Suflete incremenite?!
Este duminica dimineata (ora cam 10) la esplanada de la Cora. Oamni la mese, luindu si micul dejun, bunataturi ametitor mirositoare de pe la fast food urile din jur....
Doi copii (o detita si un baietel cam 8 si 5 ani) umbla de la o masa la alta cersind... Nu melodramez, dar la fiecare masa ochii li se opreau pe bucatele din tavi. NICIUNUL, dar NICIUNUL din cei carora le a cerut nu le a dat nimic... nici macad o aripioara, sau o chifla. Erau niste copii rromi ori nu, ce importanta are, dar care cereau de mincare.
Ma uitam la fetele oamenilor atunci cind ii alungau... pareau animale ce si apara prada.
Oare cum de este posibil ca oamenii sa devina atit de incremeniti sufleteste?
Parintele Argatu spune ca daca ti se cere de pomana, apai e musai sa dai... ca daca nu ai incredere in persoana ce ti cere atunci dai la o beserica, altcuiva, dar musai sa dai... Acum, acelor oameni li se cerea MINCARE si totusi niciunul nu a dat
Ce anume le poate raci inimile intr atit?
poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
desprecopii spune:
Asa ma intreb si eu cand citesc cazurile de pe forumul umanitar si cand stiu ca sunt asa de putini care participa regulat la actiunile umanitare de pe DC.
Parerea mea este ca o prajitura sau aripioara de pui nu schimba in bine viata unui copil cersetor - dimpotriva il invata ca munca nu e necesara si ca emotiile oamenilor pot fi folosite prin escrocherie sentimantala.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Lorikay spune:
Retelele de cersetori minori controlate de adulti sunt atat de raspandite la noi incat oamenilor le este foarte greu sa mai faca deosebire intre cei care au cu adevarat nevoie de ajutor si cei care au invatat o poezie si incearca sa para victime. De fapt si acestia tot victime sunt dar de alt tip. Un prieten de-al meu i-a dat cornul din care manca unui baietel care cersea pe strada iar acesta in loc de multumesc i-a spus: "Ba dar prost esti!" Credeti ca va mai da vreodata de pomana cuiva?
miki68 spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
Asa ma intreb si eu cand citesc cazurile de pe forumul umanitar si cand stiu ca sunt asa de putini care nu participa la actiunile umanitare de pe DC.
Parerea mea este ca o prajitura sau aripioara de pui nu schimba in bine viata unui copil cersetor - dimpotriva il invata ca munca nu e necesara si ca emotiile oamenilor pot fi folosite prin escrocherie sentimantala.
Sunt de acord cu tine, insa ma gandesc ca sunt cazuri in care acelui copil ii este efectiv foame pentru ca are niste parinti denaturati care nu-i poarta de grija. Si ma mai gandesc ca, daca, de exemplu, ne aflam pe o banca intr-un parc rontaind ceva si un copilas care se joaca in preajma, insotit fiind de parinte sau bunici, se uita cu interes la noi cum mancam, cei mai multi nu ezita in a invita copilul sa se serveasca, pentru ca, nu-i asa, e copil si poate ii e pofta. Chiar daca nu e un copil neglijat. Sau, poate tocmai de aceea lui i se da, iar celor care cer in restaurante nu. Eu nu dau niciodata bani cersetorilor, insa de mancare totdeauna.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
RalMar spune:
Am vazut si eu o fetita de maxim 2 ani in fata unui magazin, era ger si ea era imbracata subtirel, tremura de frig si de foame, si avea pe fetisoara murdara dare de lacrimi. Mi-a frant inima cand am vazut-o, cand am vazut cu cate cruzime isi trateaza unii copiii, si am luat o banana sa i-o dau. Stiti ce a facut cu banana? I-a dus-o mamai ei si ea s-a intors in fata magazinului si astepta sa-i dea si altii cate ceva. De atunci, oricat de mila mi-ar fi, nu mai dau la nimeni nimic.
cristianamat spune:
eu am lucrat pe un centru de copiii si i-am vazut cum isi luau mancarea de pe masa si o vindeau (ce s eputea vinde, fructe, biscuiti etc. ) si isi cumparau tigari iar apoi mergeau si cerseau de mancare pe la metrou...deci merita sa le dai ceva?
denizel spune:
cristianamat, cine cumpara mancarea de la acesti copii?
ardeiash spune:
eram cu sora mea si s-a apropiat de noi un betiv.. arata ca vai de lume.. ne-a cerut bani de mancare iar sora mea i-a dat.. io i-am zis: de ce-i dai fata, se duce sa-si cumpere iar bautura de ei? iar ea mi-a zis:
daca bea in cinstea mea.. e torul ok!!
inteleapta sor-mea!
s-auzim numai de bine! si
maraki spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
Asa ma intreb si eu cand citesc cazurile de pe forumul umanitar si cand stiu ca sunt asa de putini care participa regulat la actiunile umanitare de pe DC.
cam radical raspunsul... o aripioara de pui sau o chifla, face copilul sa uite de foame pt. cateva ore! De unde dai, Dumnezeu iti da! Pt. cazurile umanitare citesti niste randuri si participi daca poti in schimb cand ai in fatza ta un copil infometat....e alta situatie si ar trebui sa fii mai inimos!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
maraki spune:
quote:
Originally posted by cristianamat
eu am lucrat pe un centru de copiii si i-am vazut cum isi luau mancarea de pe masa si o vindeau (ce s eputea vinde, fructe, biscuiti etc. ) si isi cumparau tigari iar apoi mergeau si cerseau de mancare pe la metrou...deci merita sa le dai ceva?
Tu ai impresia ca cei din Cora ar fi vandul aripioara de pui sau 5-6 cartofi prajiti? Esti la fel ca cei care stateau la masa si nu dadeau nimic!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
servetel spune:
Din pacate in ziua de azi lumea gandeste mai mult cu mintea nu cu sufletul, citind acest subiect mi-am adus aminte de o povestioara adevarata pe carte am auzit-o mai demult:"Un barbat a dat de pomana unui batranel foarte amarat o pereche de pantaloni, dar batranelul a vandut pantaloni si si-a cumparat de baut.Barbatul din intamplare a aflat ce a facut batranelul si i-a parut foarte rau ca i-a dat pantaloni si s-a jurat ca nu va mai da de pomana niciodata, dar in noaptea urmatoare i-a aparut in vis Domnul Iisus, si era imbracat cu pantaloni pe care ii daduse el de pomana, si Domnul Iisus i-a spus "nu conteaza cui dai sau ce face aceea persoana cu acel lucru, daca il dai in numele meu v-a fii primit".Barbatul s-a bucurat foarte mult si a continuat sa dea de pomana.
Asa ca data urmatoare cand treceti pe langa o persoana care va cere ajutorul ganditi cu sufletul nu cu mintea.
Gabriela mamica de Ana Maria(18-06-2006).