Vecin turbulent....

Vecin turbulent.... | Autor: andrath

Link direct la acest mesaj

Locuiesc la bloc...ca mai toata lumea. Stefan are de-acum 2 ani si evident din cand in cand mai face zgomot, in sensul ca alearga. Vecinii mei de sub mine imi fac scandal, nu des, dar suficient ca sa fie motiv de stres. Astazi au sarit cumva calul, barbatul mi-a acostat bona si a inceput sa-i vorbeasca urat ca nu are grija de Stefan si il lasa sa sara. Nu este adevarat, dar vecina mea care este foarte tanara, are un baietel bolnav (are dizabilitati fizice si mentale cred)si atunci inteleg ca nivelul de suportabilitate al zgomotului este destul de scazut.Noi cautam pe cat posibil sa respectam programul de liniste al blocului.
Problema mea e urmatoarea: cum ma apar? Ne-a amenintat mai demult si banuiesc ca o va mai face din nou. Nu vreau sa fac nici mare tam-tam din cauza copilului care nu are nici o vina.Ma gandeam sa discut cu politistul de proximitate, dar nu stiu daca va da rezultate.
Sfatuiti-ma sa fac cumva, ca nu prea stiu incotro sa o iau.

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Problema e delicata si citindce ai scris parca eu eram in locul lui Stefan baietelul tau. Am stat intr-un bloc cu niste vecini sub noi care aveau un baiat cu disabilitati destul de mari. Aveam 3 ani cand m-am mutat in bloc si pana cand am facut eu vreo 5 ca sa inteleg ceva din toate scandalurile a mai durat. Problema nu era cand erau parintii nostri acasa ci atunci cand nu erau. Eu am un frate cu 6 ani mai mare si tin minte ca ne apuca batutul in oale cu lingurile(ziceam ca sunt tobe) plimbatul unor bile pe hol, in fine tot felul de nazbatii. Normal ca saraca vecina ii spunea mamei si mama ne facea cu ou si cu otet. Vecina incerca sa ne abordeze pe noi ca copii pe strada sa ne certe, bine nu cu agresivitate dar atat cat sa ne simtim prost.
Parintii nostrii au incercat sa vorbeasca si sa imprieteneasca cu familia de sub noi, sa le cunoasca necazurile si sa le cunoasca orele de odihna. Problema e ca la un copil cu dizabilitati nu exista un program anume, e greu si pentru ei ca parinti sa priceapa ca alti parinti au copii sanatosi care doresc sa-si consume altfel energia decat intr-un scaun cu roti sau intr-un pat uitandu-se la televizor. Parerea mea este ca ajungand sa vorbesti cu un politist nu rezolvi problema (poate mutandu-te din bloc la un apartament la parter), doar sa innaspresti conditiile de trai. Doar incearca sa le cunosti problemele, sa afli in ce parte a apartamentului poate sa se joace copilul tau intre anumite ore. Oricum vine vara si copilul tau va fi mai mult pe afara decat prin casa. Inceaca sa-i sugerezi ca amenintarile nu-si au sensul si ca fiecare dintre voi aveti copii, ca-i intelegi suferinta si daca are nevoie de tine poate sa apeleze oricand la voi. Ia si tu intai calea pacifista a lucrurilor.
Am avut si o vecina deasupra noastra care nu avea copii mici dar care facea toate nebuniile de pe lume. Ea stand la ultimul etaj si neantelegand cum e sa ai pe cineva deasupra nu-ti spun cate suportam, daca i se umplea scrumiera o arunca pe geam, daca i se ofileau florile in glastra tot pe geam, daca avea cateva frunze de varza stricate erau tot pe geam direct in jardiniera cu flori a noastra, i s-a facut unuia rau la ziua lui fie-sa la pus sa vomite pe fereastra, ne-a inundat de nu mai stiu cate ori uitau sa inchida apa, odata stateam pe geam sa iau aer si m-am trezit cu macarone in cap pentru ca ei ii scapase oala pe jos si se murdarisera macaroanele.Daca isi spala covoarele nu le lasa sa se scurga in cada intai ci le punea asa zuruind de apa peste balustrada de la balcon. Ea era la etajul 9. De cele mai multe ori veneau la mine vecini de sub noi pentru ca ajungeau si pe la ei zoaie iar eu le aratam ce e la mine, ca la mine era grosul. In fine nu-ti pot spune cum am incercat si pe cale pasnica si pana am ajuns la amnintari. Oricum nu se lipea nimic de ea. Noroc ca a emigrat in Franta cu famelie cu tot si am scapat de ea. Asa ca vezi stiu ce inseamna si parte rea a lucrurilor. Iti doresc nervi tari si sa auzim de bine.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

In afara de cateva sfaturi pe care le-ai primit de la Mihaela, de bun simt as zice, adica sa incerci sa vezi ce anume i-ar deranja mai putin, iti sugerez sa-ti vezi de treaba. Adica sa incerci un mod constructiv, dar nici sa stai ca politistul dupa un copil de doi ani. Daca te ameninta, spune-i ca amenintarea este pedepsita de codul penal si vei riposta, si nu mai scoate un cuvant. Dca isi pune in aplicare planurile, poti sa-i faci o plangere (inregistrata) la Politie, nu ca sa-i faci rau, ci ca sa se potoleasca. Eu nu am auzit ca cineva sa poata obliga un copil de doi ani sa fie atent cum merge prin casa. Nu are ce sa-ti faca.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Putin mai devreme, vecinul meu a sunat la interfon cautandu-mi sotul. Nu era acasa, azi e zi de fotbal. Cu mine n-a vrut sa vorbeasca fiindca "i se pare normal sa vorbeasca cu el". Naibii!In conflictele anterioare, a vorbit intai cu mine si, se pare, n- a fost foarte multumit. Sunt oleaca intre ras si plans, fiindca si sa vreau sa fac mai mult in legatura cu Stefan, nu prea am ce. Are 2 ani! Nu-l pot lega de calorifer sau de pat!!!!
Ma rog sa ajungem la o intelegere, sa scap de stres. Vedem maine.

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Viata la bloc inseamna multe compromisuri, de la a asculta manenele vecinilor de la cateva etaje distanta pana la a sti cand se duc vecinii apropiati la buda.
Dar sa ai pretentia ca un copil de 2 ani sa stea locului ca un pensionar mi se pare de-a dreptul deplasat. Prin definitie, copilaria este cea mai activa perioada a vietii, ei nu-si amintesc ? Cred ca si ei sunt sensibili si cu nervii intinsi, dar nici voi nu aveti nici o vina.
Cred ca le puteti propune un program in care sa incercati sa nu prea fie zgomote puternice de la voi, sau sa incercati sa va dati voi dupa programul celui mic. Eventual daca aveti parchet sa puneti un covor sau mocheta ca sa mai atenueze zgomotele can alearga piticul.
Eu una recunosc ca nu am reusit sa ajung cu vecinii de sus la un consens asupra nivelului de decibeli si zdupaieli suportat de nervii mei (adica fiul si tatal, fiecare a 70-80 kile joaca fotbal in casa la ora 23, de exemplu) si am decis sa-mi izolez fonic casa. Am redus cam cu 10 cm inaltimea camerelor dar am pus polistiren pe tavan pentru a avea o vaga senzatie de confort. Daca vor ceda nervos, propune-le o solutie de genul acesta.

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu lui andrath. Noi inca nu ne-am mutat, dar ne-am cumparat un apartament intr-un bloc in care vecinii sunt foarte rai. Noi facem amenajari si vecinii au venit cu gura pe noi: sa nu mai bocanim, sa nu mai facem galagie, sa respectam programul de somn al unuia sau a altuia, sa respectam programul de invatat al studentilor in sesiune, etc. Au chemat politia si inspectoratul de stat in constructii. Dar nu au avut nimic de castigat pt ca eram in regula. Nu demolam blocul ci doar puneam gresie, schimbam tamplaria, etc.
Mi se pare aberant, dar sotul nu s-a lasat coplesit de amenintari (ce-i drept nu au fost amenintari grave referitoare la integritatea corporala).
Ma gandeam ca atunci cand o sa ne mutam o sa patim ceva asemanator pt ca si noi avem un baietel de aproape 2 ani si este destul de activ. Norocul nostru ca sub noi (stam la et 5) stau niste medici care au o fetita tot de vreo 2 anisori si poate va intelege. Speram.
Ralcat ai drepate, din moment ce locuiesti la bloc trebuie sa faci compromisuri. Cine nu poate trebuie sa gaseasca alte solutii (sa isi construiasca o casa). Glumeam!
Ma gandeam si eu sa pun mocheta groasa.
Noi aveam parchet in apartament si am pus peste el alt parchet laminat. Dar ce facem in zonele cu gresie. Punem covoare?

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
www.flickr.com/photos/8471782@N02/2283877628/in/photostream/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Teoretic zonele cu gresie sunt pe culoare/baie/bucatarie - unde nu cred ca doarme nimeni in apartamentul de jos, asa ca...puteti tropai. In mod normal trebuie respectate anumite ore de liniste, dar presupun ca si copilul doarme de dupamiaza. La fel si seara, dupa 10, macar, e de presupus ca se culca. Evita pe cat posibil fotbalul sau trantitul jucariilor de pereti, iar in rest...sa fie sanatosi.

Stau la bloc si am 2 baieti de 5 si 2,5 ani care la 9 seara incing o joaca...sau iau masinuta si se dau cu ea pe culoar . Doar ca la 10 ii bag la baie si in 30 min saunt in pat. Peste zi e mai liniste, ca cel mic e in parca sau doarme iar cel mare la gradi, dar seara e dezastru. Noroc ca am oameni de treaba sub mine, cu copii si ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Covoare groase pina mai creste, cit mai multe si cam peste tot pe unde topaie.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

io in totdeauna cand m-am mutat ,, am cautat apartamente la parter..

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Din cate vad aici, nu prea va puneti in pielea celor care aud toate zgomotele si le suporta cu greu.
Am si eu copil mic de 1 an si 9 luni, dar noi pastram linistea din bloc nu numai la orele stiute 14-17 ci si in general.
Mi se pare lipsa de respect fata de cei din jur sa batem mingea in casa, sa dam drumul la muzica astfel ca cel de sub noi/deasupra sa ne asculte repertoriul, sa bat snitele la 11 noaptea sau alte bazaconii.
Nu sunt de acord cu faptul ca daca avem copii mici, hai sa-i lasam sa urle si sa bata toba la orice ora din zi si din noapte.
Eu cred a educatia incepe de la o varsta frageda si tine de noi, trebuie sa-i invatam de mici ce este bine si ce nu.
Pt ca daca la 2-3 ani urla si fac ca toate cele, apoi vor face si la 6 si la 10 si sa nu ne mai miram ca la 30 vor asculta muzica la maxim la 2 dimineata sau vor urla pe geam in miezul noptii.
Educatia celorlalti trebuie sa inceapa cu NOI si cu copiii NOSTRI.

Nici mie nu-mi convine sa ascult tipetele celor de sub mine, au 2 copii de 3 si 7 ani, care nu au program de somn ziua, noaptea se culca la 2, la 5-6 dimineata ii auzi tipand sau batandu-se.
Am incercat sa ma gandesc ca sunt copii, dar vina o au parintii lor in primul rand.
Nu m-am dus niciodata la usa lor de JENA, si pt ca de cand eram gravida beneficiam de aceste urlete, mi-am zis ca, copilul meu nu va face asa.
Si nu face, nu ca-l tin legat sau ii pun calus la gura, dar ii spun ca ne putem juca in liniste si gasesc mereu ceva de facut pt a-l tine ocupat, ii explic ca deranjam vecinii daca tipam prea tare.
Singura exceptie in care de la noi s-au auzit tipete au fost in noptile in care i-au erupt dintii si atunci am stat langa ea si am luat-o in brate si ziua am fost la vecini si mi-am cerut scuze pt galagia din timpul noptii, explicandu-le ca plansetele se vor auzi doar fara vina noastra, in momentele "fiziologice".

Asa ca puneti-va in locul celorlati, nu bateti snitele in miezul noptii, nu bateti cuie si dati cu bormasina la ore nepotrivite, nu va lasati copiii sa bata mingea pe parchet, sa joace ping-pong sau sa se dea cu skate-ul prin casa, nu dati muzica tare pt ca nu este nimeni curios ce gusturi aveti, nu claxonati ca v-a blocat nu stiu care masina....etc si sunt multe altele, ganditi-va tot ce nu va place si nu faceti.
NU FACETI CA EI !!!!!!
Haideti sa ne schimbam cu totii pt copiii nostri, pt ca ei sa nu deprinda obiceiuri proaste si sa le perpetue copiilor lor!
Este timpul sa luam toti atitudine!
Sa nu mai dam vina numai pe ei, CI SI pe NOI.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nicu ,

sa chemi politia pentru ca oamenii incearca sa-i asigure copilului orele de odihna nu mi se pare o solutie deloc.....ma intreb cum ar fi sa schimbati pentru o perioada, sa te pui in situatia inversa, ai cauta politia pentru ca vecinii iti bat in cap?;
aici nici nu se inchiriaza apartamente la etajele superioare celor cu copii mici, in multe blocuri, orele de odihna sunt respectate cu sfintenie si apartamentele dotate cu mocheta izolanta fonic;
fiul meu se culca la 8-9 seara, maximum; chiar nu mi-ar cadea bine sa tropaie cineva pe la 9-10 seara in capul meu.

La voi care sunt orele de odihna?
http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput