Copiluti de mai-iunie 2005 (66)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Mercedes am revenit de la dr, sarumana ca ai intrebat. Data si prin lapte e mai pufoasa, la fel, parerea mea , dar le presari si zahar nu?

MamaJipa uau, si eu vreau la matusa ta, exact ce caut de 18 ani, un hipnotizator care sa vorbeasca cu cei din lumea cealalta ca am intrebari fara raspuns. Si eu ii invidiez pe cei care dorm fara vise sau nu si le amintesc, eu am in minte si un vis de la 7 ani (cosmar, evident), de aia cred ca nici nu ma odihnesc daca dorm mai putin de 6-7 ore. Vreau sa-ti spun ca saptamana trecuta am visat ca inotam intr-un lac tulbure si ma asteptam cumva sa fie ceva si uite ca am racit rau de tot. Incerc sa nu dau importanta viselor pentru ca nu pe toate stiu sa le interpretez (si nici nu vreau!). Pe mine m-au vizitat tatal meu si bunica mea timp de 7 ani sub forma unor vise de "control" sa le zic asa, stiam in vis ca au venit sa vada cum imi mai este si la fel stiam ca vor pleca si mereu ii rugam sa mai stea, ma trezeam extrem de fericita dupa astfel de vise si ma simteam protejata. Dupa 7 ani nu i-am mai visat direct ci cumva estompati in alte personaje dar ceva imi spunea ca ei au fost. Ciudatenii! Ti-am citit cu placere visele ca am si eu chestii din astea.
Imi scapa dar nu stiu care-i chestia cu mersul la biserica...n-as fi zis ca esti genul, dar vad ca devine ritual...

Laura asa e, nevoia te invata! Eu nu puneam nici muraturi ca mi le trimitea bunica-mea din partea mamei (dupa ce a plecat mami cu sora-mea, mama ei a devenit si mama mea, desi aveam 20 ani si eram binemersi la casa mea), nu mai spun de mancaruri gatite, tavi cu prajituri cand aveam musafiri sau cand pur si simplu mi-era pofta de ceva dulce, imediat se executa si-i punea ranita in spate lu' bunicu-meu, deci nici macar nu ma deplasam sa mi le iau . Ce-as vrea sa mai traiasca s-o mai pot iubi!

Gabitza nici lu' Bia nu-i plac personajele astea rele, cand se uita la "matzatzeni" (101 dalmatieni) si apare "Cuela cea lea" isi pune manutele la ochi. Imi place la ea ca traieste ce se intampla in filmulet, se vede pe mutrisoara ei cat e de receptiva.
Incet, incet vreau sa-i pun toate filmuletele de Disney, acum ma gandesc la Pisicile aristocrrate si Doamna si vagabondul.

Bianca e bine, acum a ramas doar pe sirop de tuse, trebuie s-o conving cumva sa inceapa sa manance. Andreas e pe antibiotic ca i-a iesit "ceva" la buza superioara, iar eu sunt destul de rau. Mi-a spus ca am sinuzita purulenta eritematoasa cronica acutizata si bonus amigdalita (perlute albe pe amigdale), antibiotic, cred ca augmentin dupa substanta activa si trimitere la orl. M-am aranjat cum nu se poate mai bine, de-aia o tin de cateva zile fara nici o ameliorare ca iau dupa capul meu ce iau (nu iau).

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Elisor, vorba ceea "cate bube rele, toate'n c.., babei mele" Of, nu mai vine primavara asta sa nu mai auzim de raceli si tratamente!
Andrei a avut o tuse de dupa o raceala si i-am tot dat Mucosin cu miere, dar de trecut tot cu albastru de metil i-a trecut, ca i-a dat bona. Am observat si altadata ca lui ii face bine albastrul asta.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao! Sanatate multa la toti cei care au nevoie!
Sunt tare pe fuga dar v-am citit si nu ma pot abtine sa nu zic ceva despre vise, cred cu tarie in ele si de multe ori am reusit sa "descifrez" mesaje importante...imi pare rau ca nu mai am resursele si dispozitia de alta data ca sa aprofundez subiectul.
Daca imi permiteti imi dau si eu cu parearea...pe scurt:
Nelia, visul tau nu cred ca e premonitor, adica nu "anunta" nimic de genul accidentului visat de tine, este mai degraba o refulare a stresului prin care treci...te-ai visat libera insa esti o mama cu 3 copii si muuulte responsabilitati. caderea in vis inseamna teama de esec, frica de a pierde controlul asupra vietii , sentimente de neajutorare si teama de a nu fi capabil a-si indeplini obligatiile.
Elisor, la tine mi se pare mai complex, cred ca are legatura cu socrul tau...mi-a venit in cap si faza ca s-a suparat ca nu v-ati dus la ziua lui...cand visezi bunici care nu mai sunt printre noi de obicei semnifica nevoia de afectiune a altcuiva din familie, am facut neintentionat legatura cu socrul tau, are nevoie sa fie bagat in seama si inteles...din pacate nu realizeaza ca ar trebui la randul lui sa ofere atentie si intelegere.
Onixone, ce bine ca ai povestit, m-am mai linistit...am patit si eu de multe ori asa si ma cam simteam ciudata, sa nu zic "dusa".

revin sper deseara...ah, de mult voiam sa va zic de ziua de marti, am vazut ca va streseaza pe multe si nu e cazul, nu-i deloc asa cum se crede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

elisor:matusa desi sta aici scrie pt o revista de paranormal din romania...si face citiri si tarot si alte chesstii mai complicate cred pt o suma de 30ron.Sper sa nu gresesc.Daca te intereseaza ...eu o intreb cum sa faci?Noua ne tare place sa ne intalnim la cate o citire si o hipnoza.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

tot pt Elisor.NU sunt genul de dus la biserica...dar trebuie daca vreau sa imi dau copilul la o scoala buna.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! Este din ce in ce mai evident ca in week-end-uri nu mai apuc sa scriu, iar de ceva vreme nici nu mai intru: pe de o parte ma bucur ca practic am scapat de boala DC (inainte nu puteam sa traiesc daca nu era deschis si daca nu dadeam refresh la o ora, nu mai zic de prestatii la greu), pe de alta imi dau seama, ca si Elisor si Florentina, ca a pierde legatura e usor, dar totusi pacat. Asa ca incerc sa recuperez in timpul saptamanii si dat fiind ca tot e mai libera perioada asta e mereu DC-ul deschis.

Adriana – exeptionala vestea! Sper ca ce au gasit langa pancreas nu e rau si ca recuperarea va merge bine pentru micuta Elena. Doamne, ce usurare pe capul lor si al vostru, ca familie.

Apropo de vise, sambata seara am visat ca eram la shopping (unde altundeva?) cu nasa Anei (prietena mea cea mai buna din Bucuresti as zice, fara de care nu as fi ajuns unde sunt acum: adica in barou si la locul actual de munca, nu mai zic de alte ajutoare pe toate partile) in Israel, numai ca n-a fost chiar de bine, tot cautam ceva pe o faleza cu magazine si nu gaseam, in fine un vis destul de confuz. In fine, m-a frapat ca am tinut minte visul, rar mi se intampla, dar cred ca am visat dat fiind contextul: ea nu prea este bine nici fizic (are o gastrita rebela care a facut-o sa slabeasca 8 kg in 10 zile – ma rog, avea de unde), nici emotional (prietenul ei a cam luat-o razna cu capul). Ce-ar putea insemna, nu stiu, dar cert e ca si eu am vise din astea prapastioase, cu cazut de la inaltime (acum la batranete am constatat ca am dezvoltat frica de inaltimi), a, si il mai visez pe bunicul meu (mort de vreo 3 ani) de multe ori, cat traia nu cred sa-l fi visat vreodata, de fapt nici nu prea ma gandeam la el cand nu eram la tara.
Edit: Teddy - ca spuneai ce reprezinta visele cu bunici decedati, te pomenesti ca eu aspir la iubirea lui frate-meu ca nu prea ne intelegem bine si desi stam departe si oricum nu interactionam prea des, probabil ca ma afecteaza chestia asta fara sa imi dau seama constient.

OlgaM – multa sanatate la pitic! In niciun caz sa nu te simti vinovata ca nu mai vrei un copil; important e sa fii impacata cu decizia ta (adica sa nu mai vrei copii si sa nu-ti para rau ca nu mai vrei). Eu de ex. as mai vrea unul pe principiile enuntate: ca e mai bine sa fie 2, ca se vor ajuta, ca se vor iubi, ca dupa ce noi nu vom mai fi bla, bla, bla. Problema mea e ca nu ma simt in stare sa ma apuc din nou de unul si imi tot spun sa mai astept, si dupa aceea imi spun pai cat sa mai astept. Tot eu ma consolez ca batrana nu-s si mai am timp, dar dupa aceea imi spun ca eu deja nu mai rabdare cu Ana acum, dar cand o mai veni unul. Si uite asa tot pendulez intre credinta ca mai trebuie sa fac unul si sentimentul ca nu ma simt in stare.

Daniela – si Ana e capricioasa destul; la ea cele mai multe probleme le avem cu somnul. Propozitiile ei favorite sunt: “Maine face Ana nani. Nu astazi.” Si asta chiar in conditiile in care este evident ca este chioara de somn. Chiar ieri a iesit un scandal monstru pentru ca nu voia sa doarma la pranz, barbatul i-a citit ditai cartoaia de povesti si ea, nimic. A iesit din camera urland ca nu doarme si ca vrea la mami. Am luat-o eu, i-am mai citit o data si dupa aceea iar a inceput sa urle cand a vazut ca am lasat cartea. Dupa ce s-a potolit a adormit in 5 minute, dar, Doamne, cat a putut sa planga si ce lacrimi avea si a fost si cat pe ce sa vomite.

Gusta/Elisor/Nelia/Andutzy – multa sanatate si voua si la copilasi, menajati-va un pic pentru ca eu cred ca luati boala si pe fondul slabiciunii cauzate de nopti nedormite si griji. Sigur, usor de zis sa te menajezi, dar trebuie sa incercati.

Crosetez la mesajul asta de ore bune, sper sa apuc sa-i dau drumul fara sa cada compu sau ceva, ma pregatesc de plecare acum. Sa nu uit sa remarc si eu absenta multor fete care erau active pe aici: dati si voi o veste, ce mai faceti, cum mai sunteti, ce mai fac copilasii? Ma refer la Fran, Pengunica, Robotzica, Nefertari, Crissu, EllyB, Aurasa, Ruxel, Pisik, SimonaF, Corail, Ralwka, Margott, Iuliana - astea sunt numai cateva nume, oricine e binevenit. Stiu ca multe dintre voi va luptati cu al doilea copilas sau poate cu un serviciu/oras nou, dar daca cititi pe aici, dati de veste ca sunteti bine. Seara buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by onixone

tot pt Elisor.NU sunt genul de dus la biserica...dar trebuie daca vreau sa imi dau copilul la o scoala buna.

Oana lu'Alex

Wow, nu exista scoli bune care sa nu fie religioase? Greu de crezut, sau?
In cazul asta eu l-as da pe Aidan la o scoala mai putin buna dar safe decat la una unde i se spala creierul de gandirea logica si i se umple cu bazaconii religioase....sa aveti mare grija.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

adriana: nu sunt scoli religioase sunt scoli catolice care apartin de o biserica.Sunt mai stricti in ceea ce priveste bulling-ul ca nu stiu cum sa ii zic...si au rezultate mai bune la invatatura decat celalalte.Au aceeasi subiecte de invatatura ca si celalate dar copii sunt sanctionati mai aspru in cazul in care sar calul din punctul de vedere al comportamentului, copii au lat respect fata de profesori.Nu iti imagina o scoala prin care vezi numai calugarite bantuind coridoarele ca nu e deloc asa.Intreaba sotul ca parca e american si vezi ce zice de scolile catolice din America.poate situatia e diferita de cea din Londra.Sunt hiar curioasa ce zice?

Oana lu'Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Adriana, sa stii ca in si in partile engleze ale Canadei, cele mai bune scoli sint cele catolice, pentru ca au baze solide, religia pe vremuri era la inaltime aici, a picat, dar scolile au ramas. Acum au programa obisnuita, dar mediul e mai elevat, ca nu intra oricine, sint mai seriosi si e mai multa ordine si disciplina, deci sint si mai safe. Stiu toate acestea de cind am vrut sa ne mutam in Burlington-Ontario, ca s-a interesat Octav de scoala pentru Agata, a si fost si a vorbit la doua si a ales o casa (scumpa rau!) intre doua scoli, una catolica si una normala, dar cu French Immersion. Si legat de aceasta ultima scoala, in discutiile de la Sezatoare, a pus o fata un link cu cele mai buni scoli din Canada si ce credeti voi, aceasta scoala, St Andrew parca se numeste, este printre primele. Aceasta descoperire, adunata la multe altele, ma fac sa regret pe de o parte ca nu am plecat totusi atunci, dar pe de alta parte nu cred, de fapt sint sigura, ca Lisandru mai dormea acum in bratele mele. Deci, extrapolez ceea ce am spus legat de vise, ca nu sint intimplatoare, mai cred ca, in general, ceea ce ni se intimpla in viata nu e chiar intimplator. Dar nu bag mina-n foc!

Eu sint la curatenie, si pun o perdea, si e cald afara (sint 7 grade!!!) si am zis ca inainte de a pune perdeaua noua sa sterg si geamurile... si in timp ce stergeam mi-am adus aminte de vis (pe cuvint ca nu m-am gindit la el cind m-am apucat, ca nu avea nici un gind sa ma apuc de scurtat perdele)... noroc ca stau la etajul 1 si nici atit, ca jos nu e parter si demisol, cum au alte blocuri, ci doar demisol. Pot sa cad linistita, ca mai e zi zapada multa, fac un ps si am ajuns afara!
Tdi, nici eu nu cred ca e premonitor visul, ce-s nebuna sa-mi fac singura rau si sa cred asa ceva... Dar il simt ca pe o refulare, cred ca undeva, in inconstient, sint tare stresata si in ultimul timp am tot cochetat cu ideea de nereusita, si cu scoala, si cu cresterea si educatia fetelor, a copiilor... acum eram cit de cit linistita (la scoala e greva, Agata citeste in fiecare seara, a facut niste progrese nemaipomenite, notele la scoala sint bune si am primit felicitari de la invatataore de felul in care ma ocup de ea, se poarta si mai frumos de la ultimul conflict) si probabil ca de aceea au iesit temerile la suprafata prin acest vis. Si eu stiam ca a cadea in vis inseamna ce spui tu, mai ales daca nu plutesti, ci cazi repede, eu am cazut ca bolovanul, la cite kile am, nici nu ma mir. Adica nu am visat caderea, ci numai momentul in care am cazut si deja m-am vazut intinsa jos pe iarba.

Ma duc la smotru, ca poate ma mai racoresc, ca am inceput sa bat cimpii...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

vroiam sa va intreb ceva- v ati operat careva de fiere fie si laparoscopic? eu sunt asteptata ori maine ori poimaine dimi sa ma internz si sa rezolv problema... nu se mai poate sta la ce crize am in ultima perioada ... ma simt f aiurea oricum si mai nou si balonata.

elisor-eu nu pun defel zahar

Mergi la inceput