PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (77)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Salutare fetelor,

apar si eu dupa o mica pauza. Multumim celor, care au intrebat de noi.
Gabriela e superba poza cu toti trei, sa va traiasca Luca si tie refacere rapida. Si pici l-a placut pe Luca m-a pus sa tin nu stiu cat poza deschisa si zicea ca e bebe mic. Eu i-am explicat, ca e un bebe si ca e departe in Austria cu mama lui.
Emilia sa va traiasca printesa.
Mada felicitari pentru zulufi.

Cat despre noi mergem spre bine. Pici mai tuseset un pic, nu asa rau, Silviu si-a revenit de tot aproape, eu ma chinui inca cu sinuzita si cu urechea, dar sper sa o soct la capat azi maine, la mine e pana pleaca puroiul si apoi ma linistesc. Si colac peste pupaza a apucat-o si pe socrela. Sper ca saptamana viitoare sa fim ca noi. Parca a inceput si Alex sa recupereze cu mancatul, noaptea nu se mai trezeste. Seara maxim la 11 e in pat, adoarme singura, pe la 6 uneori cere bibe si mai dormim pana la 10. Eu sunt f happy cu noul program, cand ma trezeam la 7 eram dereglata rau, dar acum e alta viata. La pranz la 1 ii servesc masa si la 2 se culca, fara proteste, doarme intre 2 si 3 ore. Deocamdata sunt multumita.

Si noi facem fitze, cred ca e o noua etapa din viata ei, se tranteste pe jos, mai plange dupa bunica-sa, dar si eu incerc sa ii distrag atentia sau pur si simplu nu o bag in seama, ii introc spatele si ii zic ca nu mai vb cu ea, ca m-am suparat. Uneori ma mai ratoiesc si eu, sunt momente cand ma scoate din minti si eu sunt mai toaata ziua singura cu ea. Doar seara am liber de luni pana joi cand ma uit la Inima de tigan si sta soacra-mea cu ea. In weekend mai ies la cumparaturi. In rest numai copil si atat. Nu mai pot face nimic, daca ma pun la calculator, trage de mine, tipa, ma impinge. Nu prea se joaca singura. In casa nu mai apuc sa fac mai nimic, decat cand doarme ea dupa amiaza si nu tot o data doar pe bucati. Silviu nu prea serveste din astea. Am trimis catelul la mama, am ramas doar cu pisica, ca nu se mai putea. Sper ca o sa treaca si perioada asta, mi-ar fi prins bine cineva la curatenie sa ma ajute, dar nu gasesc, drept urmare ama doptat tactica, nu ma mai stresez, fac cat pot si asta e. Ieri am dat amanadoua cu aspiratorul, a fost amuzant. In bucatarie si baie nu o las niciodata nesupravegheata.
Va pupacesc si mi-a fost dor de voi.

Sabina mamica Alexandrei

http://s249.photobucket.com/albums/gg240/Sabana_2008/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

neata la gagici,
Sa aveti o zi buna!
Sabina imi pare bine ca sunteti mai bine!
Babee:tare frumosi sunteti!Sa va traiasca puiutii!
Muuh:tare multa dreptate ai...cam greu cu calmatul...dar e musai!
Anasia:si noi si noi in club..doar zilele trecute ma plangeam de asta!!Face ca trenu..uneori am rabdare si-ncerc sa-l pacalesc..alteori e groaznic!Deci rabdare si tutun...
picici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

quote:
Originally posted by julax

Vin si eu sa ma laud
e prima seara cand alex adoarme singur.In ultimele 2 luni trebuia sa stea cineva cu el in pat pana adormea (dura uneori si o ora si mi se parea cam mult),dar de saptamana asta am adoptat o noua tactica:i-am pus o steluta care proiecteaza imagini pe tavan(nu am mai folosit-o tot de vreo 2 luni) si l-am asezat in patut.10 minute cat a durat spectacolul a fost cumintel dupa care mrrr la mine sa-l iau in pat.i-am explicat ca ursuletii care dansau s-au culcat si mama se culca si ea si i-am spus si lui sa faca nani nani.S-a culcat ,s-a mai ridicat ,i-am mai pus placa cu stai linistit ,mama e aici si a adormit.In urmatoarele seri nu a mai cerut in pat,s-a culcat,s-a mai foit,dar a adormit fara alte interventii.In seara asta am fortat norocul:l-am lasat singur la spectacol,urmand sa merg dupa daca ma solicia.Din fericire a adormit singurel.Poate ca e cam devreme sa ma bucur,dar...ma bucur
O noapte linistita tuturor!

Iulia @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete

Emilia cu Eveline Mihaela (05.02.2008) si Alexandru Paul (16.08.2006)

poze cu noi si Eveline

Oauuuuu zi-mi si mie ce stelutza e asta si de unde pot sa o cumpar si cat costa.
Ce bine ar fi sa adoarma si al meu cu stelutza asta....si cand te gandesti ca de la cateva luni ale lui pana acum vreo 2-3 luni adormea singur cand il puneam in pat.... si ma mandream cu asta si acum caut metode.....bine ca seara il culca sotul ca eu nu mai am rabdare dar s-ar putea sa mai plece al meu prin delegatii si imi trebuie ajutoare si poate stelutza asta e buna la ceva ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

'Neata, fetele!

Am vorbit si cu Anasia pe mess si va spun si voua. Eu nu sunt deloc de acord cu metoda ignorarii copilului in momentele lui de criza. Ia ganditi-va ce mesaj le transmiteti cu atitudinea asta: "Nu ma intereseaza ca ai un discomfort sau o problema. Nu ma intereseaza ca plangi. N-ai decat sa te descurci." Eu consider ca bebeii nostri au nevoie sa stie ca ii iubim neconditionat, ca ii apreciem si ca suntem alaturi de ei oricand, orice ar face. Cum sa-i intorci spatele tocmai atunci cand e suparat? Mi se pare complet lipsita de respect atitudinea asta. Asa ati proceda si cu sotii vostri sau cu prietenii sau parintii? Nu i-ati baga in seama, daca s-ar arata suparati? Cum sa va spuna ei mai tarziu ce au pe suflet daca voi le induceti de pe acum ideea ca nu sunteti acolo cand ceva nu e in regula? Ca un copil sa aiba 100% incredere in tine si sa te respecte e nevoie sa-i fii mereu alaturi si sa-l tratezi cu acelasi respect pe care il pretinzi de la el. Cine are urechi de auzit sa auda.

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nicomico

tweety si muuh eu sunt de acord sa nu ii batem si sa nu tipam....dar ei de ce tipa si ne dau palme????

Pai, din cate stiu eu, tipa si ne dau palme din doua posibile motive:

1. Se simt ignorati si asta e metoda cea mai la indemana pentru a ne atrage atentia.

2. Asa stiu ei sa-si exprime nemultumirea sau, uneori, afectiunea (oricat de ciudat ar parea).

Am scris azi la un alt subiect in legatura cu agresivitatea copiilor.

Cam asa: "tatatushi, fetita mea a reacionat cel mai bine la pupicuri. De fiecare data cand ma lovea, ii zambeam, o trageam mai aproape cu mare drag, ii spuneam ca mami o iubeste mult, o pupam si apoi o intrebam de ce ma loveste ca eu nu o lovesc niciodata. Apoi, pentru confirmare o intrebam: "Mami te loveste pe tine?" Si ea raspunde cu ochii lucind de iubire:"Nu". Eu:"Atunci tu de ce o lovesti pe mami?" Imediat ma lua de dupa gat si ma pupacea si mangaia. Deci, eu spun sa-i raspunzi la agresivitate cu iubire si ai sa vezi ca va renunta cu timpul la astfel de gesturi."

