"Nu ii ingheata capul?"

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by ocebine
[...] Nu pricep sarcasmul gratuit si inutil (dupa fapt si in spate).

Da' cu priceputu' umorului cum stai?

A.M.

ps/ Tema de meditatie: "Haz de necaz".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by amoga

quote:
[...] Nu pricep sarcasmul gratuit si inutil (dupa fapt si in spate).

Da' cu priceputu' umorului cum stai?

A.M.

ps/ Tema de meditatie: "Haz de necaz".

"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt

Umoristic ar fi fost pe moment. Ulterior nu e decit birfa.

Mica/mare diferenta. Sa fac o schema?

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Umoristic ar fi fost pe moment. Ulterior nu e decit birfa.

Adica? Tot ce nu e discutie spontana e birfa de mahala?

quote:
Mica/mare diferenta. Sa fac o schema?

Poti incerca. Asa, inginereste...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ocebine, daca ai trai aici ti-ai da seama ce si cum. Spun asta pentru ca eu imi aduc aminte cum ma plangeam de problema asta unei bune prietene insarcinate si, stiind-o cu aceleasi conceptii neromanesti in privinta imbracamintii, i-am spus : "ei, sa vezi ce o sa patesti dupa ce o sa ai copilul, trebuie sa te obisnuiesti ca zilnic o sa primesti de la priviri, la remarci si pana la amenintari pe strada din caza lipsei de caciula/fular/etc!" a zis, OK dar a fost convinsa ca exagerez (chestie pe care mi-a spus-o mult mai tarziu).
Ei bine, dupa cateva saptamai de mers in parc cu copilul, dupa ce a auzit o gramada inclusiv "imbraca dracului copilul ala!!!" dupa ce multe mame isi iau copiii si pleaca din preajma copilului cel dezbracat si care are voie la groapa cu nisip chiar daca e umed si..ma rog..nu mai insir...a ajuns la fel de frustrata ca mine, ca noi.
Pentru ca nu e vorba despre ceva izolat, e vorba despre hartuire ZILNICA si nu numai din partea uneia/unuia ci vorbesc de cel putin trei "binevoitori" per iesire. Ok, le zici fiecaruia ceva dulce, ignori, te faci ca ploua (desi uneori n-ai cum), esti spiritual si faci misto de ei, incerci sa lamuresti lucrurile (eu intrebam intr-o vreme "dar dumneavoastra de ce nu purtati caciula?"), dupa explicatii stiintifice dupa, dupa, dupa...ajungi sa-ti mai versi frustrarea asta si pe forum.
E usor sa judeci reactiile oamenilor si sa zici, asta e, asa e romanul bagacios, daca nu te lovesti zilnic de porcaria asta.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Ocebine, am raspuns la un mesaj pe care l-ai sters...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

mai dar ce ce rating are un topic de o insemnatate absolut infinitezimala pt binele copiilor nostri!

am citit din cap in coada si nu m-am amuzat defel pana in cele din urma. Ce e asa mare chestie sa te intrebe careva daca nu cumva e posibil sa-ti inghete copilul?

Intentia unui om de a-ti atrage atentia asupra a ceva ce crede ca e ok pt copilul tau nu e damnabila.

Daca cineva iti zice sa tii copilul de mana cand traversezi strada sau sa te uiti la el cand se catara in varful topoganului....what? nu ti-a prilejuit nici un deranj, dimpotriva, si-a manifestat o grija Hartuire? nici vorba....nu te opreste nimeni zilnic pe strada sa te intrebe de sanatate, asta e demonstrat

Extraordinara faza deja cu sportivismul si precocitatea ! al meu merge cu capul descoperit deja, al meu mananaca iaurtul direct din frigider, al meu mananca bucatele de la 3 luni si merge de la 6 luni....big deal!

si spiritul de turma e tot de turma. Daca as pune pariuri la viata mea, dar nu pun, din principiu, as pune ramasag ca nici jumatate din cele ce au postat aici nu-si duc copilul mai mic de 4 ani fara caciula afara in februarie....numai daca traiesc in insule, pe undeva...asa ca mai va cu atata expozitie de sarcasm si curaj

eu mi-am zis opinia si n-astept comentarii la comentarii

de raspuns la asa subiect tendentios nu cred ca mai e cazul sa raspund pt ca nu sunt urechi care sa asculte si minti care sa inteleaga....dar daca ar fi sa raspund cuiva pe strada as zice doar "multumesc pentru grija" dupa care m-as gandi daca grija e justificata sau nu.

Morala: Oricand putem invata ceva nou si bun de la cei din jur....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by mihaela_s

Parerea mea: fiecare sa si-i creasca cum vrea, de ce sa ma doara pe mine capul de altii? Fiecare mama isi cunoaste copilul si daca e obisnuit infofolit, cand il va dezbraca va raci...pe cand un copil crescut mai lejer cu imbarcamintea, va putea sta mai dezbracat si pe o vreme mai rece. Eu am fost un copil sensibil, am ramas un adult sensibil, copiii mei nu sunt asa si m-am obisnuit ca eu sa mai am caciula pe cap si ciorapi lungi pe sub pantaloni si ele nu...asa ca nu le-am facut niciodata observatie altora, desi ma minunam si eu uneori cum pot unii/unele sa-si chinuiasca copiii imbracandu-i prea gros...

vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mihaela, !

Ne oripilam cu totii de oameni bagaciosi, dar nu vedem ca noi avem exact aceeasi problema ca si ei: ne roade foarte tare de ce unul e infofolit, cu caciula trasa peste urechi, ba ca unul are fular, etc etc...

Cine zicea, Ocebine?! ca asa e natia noastra. Cred ca a avut mare dreptate. Mereu parerea proprie e absolut corecta, iar toti ceilalti isi cresc copilul total nepotrivit.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Nu avem deloc aceeasi problema ca nu cred ca vreuna dintre mamele de aici a acostat vreodata pe cineva pe strada. Iar problema oricat ati minimaliza-o este serioasa. Eu, de exemplu ma simt agresata. Si dupa cum ati vazut nu m-am exprimat prea vehement la inceput, n-am deschis subiect, dar daca m-ati starnit acuma, chiar ca m-am enervat.
Urmeaza sa-mi spuneti ca ar trebui sa-mi si placa, ba sa fiu si recunoscatoare ca striga lumea dupa mine pe strada (NU GLUMESC!) sa fac si sa dreg copiilor. (Ca sa nu mai spun ca ai mei copii sunt deja suficient de maricei incat sa se si streseze, Katja ma intreaba tot timpul "mami, ce vroia doamna aia?" si tot asa!)
Eeeeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

EXTRAORDINAR!

ce vroia doamna aia? doamna aia isi facea griji sa nu racesti (de exemplu)....nu e nimeni (garantez) atata de agasant pe strada care sa te interpeleze la modul deranjant, fara sa te cunoasca. traiesc in Romania de cand ma stiu si in afara de mamicile cu copii precoce, aia de papa iaurt din frigider si merg nesustinuti la 6 luni si vorbesc la 1 an, nu te "preseaza" nimeni. Ca se mai gaseste cate o babuta sa iti dea sfaturi sau sa te intrebe daca nu crezi ca ii e rece copilului la fund pe leagan in luna decembrie.....nu, nu gasesc justificata atata infierare a concitadinilor. Nu trebuie sa te ploconesti ca cineva isi exprima griji justificate sau nu pt copilul tau....pur si simplu, oamenii comunica, sunt fiinte sociale si sociabile, interactioneaza, si repet, pe luna daca numar nu am la activ mai mult de 2 interpelari din partea unor binevoitoare...

deci lumea nu striga dupa tine pe strada, garantez. Iar daca pragul tau de sensibilitate e diferit de al meu sau al altora, nu inseamna ca esti ori tu ori restul de vina....esti de inteles si tu si ceilalti. Sunt de inteles si cei care te interpeleaza. Asa inteleg unii sa interactioneze. Daca ai fi atacata pe strada si nimeni nu ti-ar sari in ajutor ai zice ca traiesti intr-o lume de nimic. Uite cineva isi face griji....eu zic ca daca intentia nu e rautacioasa o putem aprecia .
Nu trebuie facut atata caz, cu alunecare spre rautate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Inaioana, nu ma refeream la problema de a avea curajul de a-si expune o nedumerire, ci la cea de a te roade ce si cum fac ceilalti, atata tot. Daca fiecare si-ar vedea de ograda proprie, ar fi minunat.

Poate unii spun in fata ce au de spus, altii spun pe forum - cata vreme ei gandesc la fel, sunt in aceeasi oala.

Din punctul meu de vedere subiectul initial e binevenit. Este un indemn ca fiecare sa-si vada de problemele lui.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput