"Nu ii ingheata capul?"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Eu chiar ma uitam ieri la saracii copii cu caciulite de iarna adevarata in cap, rosii de la caldura, oare parintii nu-i vad???

Eu de obicei le raspund "Stati linistita ca nu pateste nimic".
La noi cele mai dese sunt :"De ce-l lasati sa se tavaleasca asa in zapada ca o sa raceasca" "De ce ii dati inghetata iarna, ca o sa raceasca" si a lui soacramea, care vrea sa fie mai diplomata "Si cutare nu i-a dat caciula si a facut otita"

Va inchipuiti ca am doua cutii de inghetata in congelator, luate de simbata dupa masa?Oti a vrut de vanilie, eu de cacao...si am uitat de ele!!!!!!!!!!
Multzam frumos, Filofteia...mancam azi si in cinstea ta o cupa de inghetata

: Otilia(02.08.2002) si Irina(10.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Acesta e un alt paradox al societatii romanesti: indiferenta totala fata de adevaratele probleme ale unor copii(ex. copii maltratati de parinti, flamanzi, cersetori, abandonati), in schimb ii intereseaza de ce mama nu a pus caciula copilului la 18°C.

Ce ma deranjeaza atitudinea asta aiurea !

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

si in ton cu baiat mare sa poarte pampers ...
in urma cu cateva zile incercam sa-mi consolez baiatul mare (3 ani si 3 luni) care plangea de mama focului ca s-a rupt roata la o masinuta. eu cu el in brate, incercand sa-i atenuez frustrarea ma vad apostrofata de o "doamna" : "vai ... mai tineti in brate ditamai flacaul?" se mai opresc vreo 2 "doamne" :"ca le cautam atat in coarne si apoi cand cresc mari (copii) ne dau in cap!!!", " cum e posibil ca un BAIAT sa planga?" ... dar ce baietii nu au suflet? nu au sentimente? nici nu stiu cum am plecat de acolo cu copilul suspinand pe umar ca ele nu se miscau, tot strigau dupa mine.

si apropos de imbracat. ieri in Herastrau s-a vazut la un moment dat ca nu are ciorapi lungi. "cum, nu are decat sosete???". zic eu:" nuuuuu, are si blugi !!!"

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

In general nu sunt asa sarcastica, dar acum raspunsul asta mi-a venit spontan!

Sa va spun si eu...in Ro, cand a inceput asta mica gradi, era octombrie deja dar caldutz afara, ea nu voia in ruptul capului sa ia ciorapi lungi(pe sub pantaloni) si maieu, mergea cu tricou pe pielicica goala pe sub jeaca. La un moment dat educatoarea care era o finutza si o dragutza imi spune ca ar trebui sa-i dau macar maieu ca e cam rece inauntru si toti parintii se uita crucis la spatele gol al Silviei! Nu mai spun ca toti veneau deja cu ciorapei lungi pe sub pantalonas...

Aici insa e paralel toata lumea cum imbraci copilul...astia sunt obisnuiti fara caciuli, fulare nu poarta decat adultii . Sunt scosi afara la camin indiferent de vreme! Cate 2 ore zilnic! Asa-i la ei...cica nu exista vreme rea ci numai haine nepotrivite.
Ciorapi lungi pe sub pantaloni n-am vazut la copilasi, toata iarna, dar Silvia a umblat cat a fost mai rece cu ciorapei, nimeni nu mi-a facut observatie ca nu e bine, uneori Silvia se dezbraca si ea inauntru ca sa fie ca si copiii, multi dintre ei stau desculti, fara sosete. Papuci de casa nu poarta la camin. Majoritatea stau la camin in tricou, asa ca ne-am adaptat si noi .
Afara daca sunt 5-6 grade si e soare, copilasii mai mari stau fara caciulite, am avut si eu discutii cu copilul din dotare ca trebuie sa fie si ea in rand cu ei. Nimeni nu mi-a facut observatie vreodata ca nu e adecvat imbracata, desi recunosc ca fata de cei de aici, ea e mai gros...iar in Ro ma mai apelau si pe mine "binevoitoarele" ca raceste copilu' .

Parerea mea: fiecare sa si-i creasca cum vrea, de ce sa ma doara pe mine capul de altii? Fiecare mama isi cunoaste copilul si daca e obisnuit infofolit, cand il va dezbraca va raci...pe cand un copil crescut mai lejer cu imbarcamintea, va putea sta mai dezbracat si pe o vreme mai rece. Eu am fost un copil sensibil, am ramas un adult sensibil, copiii mei nu sunt asa si m-am obisnuit ca eu sa mai am caciula pe cap si ciorapi lungi pe sub pantaloni si ele nu...asa ca nu le-am facut niciodata observatie altora, desi ma minunam si eu uneori cum pot unii/unele sa-si chinuiasca copiii imbracandu-i prea gros...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu azi am oripilat niste babe. Gheo, 5 luni si aproape 3 sapt, fara caciulita, doar gluga, pt ca asa stea gluga in carut . a mai si supt (cu capul gol de asta data) de 2 ori cate 20 de minute in decurs de o ora.

trebuia sa cer bilete

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

off topic:
theo te rog mult activeaza-ti PM.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Acesta e un alt paradox al societatii romanesti: indiferenta totala fata de adevaratele probleme ale unor copii(ex. copii maltratati de parinti, flamanzi, cersetori, abandonati), in schimb ii intereseaza de ce mama nu a pus caciula copilului la 18°C.

Maria

Exact. Daca le dadeam doua plame pariez ca nu-mi zicea nimeni nimic, in schimb a fi fara caciula este o ofensa grava la adresa ordinii si linistii publice...

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by inaioana

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Maria

Exact. Daca le dadeam doua plame pariez ca nu-mi zicea nimeni nimic, in schimb a fi fara caciula este o ofensa grava la adresa ordinii si linistii publice...

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Nu fi asa sigura! Nu sti din ce tufis sare o activita DC asa ca mare atentie la palme!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Initial creeata de Fomalhauti
[...] Intuiesc ca nu era corect nici raspunsul simplu: "Nu, nu ii ingheata capul." Ma mai gandesc la raspunsul "Poate" sau "Pai, asta incerc si eu sa aflu."

Io cre' ca i-as fi zis ceva de genu': "Mai, eu i-am dat o cusma, da' si-a lasat-o pe Columna, la Roma... Alta n-am!" Dupa care m-a fi intors spre carucior si-as fi adaugat: "Hai, Decebal, sa mer'em d-aci, ca ne cotropesc dusmanii..."

;-),
A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Zau daca pricep din 4 pagini de ce atita sarcasm dintr-o amarita de intrebare? Femeia atita a stiut, atita a intrebat. Daca sintem mai isteti, mai titrati, mai educati, mai, mai...nu putem zimbi politicos si merge mai departe? Trebuie o polologhie sarcastica pe un forum (deci nici macar fara curajul de a raspunde cu aplomb in persoana) pentru a ridiculiza o trasatura de fapt comuna multora ca noi (romani)?

Sintem curiosi si bagaciosi...asa sintem, in general (da stiu, generalizez dar cam tot romanul se baga in ciorba altuia)...Nu pricep sarcasmul gratuit si inutil (dupa fapt si in spate).

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput