Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (76)
Raspunsuri - Pagina 19
papanash spune:
Cred ca incerc si eu in we (dar cu mine, ca daca intra tati, nu mai are loc si Stefan in cada ).
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
[/quote]
subscriu, nici al meu n-ar incapea cu tati.
eu as vrea sa vopsesc cada de baie, e mai veche si am degresat-o la greu, nu mai are luciu, parca nu m-as risca sa-l bag asa pe andrei. sunt convinsa ca lui i-ar placea, in cadita ( si am cadita mare ! ) se balaceste mult si zgomotos, se joaca cu ratele, plange cand il scot. voi ati vopsit vreodata cada ?
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007)
Erina spune:
Dragi prietene, nu putem tine pasul cu voi!
Am citit pe sarite ultimele capitole! Va salutam cu mare dragi si trimitem tuturor bebelusilor pupici roz din partea Dariei.
Spunem la multi ani cu mult drag sarbatoritilor de astazi.
M-am gindit ca ar fi interesant sa va scriu cum a inceput diversificarea o prietena care traieste in Italia. Am cautat valorile nutritionale pentru parmigiano si uleiul de masline.
Uleiul ma gindeam deja sa il folosesc in locul untului recomandat la supici si acum vreau sa vad unde as putea sa gasesc parmigiano de calitate pentru a-l introduce in dieta Dariei, de la 6 luni.
Supa de legume
In jumatate de litru de apa fierb un morcov, un cartof si un dovlegel-aici sunt f.micuti, cam 100 gr unul- timp de 1 ora si jumatate, foc mic. Folosesc doar zeama care se ingroasa putin dupa atita fiert. In cca 150 gr din supa asta strecurata adaog: 2 lingurite ulei de masline vitaminizat, crud, 2 linguri de faina de orez sau alternativ, 2 linguri faina de porumb si tapiocą, 2 lingurite de parmigiano ras. Se amesteca totul f. bine.
Dupa o sapt., in papita asta ar trebui sa-i introduc carnitza, intģi sub forma de liofolizat, aici cunt ambalaje de cite 3 sticlute ca cele de penicilina a 10 gr fiecare. La o masa se folosesc 5 grame. Carnea indicata este: pui, iepure, curca, vitel, strutz, si cal. Ultimele 2 sunt f.f. nutritive. Porc da, dar numai selectionat. Dupa 2-3 saptamini de liofilizat se treca la omogenizatul de carne, tot borcanele, dar mai mari, de 80 sau 100 gr, care e gata pregatita si abia dupa citeva luni poti sa-i dai carne proaspata.
Iata citeva informatii pe care le-am gasit pentru:
Parmigiano-ul
It takes 160 gallons of premium quality, part-skim, unpasteurized cow's milk to make one 80-pound wheel of cheese.
As a result, each pound contains the concentrated nutrients of two gallons of milk.
"Grana Padano" and "Regg" are excellent sources of protein, calcium, phosphorus, vitamins A, B2, B6, B12, E, D and K, pantothenic acid, biotin, magnesium, zinc, copper, potassium, sodium and cobalt. In fact, these cheeses contain 18 of the body's 21 required amino acids and contain almost 40% more nutrition than beef.
A mere two-ounces of Parmigiano-Reggiano or Grana Padano satisfies 60% of an adult's daily calcium requirements.
Because they are made from part-skim milk, Parmigiano-Reggiano and Grana Padano are very low in fat and cholesterol compared to almost any other natural cheese.
Compared to proteins found in meat, which take four hours to assimilate, Parmigiano-Reggiano and Grana Padano are digested in 45 minutes. Athletes include these cheeses in their post-workout diet because eating them is a quick way to replenish lost nutrients.
Because of its healthy properties, many families in Italy sprinkle grated Parmigiano-Reggiano and Grana Padano on their baby's food.
Sursa:
http://www.mangiabenepasta.com/Parmesan.html
Extra Vergin Olive Oil
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrientprofile&dbid=110
Poze Daria
http://www.flickr.com/photos/26805627@N00/sets/
Poze ianuarie-februarie
http://www.flickr.com/photos/23256333@N02/sets/
melaniatud spune:
Bun venit Erna! Si eu sunt la fel de noua ca si tine.Daria arata f bine la varsta ei.Bravo!
mi-as dori si eu ca Tudor sa fie mai rotofei
papanash spune:
quote:
Originally posted by melaniatud
Referitor la papanasul meu Tudor Paraschiv, la datele introduse in lista adaug ca s-a nascut la ora 10,25 a avut 51 cm si eram in saptamana 38 de sarcina.
Multumesc!
bine ai venit !
scrie repede 10 msaje sa te vedem in timp real, abia acum au fost postate msg.tale
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007)
melaniatud spune:
Parmigiano ras se gaseste sigur in Gima sau Selgros.
Dar ai curaj sa-i dai micutei asa ceva
Erina spune:
Girls, s-a vorbit de facut baie cu bb-ul in cada?
Am facut si noi priemiera chiar aseara! Am fost foarte curioasa dupa ce am vazut poze cu bebeusii care faceau gimnastica in apa.Ma apucase si nostalgia dupa orele de aqua gym pe care le faceam in Japonia...
Anyway, nu stiu unde s-a scris asta dar sa va spun cum am facut noi.
Am facut eu dus prima, m-am imbracat in costum de baie, i-am pus si Dariei slip, am pregatit apa la 35 de grade (imi imaginez ca la orele de baby swim in piscine mari apa nu are mai mult de 27) si am intrat in cada. Nu s-a speriat deloc!!! Am sustinut-o de sub barbie si subtiori, a stat intinsa si pe pieptul si coapsele mele. Facea miscari ample din picioare si se amuza de minune! Nu va spun ce repede a adormit aseara.
Useful hints daca sunteti singure acasa:
-puneti la indemina halatul vostru de baie.
-intindeti prosopul bebelus-ului in cadita cu sprijin daca nu aveti in baie un plan pe care sa asezati bebelusul si sa il infasurati rapid
O sa ne interesam daca avem in oras ore de inot pentru bebelusi.
Poze Daria
http://www.flickr.com/photos/26805627@N00/sets/
Poze ianuarie-februarie
http://www.flickr.com/photos/23256333@N02/sets/
melaniatud spune:
Am inteles papanash! M-am linistit cand am citit ca si alte mamici se confrunta cu pb ca ale mele.Principala pb lipsa poftei de mancare a baiatului meu!
Dar trece si asta sper ca e doar o etapa
In rest totul e ok slava domnului
bebeka spune:
Seara buna!
Tocmai am facut o iahnie de fasole, dar din pacate o voi manca din ochi.Si niste spaghete cu branza.PAG -ul ala vad ca s-a amanat;mi-e o leneeee..
Fetele deci eu vin sigur si o iau si pe diva mica.Poate mai vine vreo fata care sta prin zona mea si are masina,daca nu vin cu taxiul ca nu-i suparare.Andries,Crisjo?
Am citit si eu blogul mogaldetei si tot cu lacrimi in ochi.
Fi-mea de vreo cateva zile nu mai suge decat maxim 8-10 minute,ea care sugea si 45.S-a facut mare si are tehnica zic eu.Ca nu da semne de foame sau nemultumiri.
Imi doresc si nu-mi doresc diversificarea.Pe de o parte e de bibilit o gramada pt 2-3 linguri dar pe de alta parte ai plecat cu borcanul dupa tine sau l-ai lasat la sot si iti vezi de alte treburi( in sensul de coafor,cosmetica,intalnire,shopping)
Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)
bebeka spune:
Seara buna!
Tocmai am facut o iahnie de fasole, dar din pacate o voi manca din ochi.Si niste spaghete cu branza.PAG -ul ala vad ca s-a amanat;mi-e o leneeee..
Fetele deci eu vin sigur si o iau si pe diva mica.Poate mai vine vreo fata care sta prin zona mea si are masina,daca nu vin cu taxiul ca nu-i suparare.Andries,Crisjo?
Am citit si eu blogul mogaldetei si tot cu lacrimi in ochi.
Fi-mea de vreo cateva zile nu mai suge decat maxim 8-10 minute,ea care sugea si 45.S-a facut mare si are tehnica zic eu.Ca nu da semne de foame sau nemultumiri.
Imi doresc si nu-mi doresc diversificarea.Pe de o parte e de bibilit o gramada pt 2-3 linguri dar pe de alta parte ai plecat cu borcanul dupa tine sau l-ai lasat la sot si iti vezi de alte treburi( in sensul de coafor,cosmetica,intalnire,shopping)
Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)
melaniatud spune:
Ar fi f bine sa gasesti undeva bazin pentru mam
e si bebelusi.Eu sunt din Bucuresti si acolo sunt sigur dar momentan locuiesc in Iasi si aici nu am gasit piscina pentru gimnastica in apa decat pt gravide.