Suflete incremenite?!
Raspunsuri - Pagina 2
Guestus spune:
quote:
Originally posted by servetel
, dar in noaptea urmatoare i-a aparut in vis Domnul Iisus, si era imbracat cu pantaloni pe care ii daduse el de pomana, si Domnul Iisus i-a spus "nu conteaza cui dai sau ce face aceea persoana cu acel lucru, daca il dai in numele meu v-a fii primit".Barbatul s-a bucurat foarte mult si a continuat sa dea de pomana.
asa au aparut blugii Levi Strauss...de ce ai modificat povestea?
dianocica spune:
quote:pai mirela, imi pare rau sa iti spun, dar mi se pare ca te contrazici. acei copii cersetori nu fac ceva independent de vointa lor? crezi ca ar trebui sa fie invatati sa munceasca? la varsta asta? daca parintii nu le pot asigura o educatie si nici o masa, tu, ca outsider, ce faci? da, poti sa alegi sa ignori, dar poti sa ii dai acea banana cu conditia sa o manance langa tine.
Originally posted by desprecopii
Asa ma intreb si eu cand citesc cazurile de pe forumul umanitar si cand stiu ca sunt asa de putini care participa regulat la actiunile umanitare de pe DC.
Parerea mea este ca o prajitura sau aripioara de pui nu schimba in bine viata unui copil cersetor - dimpotriva il invata ca munca nu e necesara si ca emotiile oamenilor pot fi folosite prin escrocherie sentimantala.
apoi vine cazul umanitarelor de pe forum. e un om care nu poate obtine acei bani, da? prin munca sau altfel. tu ca outsider ce faci? poti alege sa ignori, nu? de ce un copil care moare de foame e mai rau decat un copil care poate ramane fara o mana? dar care poate trai si poate munci fara acea mana. de ce alegi sa il ignori tocmai pe acela care are nevoie mai mult de ajutorul tau?
crezi ca copiii de tigani, aia care merg desculti si dezbracati si care manaca ce apuca traiesc pana la adanci batraneti? ai fi surprinsa sa auzi cat de putini ajung la maturitate. doar ca pe aia nu ii numara nimeni. :((
fiecare face alegerile lui si isi poarta crucea, pana la urma. dar e pacat ca in situatii similare alegerile ne sunt judecate dupa criterii diferite.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
servetel spune:
quote:Povestea am scris-o in mare parte cum mi-am adus-o aminte, cum am spus am auzit-o demult la o BISERICA.
Originally posted by Guestusquote:
Originally posted by servetel
, dar in noaptea urmatoare i-a aparut in vis Domnul Iisus, si era imbracat cu pantaloni pe care ii daduse el de pomana, si Domnul Iisus i-a spus "nu conteaza cui dai sau ce face aceea persoana cu acel lucru, daca il dai in numele meu v-a fii primit".Barbatul s-a bucurat foarte mult si a continuat sa dea de pomana.
asa au aparut blugii Levi Strauss...de ce ai modificat povestea?
desprecopii spune:
dianocica = eu sunt mult mai trista cand aud de copiii bolnavi, de parintii care se zbat sa isi ajute copilul lovit de boala.
Nu e acelasi lucru pentru mine cand vad un copil cersind. Poate pentru ca nu am sa imi las copilul niciodata sa cerseasca. Insa boala - cand loveste nu alege. Intre boala si disperarea parintilor de a face ceva si un copil care cerseste = eu sunt miscata de cei dintai.
Mirela
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
denizel spune:
Mirela, nu ti-e mila de un copil de 3 ani, care cerseste, inghetat si aproape mort de foame, intr-o zi de iarna sau intr-o zi cu ploaie rece sau in arsita verii? :-((((
Cu ce este mai mica suferinta acestui sufletel fatza de suferinta unui copil nascut cu o malformatie operabila?
Care este vina in cazul copilasului mic care cerseste?
Si...boala nu alege?
A ajunge cersetor cu mintile pierdute, crezi ca e chiar asa de greu?
cllaudia spune:
Si mie imi este extrem de mila de copiii pe care ii vad cersind de mancare, si le dau de fiecare data cand pot si am ce sa le dau. Dar sa va spun cateva intamplari din care sa trageti singuri/e concluzia... Acum ceva timp eram cu sotul si cu niste prieteni la o masa afara la mc donald's, cand au venit la noi 2 copii de etnie, care nu aveau mai mult de 10 ani. Noi le-am dat vreo 2 portii de cartofi prajiti si niste cola , la care unul dintre copii l-a scuipat pe sotul meu care era mai aproape de ei, injurandu-l " pai tu ai mancat din cartofi si acum m-ii dai mie inceputi ? "... Alta intamplare.... acum vreo 2-3 saptamani ieseam de la un supermarket unde mai tot timpul era la cersit o femeie cu un nou nascut in brate. M-am dus la ea si i-am dat o paine, o cutie de lapte si niste portocale, ca mai apoi sa o aud bolborosind singura : " niste bani nu imi dadeai, eu stau sa mananc portocale pe frigul asta? Bineinteles ca am ignorat-o pe ea, cat si pe cei doi copii de la mc si eu continui sa le dau de pomana cersetorilor de pe strada, ce fac ei cu ceea ce primesc e treaba lor... Dar va spun sincer ca nu ii judec si nici nu ii pun la zid pe cei care trec pe langa cersetori si nu le dau nimic...
Si cineva se intreba aici cine ar putea cumpara mancare primita de la cersetori, va spun eu, ceilalti cersetori mai mari, care in schimbul unei paini sau un fruct le dau o tigare, sau o mie doua de lei vechi
dianocica spune:
mirela, dar intre doi copii ( sa zicem unul al unei celebritati care va face 1000% posibil sa il ajute si unul al unei tiganci cersetoare) nascuti cu aceeasi malformatie, de ce il preferi pe primul? este vina copilului ca s-a nascut cu niste parinti care nu si-l permit? sau care nu il merita? sunt atatia oameni care au ajuns 'mari' (si acum ma refer la cunoscuti, realizati..nu stiu cum sa zic acum..) dupa o viata crunta, o copilarie groaznica...deci nu e obligatoriu ca acesti copii sa ajunga la fel ca parintii lor. si atunci intreb: de ce nu merita o sansa? una mica...cea la viata :(((
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
claudia_a spune:
Off Doamne cu ce e vinovat un copil care cerseste??? De ce e vinovat ca s-a nascut in acea familie care il neglijeaza sau pur si simplu sunt niste amarati nevoiasi!
Nu vorbim aici de bani... subiectul era altul... copii cerseau mancare... e cumplit, cand stii ca puiul tau acasa are toate bunatatile si nu se atinge de ele (dintr-un moft), iti vine sa plangi de durere! Nu as fi rezistat!
Sunteti tare crude, Tora a vrut sa spuna ca 2 copii cereau de mancare, intr-o dimineata, intr-un market plin de lume care isi lua micul dejun! Ce treaba au betivii, cersetorii care isi vand lucrurile primite... aici vorbim de copii flamanzi! Daca bani refuz sa dau cercetorilo, mancare nu ma poate opri nici macar un gand... o lingura de mancare o dai si unui amarat de caine din fata blocului... dar unui om?!!!
Sunt tare trista ca majoritatea mesajelor au fost de respingere...
Imi pare rau Tora ca ziua de duminica ti-a inceput in acest mod!
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.
viviana spune:
Motivele pentru care dai sau nu dai sunt multe, discutabile, obiective sau subiective.
Copilul nu isi alege parintii, asa cum nici parintii la randul lor nu au ales sa se nasca intr-un mediu sau altul intr-o etnie sau alta.
Mie imi este mila deopotriva si de copilul bolnav si de cel care cerseste. Si cand am posibilitatea dau si unuia si altuia fara sa imi pun prea multe intrebari.
Omul trebuie ajutat cand are nevoie nu cand vrei sau ai chef sa o faci.
Si se va intampla destul de des sa iei "palme". Dar conteaza?
Nu conteaza pentru ca este destul de clar ca cine ajunge sa cerseasca nu are nici multa educatie. Stiti vorba aceea: "De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere".
Tora, din pacate, copiii care cersesec prin anumite restaurante (Cora, Spring Time, Mac) nu reprezinta ceva ce vezi doar o data. Ei fac deja parte din culoarea locala.
Si abia atunci cand nu-i mai vezi iti dai seama ca ei exista.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Rufus spune:
Obiceiul de "a da de pomana" il ai sau nu in tine. Ca dai de mancare sau ajuti substantial un om in suferinta este acelasi lucru, pentru ca nu marimea conteaza, nici macar la ajutoare.
Suntem adesea impresionati de un bogatan care da nu stiu cati bani, mai mult pentru publicitate...pai proportional cu averea lui este infim, fata de pomana oferita de o puzderie de oameni, chiar nevoiasi, care-si dau si jumatate din ce au ei (si oricum nu le ajunge).
E greu sa alegi fix pe cei care au nevoie din cei care cersesc din meserie, dar uneori ai inspiratie. Copiilor aia doi chiar le era foame si m-am bucurat cand i-am vazut, la masa, laolalta cu cei care i-au alungat, mancand hamburgerii si cartofii pe care i-am oferit.
Sferinta unui copil bolnav este insuportabila, dar nici de foame nu-ti vine sa zambesti...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007