Suflete incremenite?!
Raspunsuri - Pagina 9
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by ralcat
Sunteti siguri ca cereau de mancare ? I-ai auzit, erai langa ei? Pentru ca am auzit niste replici de mare angajament pe cand mancam pizza la cate o terasa, replici venite de la copii de cativa ani. Replici de repros ca lui nu-i dau bani cand am avut sa-mi iau pizza d-aia scumpa (asta dupa ce am refuzat sa-i dau bani si am zis ca-i dau mancare).
In acelasi timp, i-am dat unuia in metrou punga mea de covrigi pe care a devorat-o, mi-a frant inima ca n-am avut mai mult sa-i dau cand il vedeam cu ce foame manca ...
Si dau de mancare de fiecare data cand vad un copil jinduind, dar ... ma apuca strechea cand ii vad ca arunca mancarea sau ca te injura cand ii dai de mancare in loc sa-i dai bani ... si ii zic io ceva atunci aluia care l-a facut si si-a batut joc de sufletul si viata unui copil nevinovat, mama lor de nemernici.
Si Elle draga mea, atunci ma gandesc la Filantropica si la ce mare scenarist fuse ala de o scrise.
Copiii merita tot efortul nostru.
Autoarea subiectului a mentiunat de la inceput ca cereau de mancare. Daca asa a zis fata, asa e, tu de ce-i pui la indoiala cuvantul? Si ce e asa de iesit din comun sa vezi niste copii amarati cerand doar de mancare?
Si nu contest filmul Filantropica, insa personajele despre care se vorbeste in subiectul de fata sunt din viata reala, exemple concrete. De-asta nu vad nici o legatura intre Filantropica si doi copii care iti cer ceva de mancare.
Apropos, Ralcat, imi place semnatura ta, e de mare angajament.
Copiii aia din povestea Torei nu au cerut bani, nici nu au creeat o sceneta in restaurant incercand sa pacaleasca pe cineva, pur si simplu au cerut ceva de mancare.
Elle
stefaniya spune:
Tora,ai deschis un topic trist,dar adevarat din pacate.Multi nu vad decat ce le trebuie lor.Traim intr-o lume egoista si plina de intrecere.
Multi au impresia ca le putem da oase sau mancarea ramasa de o saptamana pe care noi n-o mai vrem,ca si asa sunt saraci.
Daca sunt crescuti vai mama lor e normal sa fie si ei vai mama lor?Ce vina au ei ca s-au nascut in familia respectiva? Daca s-ar putea sa ne alegem parintii ar fi perfect.
Sunt batuti si trimisi la cersit si si e normal sa capete pe parcurs perversitatea de la cei mai mari.
Si e normal sa se sature numai de paine si s-o arunce iar noi ne suparam ca uite ce-a facut.
Pai eu m-am lasat sa le dau paine,si le iau o ciocolata,un sandwich sau ceva care ei nu mananca des.
Asta e viata,unii au mai multe sanse iar altii niciuna!
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
b.nica spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Lupul moralist,asta sunteti majoritatea care postati aici.
Voi nu intelegeti un lucru,pe care a incercat din rasputeri Diana sa-l explice: nu poti lua un copil,un tanar care a trait in mizerie,fara dragoste,fara educatie,fara norme morale si sa-l pui sa stea frumos intr-un centru de plasament,laudand si inchinandu-se celor care-i dau o ciorba.Pentru ca acel copil NU STIE sa fie un cetatean normal.A fost crescut pe strada!
Cat despre cei care alunga o gura flamanda,nu pot sa zic decat
Este exact momentul cel mai nepotrivit pentru a judeca,pentru a fi justitiar.Si macar daca aceasta ´´judecata´´ ar fi dreapta.Dar nu,nici pe departe.Este doar supraestimare si egoism.
"Supraestimare si egoism"?
Fetele care au dezbatut problema morala nu au pus punctul pe i;ne sta in fire sa fim darnici si sunt nemernici care profita.
Cineva,poate informat,a spus ca sunt centre care se ocupa de copiii neajutorati,li se da hrana in conditii decente,cu dragostea...poate ca lipseste si la case mari, cu parinti ocupati, care isi lasa in grije copiii unor persoane nu totdeauna atasate sufleteste,de se mai inrtreaba(parintii) de ce ies copiii cu probleme.
Eu cred ca trebuie ca institutiile statului si biserica sa se implice mai mult in rezolvarea problemelor sociale.
Refuza locul de munca,pana isi gaseste altul care sa-i convina sa munceasca acolo sau sa fie sanctionata:sa i se ia copiii, sa suporte amenzi,etc.
Poate par dura, dar incurajand cersetoria, nu facem decat rau si celor care o practica si imaginii noastre in lume de popor cersetor.
terry spune:
Nu am reusit sa citesc toate raspunsurile voastre.Si fara sa jignesc autoarea acestui subiect, intreb: de ce trebuia sa fii la masa ca sa le oferi ceva de mancare acelor copii flamanzi?
Eu nu am dreptul sa judec pe nimeni si nici altii pe mine, dar daca vad un om sau animal flamand si consider ca merita, ma duc si cumpar ceva de mancare fara sa ma gandesc de ce altii nu o fac.Poate ca gresim de multe ori ca nu avem initiativa proprie. Repet: scopul acestui mesaj nu a fost sa judec sau sa jignesc pe cineva.Daca m-ati inteles, va multumesc.
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by b.nicaquote:
Originally posted by ladyJ
Lupul moralist,asta sunteti majoritatea care postati aici.
Voi nu intelegeti un lucru,pe care a incercat din rasputeri Diana sa-l explice: nu poti lua un copil,un tanar care a trait in mizerie,fara dragoste,fara educatie,fara norme morale si sa-l pui sa stea frumos intr-un centru de plasament,laudand si inchinandu-se celor care-i dau o ciorba.Pentru ca acel copil NU STIE sa fie un cetatean normal.A fost crescut pe strada!
Cat despre cei care alunga o gura flamanda,nu pot sa zic decat
Este exact momentul cel mai nepotrivit pentru a judeca,pentru a fi justitiar.Si macar daca aceasta ´´judecata´´ ar fi dreapta.Dar nu,nici pe departe.Este doar supraestimare si egoism.
"Supraestimare si egoism"?
Fetele care au dezbatut problema morala nu au pus punctul pe i;ne sta in fire sa fim darnici si sunt nemernici care profita.
Cineva,poate informat,a spus ca sunt centre care se ocupa de copiii neajutorati,li se da hrana in conditii decente,cu dragostea...poate ca lipseste si la case mari, cu parinti ocupati, care isi lasa in grije copiii unor persoane nu totdeauna atasate sufleteste,de se mai inrtreaba(parintii) de ce ies copiii cu probleme.
Eu cred ca trebuie ca institutiile statului si biserica sa se implice mai mult in rezolvarea problemelor sociale.
Refuza locul de munca,pana isi gaseste altul care sa-i convina sa munceasca acolo sau sa fie sanctionata:sa i se ia copiii, sa suporte amenzi,etc.
Poate par dura, dar incurajand cersetoria, nu facem decat rau si celor care o practica si imaginii noastre in lume de popor cersetor.
Teoretic suna bine ce zici tu, insa concret, daca stai la masa cu copiii tai la un McD si vine un copil de varsta baietelului tau sa-ti ceara ceva de mancare, ce faci, ii dai sau il gonesti de la masa? Ca la asta se rezuma subiectul de fata.
Elle
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by terry
Nu am reusit sa citesc toate raspunsurile voastre.
Si fara sa jignesc autoarea acestui subiect, intreb: de ce trebuia sa fii la masa ca sa le oferi ceva de mancare acelor copii flamanzi?
Eu nu am dreptul sa judec pe nimeni si nici altii pe mine, dar daca vad un om sau animal flamand si consider ca merita, ma duc si cumpar ceva de mancare fara sa ma gandesc de ce altii nu o fac.
Poate ca gresim de multe ori ca nu avem initiativa proprie.
Repet: scopul acestui mesaj nu a fost sa judec sau sa jignesc pe cineva.
Daca m-ati inteles, va multumesc.
Tora, chiar asa, sa-ti fie rusine, data viitoare sa stai la intrarea in Cora si sa intrebi toti pustii care intra daca le e foame. Asa o sa satisfaci pe toata lumea. Auzi, ce tupeu, sa cumpere de mancare unor copii flamanzi cand acestia vin si-ti cer...
Elle
ralcat spune:
Elle, imi mentin semnatura si pentru mine, da este un angajament, pe care nu e cazul sa-l dovedesc cuiva.
Si revin si eu cu mirarea Mirelei, ce de lume se arata indignata, ingrijorata de soarta copiilor, dar nu va prea vad pe la umanitare.
Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei
Biuta spune:
Oameni buni..
referitor la subiectul mancare..sa dai..si sa nu dai, eu am o solutie f simpla, pe care o aplic aproape de fiecare data cand sunt in Ro..si..cat am stat acolo..tot asta faceam
Pur si simplu II INTREBAM ..
Intram in discutii..asa..sa vad cam care e trebusoara..(drept ca ma strigau pe strada apoi...ca eram prieteni ..da..conta f mult?)
Mai ales cu copii imi place sa povestesc :) Is dulci,asa..necajiti cum sunt.
Da..sa stiti ca si pe cei batranei ii puteti intreba..ca va spun, credeti-ma
Mi-ar placea sa fie mult mai bine in lumea asta..
Daca fiecare face o faramitza..chiar si pt moment..eu cred ca conteaza f mult
denizel spune:
quote:
Originally posted by ralcat
dar nu va prea vad pe la umanitare.
Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei
Sus poseta, jos polonicu'! Apoi, schimbam: jos poseta, sus polonicu'!