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Tweety nu ca nu as fi de acord cu tine pentru ca sunt dar sa vezi acum paie pe foc ai umblat cu canistra pe langa flacara si ai varsat-o.
De mult nu ne mai incinseseram la vorba sa vezi acum argumente pro si contra dar eu nu ma bag nu nu mingea e la tine ia si stingatorul langa calculator ca am o presimtire de scantei.

Off topic: eu daca vreau sa fac urat si fac si nimeni nu ma baga in seama continui pana atrag atentia pentru ca stiu ca intotdeauna dar intotdeauna oricine ar fi in fata mea va ceda in final macar si doar pentru ca nu ma mai suporta.
Si tot off topic imi lipseste bibi. Am eu ce am cu ea.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Miruna eu tin la foarte multe mamici de-aici din livada. Si mi se pare normal sa le atrag atentia atunci cand consider ca e cazul, la fel cum fac si in viata de zi cu zi cu prietenele mele. In plus, nu e aici locul pentru dezbateri pe tema cresterii copiilor nostri? (De ceva vreme mi se pare ca se discuta prea mult despre mamici si prea putin despre copii la acest topic.)

P.S. Am remarcat ca mesajele anterioare legate de subiect au fost ignorate. De-asta am si adaugat: "cine are urechi de auzit, sa auda".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Tweety:zicea cineva pe-aici de intors spatele...?
Se poate.. n-am dat prea multa importanta pt. ca de la scris la gandit si la cum procedam in realitate mai sunt ceva pasi intre,mai sunt o groaza de detalii pe care din graba, din oboseala sau din lipsa de inspiratie nu le scrii aici.
Eu am incercat sa extrag esentialul din ce a scris fiecare referitor la asta.. ca stiu ca adevarul e pe undeva pe-acolo...
Si da ai mare dreptate..n-ai cum sa-i intorci spatele..pai eu una nu pot..nu-mi sta in fire..
recunosc ca uneori ma aduce la disperare si tip la el...ma simt groaznic dupa si imediat il iau in brate si-l pup..oricum simte cand ma supar pe el si-ncepe sa planga, alteori ma pocneste peste fata...si chiar nu stiu cum sa procedez...ma mai inspir din ce zic fetele...
Ma bucur oricum ca nu e singurul si ca e normal sa fie asa!
Pupici multi de tot!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crissa71

Tweety:zicea cineva pe-aici de intors spatele...?

Cristina si Ciprian(11.07.2006)

Da, Crisa. Au fost trei mamici care au spus ca la sfatul pediatrei, ignora crizele copilului. Iti imaginezi ca nu as fi spus nimic, daca nu aveam motiv. In rest, ma bucur ca cineva ma citeste si ma aproba. Inseamna ca n-am tocit tastele in van.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Io nu cred ca se vor stirni polemici referitor la ceea ce a scris Tweety asta pt. ca in livada noastra mamicile sint foarte pasnice si receptive. Si cred ca cine are urechi chiar aude.

Si ca sa fiu on topic si eu procedez ca Tweety si cel mai bine la noi functioneaza distragerea atentiei cu ceva ce ii place, spre ex. cind face o criza il iau in brate, il pupic, ii vorbesc calm si frumos, dar ferm si in final daca nu se potoleste il duc/ridic la intrerupatoarele de lumina caci are o placere nebuna sa apese pe butoane. Si ii trece in secunda doi si mai stie ca mami e acolo cu el, linga el. Nu stiu daca neaparat de la metoda asta sau poate ca asa ii e gena, puiul meu e foarte cuminte, echilibrat, face crize d-astea foarte rar dar are din partea mea si o mare libertate in miscare pt. ca, zic eu in mintea mea, el are nevoie sa descopere, sa invete, sa gaseasaca, sa inventeze iar eu ii ofer cadrul potrivit. Totul e sa nu-si faca rau lui sau altcuiva. Aaaa, si inca ceva ... sint cu okii discret pe el non-stop, chiar daca imi fac treburile mele ....

Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput