unui copil intr-o asemenea situatie, este vina ei. si multe se pot intampla...daca unu se apleaca pe geam si cade? Daca unul face o criza de epilepsie sau ceva asemanator si nu e nimeni sa ii dea primul ajutor? Daca se imping si unul se loveste de ceva si ramane acolo? In fine..scenarii se pot face la nesfarsit, ideea este ca e nepermis de lege si de regulamentul scolar sa faca asa ceva. Este pe langa violenta si santajista - si grav iresponsabila.

Ioana, dar asta este o practica obisnuita in scoli acum... sunt foarte rari cei care nu lasa copii singuri, sau care vin la timp la ore.
Cand am inceput scoala (suntem in clasa I) am fost indignata de asta...apoi am constat ca nici un invatator nu vine la 8 la clasa.
Cand un prieten al baietelului meu, din alta clasa s-a lovit grav la picior, in timpul orei, pentru ca se alergau au fost de vina copii. Baietelul a avut nevoie de 5 fire, era in timpul orelor, iar cand mama copilului s-a arat indignata invatatoarea s-a suparat si de a doua zi copilul a luat calificative mai mici, nemeritate.
Noi suntem 7 colegi cu copii in clasa I, la scoli diferite si am constat ca la noi la scoala situatia este totusi buna. Prima data am vrut sa-l mut din clasa, apoi din scoala, asa ca m-am interesat si am constatat ca stam bine unde suntem....

Nici nu stiu ce s-ar putea face... nu legea invatamantului va schimba situatia din scoli... poate o implicare mai activa a cadrelor didactice ???? Va mai aduceti aminte cand dirigintii, invatatorii trebuiau sa ancheteze cazurile speciale??? Sa mearga acasa la copii??? Poate ca asistentii sociali ar trebui sa preia problemele astea???

La inceputul scolii, cand baietelul meu avea probleme cu o fetita, dupa ce a venit batut acasa (fetita cu un cap mai inalta) invatatoarea a spus ca ea nu se baga intre copii... asa ca m-am dus eu si am avut o discutie extrem de civilizata cu fetita, iar problemele s-au rezolvat... Oare de ce nu putea aceasta discutie sa fie purtata de invatatoare??? Pentru ca fetita s-a dovedit foarte deschisa la dialog...

Mergi la inceput

Filofteia, singurii in masura sa schimbe aceste practici sunt "clientii nemultumiti", adica parintii. Cat timp ei vor accepta situatia asta si vor considera ca orice comportament al profesorilor de la o proasta predare pana la bataie sunt acceptabile, nimic nu se va schimba.
Poate ca e greu sa faci ceva de unul singur (desi cand e vorba de propriul copil asupra caruia se fac fapte penale, eu as face imediat) dar nu opreste nimeni pe parintii nemultumiti sa se uneasca intr-un soi de ONG si sa taxeze toate aceste comportamente, sa ajute pe altii in aceeasi situatie, sa faca reclame de constientizare la TV si asa mai departe.

Cine sa schimbe lucrurile daca nu cei interesati?

Ce interes are profesorul sa isi faca treaba ca lumea daca oricum ar face-o primeste acelasi salariu, ba mai mult, daca santajeaza putin pe parinti - nu reclama nimeni nimic, ba chiar primeste si o gramada de spagi pentru a i se "castiga bunavointza"!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by inaioana

Invatatoarea doar a incercat sa te santajeze cu acea poveste. Absolut gretzos desi foarte obisnuit. Cred ca cel mai intelept ar fi fost sa faci okii mari si sa o intrebi: "Daaaa??? Si ce ati facut? Ce masuri imediate ati luat in acest sens? " Pentru ca ce se intampla in clasa din acest punct de vedere sunt lucruri pe care ea trebuie sa le gestioneze!
--------------------------------------------------------------------------------

E clar ca asta a urmarit ,altfel ,daca i-ar fi pasat cu adevarat de copilul timorat si de ce se intampla in clasa , in general ,ar fi avut timp sa si afle , sa si gaseasca o solutie.Pueril ,modul in care a gasit cu cale sa contraatace ,dar destul de frecvent intalnit ,din pacate .Am patit-o si noi ,cu contraatacul ,doar ca eu i-am explicat copilului ,si a doua zi a intrebat-o f.politicos ,ce nu a fost bine in ce a scris el incat i-a subliniat cu rosu si i-a scazut nota ?Dupa criza de rigoare ,cu dat ochii peste cap si 'Ah ,parintii ,astia ..',n-a avut incotro si a trebuit sa admita ca greseala era la ea ...

quote:

Interesant cum poti sa explici fetitei dublul standard. Pe de o parte trebuie sa asculte pe invatatoare si are "de invatat" de la ea inclusiv faptul ca e indreptatia sa ii loveasca si pe de alta parte ca ea nu poate lovi sau jigni pe altii (ceea ce, fireste, e corect!).

Din nou corect ,Ioana ,asta chiar e o problema ,fiindca orice ai face ,mai devreme sau mai tarziu , recurgi la a-i spune copilului sa nu ia chiar totul de bun si ca duamna nu este chiar asa perfecta ...(asta in cazul in care nu ai norocul sa dai peste o Doamna )

quote:

Filofteia, singurii in masura sa schimbe aceste practici sunt "clientii nemultumiti", adica parintii. Cat timp ei vor accepta situatia asta si vor considera ca orice comportament al profesorilor de la o proasta predare pana la bataie sunt acceptabile, nimic nu se va schimba.
Poate ca e greu sa faci ceva de unul singur (desi cand e vorba de propriul copil asupra caruia se fac fapte penale, eu as face imediat) dar nu opreste nimeni pe parintii nemultumiti sa se uneasca intr-un soi de ONG si sa taxeze toate aceste comportamente, sa ajute pe altii in aceeasi situatie, sa faca reclame de constientizare la TV si asa mai departe.

