Suflete incremenite?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Eu dau, daca am ce da, fara sa ma gandesc ca va folosi mancarea sau banii, altfel decat mancand-o sau cumparandu-si cu banii ceva de mancare. Gandul meu este ca am ajutat un pic pe cineva.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

Eu nu cred ca i-as ajuta pe copiii aceia dandu-le o portocala sau un cartof. OK, nu le-ar mai fi foame o ora, sa zicem, dar mai departe? Cersind pe strada nu au nicio sansa de a iesi din situatia respectiva, de a ajunge oameni, de a se dezvolta, de a deveni utili societatii, de a se simti impliniti... Si astfel se si incurajeaza cersetoria si exploatarea.

Mult mai utila ar fi sesizarea autoritatilor, a Directiei pentru Protectia Copilului pentru a ajunge intr-un centru de plasament sau la o familie responsabila si capabila de a avea grija de ei. Chiar si traind doar intr-un centru de plasament ar avea mai multe sanse in viata decat pe strada.

Am gasit si un articol despre www.evenimentul.ro/articol/nimeni-nu-a-ajuns-dupa-gratii-pentru-ca-si-a-trimis-copilul-la-cersit.html" target="_blank">asta, destul de pesimist, dar e vechi de vreo 2 ani, poate s-au mai schimbat lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Antigen
Mult mai utila ar fi sesizarea autoritatilor, a Directiei pentru Protectia Copilului pentru a ajunge intr-un centru de plasament sau la o familie responsabila si capabila de a avea grija de ei. Chiar si traind doar intr-un centru de plasament ar avea mai multe sanse in viata decat pe strada.

Imi pare rau ca te dezamagesc...copiii de pe strada NU doresc sa traiasca intr-un centru si, cand au ocazia, fug de acolo, chiar daca la geamuri sunt gratii. Adusi de politie, au conditii deosebite de locuit, hrana sau joaca, sunt imbracati, vaccinati...dar nu pot fuma, priza aurolac si nici intretine raporturi sexuale, asa cum sunt ei obisnuiti. Fura si arunca pe geam (la alti prieteni) tot ce le cade in mana (si poate fi valorificat) si, dupa ce pleaca, daca sunt prinsi a doua zi, nu mai au pe ei nici o haina cu care au plecat. Chiar suiti intren si dusi acasa (majoritatea nu sunt din Bucuresti), in doua zile sunt inapoi.
Este o lupta dura, permanenta, necunoscuta pentru majoritatea oamenilor, care cred ca sistemul le poate rezolva pe toate.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

quote:
Originally posted by Rufus
dar nu pot fuma, priza aurolac si nici intretine raporturi sexuale, asa cum sunt ei obisnuiti.

Stai putin, poate sunt eu mai naiva (si in general cred ca "sistemul" e cea mai buna solutie care exista), dar nu vorbim despre copii de 5 ani?? Inteleg ca un adolescent obisnuit cu viata pe strada accepta mai greu regulile, dar cred ca si acolo se poate lucra cu niste psihologi specializati pe problemele lor. Aaa, nu? Daca tu stii mai multe (inside information), spune-mi, te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

va mai amititi de "Print si cersetor"?? E o morala in povestea aceea...

Spuneti NU prajelilor de orice fel, sucurilor sintetice, fumatului, margarinei, FACETI multa miscare, dragoste, fapte bune, acte de caritate, iubiti, iertati, daruiti, hidratati-va corpul si pielea, folositi cosmetice cat mai naturale, mancati ciocolata cu 85% cacao, beti suc proaspat stors de grapefruit si portocale, ganditi pozitiv, nu mai faceti RAU...

SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Tora, eu as fi putut fi dintre cei de acolo, de la Cora, care goneau copiii flamanzi. Multi au scris aici ca cei care nu ar da pomana sunt rai si lipsiti de suflet, asa ca imi permit sa imi scriu parerea personala: cei care dau bani si mancare copiilor care cersesc fac un mare rau acelor copii si societatii. Repet, asa cum voi veti spune: "Vai, da' rea mai esti!" va spun si eu ce cred. Daca nimeni, niciodata nu ar da nimic copiilor de pe strada ei ar ajunge in centre de plasament. Acolo e destul de rau, primesc o mancare necajita, cei mai mari ii bat dar...macar sunt ingrijiti cand sunt bolnavi si primesc un minim de educatie, sunt scolarizati. Dar primind bani si mancare mult mai buna pe strada, prefera sa ramana acolo, asa cum scria si Rufus fug daca sunt dusi in centre de plasament. Prefera sa stea pe strada, sa manance banane, ciocolata, bomboane, cartofi prajiti si, cat de curand, sa inceapa sa-si cumpere tigari din banii primiti. Si pe strada sunt batuti de cei mai mari,batuti chiar mai rau, abuzati sexual....In timp, acesti copii cresc (pana la ce varsta le dati? Care e limita?) si nu cunosc alt mod de-a se intretine decat a cere...Si cand sunt destul de mari ca sa nu mai impresioneze, ce le ramane de facut? Prostitutie sau furt.

Eu mai dau pomana unor batrani, dar iata ca si aici am avut surprize. O femeie necajita, nu foarte batrana dar cu un handicap neurologic locuieste in apropierea mea si ii tot dadeam bani cand o intalneam. La un moment dat mi-a povestit si ca i-a luat foc casa si mi-a fost tare mila, i-am dat cat am putut. Dar apoi am vazut-o beata si ulterior band ceva intr-un pahar mic la carciuma din capatul strazii. Si m-am gandit ca probabil asa i-a luat foc si casa...Poate casa i-a luat foc atunci cand ea era beata fiindca tocmai ii dadusem eu bani. Poate eu sunt autorul moral al acelui incendiu. Poate daca in acea anume zi eu nu ii dadeam bani, ea nu avea din ce sa bea si mai avea casa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Fomalhauti, ca-sa-zic-asa, m-am ingrozit! :-(

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Formalhauti - ai scris exact cum gandesc si eu.
Ajut batrani - le dau chiar bani pe strada - insa ajutorul trebuie gandit in sens crestinesc. Asa cum saracului nu se da peste ci se da un navod ...

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Daca nimeni, niciodata nu ar da nimic copiilor de pe strada ei ar ajunge in centre de plasament. Acolo e destul de rau, primesc o mancare necajita, cei mai mari ii bat dar...macar sunt ingrijiti cand sunt bolnavi si primesc un minim de educatie, sunt scolarizati. Dar primind bani si mancare mult mai buna pe strada, prefera sa ramana acolo, asa cum scria si Rufus fug daca sunt dusi in centre de plasament.

Din pacate, din cauza ca exista oameni care gandesc asa, unii copilasi necajiti MOR de frig si de foame...nu ajung in centre de plasament.

Copilasii astia nu fug din centrele alea de bine ce le e...Unui copilas de pe strada, care a crescut fara a avea securitatea afectiva a mamei sale, care este TRAUMATIZAT, nu e suficient sa-i dai o ciorba si o pijama ca sa-i fie bine intr-un loc...Din pacate, eu am vazut cu ochii mei cum sunt tratati copilasii de trei anisori in minunatele centre de plasament...Stiti cum? Sunt lasati singuri, cu hainele pline de urina, pana ajung sa isi dea cu capetele de gratiile patului...Plang pana vomita, sunt lasati ore in sir cu febra, sunt bruscati si certati atunci cand se simt rau...Eu am un finut intr-un centru de plasament, stiu ce spun.

.................................

Iar sa ai pretentia ca un copil sa invete de mic ce e aia munca (fizica, evident)...no comment.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Diana, cred ca e rau, foarte rau in centrele de plasament. Dar cred ca este mai rau pe strada. Cine crezi ca ii schimba pe strada? Nu stau tot uzi? Si pe strada sau in canal, nu intr-o incapere. Si, daca copilul se imbolnaveste, intr-un centru de plasament este vazut de un medic si primeste un medicament. Nu am zis ca centrele de plasament sunt minunate, am zis ca strada e mai rea.

Mergi la inceput