Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (70)
Raspunsuri - Pagina 7
Zadi spune:
Referitor la vaccinul de 1 an- stiam si eu ca ROR se face la o luna distanta fata de cel de 1 an care e ultimul rapel la cel de 2, 4, 6 luni. La Ingrid i le-a facut pe amandoua odata si mai inainte cu 2 saptamani de a implini un an. A coincis cu vaccinarea obligatorie anti ROR pt. ca era epidemie. Alexia, Elyanne si Paxela cred ca isi amintesc de dec. 2005 cu vaccinarea obligatorie. Au fost copii atunci pe care i-au vaccinat obligatoriu si carora le-a decalat vaccinul de un an cu 6 luni.
Eu va intrebam ca sa stiu daca ar putea sa scape si Ian intr-o singura zi, adica sa nu i fac vaccin si la un an si la 13 luni.
Elyanne - cat despre Havrix ce sa iti zic. E optional si de asta nu stiu ce sa fac. Pe de o parte i l-as face pt. ca imi e frica si de umbra mea cand vine vorba de copii, si pe de alta nu l-as face. Nici in familia mea si nici in cea a sotului nu au fost cazuri de hepatita si deci s-ar presupune ca nu ar avea fond genetic cu predispozitie dar nu stiu ce sa zic. Stiu ca se fac doua rapeluri la un interval de 6 luni si de aceea am socotit eu ca ar avea imunitate pt. cand va merge la gradi.
Alexia si Paxela voi le-ai facut celor mari?
Elyanne si Iunia- despre antibiotic. Desigur ca trebuie sa ascultam de sfatul medicului. Insa mie imi e frica de antibiotic. Am o prietena care in urma unor prize de antibiotic pt. ca racea des a dat in altele si s-a imbolnavit de ficat si a facut o candidoza de care a scapat foarte greu. Nu stiu ce efect au asupra celor mici.
Propolisul nu se poate da decat dupa 4 ani. In intervalul 0-2ani nu prea putem sa le dam prea multe decat zeama de lamaie, nu stiu daca osciloccoccinum au voie sau nu. Eu nu m-am lovit de chestiunea asta pana acum. Lui Ingrid dupa rosu in gat cand i-au dat antibiotic in perfuzie i-am dat ecoflorina pt. refacerea florei, insa avea 2 ani si jum si deci nu stiu daca se poate da si la copii mai mici.
Va pup si sper ca am fost coerenta, ca nu prea sunt in apele mele.
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
stefimic spune:
buna dimineata!
revenim si noi in forta cu noutati despre noi, au reusit sa ne iasa si dintisorii de sus, deci avem 4, am reusit sa ne facem curaj sa mergem singuri dar nu mereu, pt ca este mai comod de-a busilea.
acuma vroiam sa va intreb ceva: el spune "caca" inainte sau dupa ce face, credeti ca o spune constient? pt ca eu nu-l iau in seama de fiecare data si totusi face caca.
pt piticii care astazi mai implinesc o lunisoara, sa cresteti voinicei si sa ne daruiti bucurii.
ILINCA de mami ALIONUSHCA
ANA de mami JULIANA
AMALIA ELENA de mami BIANCAM
CARLA MARIA de mami KATINK
ANDREIde mami COOLUTZ
cata mami de STEFAN(9.03.2007)
stefimic spune:
iar acum vroiam sa va intrb ceva referitor la probleme noeastre ca femeie.
eu am sterilet de 7 luni si se pare ca in fiecare luna sunt probleme, adica menstruatie prelungita si acum sangerare intre menstre.
am fost la dr si mi-a dat un tratament dar daca problemele nu se amelioreaza mi-a spus ca i-l vom scoate.
problema mea se rezuma la ce voi face cand nu voi mai avea steriletul dar nici copil nu vreau.
voi ce metode adoptati?
acum 5 ani am folosit pilule dar am avut retentie de apa in organism si deci nu cred ca ma pot baza pe ele.
se fac anumite analize pt a stabili ce fel de pilule ti se potrivesc?
daca da care?
daca aveti timp sfatuiti-ma si pe mine.
elyanne spune:
Stefimic ce sterilet ai? Mirena? Poate trece pana la urma... pe prospect scrie ca 3-6 luni mai pot apare sangerari in menstre... dar dr. meu m-a incurajat si mi-a spus ca la unele chiar si mai mult m oprietena care se apropie de 6 luni de cand la pus... si la fel ca tine... sangereaza tare aiurea, ca nici nu mai stie cand are menstruatia...
Eu pana acu sunt ok... dar e abia inceputu...
Nu stiu ce sa zic... fiecare il tolereaza mai bine sau mai putin bine...
Eu de ex. nu am vrut AC pt. ca as uita sa le iau...
Daca era doar dupa mine ramaneam la varianta prezervativ ce mai sigura dupa mintea mea... daaaar m-am lasat convinsa cu striletul... om vedea cum reactionez si eu.
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
stefimic spune:
ELYANNE da am acelasi sterilet, dar problema la mine se pune ca eu am nascut prin cezariana si nu ar fi chiar recomandat pe uter cicatricial, dar daca eu am insistat dr mi l-a pus dar cumva cu firul mai jos.
sper sa treaca de la tratament ca sa nu fiu nevoita sa-l scot, desi i-mi este frica sa nu fac anemie de la atata menstruatie.
tzuna spune:
ROXANICI- ce frumos merge Rares... Bravo lui.