Cine sa schimbe lucrurile daca nu cei interesati?

Ce interes are profesorul sa isi faca treaba ca lumea daca oricum ar face-o primeste acelasi salariu, ba mai mult, daca santajeaza putin pe parinti - nu reclama nimeni nimic, ba chiar primeste si o gramada de spagi pentru a i se "castiga bunavointza"!?

Singurii care au interes real ca asemenea practici sa nu mai existe sunt parintii ,din pacate nu toti (unii se complac ,altii pur si simplu nu sunt pregatiti sa primeasca mai binele , unora nici nu le trece prin cap sa se opuna ,iar altii prefera sa-si cumpere bunavointa acestori 'dascali',pentru ca e mai 'simplu' asa ).Trebuie sa fii nebun ,utopic sau mai stiu eu cum catalogat, sa vrei sa schimbi lucruri atat de impamantenite . Cunosc cazul unui parinte ,cadru didactic la randul sau ,care a luat atitudine intr-unul dintre cele mai bune colegii din oras (a inaintat sesizari la inspectorat si la alte foruri competente )Rezultatul ,un soi de linsaj din partea celorlalti parinti ,'e nebuna ',pana si copila-i este marginalizata si ridiculizata in clasa de catre colegi ,i-au distrus in haita penarul in suturi ...,... Si cu toate astea , trebuie sa facem ceva ,trebuie sa nu mai permitem abuzurile ,altfel cei in charge ,nu vor schimba niciodata nimic ,pentru ca nu au interes ,dimpotriva ,interesul lor este acela de a-si pastra 'privilegiile'.
Copiii nostri n-au nici o vina ca noi le-am ales asemenea dascali sau ca li se intampla asemenea lucruri ,de aceea noi trebuie sa fim avocatii lor ,pentru ca ei nu se pot apara singuri .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by nocco

Am venit de la sedinta dezgustata!Ati avut dreptate, nu pot spune ca nu ma asteptam oarecum la o atitudine de neimplicare din partea parintilor,dar nici chiar asa [...]

Continui sa ma framant, sa ma intreb,ce sa fac fara sa ma pripesc, dar fara sa las sa treaca prea mult timp.

nocco, sunt doar doua optiuni mai departe:

(1) Nu faci nimic. Si-atunci devii unul din parintii aia care realizeaza problema si ramin pasivi; sau

(2) Faci ceva. Si ce anume poti face a explicat inaioana in careva mesaj precedent (actiuni pe cale administrativa, penala, civila + mass-media).

Decizia iti (sau va) apartine.

Daca chiar nu te poti decide, ia-o pe fata ta si discuta cu ea. Explica-i ca ceea ce i s-a intimplat nu e normal si ca, intr-o lume ideala, ar trebui sa existe moduri de indreptare a lucrurilor. Dar ca nu traiti in lumea ideala si ca orice tentativa de facut dreptate poate fi intimpinata cu repercursiuni, in primul rind asupra ei (note mai mici, rautati de tot felul din partea invatatoarei si/sau altor copii "montati"). Ca, in ce te priveste, ai vrea si sa faci dreptate si sa o feresti de eventuale alte probleme si ca d-aia nu stii cum sa continui din punctul in care te afli. Intreab-o pe ea ce ar face -- si fa asa cum alege.

Pentru ca daca alege sa lupte impotriva "sistemului" va fi pregatita sa se loveasca de eventualele greutati care pot apare. Iar daca va alege sa evite confruntarea, va stii ca --chiar si ramas nepedepsit-- a fost victima unui abuz din partea invatatoarei.

Cit despre ceilalti parinti ai copiilor din clasa -- macar stii o treaba: ca nu trebuie sa te astepti la suport din partea lor. Oricit de trist e acest lucru, tot e mai bine decit sa te bazezi pe careva dintre ei si sa te trezesti ca te lasa balta mai incolo, cind "lupta" va fi incepind.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by filofteia
Nici nu stiu ce s-ar putea face... nu legea invatamantului va schimba situatia din scoli... poate o implicare mai activa a cadrelor didactice ????

Sau poate o implicare mai activa a parintilor?

Mie imi e greu sa inteleg atitudinea asta in care cineva se plinge de o problema dupa care se asteapta sa vina altcineva sa i-o rezolve. O balacire totala in postura de victima neajutorata si impotenta (care nu poate sa faca ceva sa iasa din postura in care se afla).

Trezeste-te, romane! Ia-ti destinul in propriile miini si renunta la a mai astepta sa-ti pice plocoane de la Guvern, de la Uniune sau de la naiba mai stie ce alta inchipuire d-asta care numa' interesele tale nu le are pe agenda.

A.M.

ps/ Adevaru' e ca atitudinea asta de neajutorare ("learned helplessness"; http://en.wikipedia.org/wiki/Learned_helplessness) e una din chestiile care se invata cu brio in scoala. Unul din multele motive pentru care prefer sa evit scoala cu totul...

Mergi la inceput