Albinute&bondari de martie-aprilie '07 (72) LMA!!!
Raspunsuri - Pagina 12
tzuna spune:
util:
http://209.85.135.104/search?q=cache:DkFL00xDK7QJ:sitadeasa.wordpress.com/2006/09/09/bomba-e-urilor-loveste-din-nou/+urticarie+sugar&hl=ro&ct=clnk&cd=8&gl=ro&lr=lang_ro&client=firefox-a
Zadi spune:
Incaltaminte- site-ul va fi disponibil in ultima saptamana din luna februarie (incaltaminte-copii.ro). Acolo am tradus niste chestii interesante legate de incaltaminte aprobate de Institutul de Ortopedie German care avizeaza incaltamintea pe care o importam noi.
Macar ca informatie o sa va rog sa-l deschideti si sa cititi.
Poate imi apreciati munca de cateva luni incoace .
Acum o sa pun o bucatica din ghidul practic care va raspunde intrebarilor puse de Raisa:
- Nou nascutii si sugarii au nevoie doar de incaltaminte care sa le tina cald. Pentru acestia incaltamintea trebuie sa fie fabricata din materiale usoare, piele naturala, fibre naturale, prin care pielea sa poata respira usor.
- Este absolut natural ca bebelusii sa aiba platfus (peste 97% au). Aceasta deoarece talpa piciorului este acoperita de un strat de grasime. Odata cu dezvoltarea musculaturii, arcuirea talpii piciorului se va dezvolta.
- 85% dintre copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3 ani au talpa piciorului lata;
- Talpa piciorului la bebelusi creste rapid in primul an de viata cu trei sau patru numere. Talpa piciorului trebuie masurata in fiecare luna in primul an de viata, la fiecare doua luni intre a 12-a luna de viata si a 24-a si la fiecare a treia luna intre a 24-a luna de viata si a 36-a;
- Talpa piciorului este supusa unei foarte mari energii, mai ales cand copilul sta in picioare sau se balanseaza. Aceasta cauzand o incalzire rapida a talpii piciorului. Talpa piciorului la copil transpira de doua ori mai mult decat cea a unui adult. Asa ca incaltamintea fabricata din materiale naturale prin care pielea sa respire este cruciala;
- Incaltamintea trebuie sa se muleze pe calcai si pe scobitura gleznei si trebuie sa fie indeajuns de larga pentru a prevenii strivirea piciorului;
- Incaltamintea trebuie sa fie destul de inalta astfel incat degetele sa nu fie strivite de partea superioara a pantofilor. Este recomandat acel tip de incaltaminte care se pliaza cu usurinta, care este destul de spatioasa mai ales in zona degetelor, permitand miscarea lejera a acestora.
- Picioarele copilului sunt mai putin sensibile la durere si apasare.De aceea la copii exista riscul de a purta incaltaminte prea mica, prea ingusta, prea larga, prea mare, fara ca acest lucru sa fie observat.
- Pentru a masura corect dimensiunea fiecarui picior, copilul trebuie sa stea drept, fara a se sprijinii atunci cand se efectueaza masuratorile. Masurarea talpii se face dupa ce in prealabil talpile sunt acoperite cu sosete normale. Daca dimensiunile picioarelor difera atunci incaltamintea trebuie sa se aleaga in functie de piciorul cel mai mare.
De la extremitatea degetelor si pana la extremitatea frontala a incaltamintei ar trebui sa existe un spatiu de circa 12 mm (6 mm pt. deplasarea piciorului inainte-inapoi si 6 mm spatiu de crestere ). O marime inseamna 6,6 mm.
Sper sa va ajute aceste informatii.
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
carmenefr spune:
Ham Loradin, si pe mine m-a interesat sb asta, si am vb cu Alexa, mamica cunoscatoare.Asa ca am ajuns la concluzia ca hamul tre' sa indeplineasca urm.conditii:
-sa fie mai lat, ca o protectie in zona axilei ca sa nu frece zona-cam tot ce am vazut io prin magazine eram model cu curelusa subtire ...
-sa fie rezistent
-si sa nu fie f scump.
Probabil ca hamul il vom folosi si mai incolo, sa tinem piticii sa nu se piarda
RaisaFudulu spune:
Tzuna cand am citit cum mananca Mariuca ta parca vedeam mesele Raisei.....avem de multe ori mese sarite, sau mese formate din 2-3 lingurite...dar dupa cum au zis fetele despre Mariuca ta ca nu pare mica...asa imi zice si mie toata lumea ca arata bine ca sunt io nebuna ..pupam pe amandoua
Zadi mutumesc mult si astept site-ul ala cu nerabdare...dar te rog cand va fi terminat sa ne mai dai odata linkul ca uit pana atunci......preturile cum sunt? livrarea se face prin posta?
Raisa Luna a noua
Raisa luna a zecea
Diana Mamica fericita de RAISA-MARIA
RaisaFudulu spune:
Zadi si inca o interbare si te las....."o marime inseamna 6.6 mm" este valabil pentru toate incaltamintele sau decat pentru cele de pe site-ul ala?
Multumesc
Raisa Luna a noua
Raisa luna a zecea
RaisaFudulu spune:
Tzuna acum am citit de E-urile astea pacatoase....pai ce facem acum..ca noi mai mancam cate-un biscuite pe zI {Zoo, Maia cu miere sau Liebnitz} si pufuleti aproape 10...astia ii plac foarte mult iar restul pungii mananca mama-sa...ca sunt tare buni....nici nu ma mai uit pe pachet sa vad ce E-uri au pentru ca altfel nu i-as mai da
La cat mananca ea nu cred ca o sa ii faca rau.....multumim pentru informatii ....e bine de stiut
Raisa Luna a noua
Raisa luna a zecea
carmenefr spune:
Roxana ai baiat mare si mergaret pe bune!!
Bravo Rares!!!
Stefimic multumim de urari.Sunt vreo 10 sfintisori Teodor/Teodora , nu prea mai stim pe care sa-i serbam...
Elena.2006 spune:
Buna stup!
Bravoo Edy, bine ai venit in clubul mergaretilor!!!
Interesat despre E-uri, in mare stiam, ce sa zic, fiecare face cum crede dar eu zic ca ar trebui macar acum evitate pe cat posibil.
Zadi referitor la intrebarea legata de schimbarile oganismului dupa nastere, la mine e cam la fel, menstruatia mai abundenta, dureri mai mari si uneori imi apar cosuri.Pana acum nu am intrebat medicul daca ar fi ceva in neregula.Ma bucur ca ti-ai mai revenit cu somnul.
Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Atit de mare
Poze
Filmulete Poze mai noi
elyanne spune:
Andrei a facut cativa pasi singurel... ieeeeeeeee Da' io nu l-am vazut ... cum apaream in cadru se radea la mine si se aseza in 4 labe... pai e corect???
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Kitty spune:
Buna seara, fetelor!
La multi ani! sarbatoritilor de ieri si de azi -( ieri am scris un mesaj, l-am pierdut si n-am mai avut timp sa scriu altul)!
Tzuna, am vazut pozele cu Mariuca, cu mutrita de ei veverita, imi sunteti tare dragi amandoua! Nici Giulia nu pare slabuta, dar si ea e asa, mai pufoasa, nu e carnea tare pe ea. Si noi avem mese de 2-3 lingurite, dar in ultimul timp parca mananca mai bine.
Despre E-uri - am mai spus - eu sunt f stresata de lucrurile astea - lui Raul ii faceam cand puteam biscuiti in casa. In plus nu pot sa-i dau Giuliei - deocamdata - nici biscuiti de la nestle, inca nu avem liber la gluten. Oricum mai tarziu nu poti sa ti copilul departe de anumite lucruri, de aceea prefer sa-i feresc macar acum, cand pot.
Loradin, ma bucur ca recuperezi in weekend cu stirile. Azi ma gandeam si eu la ham, ca ne dam drumul cam greu, eu am unul simplut. Si eu sunt de parere ca nu poti sa nu o duci la ziua ei.
Zadi multumim de informatii, e un subiect care chiar ma interesa.
Felicitari mergaretilor!!
Pe Giulia o sarbatorim anul acesta simplu si acasa - mai mult pentru poze si filmuletze. Adevarul e ca la Raul am ajuns sa aiba 30 de invitati - si mi-e groaza ca o sa ajungem si la Giulia la fel, si problema e si cu mersul inapoi - tot anul merge Raul la zile de nastere - de ne innebuneste, tot trebuie dus si adus. si pentru ca ai mei imi tineau vesnic ziua cu adulti - si pt mine era plictisitor - noi nu tinem ziua copiilor cu adulti. Adica cei f apropiati vin la o felie de tort, dar atat.
Imi pare rau, am mai vazut poze , filmuletze...dar trebuie sa inchei acum ca am descoperit ca Raul mai are teme ! daca pot mai revin, desi as vrea sa ma culc devreme ca azinoapte era 4 si nu dormisem nici un minut! Ganduri...ca batranii!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow