Piticlontzi de iulie-august 2004 (246)
Raspunsuri - Pagina 10
roxanaz spune:
neata!
aci vine frigu' cica pana duminica maxima -3 grade. maaahh ce m-am saturat de vremea asta!
Ema lasa tu prostiile, ma-ntereseaza, ai gasit rochie de nunta? asteptam link-uri detaliate
Oliv va duceti la munte la zapada? poate gasiti pe acolo haine groase, nu?
Andreea de pupi la inceput lasa cozonacul sa se faca in masina, eu asa am facut, de proba. sa vezi daca iese reteta. dupa aceea il poti scoate dupa ultima framantare, umple, forma, pus in tavi si lasat din nou sa creasca si copt clasic in cuptor. la mine programul de cozonac se numeste "sweet bread" deci cauta ceva de genul asta. mentionez ca reteta este chiar de la o romanca din america si cantitatile sunt in cups/tbs deci nu mai aveti nimic de transformat.
Anca las ca si filmuletele astea sunt edificatoare.... super frumoasa zapada aia!
Carmencito sanatate multa Ilincai!
gata, ma duc la munci.
o zi super tuturor!
szivarvany spune:
Ninge, ninge, ningeee
Andries, mi ai placut Iti sta fff fain asa. Ai un aer de wild
Kim, excursie ??? Noah sa va distrati !
Carmen, sanatate muuulta puiutei. Cand pui poze cu ei ???
Vazut poze cu zapada de Norvegia si Canada
Ema, vrei bataitza din Bihor ? Ha ? Deci asteptam poze cu tot ce are legatura cu evenimentul . Murim de curiozitate, clar ?
Rox, cum e buba lui Pat ?
Io am trecut pe la gradi ... sa lesin ... copii povestesc acasa ca Giulia se bate cu baietii Mi au zis mamicile. Toti copiii vb de Giulia. Asta, stand pe scaunel, mi a zis ca mi da foarte multi pupici Mnoah, educatoarea nu s a plans never ... deci io nush ce sa mai cred ... cupilu` cu mine e un inger. Aseara am mers la inghetata, s-a comportat exemplar.
Mnoah, haideti la semnat condicaaa
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
leeloo2004 spune:
quote:
Originally posted by mitzura
Buna fetele!
Intru, ca ma tenteaza si pe mine masina asta de facut paine. Am citit cam tot ce ati scris pana acum, da mai am niste intrebari. Merge cu orice fel de faina? Ma gandesc ce cantitati de faina o sa iau.... Si nu e putin incomod sa faci paine in fiecare zi, sau tot a doua zi? sau e foarte simplu de facut?
Neata la toata lumea!
Mitzule - faina trebuie din aia pentru patiserie - 550, 650... (NU 000!!!). Pina acum, de cele mai multe ori am facut piine cu 500g faina, imi ajunge circa 3 zile pentru noi 3. De incomod nu e deloc - ca nu faci de fapt nimic - doar cintaresti ingredientele, le pui pe toate gramada in masina si apesi pe butoane... ti-am spus, masina perfecta pentru lenesi ca mine! Da piinea iese absolut beton, mai ales calda - e colosala!
Carmen - sanatate Ilincai - bine ca ne mai dai si noua un semn de viata!
Ema - tu oricum ai un par superb, dar ai dreptate, si eu cred ca unele produse (nu toate, unele sunt o mare pacaleala!) te ajuta sa pui in valoare mult mai bine ceea ce ai natural! Si cind e nunta, ca m-ai facut curioasa??
O zi buna sa avem, ca tot e vineri !
Gabriela 25+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Adema spune:
Buna dimineata si de pe la noi!
Roxi, daca nu-ti mai place vremea acolo, la marea voastra, vino la Marea Nordului ca e sigur mai bine! Ieri a fost o vreme nemaipomenita!
g-ioana, in pomul ala ii pacalesc pe copii sa lase suzetele , sa scape de ele ca e problema mare! Nu stiu ce poveste o spune fiecare, dar cert e ca au inventat locul ala de abandonat tetinele
leeloo, de ce spui ca nu merge faina 000 la paine? Eu numai din aceea am folosit si iese painea super!
leeloo2004 spune:
quote:
Originally posted by Adema
Buna dimineata si de pe la noi!
leeloo, de ce spui ca nu merge faina 000 la paine? Eu numai din aceea am folosit si iese painea super!
"Don't judge a man until you have walked two moons in his moccasins"
Adema, drept e ca nu am incercat pentru ca am citit peste tot ca faina 000 nu e buna...dar daca tu zici ca e ok si ai incercat-o, atunci inseamna ca m-am inselat, mea culpa....
Gabriela 25+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Adema spune:
leeloo, doar nu stiam de ce nu ar merge, credeam ca e vre-o chestie de care nu am stiut.Eu nu m-am gandit sa pun la paine alta faina decat 000. Probabil ca cea de patiserie o face mult mai pufoasa! Acum e si alta problema, ca daca vrem paine chiar fara amelioratori, atunci ar trebui folosita numai faina ecologica fiindca si cea 000 si cea de patiserie sunt "imbogatite" cu fel de fel....
ema spune:
Neata....o poza ptr. Andries las....deci fara spuma,fara difuzor...ser si crema si lasat sa se usuce in voie...cam asa arata.acu ce-i drept io-l am asa de la natura...adica cret...dar merita sa incerci ce-ti spuneam...au totusi tendinta de a separa buclele...si cred ca asta e efectul cautat si de tine.
http://good-times.webshots.com/photo/2820408320060844786MAyFLz
Ca tot vorbiti de masini de paine eu am un philips vechi de vreo sase ani...cam de pe la inceputuri...dar am facut intotdeauna paine cu faina de gata....adica cu de toate in ea...500 de grame de faina si apa.Si atit
cumparam de toate felurile...cu tot felul de seminte....alba,neagra...orice iesea bine.Nu stiu daca si in Ro a ajuns genul asta de faina...aici e in orice super market.Nu stiu cit e de convenabil in ro sa faci paine la masina...aici e chiar...ptr. ca o paine buna...costa 1.80euro.Vorbesc de cea de la brutarie,din supermarket eu nu cumpar ca nu-mi place.asa ca...dau 80 centi pe un pachet de faina...de asta minune...si fac doua paini.si mie imi place sa pun de seara...o programez ptr. ca dimineata la ora 8 sa fie calda si aburinda....sa papam paine abia scoasa din masina.
Andries spune:
Super! Ema ai intuit bine, exact chestia asta cu separarea si definirea suvitelor este tot spilul eu am parul drept de la mama natura, culoarea din poza este culoarea mea naturala, ptiu ptiu ptiu ca nu am nici un fir de par alb. Voi cauta si eu produse pentru par cret, nu stiu daca aici au ajuns cele folosite de tine, noi avem cativa mari importatori si ei aduc ceea ce se foloseste in saloane. De exemplu Londa aduce produse noi si face si scoala pe ele, organizeaza cursuri gratis la care se duc stilistii si invata cum sa le foloseasca. Permanentul de la Londa este in doua variante, pentru par nevopsit, respectiv vopsit. Si Wella face la fel si L-Oreal, iar importatorii aduc produsele care au fost deja promovate si pe care s-a facut training. In america ma astept sa gasesc cu totul si cu totul alte produse (macar denumirea si ambalajul sa fie altul).
Asta imi aduce aminte de o patanie a unei tipe, o prietena de-a mea, absolventa de litere, limbi orientale, lucreaza ca interpret de chineza si e maritata cu un chinez. In fine... se duce ea la socri de anul nou, stau mai mult acolo (o luna) si se gandeste femeia sa se duca la coafor, sa se aranjeze si evident dorea par intins cu placa (ea fiind creata). Se duce singura, convinsa ca se va descurca cu limba chineza, ii explica aluia, ala da din cap, face o plecaciune... si se apuca. O spala, ii da cu o masca pe par, etc...imi povesteste ea mie: "bai Andreea... m-a luat cu frig cand am vazut ca dupa clatit nu mi se mai onduleaza buclele" mai sta nitel, se mai usuca cu prosopul, se aseaza pe scaun pentru coafat si realizeaza ce i s-a intamplat, soc si groaza "mi-a facut ala un tiraj si era si socat de ce nu sunt multumita"...a plans trei zile, a certat-o barbat-su... ce mai ...jale mare!
revin, ca plange junior.
Andries
Andries spune:
Mda, fi-miu iar se tragea in dusmanie de urechea dreapta, nu stiu cum reuseste sa-si apuce pavilionul urechii, inclesteaza manuta si incepe sa traga, de fapt el vrea sa ia mana de la ureche, dar uita sa desfaca degetele...e o dulceata!!
Cele de mai sus fiind zise cu pletele, sa trecem la haine Ema si eu astept sa vad rochia de mireasa!! Eu pastrez rochia de mireasa de acum 8 ani si-mi propun sa intru in ea peste inca 17!! Vor zice ai mei baieti ca-nnebunit lupul dar mie nu-mi pasa!!
La noi Moulinex e 390 ron, panasonic e 580...deci va fi 99% un moulinex. Exista si mai ieftine, dar nu vreau sa patesc cum am mai facut si alata data, am luat ieftin, am folosit de maxim 3 ori si am renuntat/aruncat/dat de pomana etc...vorba aia sunt prea sarac sa-mi iau lucruri ieftine. Painea e 1 ron aici dar nu-mi place, painea care-mi place mie este 2,5- 3 roni si nu gasesc intotdeauna. Sa nu mai vb de cozonaci, aia buni de gata sunt f scumpi.
Lunch time....vine, vine biberonul!
Andries
roxanaz spune:
MItzu, asa cum zice si Gabi, se ia faina 650 sau 550, sunt pungi de 5 si 10kg la metro/selgros si este foarte comod asa. nu faci paine chiar in fiecare zi, dar depinde de cata mancati si voi in general. oricum, cum zisera si fetele....nu e absolut nici o oboseala de facut. doar ca iti trebuie un cantar sa masori precis cantitatea de faina - este una dintre putinele cerinte importante (asta si respectarea ordinii punerii ingredientelor in masina).
Adema vin, zau asa! m-am saturat de frig si vant!! hahah ce faza tare cu pomul cu suzete! recunosc ca nu am fost atenta si nu l-am vazut la prima vizionare, noroc cu Ioana ca a zis .
Gabi cum te simti, totul ok? ce mai face Stefan?
Daria cum sa bata mai copiii Giulia? nu cred.... ai intrebat-o pe educatoare, ea ce a zis?