GATA, am cedat nervos

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Ralcat, foarte bine ai facut. Si eu conduc, sunt stresata de absenta locurilor de parcare, insa chiar sa pun masina in casa omului n-am ajuns.
E foarte bine ca ai semnalat, asa poate politia rutiera o sa treaca mai des prin zona si o sa le friga niste amenzi. Eu am vazut ca pe Mosilor (ca a adus Androix vorba) ei incearca sa-i penalizeze pe cei ce nu parcheaza in locurile speciale. Eu pricep ca de mule ori e f greu sa gasesti un loc de parcare, dar nu e musai sa fie in buza imobilului unde ai treaba.
Sunt convinsa ca soferii care parcheaza pe trotuar nu o fac impotriva pietonilor, insa o fac in ciuda lor si fara sa se gandeasca absolut deloc la ei. Nu exista nici un pic de intelegere si empatie.
Sambata imi asteptam o prietena langa ASE, unde o mica straduta intra in Bv. Dacia. Straduta plina ochi de soferi care isi asteptau randul sa intre in strada mare. Ei bine, dumnealor franau la 10 cm distanta de bara celui din fata, ca sa fie siguri ca se gaseste cineva care sa le stearga farurile si spoilerele!! Traficul pietonal acolo e mare, e chiar langa semafor, statie de metrou si autobuze, sunt multi trecatori si regulamentul spune ca este permisa traversarea pe la coltul strazii, in lipsa zebrei.
De mine rad prietenii ca-s 'ca babele'. Am reclamat la Primaria Sectorului 6 (unde stau) tot ce mi s-a parut nefiresc si, desi cu intarziere, am primit raspuns, unele situatii s-au si rezolvat. Ideea e sa reactionam mai multi precum Ralcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Ma bucur ca nu sunt singura, intram la idei ca sunt nebuna daca imi ziceati toate/toti ca de vina e traficul. Cel mai tare m-a deranjat faptul ca in parcarea de alaturi sunt locuri destule, dar e noroi ...
Sa va povestesc continuarea cedarii de ieri: azi pe locul respectiv nu mai era nici una dintre cele doua masini. Le-o fi placut mesajul meu in care le comunicam dulce si scurt stresul pe care mi l-au provocat. Si politicos, ca sunt o doamna.
De la politie nici un raspuns inca, dar inca sper, au 30 zile pentru raspuns.
O sa tot fac asa, am pastrat documentul word cu ce le-am scris celor doi soferi si de cate ori va fi cazul mai printez, mai pun o foaie in parbriz.
Intai o pun frumos prinsa in stergator (pe care nu-l rup, tot pentru ca-s o doamna). Pe urma o s-o lipesc cu prenandez, nu aracet ca se ia cu apa si vreau sa-i doara cum ma doare pe mine cand trec cu copilu printre masini in mers. Pe urma va deu ce le mai fac.
Dar nu mi se pare o solutie ideea cheii, nici a cuiului. Nu face decat sa aduca resentimente nu educa. Mai vedem, mai facem un brainstorming si ne mai vin idei.
Si ma mai deranjeaza o chestie: motivul pentru care isi pun asa masinile este urmatorul: "poi bine doamna daca o las juma pe drum juma pe trotuar, vrei sa mi-o loveasca vreunu neatent?" acesta a fost raspunsul pe care l-am primit la un moment dat de la un "domn" care a blocat cu o vaca de masina (a se citi touareg) un intreg trotuar pe Lascar Catargiu (care are ditamai trotuaru de la arhitectul lui). Deci, nu cumva masina lui sa fie lovita ... pietonu ... da-l incolo daca e fraier si merge pe jos ... (De ala m-am luat cu un mare scandal pana a venit politistul din intersectie si l-a mutat. Ca am avut gura mai mare si copilul in carut.)

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

si eu cedat nervos pe tema asta de muuuuulte ori....acum ca a crescut praslea si nu mai mergem cu caruciorul parca nu ma mai enervez asa tare. au fost dati cand imi venea sa vandalizez masina parcata ostentativ pe trotuar, sa nu poata trece nimeni, si veneam eu cu caruciorul si pur si simplu nu aveam pe unde trece decat sa ocolesc masina prin trafic evident. eu stau ib cluj, deci peste tot sunt probleme astea , de multe ori am trimis si eu mail la primarie si la politie cu masinile parcate aiurea pe trotare, sau cu rable abandonate pe spatiu public(trotuare), dar nu mi s-a raspuns NICIODATA. la primarie am trimis si mail cu poze dupa ce a fost vandalizat parculetul de langa bloc. nu te baga nimeni in seama....

daca s-ar putea face ceva in legatura cu asta as fi deacord sa sustin si eu initiativa, ma rog, cum pot.

in rest, ralcat nervi de otel in continuare....pana scapi de carucior.

ps. nu mai stiu cine zicea de zgariat masina cu cui sau cheie nici sa nu va ganditi la asa ceva.....asociatul sotului s-a trezit cu masina scrisa cu cheia "4x4=16" pe masina de 50.000 euro, care parcata regulamentar pe locul sau platit din parcare. macar de tragea o linie sau ceva nu era chiar asa de rau. si noi avem acelasi model de masina dar daca mi s-ar intaplma mie chestia cu scrisul as fi f ervoltata. l=as cresta pe cel ce a facut. e bataie de joc pt munca ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by sirimie
Soferii nu vor sa supere trecatorii cind parcheaza pe trotuar

Nici pietonii nu vor sa supere soferii atunci cand zgarie masinile cu cheia sau le stramba stergatoarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Amethyst
Rufus e foarte urata sugestia ta cu cheia sau cuiul, e un fel de razbunare care practic nu rezolva nimic. Decat sa-i faci rau omului aluia despre care nu stii de ce a parcat acolo si nici nu te-ai gandit ca poate cand a ajuns el nu a avut unde in alta parte. Adica tu crezi ca ii esti cumva superior sau 'il inveti minte' facand asta?

Ai dreptate. Imi recunosc greseala...Crezi ca daca ii intep/dezumflu un cauciuc e mai eficient?

Deci daca cineva nu are loc de parcat, e liber sa se suie pe trotuar. Daca trotuarul e mare, e o chestie, dar daca e mic si masina optureaza tot spatiul? Primaria e de vina, nu? Si ce ma intereseaza care e superior? Daca ii tai un cauciuc si ii pun si un bilet ca sa-i spun de ce, punem pariu ca a doua oara casca ochii mai bine? Daca nu crezi, e treaba ta. Dar afla ca, la mine acasa, multi isi pun masinile in poarta mea. Ca stau cateva minute...Celor pe care-i gasesc la masina le spun ca data viitoare vin cu cuiul...n-am facut-o, dar nici aia nu-si mai pun masina in poarta. Vorba capcaunului: nici eu nu vreau sa supar pe cineva cu cuiul, asa ca de ce se supara?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

Brava, in loc sa facem ce e de facut, hai sa ne distrugem masinile intre noi, sa calcam pietonii cand trec prin locuri nepermise lor, sa ne macelarim intre noi, ca asta ne-a mai ramas.
Cuie, chei si alte asemenea "replici" nu sunt o solutie la o problema, ce tine de administratie. Toti avem probleme , nervi, neajunsuri, ... care in mare parte vin din dezorganizarea administratiei. Imaginativa ca toti soferii din Bucuresti ar parca legal... coloane de masini la periferiile capitalei, eventual te intorci pe jos, RATB + metrou, etc. E greu ptr. toate taberele, indiferent in care va aflati.
Civilizatia nu se obtine cu violenta, cuie sau altele de genul, ci dimpotriva ... comuna primitiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

quote:
Originally posted by ralcat

Ma bucur ca nu sunt singura, intram la idei ca sunt nebuna daca imi ziceati toate/toti ca de vina e traficul. Cel mai tare m-a deranjat faptul ca in parcarea de alaturi sunt locuri destule, dar e noroi ...
Sa va povestesc continuarea cedarii de ieri: azi pe locul respectiv nu mai era nici una dintre cele doua masini. Le-o fi placut mesajul meu in care le comunicam dulce si scurt stresul pe care mi l-au provocat. Si politicos, ca sunt o doamna.
De la politie nici un raspuns inca, dar inca sper, au 30 zile pentru raspuns.
O sa tot fac asa, am pastrat documentul word cu ce le-am scris celor doi soferi si de cate ori va fi cazul mai printez, mai pun o foaie in parbriz.
Intai o pun frumos prinsa in stergator (pe care nu-l rup, tot pentru ca-s o doamna). Pe urma o s-o lipesc cu prenandez, nu aracet ca se ia cu apa si vreau sa-i doara cum ma doare pe mine cand trec cu copilu printre masini in mers. Pe urma va deu ce le mai fac.
Dar nu mi se pare o solutie ideea cheii, nici a cuiului. Nu face decat sa aduca resentimente nu educa. Mai vedem, mai facem un brainstorming si ne mai vin idei.
Si ma mai deranjeaza o chestie: motivul pentru care isi pun asa masinile este urmatorul: "poi bine doamna daca o las juma pe drum juma pe trotuar, vrei sa mi-o loveasca vreunu neatent?" acesta a fost raspunsul pe care l-am primit la un moment dat de la un "domn" care a blocat cu o vaca de masina (a se citi touareg) un intreg trotuar pe Lascar Catargiu (care are ditamai trotuaru de la arhitectul lui). Deci, nu cumva masina lui sa fie lovita ... pietonu ... da-l incolo daca e fraier si merge pe jos ... (De ala m-am luat cu un mare scandal pana a venit politistul din intersectie si l-a mutat. Ca am avut gura mai mare si copilul in carut.)

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Insa, nu pot sa nu recunosc, ca ai dreptate,... Eram la volan si de departe am zarit 2 copii de vreo 10 ani , care asteptau la o trecere de pietoni nesemaforizata si nimeni nu ii lasa sa treaca. Am oprit ...am lasat copii sa treaca , timp in care am fost injurata si facuta in toate felurile :"... bai, invita pietonii sa treaca ... " ...
Copii aceia, nici nu aveau curajul sa calce pe carosabil !!! Un bulevard cu trafic intens unde si noi maturii ne gandim bine la momentul cand sa calcam pe carosabil. Nu am ripostat verbal injuriilor, dar i-am tinut in spatele meu , cu avariile puse, vreo 100 m, mergand cu o viteza redusa... ulterior revenind la sentimente mai bune. Noroc ca se inchide masina pe interior. Insa, e clar ca suntem innebuniti din toate partile... si ne descarcam si noi , cum ne vine in minte, ca altfel am ajunge un popor de descelerati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by women13
Imaginativa ca toti soferii din Bucuresti ar parca legal...

Daaa....mai mult, imaginati-va ca ar conduce legal...Doamne fereste, unde ajungem cu legea asta? Doar suntem din Balcani...
Civilizatia nu se obtine cu violenta, ci cu incalcarea legii si, apoi, cu sfaturi de nonviolenta. Am inteles eu bine?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu am zis de multe ori ca civilizatia se obtine prin constrangere! Prin amenzi usturatoare. Mie mi-e frica sa pun cheia la treaba ca nu vreau s-o incasez.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

sa va luminez, eu am spus de cheie sau cui cu titlul ca de multe ori imi vine sa o folosesc dar nu am facut UZ de ea niciodata , tot din civilizatie, ca nu imi place sa vandalizez si cred ca alta e solutia, dar credeti-ma ca in situatia in care esti cu copilul de mana sau in carucior si incerci sa ocolesti o masina pusa asa da-n "p...." iar pe stada trece unul care te improsca cu noroi ca deh de ce sa o lase el mia usor pe cuvant ca iti iesi din minti.......si imi aduc aminte ca in vremuri cu secole in urma americanii si-au facut dreptate cu pistolul in mana!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput