Suflete incremenite?!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by Elle_seb

quote:
Originally posted by b.nica[/i

Teoretic suna bine ce zici tu, insa concret, daca stai la masa cu copiii tai la un McD si vine un copil de varsta baietelului tau sa-ti ceara ceva de mancare, ce faci, ii dai sau il gonesti de la masa? Ca la asta se rezuma subiectul de fata.

Elle
[/quote]
Am spus mai sus ca as da si ar fi un exemplu bun si pt. copiii mei;am facut acest lucru si intr-o situatie care mi-a dat mult de furca cu constiinta:la o covrigarie(uff! ca nu pot sa ma abtin!),eram la coada si o mama cu copilul au cumparat ceva si copilul cerea sa i se dea altceva;mama se cauta de bani si spune ca nu are suficienti(efectiv ii lipsea un banut si era decent imbracata)m-am oferit sa-i dau eu banutul pt. ca tocmai primeam restul;ea jenata,ca nu,copilul cu ochii plini de speranta,eu i-am dat direct vanzatoarei;multumiri.
Acum sa va spun de ce m-a mustrat constiinta:oare nu am umilit acea mama in ochii copilului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

eu zic sa mergeti intr-un centru de plasament sa vedeti cum sunt tratati, poate nu or fi toate la fel dar in cele 13centre cu care am avut eu de-a face sunt tratati bine, poate nu f bine dar bine, drept dovada stau micutii care au ramas in centru si au ajuns cu adevarat oameni. Protectia copilului nu intervine decat daca parintele doreste ajutor, sau exista martorii ca acel copil a fost abuzat. Cei de pe strada sunt luati si dusi in plasament de urgenta si raman acolo daca nu vine parintele sa ii ia, sau daca refuza sa plece cu parintele (au fost si cazuri cand piticii abuzati au cerut asta). Vb ca vin ca la ei acasa in sensuul ca nu vor sa respecte nici un fel de regulament intern. Cum vi se pare replica nu dau chilotii la spalat ca ii port si maine pe cartea cealalta iar poimaine ii arunc ca atat sa cheltuie statul cu mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Initial creeata de tora97Ma uitam la fetele oamenilor atunci cind ii alungau... pareau animale ce si apara prada.
Oare cum de este posibil ca oamenii sa devina atit de incremeniti sufleteste?
Parintele Argatu spune ca daca ti se cere de pomana, apai e musai sa dai... ca daca nu ai incredere in persoana ce ti cere atunci dai la o beserica, altcuiva, dar musai sa dai... Acum, acelor oameni li se cerea MINCARE si totusi niciunul nu a dat
Ce anume le poate raci inimile intr atit?poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

ce le impietreste inimile? sunt satui de sefii care ii muncesc de dimineata pana seara pe sume necorespunzatoare, satui de politicienii care fura, desensibilizati de stirile privite la televizor...sunt obositi stresati, tristi, si departe de Dumnezeu...sau pur si simplu se potrivesc vorbei din batrani "satulul nu crede la al flamand"...sau sunt prea grabiti ca sa le mai pese de altii...Dar nu conteaza ce fac altii, conteaza ce facem noi. Si cum spuneau multi pe aici, nu-i faci nici un bine acelui copil dandu-i o aripioara de pui, fara s-o dublezi de un telefon catre autoritatile competente. Sau macar discuta intai cu acel/acei copii- cum te cheama, cati ani ai,de ce esti in strada, unde sunt parintii tai,etc.- si daca esti crestin incearca sa-l ajuti si cu un cuvant duhovnicesc, nu-i hrani doar trupul, ci si sufletul.De ce sunt altii asa de impietriti?nu conteaza. Intrebarea corecta e de ce nu facem noi mai mult. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by cristianamat
Cum vi se pare replica nu dau chilotii la spalat ca ii port si maine pe cartea cealalta iar poimaine ii arunc ca atat sa cheltuie statul cu mine?

Mi se pare o replica super haioasa!

Si? Ati explicat copilasului respectiv de ce nu e bine sa poarte chilotii si pe-o parte si pe cealalta si apoi sa ii arunce?
Sau ati zis 'ia uite, draga, ce magar, se poarta de parca ar fi la el acasa' si l-ati usuit de-acolo?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by b.nica

quote:
Originally posted by ladyJ

Lupul moralist,asta sunteti majoritatea care postati aici.

Voi nu intelegeti un lucru,pe care a incercat din rasputeri Diana sa-l explice: nu poti lua un copil,un tanar care a trait in mizerie,fara dragoste,fara educatie,fara norme morale si sa-l pui sa stea frumos intr-un centru de plasament,laudand si inchinandu-se celor care-i dau o ciorba.Pentru ca acel copil NU STIE sa fie un cetatean normal.A fost crescut pe strada!

Cat despre cei care alunga o gura flamanda,nu pot sa zic decat

Este exact momentul cel mai nepotrivit pentru a judeca,pentru a fi justitiar.Si macar daca aceasta ´´judecata´´ ar fi dreapta.Dar nu,nici pe departe.Este doar supraestimare si egoism.

"Supraestimare si egoism"?
Fetele care au dezbatut problema morala nu au pus punctul pe i;ne sta in fire sa fim darnici si sunt nemernici care profita.Cineva,poate informat,a spus ca sunt centre care se ocupa de copiii neajutorati,li se da hrana in conditii decente,cu dragostea...poate ca lipseste si la case mari, cu parinti ocupati, care isi lasa in grije copiii unor persoane nu totdeauna atasate sufleteste,de se mai inrtreaba(parintii) de ce ies copiii cu probleme.
Eu cred ca trebuie ca institutiile statului si biserica sa se implice mai mult in rezolvarea problemelor sociale.
Refuza locul de munca,pana isi gaseste altul care sa-i convina sa munceasca acolo sau sa fie sanctionata:sa i se ia copiii, sa suporte amenzi,etc.
Poate par dura, dar incurajand cersetoria, nu facem decat rau si celor care o practica si imaginii noastre in lume de popor cersetor.

B.nica,este vorba de niste copii.Cum adica,ei stiu ca noi suntem buni si profita?

Vezi,este egoism si supraestimare.Majoritatii nu li se cere parerea in viata,aproape niciodata.Ei,cand vine un copilas si ii cere ceva,adica il inzestreaza pe individ cu putere de decizie,acesta profita de statutul lui de ´´om care poate decide´´ si-i zice sec ´´DISPARI...adica vezi tu asa,pe fata mea ca eu sunt bun si ma iei de fraier? vrei sa profiti,ai´?´´

Asta e problema.Rautatea si egoismul,nepasarea si magulirea pe care o simtim,chiar si cand suntem cu un copan de pui deasupra celuilalt.

Repet,se discuta despre un copil flamand,care cere de mancare.Nu vorbim de fenomenul ´´a cersi cu mana intinsa pe trotuar´,a refuza munca,a fi anti-social´´Asta e alta poveste,demna si ea de a fi dezbatuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

LadyJ, !!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Hai sa pun un fragment din Fr. Dolto, Ce sa spunem copiilor , poate, poate incercam sa intelegem comportmanetul asta de condamnat pe care il au acesti copilasi abuzati. Si poate, asa toleranti cum suntem, vom incerca sa intelegem de ce fug ei de "bine", ma rog...ceea ce noi, in sistemul nostru de valori, intelegem prin "bine".

Fragmentul pus de mine se refera la copiii crescuti in casele de copii si care mai tarziu, dupa ce au fost adoptati, aleg totusi sa fuga de acasa. Ma rog, eu zic ca explicatiile de mai jos sunt valabile si in cazul copiilor care cresc pe strada si fug din casele de copii, unde ar trebui sa le fie bine din punctul nostru de vedere...

"Copiii care au crescut la casa de copii resimt mereu dorinta de a pleca undeva, mai ales daca au niste parinti adoptivi care ii ocrotesc un pic prea mult. Din pacate, parintii adoptivi nu vor niciodata sa isi dea copiii la internat, desi acesti copii au nevoie de colectivitate, deoarece mama lor a fost, de fapt, colectivitatea (nu ma refere la mama lor naturala). Nemaivorbind aici de cazurile destul de frecvente cand acesti copii au fost purtati in pantece de o mama care a trait ultimele luni de sarcina intr-un centru maternal - adica mama care ii purta se simtea in siguranta cand era in colectivitate.

Asemenea copii sunt fericiti cand sunt intr-un grup de copii. Ei fug de-acasa si merg pe terenul viran deoarece, pentru a se simti maternati, acesti copii au nevoie de o colectivitate, si in nici un caz sa fie adulati de catre un tata si o mama centrati asupra lor. Siguranta lor este reprezentata de o "mama-colectivitate" (ma rog, in cazul de fata, o mama-strada, zic eu). Si tocmai adoptia vine si rupe acest ritm care exprima o dorinta nerecunoscuta ca normala pentru ei."

............

Revin, nu maI am timp sa scriu acum.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by ralcat

Elle, imi mentin semnatura si pentru mine, da este un angajament, pe care nu e cazul sa-l dovedesc cuiva.
Si revin si eu cu mirarea Mirelei, ce de lume se arata indignata, ingrijorata de soarta copiilor, dar nu va prea vad pe la umanitare.

Copiii merita tot efortul nostru

Daca nu am nici o floricica sub nume nu inseamna ca nu am ajutat copii, nici macar nu stii ce vorbesti. Sunt fete pe forum care stiu foarte bine pe unde am mers impreuna si ce am facut. Insa nu e cazul sa ma umflu in pene aici ca nu priveste pe nimeni ce si pentru cine am facut, ba chiar mi se pare de prost gust sa vii si sa bati din pinteni ca nu ne vezi pe la umanitare. Copiii necajiti nu-i gasesti numai la umanitare.

Elle

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu locuiesc intr-o tara in care nu exista copii cersetori.
nu pentru ca nu exista familii necajite ci pentru ca statul nu permite ca un copil sa fie singur pe strada la cersit, sau lasat singur in casa pana la 12 ani. Statul ia copilul din mediul familial daca e unsafe pentru copil sau daca e vointa din partea parintilor ajuta familia prin tot felul de programe. Si aici parintii beau, se drogheaza, si aici sunt copii necajiti. Cineva chiar aici pe forum spunea de Canada ca e o tara construita pe donatii. Asa e: se cer donatii de tot felul, pana si un cartof ti se cere in mall de niste batranici de la o biserica, luterana parca, care au un program in care strang cartofi si ii doneaza la cei saraci.
Cand am inscris copilul la scoala, directoarea ne-a dat un brat de hartii cu tot felul de informatii unde am putea primi ajutor, incepand cu mic dejun pentru copil daca noi lucram fff de dimineata (aici scoala incepe pentru primar de regula la 8:45) si terminand cu organizatii care ne-ar putea ajuta cu haine si altele.
Stiu ce vor spune cei din tara: sa nu comparam Canada cu Romania, dar credeti-ma ca am vazut copii tare necajiti si aici,colegi de ai fiului meu la scoala si am ramas socata.

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

Recitind, cred ca in fiecare dintre postari este un sambure de adevar (cel putin). Eu nu zic sa nu dam, eu nu dau niciodata bani si raman pe pozitie, un covrig unui copil dar sa ne gandim bine...in totate hipermarketurile sunt dinastia care fac reclama la diverse si impart mancare si bauturi moca de te saturi indiferent cat de nemancat ai fi. Pb e alta, cel putin din punctul meu de vedere, acesti copii in cativa ani ne vor pune vietile in pericol pentru ca e clar ca nu au o educatie, nu au un viitor. Nu militey pentru institutionalizare dar consider ca acolo sunt ajutati mai mult decat intr-i familie care profita si traiesc de pe urma lor.

Am vazut copii care nu sunt trimisi la cersit dar nu au incotro pt ca au un parinte si ala bolnav. Acei copii da, merita tot ajutorul pe care li-l putem oferi, dar acei copii chiar daca cersesc (dar de cele mai multe ori doar stau intr-un loc fara a recita teexte lacrimogene), merg si scoala si poti fi recunoscuti f usor, sunt curati, desi hainele le sunt vechi intotdeauna sunt curate.

Mergi la inceput