LORADIN- succes la negocieri
IOANA- acum 2 zile am dat caruciorul care l-am avut initial la gaza. Imi pare rau... Daca stiam de cazurile alea il duceam acolo. Mai am un carucior sport care merge dar nu arata prea bine. Eu il primisem sa-l duc si sa-l las la Piatra-Neamt sa-l avem cand mergem acolo si sa nu-l mai caram pe asta dupa noi. Hainute mai am cateva ca am mai tot dat. Spune-mi cum trebuie sa procedam ca sa le dam acelor mamici.
MARTUTZA- Mai dau o punga de Sleep well. Dar inca nu stiu ce vreau... Oricum niste cereale dar sa aiba si laptic nu de alea cu mar fara lapte.
STEFIMIC- complicata treaba cu contraceptia si la mine. Pilule contraceptive nu vreau sa mai iau desi teoretic pot lua ca sunt tanara si nu fumez, sterilet nu vreau ca si asa am o menstruatie abundenta plus ca am eu ceva cu steriletul... noi am ramas o vreme la prezervative ca bebe 2 nu trebuie sa vina in nici un caz acum. Toate metodele au avantaje si dezavantaje. iar ca siguranta.... pai teoretic prezervativul nu-i cotat prea bine dar eu chiar nu vreau altceva acum. Ma mai gandisem la diafragma dar e cam aiurea, nu stiu....Parca e mai rau decat cu prezervativul. Si acum cand ma gandesc cu ce usurinta consiliam eu femeile sa aleaga o metoda si nu prea le intelegeam de ce nu se hotarasc mai usor...Bine la ele situatia era putin diferita ca fie aveau inca vreo 5 copii acasa sau mai multi, fie aveau hepatita B, Hiv etc.... dar chiar si asa....
Gata o zi buna tuturor. Ma duc sa pregatesc pranzul pentru Maria ca papa tot cu lingurita.
Mirell@ spune:
hey stup....
In legatura cu subiectul....noi mai avem 25 zile pana la un an. Nu o sa ne insiram prea tare; ceva simplu si ieftin, in familie. Vom avea cativa invitati... nu prea multi ca nu e spatiu...,la restaurant e scump. Voi face cu manuta mea 2 torturi: unul pentru musafiri si unul special pentru Teo...si am sa-l las pe el sa pape asa cum stie el... cu manuta. Abia astept sa-l vad mozolit... Sper sa reusesc sa-l filmez... Fetelor Teo meu a cam slabit...sa fie din cauza ca se mareste? De mancat mananca bine si orice, nu am probleme.S-au dus falcutele alea grase si moi.
Lumi_Nag...scuze nu prea ma pricep, dar filmuletul l-am pus la semnatura, jos. Sper ca de data asta sa se vada.
Rares, te roaga Teo mult sa ii arati mamei ce poti tu... Doar stii ca suntem baieti mari. Eu merg 5 metri fara probleme. Hai de manuta cu mine si sa le aratam mamicilor noastre ce stim. ok??? Hai ca imi place de tine ca vrei sa incercam. da suzeta jos ca e rusine. Eu nu o mai tin de la 4 luni, ca mi-am dat eu seama ca e vrajeala...nu curge nimic. Tu stii ca si pe mine ma cheama Teodor - Daniel?
Frumos nume ... Teodor
Mirell@ mammy lui Teutzu 02.03.2007
Teo-filmulet cum deschide CD-writer-ul
Mamy si eu...Teo
Mirell@ spune:
yo nu m-am comlicat de loc... cu sterilet , cu pilule, diafragma....
Cel mai simplu...asa!!!
Mirell@ mammy lui Teutzu 02.03.2007
Teo-filmulet cum deschide CD-writer-ul
Mamy si eu...Teo
ghibuadina spune:
buna fetelor,
Eu n-am tp deloc sa mai intru.Alexia doarme putin si in intervalul ala nu stiu ce sa fac mai intai.In rest nu prea pot cu ea ca e calare pe mine, pe calculator.
ALEXIA, a facut asearta primii pasi singurica.Insa ii e teama sa paseasca.Ca asa se tine pe picioruse destul de bine, dar dc nu o sustin un pic, de fapt dc nu ma simte ca o tin, ma cauta.O sa vedem noi.Oricum nu vreau s-o fortez ca sa prinda o teama si mai mare apoi.
In rest o serie de progrese, sunete reproduse, imitate, vorbite scurte.Si e ff sociabila si afectuoasa ceea ce ma bucura.
IN LEGATURA CU PROTCTIA, la noi e cu fereala.sper sa tina....
Vreau s-o duc la dr cat de curand si revin cu date concrete.Stam cam prost cu mancatul de fapt si-a exclus supica, piureul, nu mananca indiferent ce-i fac.In rest mananca lapte, iaurt, branzica, fructe, cam astea.Cam putine pt varsta ei.O sa vb si cu dr, trebuie s-o invat cu mai multe ca e m,are, de-acum incolo.
Va las ca nu pot sta deloc.Numai bine!
iunita spune:
ce rusine ma cu suzeta? ia ca ma burzulesc acuma... or sa le lase ei, nu o sa stea cu mustiucul ala in gura veshnic!
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza