Politia moravurilor (Arabia Saudita)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

quote:
Originally posted by hannen

Ioana,esti printre putinele persoane de la topicul asta care a inteles despre ce discutam.Multumesc ca "ne" mai aduci aminte din cind in cind.
Vali,sa stii ca n-am "studiat" problema sa vad daca e "legal" asa.Am intrebat si-am auzit ca motivul e ca(virgula) copiii sunt musulmani deci trebuiesc crescuti ca atare.Daca ar pleca intr-o tara "occidentala" ar pierde contactul,mama nu ar sti sa-i educe islamic iar tatal v-a fi intrebat in ziua judecatii despre copiii lui care daca nu sunt musulmani...responsabilitatea e a lui.
Si consider ca la o casatorie "mixta" sotia de alta religie trebuie sa stie aceste chestii.
Adica asa cum un barbat musulman are dreptul sa se casatoreasca cu o crestina sau evreica,asa si ele au dreptul sa cunoasca toate datele problemei.
Poate ele nu vor parasi tara ,sau poate sotul consimte sa-i lase copiii(stiu cel putin un caz,ea e in grecia cu copilul )

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Hannen, intr-o casatorie mixta cu mama nemusulmana, ea este obligat sa-si creasca copii in religia musulmana sau are dreptul sa aleaga si ea pentru copii, sau copii cind vor fi mari?

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

La musulmani religia se transmite pe linie paterna, asa cum la evrei se transmite pe linie materna. De aceea sotia nemusulmana isi poate pastra religia nestingherita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by tusferi

"Many Saudi executions are beheadings by the sword in public places "

Eu nici nu mi-am imaginat ca mai exista asa ceva!!! Mai exista practica taierii capului in piata publica??? Habar n-am avut! Doamne ce ignoranta sunt!

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Da, se mai practica. Am auzit recent de cazul unui traficant de droguri care a fost executat astfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

quote:
Iar in articol nu se preciza deloc ca India ar fi o tara musulmana.

Dupa hindu( 80 %) , urmatoarea religie este islamul 14%, cam 200 de milioane de musulmani.

India esta a doua tara dupa China cu cel mai mare nr. de musulmani,si depaseste tarilor arabe islamice (Yemen, Irak, Iordania, Bahrain, Quatar, Emiratele Arabe Unite, Saudia, Oman, Kuweit si Egipt)

un burtoi de 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Eu inca sunt socata de link-ul pus de Xenocid. Pe langa faptul ca mi se pare ingrozitoare executia prin taierea capului (si mai ales in public), mi se pare si mai ingrozitor ca in zilele noastre, o femeie este condamnata la moarte (posibil prin taierea capului) pentru ca este acuzata de VRAJITORIE!!! Nu demult citeam despre Anna Boleyn si ma gandeam ce barbari eram acum 500 ani si cum a fost posibil sa condamni o femeie la taierea capului aducand un martor caruia i-ai smuls o marturie prin tortura... Si astazi sa citesc ca inca se mai poate intampla asta!

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu va suparati dar in ce borcan de sticla traiti dvs duamnelor?
Nu e evident pentru toata lumea ca in acest moment in lume se traieste linistit in toate stadiile de civilizatie (ca sa vorbim din perspectiva occidentala) si ca nu-ti trebuie masina timpului ca sa calatoresti la propriu in evul mediu, epoca de piatra, epoca luminilor si tot asa???
Bineinteles ca se intampla taieri de capate in piata publica si nu numai in tari musulmane, se intampla linistit si in China (de exemplu). Se intampla si taieri de maini, de ureki, de nas..dupa fapta prin tot felul de zone ale lumii fara legatura cu islamul.
Se intampla sclavie in toata regula (inclusiv prin Europa, dar nu mai zic de Africa unde e norma in multe parti).

Mie mi se pare foarte interesant, desi recunosc ca de sub vreo burqa din Afganistan nu mi s-ar mai parea la fel de interesant.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

In Filipine , pe la sate ( mai in jungla) , barbatilor care insala li se taie penisul de catre nevasta, cica. Haleluia!
Sigur nu stiu , asa am auzit.

un burtoi de 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Stiu si eu o tara unde pedofilii sunt spanzurati in public.Intr-adevar religia musulmana se transmite pe linie paterna.Eu sunt crestina dar copiii mei sunt musulmani.A fost cam ciudat sa nu-i botez,imi faceam mii de griji dar acum imi dau seama de niste lucruri...pe care nu le mai detaliez aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by inaioana
[ Se intampla si taieri de maini, de ureki, de nas..dupa fapta prin tot felul de zone ale lumii fara legatura cu islamul.Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
asta cu taieri de maini in public pentru hotie n-ar strica sa se aplice si la noi, dar in special pentru hotii ai mari, daca intelegeti ce vreau sa spun Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Duamnelor, daca nu va e cu suparare, puteti sa ma scoateti si pe mine din borcanul meu de sticla si sa imi spuneti si mie unde ati vazut decapitari LEGALE, linistite, in pietele publice, in afara de SA dar va rog nu cazuri de acum 100 ani. Inteleg din cate imi spuneti ca e o practica foarte comuna (de exemplu in China). Luminati-ma va rog si pe mine, care e treaba cu decapitarile in China zilelor noastre ca eu nu stiu.
Faceti va rog si un update la Wikipedia ca nici astia nu stiu.

"Decapitation by sword has in modern times occurred in jurisdictions subject to Islamic Sharia Law [...]. As of 2007, Saudi Arabia, Yemen, and Qatar all had laws allowing decapitation, but only Saudi Arabia was known to practice the sentence; a curved, single-edged sword is used, in public. This event is carried out in the main mosque of the city on Friday following prayers."

Daca va uitati, restul decapitarilor sunt teroriste, cele din Bosnia si Herzegovina pe care le stie toata lumea, gherilele din Columbia, Cecenia, Iraq (aici oficial e spanzuratul), Pakistan, Thailanda, Filipine si nu mai continui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Tusferi, ai fost foarte simpatica!
Nu vorbeam neaparat de executii prin decapitarea cu sabia , anume in piata publica si anume in conditii linistite... vorbeam mai degraba despre starea de spirit a evului mediu (sau altor ere), despre acelasi nivel de gandire si civilizatie. Despre faptul ca exista locuri in lume in care poti primi pedeapsa cu moartea pentru apostazie, pentru prostitutie, pentru homosexualitate, pentru mita si asa mai departe. Deci..ce mi-e vrajitoria, ce mi-e apostazia...ce mi-e ca ma taie cu sabia, ce mi-e ca ma spanzura...
Chiar asa, cred ca prefer sabia - e mai rapida si prefer si piata publica, am ocazia sa spun si io ceva memorabil in fata publicului spectator ...asa, in singuratatea puscariei, e sinistru.

Acuma serios vorbind, inteleg perfect ce vrei sa spui si fireste ca ai dreptate. Mie mi-au venit in minte executiile absolut legale din China (cel putin acum vreo 7-8 ani asa erau, nu m-am interesat intre timp daca au mai schimbat ceva) care se desfasurau frumusel pe stadioane pentru ca era multa lume de executat si se dadeau la televizor. Condamnatii in genunchi cu manutsele la spate , aranjati in linie unul dupa altul, erau impuscati in ceafa poc poc. Faptele puteau fi diverse, inclusiv furt cu recidiva.

Edit : Plus ca e vorba si de la ce scara se intampla lucrurile: Six countries (China, Iran, Pakistan, Iraq, Sudan and the United States) account for 91 percent of the reported world total number of executions. Of 1,591 confirmed executions in 25 countries worldwide, at least 1,010 people were executed in China during 2006.. Dupa cum poti observa, AS cu toate bubele ei urate, nu e printre cele mai criminaloide tari. Acuma..ca nu omoara chiar estetic, asta e chestie de gust. Ti-am zis, personal as prefera in ceea ce ma priveste varianta lor.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput