PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (77)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Tweety, asa gandesc si eu legat de cele expuse de tine. Si Alexia are mai nou momente cand loveste din senin ( mai ales pe tatal meu, care o mai necajeste din cand in cand, de drag). Si atunci eu ii zic ...sa ii faca gigea lui bunicu si ea incepe sa il mangaie. Sigur ca am avut si momente cand efectiv m-a scos din sarite...tin minte ca odata am strigat destul de tare la ea. Asta nu inseamna ca ma aporb...mi-a parut rau dupa si mai nou daca se intampla procedez altfel. Bine....acum o vad doar in weekend.
Am citit la linkul dat de tine! Interesant! Si eu am mers pe instinct si am facut cum a fost mai bine pentru copil ( ma rog in momentul ala bine era sa nu planga si sa o simt linistita), chiar daca mie nu mi-a fost usor. Si surprinzator desi a fost un copil agatat de tzatzi, dependent de mine ( pana la un an si ceva nu puteam pleca nici macar o ora fara ea) acum este foarte independenta, sociabila. Nu m-as fi asteptat....dupa stilul de viata din primele luni.
Legat de ignorare...mie ca adult mi se pare ceva insuportabil. Mai bine ma injuri( extremist spus) decat sa ma ignori. Banuiesc ca si cei mici simt ceva de genul asta!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Si eu sunt de acord ca virgula cu rabdare si diplomatie se potolesc copiii, in niciun caz cu ignoranta.
Cu riscul de a va parea aiurea, eu si acum il iau in brate pe luca destul de des, chiar daca are 13 kg si eu 51 Noi avem semnene noastre si se uita intr-un fel la mine si vine si ma ia de gat sa ne iubarimIar daca face urat pentru ca il apuca si pe el, normal, ii distrag atentia, ii dau altceva ce ii place, ii arat pasarile, dupa care acum e fascinat. De dimi se trezeste cu okii pe geam si face 'cip-cip-cip' Deci metode pasnice exista, pentru ca fiecare copil e receptiv la ceva anume, fiecarui copil ii place ceva.
Eu una nu as putea de ex sa tip la el, nu mai zic de vreo palma ceva. Pt ca exact cum a zis Miruna, ar fi total ineficiente si in afara ca as pica eu de isterica nu vad vreun alt rezultat
Evident ca imi mai sare si mie tzandara uneori pe fond de oboseala, dar ies pe geam, iau o gura de aer si ma calmez
Tweety, pupam fata si suntem deschise sa discutam despre educatia copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Si inca ceva, pina acum nu m-a lovit niciodata, nici macar cind se enerveaza. El doar ma musca dar asta de drag, el isi inchipuia ca ma pupa . Iar eu il laudam si ii ziceam ca si mami il iubeste apoi ii explicam frumos ca nu asa se pupa si ii aratam cum sa o faca . Nu stiu cit intelegea el, dar eu mi-am propus sa-i explic ce nu e bine sa faca, pina in ziua in care va intelege. Si se pare ca ziua aceea a venit si a inteles, acum nu prea mai musca, isi manifesta altfel afectiunea.

Si ca sa-l si pirasc el se enerveaza cind ii iau cite ceva din mina, ceva ce nu are voie pt ca baga-n gura si face rau, de ex. mobilul meu (mi l-a rontait implicit stricat o data) sau diverse flacoane cu unsori de-ale lui, dar tot asa procedez, ii distrag atentia cu altceva pina le da drumul din minute in timp ce ii explic la fel de frumos dar ferm ca nu e bine sa bage in gurita.

Secretul, cred eu, ca intii trebuie sa fim noi calme si echilibrate si astfel le transmitem si lor starea de bine.

Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Emilia sunteti doua fete frumoase.
Vad ca s-a incins discutia referitoare la "crizele de isterie" ale copiilor. Am pus intre ghilimele sa nu va suparati pe mine ca am folosit aceasta expresie dura.
Vorbeam si eu ieri despre metode de "educatie". Spuneam ca este bine sa le dsistragem atentia, sa schimbam subiectul daca se poate cu mult calm, nicidecum sa ii ignoram.
Eu cred ca nici nu se poate sa ii ignoram, deoarece ar tipa si mai tare.

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

buna dimineata!
sincer va spun, am cam ezitat pana sa trimit mesajul asta dar, fara intentia de a ofensa pe nimeni imi spun si eu parerea despre manifestarile mai neplacute ale copiilor in sensul de tipete, trantit pe jos si altele
daca pe teodora o apuca vreo criza, eu de obicei o las, incerc sa o calmez cu vorba buna. nu merge, o las sa tipe, din punctul meu de vedere poate sa se dea si cu fundu de pamant! nu o iau in brate daca stiu ca tipa doar de dragul de a tipa sau in ideea de a-si impune punctul de vedere - ca vrea sau nu vrea afara, ca vrea sau nu sa doarma, sa manace...incerc sa o calmez dupa un timp, daca e de acord cu oferta mea de pace ok, daca nu concerteaza mai departe. cand ne linistim ii explic ca nu prin tipete se rezolva ceva, ii vorbesc calm si linistita ca mami e langa ea, ii vorbeste, o asculta, o iubeste dar nimic nu se rezolva cu dat din picior, indiferent de varsta.
din ceea ce imi spune mama, la fel ne-a crescut si ea pe mine si pe fratii mei, fara ca vreunul dintre noi sa aiba vreo trauma psihica intre timp. si, sa fiu sincera, cu siguranta am mai primit si cate o palma usoara, foarte usoara la fund sau peste manuta daca a fost cazul, iarasi fara sa avem noi,copii, eu stiu ce probleme psihoexistentiale pe masura ce am crescut
am intrat tweety pe link-urile recomandate de tine cu AP dar... sa ne fie cu iertare, sunt mama, femeie, fiinta sociala, nu sunt sclava copilului meu. sa il iau in brate la primul scancet, sa doarma cu mine in pat pana se hotataste el sa doarma singur?!
prefer o varianta mult mai pamanteana pentru a creste un pui de om.

sper, repet sa nu supar pe mine, este modul meu de a aborda cresterea copiilor.

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

quote:
Originally posted by Babee

Am rezolvat si cu pozele intre timp,vi-l arat pe bebe Luca, si cam Asa dormeau ieri ingerasii mei

-----------------------------

Gabriela

Phillip,Rebecca si Luca

Vai, Babee, sunt super pozele, mai ales cea in care dorm toti 3 ingerasii, e superba!

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)

Poze de la Viena

www.piersicute2006.blogspot.com/" target="_blank"> Piersicute de 2006

Sa ajutam o mamica exceptionala si o printesa superba - Ramona si Teo

"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Madyn, Cristina, Larisa

E m-am luptat si ma lupt (desi nu mai e nevoie de aceeasi inversunare) cu sotul meu, care spune ca e firesc ca un copil sa mai si planga. Imi spune ca ar trebui sa nu mai sar in intampinarea fiecarei dorinte a copilului ca va deveni o rasfata. Eu ii spun ca fiind atenta la dorintele ei si reactionand cu promptitudine, n-am sa-i fac nici un rau. Dimpotriva. Felul in care interactionam o va ajuta sa aiba incredere in mine, in iubirea si dedicatia mea, precum si in propria persoana. O ajut sa nu acumuleze frustrari. O alta discutie este cea in legatura cu ce are si ce nu are voie sa faca. Eu sunt foarte permisiva. Daca vrea sa studieze ceva ce nu-i tocmai indicat de genul spray-uri, creme, telefoane, CD-uri, farfurii etc, o las. Taica-su nu e de acord. "Ce, nu are jucarii?" imi spune mereu. "Trebuie sa inteleaga ca unele lucruri pur si simplu nu sunt pentru copii" Aici intervin eu si ii spun ca ingradindu-i libertatea de miscare, ii tai din elanul descoperirii unor lucruri noi. Ii transmiti mesajul ca nu-i in regula sa fii curios si de-aici se poate ajunge si la ciuntirea spontaneitatii, a creativitatii. Oricum, sunt momente in care imi da dreptate. Vede cat de cuminte si intelegatoare este Clara, cat de repede evolueaza, cat de atenta este cand ii vorbeste mami, cand ii explica ceva, cat de curioasa este cand vede ceva nou, cat de multe vrea sa stie. Divergentele noastre de opinie s-au rarit, dar, dupa cum am spus si la inceputul mesajului, a trebuit sa ma lupt cu sotul meu destul de multa vreme. Pe masura trecerii timpului, s-au ivit si roadele si nu mai are acelasi spor la contrazis.

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nicomico

gina am citit raspunsul mirunei si uite-asa imi gasesc si eu raspunsuri la intrebarile TALE
eu reusesc sa ma calmez, foparte foarte rar imi ies din fire, insa cand ma gandesc si nunumai ca ma gandesc dar organismul reismte...ca eu fac si curatenie si mancare (ca se mananca gateala la greu) si servici si copil si sarcina...si nopti nedormite si a doua zi pe baricade cu responsabilitati la work e mai greu......
daca nu fac eu curat sau mancare face mama si sta cu copilul in casa - ceea ce personal nu imi convine, pentru ca eu nu pot sa o ridic decat fff putin - mi-au interzis dupa operatie (tot o ridic eu la spalat)
iar cu iesitul o data pe saptamana este minunat daca poti, dar ce ne facem cand sotul vine numai tarziu acasa si e si obosit si infometat....si mama e rupta si pleaca acasa si cu altcineva nu ai cu cine sa il lasi????
haideti ca inchie mesajul ca e intr-o nota cam trista si nu asta era scopul...

quote:
Originally posted by Muuh

gina pe mine altceva in afara de copil, de mine si de sot nu ma priveste nimic. Exact in ordinea asta exact cum am spus. Poate sa cada casa pe mine daca Alexei vrea sa stau cu el stau cu el, daca sotul nu are chef si timp de Alexei stau eu cu el si sotul isi vede de treaba lui dar nici nu imi cere menaj, mancare etc si nici nu ne certam pe subiectul asta, suntem parteneri egali. Odata pe saptamana sta sotul cu el si eu imi fac de cap, sunt orele mele libere si fac ce vreau in ele, asa castig energie si am de unde sa o iau de la capat. Daca este ceva care sa ma enerveze ma gandesc intotdeauna ca este vina mea si nu a copilului si atunci incerc sa repar ceva la mine nu sa il agresez pe el. Si Alexei bea siropuri homeopate si cand nu are chef sa le ia nu i le dau pur si simplu, nu e chiar asa un capat de tzara si cand nu vrea sa doarma nu il culc si cand trebuie neaparat sa fac ceva in casa il implic si pe el. Exemplu: eu sunt obsedata sa spal baile si fac asta zilnic iar Alexei are carpele lui, niste sticle goale de Cif, Domestos si face acelasi lucru ca si mine, pe langa mine fara sa ma incurce, timp in care discutam, fiecare pe limba lui ce face fiecare. Nu ma bag fiecare isi creste copilul cum crede dar palmele la varsta asta, adepta oricarui model de educatie ai fi, sunt inutile si umilitoare, mai mult pentru parinte decat pentru copil as adauga eu.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Off, fetelor, se pare ca am deschis Cutia Pandorei cu bataita la fund. Era vorba doar de dat la pampars si stiu ca aveti dreptate, nu e bine si asta nu se intampla in fiecare zi sau foarte frecvent, ce sa zic, n-am vrut sa va faceti o impresie gresita despre mine, dar am facut-o. Ma rog, acum nu vreau sa ma justific in fata voastra, dar cred ca orice mamica trece prin asa ceva, dar depinde de fiecare cat de calma este si se poate abtine de la ce nu trebuie sa faca. Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar cam asta vroaim sa punctez.

Va pup si inca o data va multumesc pentru sfaturi! Deja pun in aplicare diverse strategii da calmare, mai ales cand sunt cu piticul si imi pune rabdarea la incercare. Incerc sa nu ma mai supar, sa-l las sa se linisteasca el, il iau in brate, il pup si ii trece. Si functioneaza!

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)

Poze de la Viena

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maryion

Cata dreptate ai Muuh.
Darius al meu imi trage palme, tipa si se enerveaza de nici nu stiu cum sa reactionez. Ma fac ca nu il observ, il iau cu vorba si schimbam subiectul, dar cateodata imi ies din fire si ma mai scap (tip si eu) si rezultatul este negativ. trebuie sa le distragem atentia si sa fim calme daca se poate.

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)

Pai exact asta vroiam sa zic si eu, cam asa se intampla si la noi. Dar v-am zis, am inceput sa fac ceva in sensul asta. Oricum, el era cuminte inainte si nu se intampla mare lucru, dar de cand am plecat la Viena si l-am lasat la mama, s-a cam obraznicit, bate si copiii la cresa. Cred ca a facut special, a crezut ca l-am lasat, nu stiu ce si-a inchipuit.

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker

Poze de la Viena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

quote:
Originally posted by michella78
am intrat tweety pe link-urile recomandate de tine cu AP dar... sa ne fie cu iertare, sunt mama, femeie, fiinta sociala, nu sunt sclava copilului meu. sa il iau in brate la primul scancet, sa doarma cu mine in pat pana se hotataste el sa doarma singur?!
prefer o varianta mult mai pamanteana pentru a creste un pui de om.

sper, repet sa nu supar pe mine, este modul meu de a aborda cresterea copiilor.

michella

Michella, ideea e ca eu in perioada aia am simtit sa fiu in primul rand doar mama. Restul trebuia sa se acordeze sau eram in timpul ce ramanea (putin, e drept). Dar asa am simtit eu. Bine la mine Alexia a dormit de la inceput in patutul ei..insa a avut alte fite, trezit noaptea de n ori, adormit greu, tzatzi de multe ori si alte din astea. Ce incerc eu sa iti zic....e chiar ma simteam bine simtindu-mi puiul linistit, daca m-as fi simtit scalava lui probabil ca as fi procedat altfel. Dincolo de noptile nedormite si alte cele eram fericita...mai fericita decat ma facuse orice vreodata. Acum sa nu crezi ca te condamn ci doar incerc sa iti expun ca n-am facut toatea astea din obligatie sau pentru ca asa trebuie ci am facut cum am simtit eu si taticul ei. Ca ma primit alte sfaturi din jur e drept, dar am facut cum am simtit noi ca e mai bine.

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput