Politia moravurilor (Arabia Saudita)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
shaimaa spune:
Amina esti plina de venin si ura de ai inceput sa dai pe dinafara.Esti frustrata de ceva?Esti invidioasa pe noi musulmancele ca in ciuda a tot ce cred unii cu alte convingeri religioase avem drepturi si ne bucuram de ele?Sau ai fost in contact cu vreun musulman si te-a ranit in vreun fel si acum cauti sa te razbuni?Si ce ar fii sa nu-mi mai adresezi nici un mesaj daca tot nu ma ridic la nivelul tau si ,,trebuie sa-mi explici de mai multe ori(ce anume eu nu em cerut nici o explicatie,mai ales TIE),, De la un adept infocat al unei religii, indiferent care, afli doar lucrurile frumoase, partea inmiresmata , nu si cea care pute. De la musulmance vei afla ca islamul nu are nici o infima parte care pute si de aceea noi suntem deschise dialogului tocmai pt ca suntem fericite si nu avem nimic de ascuns si de-alde astia ca tine sunt multi da nu ne impresioneaza.Varsa-ti veninul in continuare daca vrei eu una refuz sa-ti mai adresez nici macar un singur cuvant
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tusferi spune:
"Many Saudi executions are beheadings by the sword in public places "
Eu nici nu mi-am imaginat ca mai exista asa ceva!!! Mai exista practica taierii capului in piata publica??? Habar n-am avut! Doamne ce ignoranta sunt!
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
lilanda spune:
Amina, cred ca nici tu n-ai inteles 100% mesajul moderatorilor. Aici toata lumea e normala, asa ca mesajele tale ar fi infinit mai pretioase daca ai lua in considerare acest lucru!
shaimaa, daca nu-ti dai jos miinile din sold, te mut mintenas la ZZ. Atitudinea ta nu este deloc constructiva; nici pentru topicul asta si nici pentru Islam..pacat ca nu intelegi asta
cait spune:
As avea si eu o intrebare care sper sa nu fie gresit interpretata:cand un non-musulman se casatoreste cu un musulman poate sa-si pastreze religia?
Si ca tot vorbeam de drepturile femeilor nu stiu daca ati citit de Sania Mirza, o jucatoare de tenis indianca, nr 29 mondial care nu mai poate juca in India pentru ca este amenintata pentru ca fusta sa de tenis este prea scurta si isi lasa la vedere o prea mare parte din corp cu care poate ademenii barbatii, ceea ce islamul interzice(ceea ce scria in articol, daca interzice sau nu , nu stiu pentru ca nu am citit Coranul si nu cred ca o voi face vreodata).
Mi una mi se pare un pic exagerat sa-ti pui o cariera in pericol doar pentru ca asa cere religia..daca asta cere.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
shaimaa spune:
Cu scuze pt orice persoana care considera ca eu am jignit voi continua pt ca sa nu fie nimeni dezinformat Profetul Mohammed(saws)sa nascut la Mecca in jurul anului 570.Dupa casatoria cu Khadija,prima sotie,datorita caracterului sau integru este ales intr-o asociatie numita Alianta pentru Caritate.Este pentru un timp pastor, avand posibilitatea sa calatoreasca mult. Era cunoscut de toti ca fiind o persoana foarte corecta si cu un suflet foarte bun.La 40 de ani, Mohammed(saws) are o revelatie descrisa in felul urmator: in timp ce medita intr-o pestera un inger i-a aparut in fata si i-a spus: "Citeste". Profetul s-a speriat foarte tare de ce i s-a intamplat (el nu stia sa scrie si sa citeasca) si s-a intors acasa si i-a povestit sotiei sale ciudata intamplare.Mohammed(saws) incepe sa predice, intai in familie si printre cunostinte, apoi publicului larg. La inceput el este ignorat de majoritatea oamenilor, iar mai apoi ridicularizat. Totusi, el reuseste sa atraga din ce in ce mai multi converti la noua sa religie.
Cu fiecare an care trecea, noi capitole erau revelate din Coran. Pe masura ce numarul celor ce il urmau crestea, Mohammed(saws) devine o amenintare la adresa conducatorilor societatii sale si este persecutat, alturi de cei care il urmau. Un timp s-a bucurat de protectia unchiului sau Abu Talib, dar dupa moartea acestuia este nevoit sa isi paraseasca orasul natal si sa mearga cu un grup de musulmani devotati in orasul Yatrib in 622, unde fusese invitat de doua triburi rivale, care acceptasera sa-l recunoasca ca profet si se asteptau ca el sa le arbitreze disputele. Acest eveniment se numeste Hejra si marcheza inceputul anului Islamic. Hejra inseamna in araba "emigrare". Numele orasului este schimbat in Medina ('Orasul Profetului').
Mohammed(saws) devine conducatorul orasului si in scurt timp Medina devine capitala primului stat islamic. Acest stat este imediat atacat de vecinii mai puternici din Mecca, insa Mohammed(saws) resuseste sa castige cateva batalii importante, asigurand securitatea statului sau. Acesta continua sa sa se extinda si in cele din urma Mohammed(saws)cucereste Mecca fara varsare de sange in 630. In tot acest timp, versete din Coran continua sa ii fie revelate, fiind scrise si pastrate cu exactitate.A murit la 63 de ani, in 632. La moartea sa, toata peninsula Arabica era unita pentru prima data in istorie, in noul stat islamic.
Biografiile lui Mohammed(saws)subliniaza umanitatea sa. Ca toti profetii dinaintea lui, a fost un om obisnuit din multe puncte de vedere, insa el a fost sustinut de Allah din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu, desi Mohammed(saws) a facut greseli ca orice om, Allah l-a ajutat sa nu pacatuiasca niciodata. Deasemenea, Allah l-a ajutat sa-si corecteze greselile si erorile de judecata, astfel incat viata sa serveste ca model pentru toti musulmanii. Asta despre cum a cucerit Profetul(saws)Mecca si Medina ,ca tot pomenise cineva ceva despre asta
shaimaa spune:
Da o femeie nemusulmana se poate casatori cu un musulman si poate sa-si pastreze religia toata viata ei daca vrea si sunt fete aici am vazut,casatorite cu musulmani si nu si-au schimbat religia si nimeni nu le-a fortat si nu le va forta sa o faca.Este clar specificat in Quran sa nu se impuna religia cu forta.Cine face asta sigur ca greseste sau da dovada de pre mult zel.Despre acea sportiva de care spui e si normal ca clericii religiosi so o atentioneze referitor la stilul vestimentar dar alegerea este a ei si mai repet si eu ce a mai zis cineva pe acest site,,islamul nu te indeamna sa te uiti in ograda altuia,,sau sa-ti pese de ce x sau y e prea imbracata sau prea dezbracata,orice individ are dreptul la intimitate si de aici la modul de a-si alege felul de imbracaminte singur.Noi toi vom da socoteala lui Allah despre tot ce am facut in aceasta viata,nu ne va intreba despre ce a facut vecinul
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
quote:
Originally posted by hannen
Ioana,esti printre putinele persoane de la topicul asta care a inteles despre ce discutam.Multumesc ca "ne" mai aduci aminte din cind in cind.
Vali,sa stii ca n-am "studiat" problema sa vad daca e "legal" asa.Am intrebat si-am auzit ca motivul e ca(virgula) copiii sunt musulmani deci trebuiesc crescuti ca atare.Daca ar pleca intr-o tara "occidentala" ar pierde contactul,mama nu ar sti sa-i educe islamic iar tatal v-a fi intrebat in ziua judecatii despre copiii lui care daca nu sunt musulmani...responsabilitatea e a lui.
Si consider ca la o casatorie "mixta" sotia de alta religie trebuie sa stie aceste chestii.
Adica asa cum un barbat musulman are dreptul sa se casatoreasca cu o crestina sau evreica,asa si ele au dreptul sa cunoasca toate datele problemei.
Poate ele nu vor parasi tara ,sau poate sotul consimte sa-i lase copiii(stiu cel putin un caz,ea e in grecia cu copilul )
Hannenmamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
Hannen, intr-o casatorie mixta cu mama nemusulmana, ea este obligat sa-si creasca copii in religia musulmana sau are dreptul sa aleaga si ea pentru copii, sau copii cind vor fi mari?
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
inaioana spune:
quote:
Originally posted by cait
As avea si eu o intrebare care sper sa nu fie gresit interpretata:cand un non-musulman se casatoreste cu un musulman poate sa-si pastreze religia?
Si ca tot vorbeam de drepturile femeilor nu stiu daca ati citit de Sania Mirza, o jucatoare de tenis indianca, nr 29 mondial care nu mai poate juca in India pentru ca este amenintata pentru ca fusta sa de tenis este prea scurta si isi lasa la vedere o prea mare parte din corp cu care poate ademenii barbatii, ceea ce islamul interzice(ceea ce scria in articol, daca interzice sau nu , nu stiu pentru ca nu am citit Coranul si nu cred ca o voi face vreodata).
Mi una mi se pare un pic exagerat sa-ti pui o cariera in pericol doar pentru ca asa cere religia..daca asta cere.
Cait
Cait, spui ca nu vei citi niciodata Coranul dar am senzatia ca nici Biblia n-ai citit-o prea atent, deoarece fustele scurte sunt blamate cam de toate religiile. Acuma..articolul cu pricina este evident dintr-un tabloid, pentru ca nu vad ce ziarist serios ar sustnie ca India este o tara musulmana , cu atat mai mult fundamentalista. Cine sa o ameninte pe femeie? Daca o ameninta niste persoane particulare asta se poate intampla orinde, inclusiv in Franta. Femeia este in mod evident nemusulmana, altfel nu ar juca tenis asa imbracata (desi nu vad cum ar putea-o face altfel...).
Femeile nemusulmane care se pot casatori cu musulmani sunt doar crestinele si evreicele, altele nu.
Femeile musulmane nu se pot casatori cu nemusulmani, oridecare ar fi ei.
Femeile nemusulmane casatorite cu nemusulmani care vor sa se converteasca la Islam, trebuie sa incerce timp de 6 luni-1 an sa isi converteasca si sotul la Islam, dupa care, in caz de nereusita trebuie sa divorteze de sotul nemusulman.
Copiii al caror tata e musulman sunt musulmani si trebuie educati in consecinta indiferent de religia mamei (crestina sau evreica).
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
tusferi spune:
Cait, nu stiu exact la ce te referi. In primul rand ca India este o tara in care religia preponderenta este cea hindusa, nu islamica. Nu stiu ce religie are Sania Marza, o fi musulmana, dar EA a decis sa nu mai joace in India pentru un an pt ca este controversata in acest moment in India si ca e subiect de scandaluri (unul dintre ele este legat de faptul ca a dezonorat drapelul Indiei)
http://www.mirzasania.com/news/sania-mirza-news-282.html
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
cait spune:
Ioana nici nu am zis ca am citit Biblia si poate ca nici nu o voi face.Iar jucatoarea asta este musulmanca.Din pacate nu va pot trimite articolul care este extras din Le monde, un ziar destul de respectat aici pentru ca varianta online se plateste.
Poate India este o tara preponderent hinduista dar nu trebuie uitata partea spre Pakistan unde se gasesc f multi musulmani, si nu numai acolo.Iar in articol nu se preciza deloc ca India ar fi o tara musulmana.
Cait