Suflete incremenite?!
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
ForemanElf spune:
Sint multi copii care provin din familii sarace, fara sa fie neaparat cersetori. Eu cred ca (si) la genul asta de copii se referea Tora in mesajul ei.
Mi se pare culmea ipocriziei sa ii cumperi copilului tau prajituri, iar copilului care se uita lung in farfuria ta sa-i trintesti o poveste cu undite. OK, cu undita asta o sa poata sa pescuiasca peste zece-cinspe ani, dar acum, in momentul asta, ii e foame.
A ii ajuta pe copiii mai putin norocosi din jurul tau nu e echivalent cu a le induce o mentalitate de cersetor. Cind eram in liceu, in clasa paralela, unde invata o prietena de-a mea, era o fata dintr-o familie foarte saraca. Fata invata foarte bine, dar la un moment dat nu a mai putut sa vina la scoala fiindca i s-au rupt bocancii (singurii pe care ii avea). Diriginta si colegii ei au pus mina de la mina si i-au cumparat alti bocanci. In afara de asta, au ajutat-o de multe ori si cu alte lucruri, inclusiv mincare. Parintii ei nu-si permiteau sa-i dea la ea mai mult decit un sendvis cu o frunza de salata. Acum fata respectiva a ajuns sa lucreze intr-o multinationala, intr-o pozitie excelenta. Prin munca si meritele ei.
Da, cred ca incurajezi lenea daca ii dai bani unui haidamac de "homeless" care poate foarte bine sa se duca sa munceasca.
Insa, daca dai aceiasi bani unei familii sarace sau unui batrin, cred ca e o mare diferenta.
Cit despre copiii care cersesc: sint perfect de acord ca nu trebuie sa dam bani copiilor care cersesc. Niciodata n-am facut asta cind eram in Romania, dar mincare le-am cumparat de cite ori am avut ocazia. E adevarat, unii au aruncat cu strudelul dupa mine, dar altii (destui) mi-au multumit.
Laura
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Asta e problema.Rautatea si egoismul,nepasarea si magulirea pe care o simtim,chiar si cand suntem cu un copan de pui deasupra celuilalt.
Si inca ceva: cred ca inca una din probleme e ca cei care nu ar da de mancare unui alt OM flamand, nu au fost niciodata ei insisi flamanzi; nu doar ptr. ca azi nu au avut timp sa-si manance pachetul la birou, ci pentru ca NU au avut pachet, ptr. ca NU au avut bani de mancare!!! Cine a fost vreodata flamand cu adevarat, sa fie nemancat 2-3 zile, va garantez ca da mancare, indiferent ca-i cere un copil, un batran sau un barbat in toata firea!!!
_
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by ForemanElf
Da, cred ca incurajezi lenea daca ii dai bani unui haidamac de "homeless" care poate foarte bine sa se duca sa munceasca.
Laura
"We don't see things as they are. We see them as we are."
Anaļs Nin (1903-1979)
Si asta cu "homeless" people e un cerc vicion, Laura. Da, s-ar putea duce la munca, dar ca sa lucrezi iti trebuie un cont bancar; stii ca iti cer info despre contul bancar, ca sa stie unde-ti vireaza salariul; ca sa ai un cont bancar, trebuie sa ai o adresa fixa; ca sa ai o adresa fixa, trebuie sa NU fii "homeless"... so... rezolva tu "ecuatia"!!!
_
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
quote:
Originally posted by diana21quote:
Eu i-am dat intr-o zi pachetul de mincare unui copil descult, cu ochii umezi, murdar si slab si sub ochii mei l-a luat si l-a aruncat, dupa care m-a injurat. Eu nu arunc nici o bucatica de piine la gunoi, dar copilul ala nu astepta decit bani. Nu am corespuns asteptarilor lui, mi-am primit rasplata.
Poate ca acel copil trebuia sa duca bani acasa pentru a nu fi batut. Exista "oameni" pe pamantul asta care ii bat pe acei copii daca nu aduc bani. Iar eu, daca ii dau un leu, poate ca il scap de o porte de bataie...si asta e, din punctul meu de vedere, mai mult decat nimic.
Vai, vai cu cata incremenire si rautate putem judeca...un copil. A aruncat mancarea aia, inseamna ca e un nemernic...un copil care incerca cu disperare sa scape de bataie. Un copil care a crescut din inertie, din abuz in abuz...
Cand ajuti pe cineva in suferinta, nu astepti o rasplata. Ala nu mai e ajutor, e troc. Fac un bine, dar sper sa aprecieze, daca nu el, macar Dumnezeu.
Dialoguri strumfesti
daca era flamand, manca mancarea si ii cerea si un banut
daca ar fi fost bine imbracat si poate chiar curat, l-ati mai fi bagat in seama?
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
stefaniya spune:
quote:
Originally posted by ralcat
Si revin si eu cu mirarea Mirelei, ce de lume se arata indignata, ingrijorata de soarta copiilor, dar nu va prea vad pe la umanitare.
Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei
Daca nu toate stam pe la umanitare nu inseamna ca nu ajutam.Probabil ca se ia la ochi cine intra si cine nu la umanitare.hai sa-ti zic ca eu am ajutat pe umanitare dar fara sa scriu.Scriu pep rivat si o rezolv in felul meu.
Unii dintre noi dam bani luna de luna la fundatii pt a ajuta copii care nu au avut prea mult noroc,unii din noi facem voluntariate prin tari ca Ghana,Tanzania,unii dintre noi mai ajutam copii sa-si termine studiile......Cand zic toate astea,ma refer la mine si familia mea,deci nu din povesti
Nu e frumos sa ajungem la laude,dar nici sa ne judecam ca nu aparem prea mult la umanitare.
E una sa dai 2 lei la un copil sa-si ia ceva de mancare,si ca sa virezi intr-un cont bani pt cineva intr-o situatie critica,iti trebuie minim cam 50ron,daca vrei sa ajuti.Pt unii acei 50ron chiar inseamna ceva...
Sa vorbim la general despre subiectul topicului si sa nu deviem
Toate cazurile sunt grave si fiecare da pe unde poate!
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vikinga spune:
Romania e o tara saraca, in toate tarile sarace ale lumii, copiii alearga dupa turistii ori oamenii ce par a avea bani, ori dupa cite o masina, cer bomboane si bani. Romania a ramas o tara saraca, copii sunt saraci, batrinii sunt exterminati, serviciile sociale sunt prea sarace si depasite de situatie. Cersitul copiilor nu s-a iscat pt prima data in Romania, nu Rufus, Tora si altii care au dat o bucata de piine unui copil flamind sunt cei care o intretin. Si nici daca nu mai oferi un coltz de piine nu o stirpesti. Foamea va exista permanent intr-o tara saraca si bolnava. Cind traiesti intr-o tara normala vezi lucrurile altfel.Sunt mame care-si vind copiii, parinti ce traiesc de pe urma copiilor pusi la munca, la cersit sau la prostitutie. Fetite de 12 ani din Thailanda isi intretin familii intregi.. Anomalii ale unei societati bolnave. Nu hamburgerul ala amarit a lui Rufus a rasturnat lumea cu susul in jos, nu el e propagatorul "cercului vicios".Pe subiectul asta am vazut atita vorbarie de doi bani, propaganda siropoasa culminind cu arsul pe rug a lui Rufus si Tora ca nu salveaza lumea! Toata daca s-ar putea!E vorba fratilor de o bucata de piine! De foame si de piine. Atita tot. Nu de dat bani lor , la umanitare, ori mai stiu eu unde. Dar daca cereau apa, macar atita dadeati? Ori nu, ca vorba aia si asa cu o cana de apa nu rezolvi nimic, ori cu acea cana de apa intretii cercul vicios. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
april spune:
Aseara suna soneria. Deschid usa si vad doua fetite de varsta fetitei mele, 8-9 ani. Cereau de mancare. Le-am facut un pachetel cu ce aveam prin frigider. I-am aratat ficei mele cum alti copii n-au nici ce sa manance iar ea face fitze la mancare. A pus-o pe ganduri. Si nu erau rromi. A ajuns tara asta sa fie impartita in f. saraci si f. bogati.
claudia_a spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Romania e o tara saraca, in toate tarile sarace ale lumii, copiii alearga dupa turistii ori oamenii ce par a avea bani, ori dupa cite o masina, cer bomboane si bani. Romania a ramas o tara saraca, copii sunt saraci, batrinii sunt exterminati, serviciile sociale sunt prea sarace si depasite de situatie.
Cersitul copiilor nu s-a iscat pt prima data in Romania, nu Rufus, Tora si altii care au dat o bucata de piine unui copil flamind sunt cei care o intretin. Si nici daca nu mai oferi un coltz de piine nu o stirpesti. Foamea va exista permanent intr-o tara saraca si bolnava.
Cind traiesti intr-o tara normala vezi lucrurile altfel.
Sunt mame care-si vind copiii, parinti ce traiesc de pe urma copiilor pusi la munca, la cersit sau la prostitutie. Fetite de 12 ani din Thailanda isi intretin familii intregi.. Anomalii ale unei societati bolnave.
Nu hamburgerul ala amarit a lui Rufus a rasturnat lumea cu susul in jos, nu el e propagatorul "cercului vicios".
Pe subiectul asta am vazut atita vorbarie de doi bani, propaganda siropoasa culminind cu arsul pe rug a lui Rufus si Tora ca nu salveaza lumea! Toata daca s-ar putea!
E vorba fratilor de o bucata de piine! De foame si de piine. Atita tot. Nu de dat bani lor , la umanitare, ori mai stiu eu unde.
Dar daca cereau apa, macar atita dadeati? Ori nu, ca vorba aia si asa cu o cana de apa nu rezolvi nimic, ori cu acea cana de apa intretii cercul vicios.
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.
cristianamat spune:
april sa inteleg ca tu esti foarte bogata iar cele 2 fetite f sarace? Eu le-am facut pachete la toti ptichindei care au venit cu colindul, nu erau copii cu stare, dar multi aveau un scop precis, vroiau sa isi ia diverse lucruri (mi-au amintit de mine cand eram mica, am umblat un sat intreg cu colindul ca sa imi iau un ceas de camera). Eu cred ca exista oameni fara nici un D-zeu care fac copii pt ca le place sa se f... si cei mici reprezinta o sursa de venit, oameni care fac copii si au un minim de demnitate incat sa isi dea seama ca nu e pot ocupa de copil si nici nu le pasa asa ca il dau spre adoptie, oameni care nu au ce sa le dea sa mananca dar cer ajutorul si pana la urma il obtin (poate mai greu dar reusesc pana in final), oameni care au o situatie financiara buna si isi cresc copiii(dar pt asta muncesc de le ies ochii) si oamenii f bogati. Deci nu doar f saraci si f bogati. Asa vad eu situatia.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Romania e o tara saraca, in toate tarile sarace ale lumii, copiii alearga dupa turistii ori oamenii ce par a avea bani, ori dupa cite o masina, cer bomboane si bani. Romania a ramas o tara saraca, copii sunt saraci, batrinii sunt exterminati, serviciile sociale sunt prea sarace si depasite de situatie.
Cersitul copiilor nu s-a iscat pt prima data in Romania, nu Rufus, Tora si altii care au dat o bucata de piine unui copil flamind sunt cei care o intretin. Si nici daca nu mai oferi un coltz de piine nu o stirpesti. Foamea va exista permanent intr-o tara saraca si bolnava.
Cind traiesti intr-o tara normala vezi lucrurile altfel.
Sunt mame care-si vind copiii, parinti ce traiesc de pe urma copiilor pusi la munca, la cersit sau la prostitutie. Fetite de 12 ani din Thailanda isi intretin familii intregi.. Anomalii ale unei societati bolnave.
Nu hamburgerul ala amarit a lui Rufus a rasturnat lumea cu susul in jos, nu el e propagatorul "cercului vicios".
Pe subiectul asta am vazut atita vorbarie de doi bani, propaganda siropoasa culminind cu arsul pe rug a lui Rufus si Tora ca nu salveaza lumea! Toata daca s-ar putea!
E vorba fratilor de o bucata de piine! De foame si de piine. Atita tot. Nu de dat bani lor , la umanitare, ori mai stiu eu unde.
Dar daca cereau apa, macar atita dadeati? Ori nu, ca vorba aia si asa cu o cana de apa nu rezolvi nimic, ori cu acea cana de apa intretii cercul vicios.
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Ai sintetizat foarte bine toata discutia asta.
80% vorbaraie fara continut.
Elle